Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

4 comentarii

  1. stefan-voda

    guvernul Leanca-2 este : 1. un guvern net de centru-stanga bazat pe aripa de stanga din PLD si bineinteles pe PD … deci sa mai vorbesti de o guvernare de dreapta e o gugumanie jalnica . 2. un guvern al stagnarii care va intirzia cu ani aderarea Moldovei la UE … e greu de crezut ca un guvern minoritar poate lua decizii radicale in directia reformelor. 3.acest guvern este cel mai filo-rus de dupa caderea comunistilor de la putere … nu e departe vremea pe cind Filat si Lupu mergeau la Kremlin sa pupe cizma lui Putin …

  2. stefan-voda

    guvernul Leanca-2 este guvernul celor care vor sa pape banii Occidentului , dar si sa stea in bratele Tatucului Adolf Vissarionovici Putin … este guvernul stangii mafiote care a jupuit sapte piei de pe urma poporului indobitocit de saracie . in fapt lupta politica se da intre o stanga oportunisto-oligarho-mafiotica – PLD si PD – si o stanga paramilitara total sau aproape total aflata in slujba fascismului si imperialismului rusesc …

  3. stefan-voda

    …chiar stam si ne intrebam de ce nu s-a realizat o mare alianta de guvernare PLD-PD-PCRM-PSRM ? liderii lor au un trecut politic impreuna , lucru care nu se va sterge niciodata … ca unii vor sa para astazi mai democrati si pro-europeni iar ceilalti mai filo-rusi , nu e decat o inselatorie buna pentru necunoscatori , prosti sau gugumani in ale politichiei … Rusia joaca acum la doua maini … vorba aia … pleaca ai nostri – PLD-PD – vin ai nostri … PSRM sau PCRM . caruta merge mai departe !

  4. =Domnica Unionista dela Hotin=

    Începe represiunea la Chișinău!
    MAI și Procuratura Generală au pornit VÂNĂTOAREA OPOZANȚILOR
    coaliției mafiote PLDM-PD-PCRM !

    http://www.rgnpress.ro/rgn_14/categorii/politic/16451-incepe-represiunea-la-chiinu-mai-i-procuratura-general-au-pornit-vantoarea-opozanilor-coaliiei-mafiote-pldm-pd-pcrm.html

    Poliția și Procuratura din Republica Moldova au ajuns să-i persecute pe cei care fac postări pe Facebook arătându-și nemulțumirea față de crearea noii coaliții de guvernare, scrie www deschide md

    În baza postărilor de pe Facebook a fost pornită o cauză penală pentru (Dezordini în masă) Art. 285 al Codului Penal. Pentru o postare pe Facebook prin care și-a arătat nemulțumirea față de această creare a alianței tacite PLDM-PD-PCRM, reporterul Deschide.md Vadim Ungureanu a fost recunoscut de către organul de urmărire penală în calitate de bănuit.

    Președintele Partidului Liberal-Democrat din Moldova, Vlad Filat, şi cel al Partidului Democrat, Marian Lupu, au anunțat în ședința de vineri, 23 ianuarie 2015, a Legislativului crearea Alianței pentru Moldova Europeană, mai mulți utilizatori Facebook s-au arătat nemulțumiți de această alianță.

    Aceștia au postat mesaje prin care s-au arătat nemulțumiți de acțiunile PLDM și PD, care ar fi ajuns la o înțelegere tacită cu Partidul Comuniștilor din Republica Moldova excluzând Partidul Liberal din actul de guvernare, fapt care ar putea afecta cursul european al Republicii Moldova.

    Ulterior, peste 300 de persoane au protestat pașnic față de crearea alianței PLDM-PD-PCRM în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău. Acțiunea a fost organizată pe 25 ianuarie de mișcarea „Tinerii Moldovei”, care a obținut autorizarea necesară de la Primăria Chișinău.

    Chiar dacă au fost respectate toate procedurile legale de organizare a evenimentului, „organele abilitate” au pornit „documentarea” inițiatorilor și participanților la acțiune.

    Procuratura Generală a colectat postările de pe Facebook în care internauții s-au arătat nemulțumiți de crearea acestei alianțe și și-au făcut publică intenția de a participa la miting, pentru a porni o cauză penală în baza Art. 285 (Dezordini în masă) al Codului Penal.

    Astfel, reporterul Deschide.md Vadim Ungureanu a fost audiat, astăzi, de către ofițerul de urmărire penală din cadrul Direcției Urmărire Penale a IGP și a fost recunoscut ca bănuit pentru „pregătirea de organizare sau conducerea unor dezordini în masă, însoțite de aplicarea violenței împotriva persoanelor, de pogromuri, incendieri, distrugeri de bunuri, de aplicarea armelor de foc, precum și de opunerea de rezistență violentă sau armată reprezentanților autorităților, în proporții deosebit de mari”.

    Unica probă prezentată de organul de urmărire penală este o postare făcută de Ungureanu pe pagina sa de Facebook pe 23 ianuarie 2015, în care și-a expus opinia față de crearea acestei coaliții și s-a întrebat metaforic: „Poate un protest? Poate je suis 7 aprilie?”

    Deschide.md amintește că reporterul Vadim Ungureanu este unul din sutele de tineri care au fost maltratați în comisariatele de poliție după 7 Aprilie și nu poate avea o părere bună despre o eventuală revenire la guvernare a comuniștilor, responsabili de acele fărădelegi.

    În materialul probatoriu colectat de Procuratura Generală, care a deschis cauza penală chiar în ziua în care a avut loc protestul pașnic, apar mai multe postări ale utilizatorilor Facebook care au promovat evenimentul și care s-au declarat nemulțumiți de crearea coaliției PLDM-PD-PCRM.

    Deschide.md reamintește că persoana care a creat pe Facebook evenimentul prin care a promovat manifestația, în dimineața zilei de 25 ianuarie a fost ridicată de oamenii legii și reținută de la 09:00 până la 18:00 la Inspectoratul de Poliție Buiucani din Capitală. (EXCLUSIV Bâta comunistă, împrumutată de „pro-europenii” de la Chișinău)

    În aceeași dimineață, reporterul Deschide.md Vadim Ungureanu a fost telefonat și chemat la Procuratura Generală, fără a i se da detalii despre scopul invitației. Neavând la mână o citație oficială, Ungureanu nu a dat curs acestei invitații.

    Ulterior, la redacția Deschide.md au parvenit mai multe semnale că, în zilele de după acel protest, mai multe persoane au fost intimidate de oamenii legii. Aceștia au făcut uz de mai multe procedee „speciale” – de la „discuții de profilaxie” până la vizitele la domiciliile și locurilor de muncă.

    Este de precizat că și Preşedintele Alianţei Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa, Graham Watson, a criticat crearea Alianței pentru Moldova Europeană (AME), formată vineri, 23 ianuarie, între PLDM și PD. Oficialul a postat pe contul său de Facebook un mesaj prin care își exprimă îngrijorarea față de decizia luată de liderii pro-europeni de la Chișinău.

    Citeste și:
    http www deschide md Dumitru CRUDU

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*