Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

CEC a îmbrăcat într-un regulament juridic strâmb o comandă politică

Astăzi, Comisia Electorală Centrală a îmbrăcat într-un Regulament juridic strâmb o comandă politică prin care doi concurenți electorali să nu se poată întâlni în același loc și la aceeași oră fără acordul autorităților locale.

Regulamentul CEC-ului nu poate îngrădi drepturile asigurate prin Legea cu privire la întruniri și Constituția RM, însă acesta poate servi drept pretext pentru sancționarea Mișcării Populare Antimafie și, în ultimă instanță, valorificarea intenției de a ne scoate din cursa electorală.

Noi, Mișcarea Populară Antimafie reiterăm, și cu această ocazie, că prezența noastră la manifestațiile electorale ale altor candidați este motivată de:

1. Folosirea de către aceștia în mod abuziv și în exces a mijloacelor electorale și a resurselor administrative;

2. Informarea cetățenilor despre proveniența mijloacelor utilizate în scopul manipulării alegătorilor;

3. Reglementările Consiliului Coordonator al Audiovizualului și ale Comisiei Electorale Centrale au fost făcute în așa fel încât noi, Mișcarea Populară Antimafie, să nu ne putem întâlni în dezbateri cu adversarii noștri politici.

În concluzie:

Acțiunile organelor electorale sunt menite să protejeze concurenții noștri electorali de o platformă democratică de dezbateri și concurență electorală.

Hotărârea de astăzi seamănă cu o comandă politică dată de către Partidul Democrat și Vlad Plahotniuc – deranjați de campania Mișcării Populare Antimafie.

Atenționăm organismele internaționale și opinia publică asupra faptului că Hotărârea Comisiei Electorale Centrale compromite definitiv campania electorală.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*