Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

Ministerul Justiţiei a sesizat Procuratura Generală, cerând încadrarea penală a liderului Acţiunii Populare Sergiu Mocanu

La două luni de la emiterea deciziei de respingere a Statutului Acţiunii Populare, Ministerul Justiţiei a sesizat Procuratura Generală, cerând încadrarea penală a liderului Acţiunii Populare Sergiu Mocanu pe faptul presupusului de fals şi al uzului de fals în listele de membri, prezentate odată cu statutul şi actele de constituire ale formaţiunii.

Azi, 23 aprilie 2008, Sergiu Mocanu s-a prezentat pentru audieri la Procuratura Generală. După vizita la Procuratură, liderul Acţiunii Populare a declarat pentru presă următoarele:

„Motivul pentru care Ministerul Justiţiei acţionează în acest mod este unul politic. Ministerul Justiţiei execută o comandă a Preşedinţiei care nu doreşte încadrarea juridică a mesajului public al Acţiunii Populare şi tocmai de aceea încearcă în disperare să încadreze penal conducerea Acţiunii Populare pentru a o intimida şi a o reduce la tăcere.

Atragem atenţia opiniei publice asupra faptului că înainte de viitoarele alegeri parlamentare politica în Republica Moldova îmbracă forme de exprimare din ce în ce mai degradante. Amintim şi cu această ocazie Preşedintelui Voronin că în istorie au existat regimuri şi mai crunte ca al lui, dar până la urmă toate au căzut.”

23 martie 2008
Biroul de presă al Acţiunii Populare

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*