Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

Guvernul lui Ciril Gaburici pregătește un nou proiect de lege pe care il va adopta prin asumarea răspunderii!

Din surse demne de apreciere pentru un simț al umorului fin și credibil, am aflat că Guvernul Gaburici pregătește un nou proiect de lege pe care să-l adopte prin asumarea răspunderii.
Proiectul este o amendarea a Legii învățământului și prevede că certificatul de absolvire a 9 clase a școlii din satul Logănești, raionul Hâncești, Republica Moldova să fie echivalat cu Licența de absolvire a Universității Harvard, Cambridge, USA.
Acelaș proiect de lege prevede demararea unor negocieri cu autoritățile americane pentru schimb de acte: absolvenții Universității Harvard vor putea deține și acte de absolvire a 9 clase a școlii din Logănești, RM, iar absolvenții a 9 clase a școlii din Logănești, RM vor putea deține Licență originală de absolvire a Universității Harvard, Cambridge, USA.
Aceleași surse acoperite de anonimat, dar credibile și cu același simț al umorului, ne-au declarat că mai mulți deputați, miniștrii și funcționari publici de rang înalt, care sunt la curent cu acest proiect de o importanță strategică și națională, au depus deja actele pentru a fi admiși în clasa întâi a școlii din Logănești, iar Satul Logănești urmează să devină, în scurt timp, un centru universitar de prestigiu mondial.
Este deja elaborat și scenariul ședinței de guvern la care se va dezbate proiectul de lege: Ministrul Educației va propune ca acest proiect să fie expediat Parlamentului pentru dezbateri și adoptare. După ce Gaburici îi va explica importanța strategică a Legii și lipsa de timp, dar mai ales lipsa spațiului de manevră între diferite forțe interne și străine interesate în discreditarea sistemului educațional al Republica Moldva, Maia Sandu va vota solidar cu alți membrii a Guvernului. Votul Doamnei Ministru va fi încă o bilă albă în arsenalul ei de cel mai reformator ministru moldovean din toate timpurile.

2 comentarii

  1. coressi

    Mocanu, Abramburici are şcoala vieţii absolvită cu notă maximă; ştie cât să dea, cum să dea şi cui să dea! e suficient să devii premier!

  2. titus

    Domnule Mocanu, aceasta postare a Dvs imi aduce aminte de Ostap Bender, renumitul erou al romanului satiric “12 scaune”. Va mai amintiti de partida de sah din satucul Vasiuki? Bender le prezicea ca datorita sahului satucul Vasiuki va ajunge capitala planetei, cea mai mare metropola din Univers, cu numele New Vasiuki. Drept ca, spre sfarsitul jocului, satenii l-au fugarit pe Bender cu batele.
    Cine stie, poate datorita lui Gaburici satul Log-on-esti va fi cel mai mare centru de educatie din lume…

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*