Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

9 comentarii

  1. Alex

    Dom’ Mocanu, sînt de acord cu multe din ceea ce spuneţi. Doar că nu trebuie pe Maia Sandu să o facem „eroină a vremurilor noastre”. Sînt de acord, cel mai probabil, dacă era ea prim-ministru o bună parte din planurile lui Plohotniuc şi altora s-ar fi dus pe apa sîmbetei. Oricum, are şi ea păcatele ei (referitor la prestaţia ei în minister şi guvern), bineîneţeles nu de ordinul celor a lui Leancă, dar oricum…

    Dom’ Mocanu, mai este o chestie. Dvs. v-ati gîndit vreodată – de ce Ţopa stau bine-mersi în Germania şi de ce Jurnal TV nu a fost închis asemenea NIT-ului lui Voronin, luînd în vedere cum îi critică pe Plohotniuc, Filat şi Co.? Faza e că aceşti domni, punîndu-se bine pe lîngă diferite grupuri de influenţă din Occident, au devenit un fel de unealtă din partea europenilor de presiune asupra mafioţilor noştri. O unealtă care totuşi nu i-a ţinut pe mafioţi cît de cît în „limitele bunului simţ”.

    Respectiv, oare ar fi cazul să excludem faptul că spiritul protestatar a fost „fîsîit” de Platforma DA şi Jurnal TV la comanda celor din Occident, din cauza că era o speranţă că „ai noştri” îşi vor veni în fire şi s-or apuca de treabă (reforme, implementarea Acordului de Asociere, etc.) sau că nu exista o solidă alternativă politică (cel puţin în opinia lor) la „oamenii Moscovei”?

    Eu cred că oameni ca Victor şi Viorel Ţopa, Andrei Năstase au dat de înţeles europenilor că la moment în RM nu există o forţă politică pe care europenii să se bazeze, făcîndu-vă personal Dvs. şi Mişcării Populare Antimafie o mare „defavoare”. Ceea ce spuneaţi şi Dvs. că a spus Năstase „Sergiu Mocanu parca e bun, numa că pe el nu-l votează nimeni.”. Eu zic că prin gura lui Năstase vorbeşte Victor Ţopa şi compania. Pun pariu că aşa vorbe se spun şi europenilor ca să nu aveţi vreo susţinere solidă din partea lor.

    Un principiu – indivizii care au fost la putere (la treucă) în trecut (chiar din 1990) nu mai au ce căuta în orice proiect politic viitor şi nu trebuie susţinuţi. Aceasta este hîrtia de turnesol pentru Platforma DA. Dacă Platforma DA se abate de la această regulă, înseamnă că este COMPROMISĂ şi în ea trebuie de „ucis” mai ceva ca în Plohotniuc, Filat şi restul. NU MAI AVEM DREPTUL DE A NE LĂSA MANIPULAŢI şi MINŢIŢI!

  2. Alex

    Şi încă ceva. În legătură cu Antifa. Eu nu ştiu dacă e corect de-o numit organizaţie teroristă. În orice caz, după mine, ea nu e mai teroristă decît „FEA” şi „Argus-ul” lui Plohotniuc. Cert e că ea trebuia să fie Muşchiul PCRM, dacă „comuniştii doreau să revină la putere”. Deja e sub întrebare dacă aceasta avea să aibă loc în urma alegerilor sau „revoluţiei de catifea”. ANTIFA nu e atît proiectul lui Petrenco, cît a lui Tcaciuc. Adică PCRM trebuia să aibă MUŞCHI aşa cum avea şi Plohotniuc care nu avea de gînd să le cedeze puterea de bună voie, CHIAR DACĂ COMUNIŞTII CÎŞTIGAU ŞI ALEGERILE.
    De ce Voronin a dat înapoi? Eu sînt de acord cu faptul că Plohotniuc avea şi are cu ce-l şantaja. Dar cred că cele mai bune argumente le-a avut ambasadorul SUA cu care Voronin în acele vremuri se întîlnea destul de des.

    Sînt sigur că americanii i-au spus lui Voronin că dacă face „revoluţie de catifea”, ei vor fi de partea lui Plohotniuc, Filat şi co. permiţîndu-le „ai lor noştri” să facă ce vor, pînă şi să-mpuşte în ei cu obuzierele, aşa cum a făcut-o Elţîn (susţinut de americani) în toamna lui 1993 cu revolutionarii lui.
    Înţelegeţi, dom Mocanu, Voronin nu avea dreptul să mai ajungă la putere. Cel puţin nu de unul singur. Dacă vă mai amintiţi, în 2013-2014, Voronin făcea totu cu putinţă (mergea la televiziuni, vorbea aiureli pro-Europa, despre oligarhi care-s buni, se bîlbîia, etc.) numa ca sa nu iasa nimic cu revolutia si ca PCRM sa nu aiba peste 45 % din votul alegatorilor. Probabil Voronin se gindea in cel bun caz ca va avea vreo 40-45 mandate si impreuna cu Plohotniuc sa mai fure tara vreo 4-8 ani. Asta era „predel mecitanii” al lui Voronin, ceea ce nu intelegeau la acea vreme ortacii lui alde Tcaciuc, Muntean, Petrenco şi alţii.

