Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

Mihai Ghimpu se află la o răscruce

1. Nu cedează nici un milimetru în intenția de reformare a justiției: reformarea Procuraturii, desemnarea unui Procuror străin, Misiune de supremație a legii. Doar în aceste condiții, să sprijine un guvern minoritar PD – PLDM.

2. Să accepte o alianță extrem de riscanță cu PD și PLDM cedând o parte din condițiile enumerate după principiul: „Furați voi, dar dați-ne și nouă”. Apropo, insistența lui Ghimpu de a obține Ministerul Transportului pentru Șalaru cam asta sugerează.

Ghimpu are o șansă mare acum să pună Republica Moldova pe cale europeană. Pentru asta trebuie să nu cedeze. Dacă va merge pe a doua cale va greși groaznic. Eu sincer îi doresc să nu greșească.

4 comentarii

  1. Gross

    Corect vorbiti dar trebuie sa va uniti, sa va grabiti, pentru a face ceva, ca timpul trece si rusii greselele voastre le asteapta.
    Sub comunişti lui Dodon si Voronin, Filat si Lupu mirsav, R. Moldova şi-a pierdut, practic, independenţa politică şi economică, redevenind o colonie a Rusiei.
    Anume o astfel de „independenţă” îi aranjează pe ruşi.
    Dodon şi Voronin îşi fac cu cinste datoria faţă de metropolă(Moskova).
    Ei ne-au împărţit în moldoveni şi români. Ei sunt „moldovenii” care ne „apără de români” – din 1812 ne „apără” şi ne promit că ne vor „apăra” şi în continuare de Eminescu, cel mai mare duşman al statalităţii moldoveneşti, pentru că a declarat că „suntem români şi punctum”.
    Cum credeţi, cât a mai rămas până a-l declara şi pe Eminescu, post-mortem, persona non grata în republica faurita de rusii lui Dodon şi Voronin?

    Ghimpu, va ramine in istorie ca o figura reprezentativa pentru perioada tumultuoasa, marcata de profunde transformari, in care traim cu totii. Ghimpu este extrem de marinimos iar atitudinea omeneasca îmbina placut personalitatea contradictorie:- de om de stat, hotarit, -cu cea de om blind, sensibil, la tot ce inseamna suferinta oamenilor….

    D-zeu sa-l ajute sa ramâna mereu un bun conducator şi om de treaba, cum de fapt sunteti…

  2. Ghimpu, din pacate, e plin de tradari, pacate grele si de greseli monumentale/mormantale, ca maimuta de paduchi. A coabitat conjunctural si gretos cu varsa Ulinici vs. Aripa Satanei care, acum, iata, l-a aruncat in balta. Tare-i varsa, tare-i balta…rade varsa de balta.

  3. PERICLE

    Toata “moldova ” se afla la o rascruce, domnule Mocanu.

  4. Ati vazut, stimate domnule Mocanu, ca am avut dreptate ca TOATA MOLDOVA e la o rascruce? Diferenta e doar de cateva …ore.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*