Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

Curtea de Apel Chişinău a amânat din nou luarea unei decizii în cauza de contencios administrativ Acţunea Populară versus Ministerul Justiţiei

În şedinţa de azi, 6 mai 2008, reprezentantul Ministerului Justiţiei Alina Arseni a cerut instanţei să dispună efectuarea unei „expertize complexe în pricina de contencios administrativ la cererea de chemare în judecată a Mişcării Social-Politice „Acţiunea Populară” către Ministerul Justiţiei”. La întrebarea reclamantului cine va suporta cheltuielile pentru o astfel de expertiză (estimate la circa 2 milioane de lei), reprezentanta părţii reclamate a răspuns senin şi dezinvolt că aceste cheltuieli ar trebui să şi le asume instanţa.

Completul de judecată a respins cererea respectivă ca fiind lipsită de temei şi chiar ridicolă în situaţia în care Ministerul Justiţiei a efectuat deja o asemenea „expertiză”.

În pornirea sa zeloasă de a executa o comandă politică, Ministerul Justiţiei împinge lucrurile până la absurd, ignorând nu doar normele jurisprudenţei, ci şi pe cele gramaticale. Iată câteva mostre de o atare ignoranţă: „Administrarea de către reclamanţi a unor liste cu semnături…”, „instanţa de judecată nu poate pronunţa o hotărâre justă şi întemeiată în baza unui mijloc principal de probă care este pus la îndoială cu atâta vehemenţă de către una din părţile în litigiu”, „În scopul respectării principiului egalităţii armelor în cadrul unui proces echitabil…”.

Curtea de Apel Chişinău va relua examinarea acestei cauze luni, 12 mai 2008, dată la care este de aşteptat să formuleze şi decizia finală.

 

6 mai 2008
Biroul de presă al Acţiunii Populare

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*