  3. Dima

    Domnu’ Mocanu, slaba nadejde sa fiti auzit. Pentru cei de la Platforma Dvs sinteti prea mic, unul din zecile de lideri de partide extraparlamentare. (deja) Pentru ei, ambitiile Dvs. sint prea mari. Prea mult cereti pentru „nivelul” şi influenţa Dvs. Nu va iau ei in seama. Stati pe pace! Ei merg pe drumul lor si nici nu va aud.

  4. Dima

    Domnule Mocanu, vă sfătui să priviţi o emisiune de la un post tv din Soroca la care au participanţi cîţiva membri DA. Atrageţi atenţia la reacţiile lor cînd prezentatoarea i-a întrebat despre planurile de ordin politic ale lor, Platformei, etc.

    https://www.youtube.com/watch?v=ax8E67CmHSE

  5. Dle, sa ne unim…intr-un gand si-ntr-o parere. Impotriva otrepelor. Caci vai de Natia care n-are conducatori care sa tina la ea. Or, viata “politica” din acest spatiu care doarme intr-o saracie abisala este un amestec ciudat de “intreceri” care-pe-care, de pretexte ipocrite, de gesturi triviale. Dar una-i tara adormita si altceva “masculii”depersonalizati, parsivi, impotenti. Dac-ar sti perfizii, praduitorii si profitorii ca reputatia unei tari creste si descreste in functie de valoarea barbatilor care o conduc, n-ar fi atat de lasi si atat de crunt fara de bun-simt. Se poate orice in asta tara, mai ceva ca in Mugabe. Dar una-i tara si altceva sunt talharii care zburda fericiti. Si totusi sunt fricosi derbedeii. Asa cum vampirii se tem de tamaie si cruce, asa si ei, parsivii, se tem de Judecata de Acum. Daramite capetenia Plahotniuc.

  6. Alex

    Am citit ca Constantin Cheianu a scris ca-i pare rau c-a votat Antimafie. Ori oamenii lui Plohotniuc a spart contul lui pe facebook?

  7. Vasile M.

    Nu prea scrui comentarii, dar de data aceasta nu pot să tac.
    Dragii mei de ce se întîmplă ceia ce se întîmplă? De ce nu se găsește nici o oprelește ța toate fărădelegile care se fac? De ce?
    Fiindcă noi, romînii basarabeni suntem niște prăpădiți în spațiu și în timp. Majoritate absolută dintre noi nu avem nici dram de simț patriotic, nu avem dram de dragoste de țară, de neam, de oameni. Suntem proști și fudui. De noi rîde toată lumea. Chiar și acei care sunt buni specialiști în diferite domenii au lăsat țara și au plecat acolo unde se plătește bine, prefăcînduse că tare le este dor de Moldova și o compătimesc. Noi suntem niște lași și suntem gata să ne sacrificăm pentru confortul nostru personal, servindui pe cei care continuă să distrugă țara, oamenii, care nu-și dau seamă ce se întîmplă.
    Sunt multe de spus. Dar vreau să închei aici și să zic, că dacă nu ne trezim, dacă nu ne izbăvim de molima acesta, care se numește indiferență și nu scăpăm de rîia acesta care s-a cuibărit în toate instituțiile statului fiți siguri că nici noi, nici copiii nostri n-au nici o perspectivă în țara noastră R.Moldova.
    AVEM O SONGURĂ SOLUȚIE REALĂ! UNIREA CU ROMÎNIA! EU NU SUNT UNIONIST, DAR NU VĂD ALTĂ SOLUȚIE MAI BUNĂ, CARE NE-AR RECULTIVA PE NOI ȘI ȘI NE VA PLASA LA LOCUL NOSTRU FIRESC. AȘA NUMIȚII POLITOLOGI, ANALIȘTI, JURNALIȘTI, ,,DEȘTEPȚI,, DE TOATE SOIURILE TERMINAȚ-O CU DEMAGOGIILE. PORNIȚI ORICE CUVÎNT DE LA ADEVĂR, NU POLUAȚI MINȚILE OAMENILOR CU PROSTII INVENTATE DE FARISEI!

  8. Alex

    Imi pare ca urmatoarea „Ora de Ras” care o vor arata de la monitoarele instalate in PMAN il va avea drept erou principal pe Sergiu Mocanu.

  9. Alex

    Lui Vasile M.

    Vasile, las-o mai moale cu unirea ca nu asa multa o vrea cum iti pare tie. Tu nu intelegi ca oamenii de aici in marea lor majoritate nu se percep ca români? Ceea ce spui e visul a 7-10 %, pe care ceilalti ii privesc ca pe niste sectantzi sau chiar psihopatzi. Şi nu îi am în vedere pe vorbitorii de rusă. România nu va fi tara lor şi ei nu vor fi buni cetăţeni ai ei.

    Noi trebuie mai întîi să facem ceva cu statul ăsta. Trebuie sa rezolvam problema cu Transnistria (europeneste). Trebuie mai intii macar sa-i „moldovenizam” pe slavi, gagauzi etc. Si abia dupa aceea, ne vom gindi la unire.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*