Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

Maia Sandu – Prim-ministru!

Stimați prieteni!

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, am anunțat opinia publică despre faptul că Mișcarea Populară Antimafie pornește Campania publică de sprijin a Maiei Sandu pentru funcția de Prim-ministru!

Această campanie este necesară pentru că nici Filat și nici PLDM, care ar propune candidatura ei la această funcție, nu sunt dispuși s-o susțină.

Filat privește candidatura Sandu doar ca pe un element de șantaj împotriva lui Plahotniuc, pentru ca acesta să sprijine candidatura dânsului la această funcție.

Campania noastră presupune manifestări publice de sprijin și protest, în acest scop avem rezervat locul din fața clădirii Parlamentului.

Îndemnăm forțele politice, organizațiile non-guvernamentale și liderii de opinie să-și consolideze forțele și să facă presiuni asupra partidelor parlamentare aflate în negocieri să o aleagă pe Maia Sandu în funcția de Prim-ministru.

 

8 comentarii

  1. Viorica Secrier

    Sunt pentru Maia Sandu ca sa fie Prim Ministru fiindca a dovedit ca poate duce un lucru la capat si stie sa faca lucrul cum treebuie si iar merge chiar si postul de Presedinte al R. Moldova. Bafta dna Maia Sandu si sa va ajute Bunul Dumnezeu sa scoateti Republica Moldova din criza in care am fost aruncati intentionat pentru as-i umplea buzunarele si a ne indobitoci si mai mult

  2. coressi

    ce rechini şi şacali sunt în preajma ei, mira-m-aş ca Maia Sandu să reziste câteva luni în funcţia de prim ministru ! Să fii acum premier basarabean trebuie musai să ai o constituţie solidă, să fii mai curvă decât ceilalţi din jurul tău, să nu ai mamă, să nu ai tată, să poţi vorbi cu un bădăran gen Voronin în ruseşte sau să ai o convorbire inteligentă în engleză cu un oficial vest european etc etc. Poate să facă Maia aşa ceva? cred că o mănâncă aliaţii cu fulgi cu tot!

  3. Ef

    După despotismul de la minedu, politica de cadre exclusiv pro-pldm, execuția ordinelor lui filat, piar-ul ieftin pe care i-l fac consilierii pe net, plătiți din bani publici și piar-ul cu camerele de la bac, miră faptul că dl Mocanu s-a aruncat ca la colacul de salvare la gâtul lui Sandu.
    La urma urmei, Plohotniuc are bani destui ca să-i astupe gura lui sandu în cazul unei diarei verbale contra lui sau pd. Or, cică rezervele valutare Sandu le-a cam epuizat.

  4. C.Moraru

    Dupa CV-ul ei, pare o doamna inteligenta, bine pregatita profesional, cu experienta in institutii internationale majore (UN, Banca Mondiala), cu o buna cunoastere a administratiei centrale (ministru), cu valori morale pe care le-a practicat (neafiliata la gruparile oligarhice basarabene din politica si afaceri) si chiar le-a afirmat public de mai multe ori (cu accent pe lupta anti-coruptie si reforme institutionale).

    E limpede ca va avea sprijin puternic din Romania, UE si USA, Bucurestiul, Bruxelles si Washington vad in ea un atuu in batalia impotriva rusificarii si mafiotizarii R.Moldova.

    Va fi greu pentru ea, dar a dovedit deja la Educatie ca stie ce vrea si nu ezita sa intre in confruntare cu adversari rauvoitori.
    Sa speram ca va actiona strategic cu decizii majore pe termen lung si apoi va obtine sustinere tactica, de la caz la caz, din partea fortelor politice si grupurilor economice care vor o Moldova moderna si europeana.

    Atentie la presiunile prea mari, trebuie rabdare si aplicata o politica a pasilor mici dar fermi, reusiti. Mai bine multe schimbari mici si de succes decat vreo doua “mari” si mediatice dar ulterior esuate.

    Oricum, in imediat sunt prioritati absolute: trebuie negocieri si acord pentru finantare internationala, trebuie reforma la CNA, BNM, procuratura.
    Monitorizarea UE si FMI va ajuta enorm la stabilizarea economica. Iar un CNA activ si un procuror general independent vor diminua drastic tentatia coruptiei.

    Priviti la Romania, unde pana acum 5-6 ani nu credea nimeni in astfel de succese, iar acum a devenit exemplu european, de DNA-ul romanesc se vorbeste in toata Europa si se tem toti politicienii romani corupti, a bagat destui la puscarie. Acum s-a ajuns ca avem si excedent bugetar, suntem printre primii la crestere economica in UE si suntem o insula de calm si europenism in comparatie cu ce se intampla in regiune.

    Succes dnei Maia Sandu, sa fie cu noroc pentru Moldova !

  5. kitu

    Initiativa inutila. Nu face Doamna Sandu nimic acolo. O papa rechinii

  6. Costin

    probabil asistam la actul doi al piesei puse in scena de Filat … actul unu a fost cu Leanca impins in fata doar de forma de Filat , pentru a avea de unde sa cada … alegerea facuta cu Maia Sandu nu poate sa tina prea mult . trebuiesc facute reforme grele iar fara un sprijin solid din partea partidelor ce formeaza noua guvernare AIE-3 , asa ceva nu va fi posibil … iar in conditiile in care doua din trei partide aflate la putere – PLD , PD – sunt profund antireformatoare si antiliberale , e greu de crezut sa se poata duce la indeplinire ceva serios . singura speranta va fi ca presiunea externa sa devina atat de puternica , incat nici Filat,Lupu sau Plahotniuc sa nu mai aiba curajul sa opuna rezistenta la reforme …

  7. Costin

    Maia Sandu preia de la tovarasii Filat , Lupu si Plahotniuc o situatie economica si financiara dezastruoasa … Germania a intors spatele Moldovei dupa ce a inteles ca e trasa pe sfoara de gastile mafioto-oligarhice nesatule si obraznice . iar cand iti intoarce spatele Germania , e ca si cand intreaga Europa face asta ! dupa ziua de astazi putem vedea o usoara relaxare in capitalele occidentale fata de Moldova, dar bani nu … robinetele vor ramane inchise pana cand UE nu va vedea puse in practica reformele cerute de ea .

  8. Costin

    ar fi vrut cu siguranta Filat sa fie in capul mesei in fruntea bucatelor … dar stie prea bine ca urmeaza sa vina un val de scumpiri fara precedent pentru tara . inflatia va sari in aer , iar salariile si pensiile vor fi serios erodate … cum sa fie nebun Filat sa dea nas in nas cu multimi dezlantuite de oameni saraciti cu totul ? las-o pe Maia Sandu sa fie huiduita si injurata … Filat va sta departe , in spatele perdelelor , fara a fi deranjat de nimeni … decat poate de CNA !

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*