Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

Șapte motive pentru care Leancă va părăsi PLDM-ul

1. Situația lui Leancă, astăzi, este foarte asemănătoare cu cea a lui Lupu în 2009: el are mai mult sprijin înafara partidului decât în interior, iar banii lui Plahotniuc se vor lipi de Leancă la fel de strâns ca și de Lupu altădată.

2. Pe fruntea lui Filat stă scris, ca o lozincă sovietică pe Comitetul Central, cuvântul – „RATAT!”. Să stai astăzi la umbra lui Filat este ca și cum te-ai ascunde în pușcărie de urmărire penală.

3. Cine crede că Filat este cel mai orgolios om de pe Planeta Pământ, acela nu-l cunoaște pe Leancă. Galaxia Noastră este de ignorat pe lângă ce se crede Leancă.

4. Fondurile europene pentru agricultură deturnate de Filat fac deja obiectul unor investigații în Comisia Europeană și dacă nu reușesc să fie cusute într-un dosar penal până la 1 octombrie, în mod sigur, vor reuși să devină temă de campanie electorală. Faptul că Leancă este latifundiar sub acoperire la Cenac, Cimișlia, nu are nicio importanță, pentru că, spre deosebire de fraierul Filat, care s-a acoperit cu un nepot de 26 de anișori, Leancă a avut minte să scrie toate suprafețele agricole pe un anonim al cărui nume – Valentin Negru, nu spune nimănui nimic.

5. Până la semnarea Acordului de Asociere, trândăvia lui Leancă în Guvern era acoperită de aflarea în treabă la Bruxelles. După semnare, la Bruxelles nu te mai duci fără rapoarte despre îndeplinirea angajamentelor, dar și la Guvern e complicat să stai când în propriul partid, Filat îți organizează, în fiecare zi, zibete ironice, ghionturi și priviri cu mai multe înțelesuri – toate având scopul să-ți sugereze că ești un neisprăvit bun de jugănit a doua zi după alegeri. În situația astfel definită, demisionezi fie din Guvern, fie din Partid. Avem toată siguranța că Leancă va alege PLDM-ul pentru un astfel de „Adio!”.

6. Sunt cel puțin o duzină de admiratoare organizate de Plahotniuc, în jurul lui Leancă, care îi toarnă în fiecare zi apșoară la rădăcina „egoului lui poliglot”, ca să-i țină urechile feminine înflorite ca doi bujori în luna mai. În mireasma îmbietoare a parfumului de vorbe dulci, „Al vostru, Iurie Leancă” numai atâta și aude: „ Dom-le Primministru ați vorbit extraordinar!”, „Dar ce accent franțuzesc aveți!”, „Dar cât de frumos graseiați! Doamne, eu amețesc!”, „Filat e un troglodit pe lângă Dumneavoastră!”. Cât să mai suporte omul ăsta locul doi?!

7. Și încă un motiv, nu mai puțin important pentru doi narcisiști fatalmente incurabili: de ce să nu vrea Leancă să-l părăsească pe Filat tocmai în momentul când Filat are nevoi de Leancă așa cum are nevoie pacientul în stop cardio-respirator de aparat de respirație artificială?!

2 comentarii

  1. melancolie

    Dvs. sunteti bun la scenarii hazardate, numai ca exista o problema: sa presupunem ca astazi Leanca paraseste PPLDM si maine ce face? Cu cine pleaca in campanie electorala si pe post de ce? Unde-i echipa, unde sunt filialele in tara, care sa lucreze pentru el in campanie electorala si sa-i asigure trecerea pragului electoral?
    Cu ce se va ocupa dupa esecul eminent si iminent din campania electorala (alaturi de Dodon, Hadirca, Rosca, Usatyi si inca foarte multi)?

    Intrebarile acestea, practice si pragmatice, bat toata pledoaria Dvs. melancolica, demna de scenarii serialelor braziliene.

  2. browser

    Poate si traim in asa rahat ca doar numai rau vedem?

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*