Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

1 martie, Adunare Populară: „Moldova fără Filat! Moldova fără Plahotniuc și Voronin!”

Dacă în Ucraina, deturnarea parcursului european s-a produs printr-un act unic atunci când Ianukovici a respins semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, în Republica Moldova respingerea are loc într-un mod latent. În foarte scurt timp, se va dovedi că Guvernul Gaburici este ales pentru a tândăli ideea Integrării Europene.

În acest sens, există un grup de juriști în staff-ul lui Plahotniuc care se ocupă de elaborarea unei strategii în vederea adoptării unor legi chipurile pro-europene, dar de fapt vor evita adoptarea măsurilor prioritare pentru realizarea reformelor în Justiție și la Procuratură pentru ca Plahotniuc să-și mențină privilegiile.

Cei de la guvernare mai elaborează planuri de amânare a alegerilor locale. Deja se pare că au ajuns la înțelegerea de a prelungi mandatul actual cu încă cel puțin un an de zile, motivând acțiunea cu o necesitate reală, de altfel, de reformă teritorial administrativă în Republica Moldova, condiție înaintată de Fondul Monetar Internațional pentru semnarea unui nou acord de finanțare. Presupunem că anume acesta este unul din motivele care explică comportamentul straniu al Partidului Liberal al lui Mihai Ghimpu.

Mai mult decât atât, în condițiile în care, Băncile au făcut câștiguri enorme, iar cetățenii au pierdut economiile de-o viață din cauza speculațiilor și manipulărilor valutare organizate la nivel de instituții pe piața financiar-bancară, când Președinte al Băncii Naționale este o persoană înaintată de Partidul Liberal, tăcerea acestuia este, din nou, foarte și foarte stranie. Fluctuațiile valutare se vor mai repeta până se vor recupera sumele furate din bănci de către Filat și Plahotniuc, care și sunt autorii acestor conspirații valutare.

În acest context, compania internațională Kroll care se ocupă de investigarea tranzacțiilor de la Banca de Economii și de la Banca Socială are clauze de confidențialitate în contractul semnat cu Banca Națională prin care să nu divulge rezultatul investigațiilor. Compania a fost invitată în RM și plătită din banii publici cu 300 000 Euro pentru a găsi o parte din banii furați care au scăpat din vizorul celor care au comandat furturile – Filat și Plahotniuc.

Un alt subiect dezbătut în spațiul public este dacă va apărea un partid condus de Leancă. Acest lucru nu-l știe nici Leancă, o știe numai Plahotniuc. Un partid condus de Leancă va apărea numai dacă va fi în interesul lui Plahotniuc și nu va apărea numai dacă Filat va fi suficient de ascultător. „Opoziția” comunistă a fost anihilată și familia Voronin este parte la guvernare și va face exact ceea ce-i va dicta Plahotniuc. Iar opoziția, care ar putea fi Partidul Liberal și care are mult mai multă forță să susțină o revoltă populară fiind o formațiune parlamentară, mai are speranța că ar putea fi cooptată la Guvernare.

În aceste condiții, noi, partidul Mișcarea Populară Antimafie, care organizăm proteste constant în fața Parlamentului de când s-au început negocierile cu PCRM pentru investirea unui Guvern minoritar, considerăm că nu mai există altă formă de rezistență față de o guvernare antipopulară decât manifestările de stradă, decât revolta populară.

Pe 1 martie 2015, ora 11:00, în scuarul Teatrului de Operă și Balet, Mișcarea Populară Antimafie va organiza o manifestare de protest la care vom veni cu mesaje clare și vom spune că doar o revoltă de stradă mai poate reîntoarce Republica Moldova pe un parcurs european și poate demonstra partenerilor europeni că în Republica Moldova există forțe care se opun rămânerii RM într-un spațiu estic al incertitudinii, haosului și corupției la el mai înalt nivel. Alte forțe și alte posibilități nu există.

Manifestarea va însemna începutul unei primăveri Antimafiote. Sloganele noastre vor fi: „Moldova fără Filat!”; „Moldova fără Plahotniuc și Voronin!”; „Jos Mafia!” și „În Europa fără Mafie!”.

Rezumat al conferinței de presă susținută de Sergiu Mocanu, liderul Mișcării Populare Antimafie

4 comentarii

  1. Va sustin. Unica solutie – o Revolutie!

  2. Moldovlahul

    Rusofonilor si rusofililor din Republika Molddova am sa le dau doua vesti proaste.
    1). Pentru prima data in istorie, la sfarsitul anului 2014, Romania, cu un PIB pe cap de locuitor de 16.518 $, a depasit Federatia Rusa care are un PIB pe cap de locuitor de doar 15.176 $. Si urmarile embargoului pe piata rusa inca nu au inceput sa-si arate pe deplin efectul.
    2). Urmare a rezultatelor ultimului rececensamant din Basarabia, cu toate furtisagurile si manipularile care s-au produs, rezulta ca populatia autohtona, vobitoare de limba romana ( avand in vedere Hotararea Curtii Consttutional care stipuleaza ca o limba oficiala moldoveneasca literara nu exista ) reprezinta fix 80% adica 2.339.625 de locuitori iar populatia rusa este de numai 5,46%, adica 150.065 de locuitori iar totalul a ceea ce este numit in mod manipulator drept ruskoe naselenie, adica al acelora care folosesc limba rusa ca limba de comunicare interetnica este de doar 20%, adica sub norma europeana de 25%. Deci domnilor rusi, Republica Moldova, la fel ca si Romania, este stat NATIONAL, independent, unitar si indivizibil si nu un stat multietnic. Deci folosirea limbii ruse ca a doua limba in care se redacteaza actele oficiale in Republica Moldova nu se mai justifica.

  3. Valentin

    plahotniuc -filat-voronin = trei bulbuci de rahat.Vine 7 aprilie fugiti dihanii mafiote din tara noastra/

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*