Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

Mâine, îl vom comemora pe Boris Nemțov, ora 11:00, Teatrul de Operă

Protest_Parlament_28ianuarie2015_5

Mâine, 1 martie, la ora 11:00, vom începe mitingul cu un minut de reculegere în memoria celui care a fost Boris Nemtsov. Vom aprinde lumnări și ne vom îndrepta gândurile spre cei mai triști ca noi. Or mai triști ca noi pot fi doar liberalii ruși, care sunt înghițiți, unul câte unul, de ura conaționalilor lor, ură cultivată insistent și metodic de propaganda lui Putin. Vom fi solidari cu rușii care vor ieși mâine la un miting de protest la Moscova, vom fi solidari cu acea oază de civilizație indezirabilă și disprețuită de hoardele barbare ale fanaticilor lui Putin.

Am citit astăzi mai multe comentarii ale moldovenilor asupra acestei crime monstruoase și mi-am dat seama cât de mult greșesc eu atunci când “mă încălzesc” cu gândul că frontieara dintre barbaria lui Putin și civilizație ar trece prin Dombas. Barbarii sunt printre noi și aceștia vor sânge. Pe aceștia îi scoate din sărite cel mai mic semn de inteligență la un alt semen de al lor. Pe ei îi înnebunește libertatea de gândire, libertatea de expresie sau pur și simplu faptul că suntem altfel.

Stimați prieteni, vă aștept mâine la ora 11:00 la Teatrul de Opeară! Lupta noastră împotriva Mafiei este lupta împotriva barbariei, dezmățului tataro-mongol menținut aici de criminalii Filat, Plahotniuk și “mama” lor Voronin.

JOS MAFIA! JOS FILAT, PLAHOTNIUC ȘI VORONIN! JOS MONSTRUOASA COALIȚIE!

1 comentariu

  1. TraTam

    D-le Mocanu, ar fi mult mai bine sa nu va atingeti de acest subiect. Urmaresc si analizez situatia din Rusia din ultimii 25 de ani si evenimentele/relatiile sunt destul de complexe. Boris Nemtov era un liberal declarat si opozant al regimului Putin, insa nici pe departe nu e un sfant sau martir ce merita comemorat in public. Nu e Kennedy sau Charlie Hebdo. Cu atat mai putin are tangente cu problemele si lupta noastra impotriva impostorilor de la putere. O simpla exprimare a atitudinei pe blog ar fi suficient.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*