Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

Sub steagurile Antimafiei – în Europa!

COMUNICAT al Mișcării Populare Antimafie

Ieri, 1 martie 2015, partidul politic Mișcarea Populară Antimafie a desfășurat un miting de protest în scuarul Teatrului Național de Operă și Balet, care a început cu un minut de reculegere în memoria lui Boris Nemțov împușcat la Moscova pentru viziunile sale democratice și pentru opoziția pe care o făcea față de regimul putinist. Mitingul s-a încheiat cu un marș pașnic pe Bulevardul Ștefan cel Mare până la Academia de Științe a Moldovei. Manifestațiile au fost organizate pentru a arăta revolta împotriva instaurării unui Guvern anti-european și dezaprobarea furturilor din sistemul financiar-bancar al Republicii Moldova.

Cetățenii au venit sub steagurile Antimafiei și sub lozincile scandate timp de patru ani de Mișcarea Populară Antimafie – „Comuniștii și Mafia de la Guvernare sunt o apă și-un pământ! Jos Mafia!”

„Ceea ce se întâmplă pe scena politică a Republicii Moldova depășește orice imaginație a cinismului. Dacă Iurie Leancă ieșea în fața cetățenilor, imediat după ziua scrutinului, pe 2 sau 3 decembrie și spunea „Îmi pun cenușă pe cap, recunosc toate greșelile pe care le-am făcut, nu mai merg cu mafioții, merg în fața unui procuror și a unei justiții independente să dau lămuriri pe cazul Băncii de Economii și Aeroportul Internațional Chișinău, sunt gata să răspund, dar vă chem să mergem pe calea Integrării Europene, să numim un Procuror european, un Minister al Integrării Europene, aparte de Ministerul Afacerilor Externe, cu experți europeni care să contribuie la implementarea Acordului de Asociere”, eram primul, împreună cu colegii mei din Mișcarea Populară Antimafie, alături de acest discurs politic.”, a declarat Sergiu Mocanu, liderul Mișcării Populare Antimafie în fața mulțimii.

Sergiu Mocanu și-a exprimat convingerea că avem nevoie de un mesaj politic clar și coerent, că trebuie să spunem lucrurilor pe nume. Plahotniuc și Filat sunt dușmanii acestei țări, pentru că fură abitir țara aceasta și, în aceste condiții, este contraproductiv să facem demagogie la mitinguri, să nu venim cu un mesaj politic clar. Numai mitingurile angajate politic în care se spune direct „Jos Mafia!” vor conjuga acea energie populară care să readucă RM pe parcursul Integrării Europene.

„Vrem în Europa, fără Mafie! Moldova, fără Filat! Moldova, fără Plahotniuc și Voronin! Jos Alianța monstruoasă cu comuniștii!”, au scandat participanții.

Următorul miting va avea loc duminică, pe 8 martie 2015, ora 11:00, în scuarul Teatrului de Operă și Balet.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*