Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

35 comentarii

  1. Alex

    Fără îndoială, Plohotniuc plecînd din Parlament, are foarte mult timp liber pe care să-l dedice „schemelor”. La naiba. Am dat de belea cu tipul ăsta. „Suka” de Voronin ne-a lăsat aşa un „CADOU”, de care nici nu ştii cum să scapi.

    Referitor la protestele lui Petrenco şi ceilalţi. Eu zic că nu totu-i aşa simplu. Eu cred că protestele au fost planificate să fie „obraznice”. Prin ele s-au testat nişte reacţii (la careva stimuli) ai lui Plohotniuc. Şi sînt de părerea că Plohotniuc nu a trecut cu bine testul.

  2. titus

    In politica nu exista “vaci sacre”! Trebuie cineva sa critice jucatorii politici. Daca nu-s criticati, devin treptat stalini si hitleri. Asa ca nu fiti prea emotional, l-ati criticat pe Nastase si bine ati facut. Internetul este o sursa mult mai sigura de informare decat telivizorul. La tv se privesc mai mult telenuvele si publicitate. Asa ca aveti o arma puternica si fara jurnal.tv.

  3. Dle Mocanu, dar cum sa intelegem faptul ca atacurile dvs dure, nu si corecte, in adresa “oponentilor”, au fost “propagate” taman pe peretii latrinei Publika? Va suspectam, dle, de complicitate, vanzare si “prestare de servicii”. Daca nu plahotniuchizare, atunci ce e? Ma rog, cine se aseamana, se aduna in ordie.

  4. Costin

    Plahotniuc sau Filat nu mai au jocuri de facut … totul s-a sfarsit pentru ei . toate mutarile noului guvern Strelet le vor primi in plic spre executare de la vestici … altfel nu mai vine nici un ban nici de la UE , nici de la SUA , nici de la organismele financiare internationale in frunte cu FMI. si pe buna dreptate pentru ca vedem ca in sase ani de zile acesti guvernanti “pro-europeni” nu au facut altceva decat sa fure , sa-si inmparta tara pe felii in stil gangsteresc si sa-si bata joc de occidentalii care le pompau ajutoare din greu . de acum inainte nu mai intra un ban la Moldova decat in functie de realizari punctuale … reforme structurale adevarate si lupta adevarata anti-coruptie . si avem primul semnal cu acceptarea lichidarii celor trei banci … pentru ca e clar pentru oricine ca aceasta lichidare nu a fost dorita cu adevarat de sistemul mafioto-oligarhic …

  5. Costin

    lucrurile sunt mult intarziate in negocierile cu FMI … de abia la sfarsitul lui septembrie incep negocierile … pe cat timp se vor intinde si aceste negocieri care se anunta dure … pana cand intra in dezbaterea Boardului – organul de conducere – a FMI rezultatele negocierilor … e o intreaga birocratie . pana se accepta , pana vin banii … vara lui 2016 !

  6. Alex

    Lui Dragos

    Cînd lumea îi întreabă pe cei din Platformă despre viitorul ei politic ei încep a se bîlbîi. Cîţi membri atîtea opinii. Aşa că, Dragos, las-o mai moale. E totusi ceva putred in Plarforma. Ceea ce nu inseamna ca nu trebuie de iesit la proteste ca sa-i dam jos pe Plohotniuc, Filat si restul mafiotilor.

  7. Pentru Alex
    Comparatia e ridicola, si totusi, in cazul lui Napoleon a trebuit sa se adune toata Europa, ca sa-l trimita in surghiun pe ins. Sf.Elena. Ei bine, daca vrem sa dezrobim tarisoara asta de Ap.Satanei Plahotniuc, ar trebui cu adevarat sa se uneasca toate fortele intr-o puternica miscare populara AntiPlahotniuc. Cade capul gadelui Plahotniuc, cad toate celelalte capete si toate gastile lor infecte. Toti talharii sa aiba osanda vesnica, sa-i devoreze buliharii! Cei mai mari talhari la patrat se afla in mizeria umana ucigasa PD. Iata de ce nu mi-a placut ca “discursul” antiDA al dlui Mocanu a curs strict! pe latrina Publika.

  8. Alex

    Pentru Dragos

    Doar faptul ca pe linga Platforma se imbulzesc un Pleşca, un Şelin, nişte PeLeRişti-opotunişti dă dovadă că ceva nu e normal. Promovînd un viitor bloc electoral alcătuit din „îngeri şi demoni” (pentru că nu exclud că vor fi şi cîţiva oameni de treabă), Platforma nu rezolva problemele Republicii Moldova, ci îşi dă aportul la amînarea spre nesfîrşit a luptei cu Mafia. Asta pentru că Plohotniuc, Filat şi Ghimpu scoşi din joc pot fi înlocuiţi uşor cu un Plohotniuc-2, Filat-2, Ghimpu-2, etc.
    În 2009 lumea a crezut şi a făcut un soi de „revoluţie” aducind la putere oameni din start compromisi (cel putin la nivel de lideri de partide). Astazi riscam sa repetam acelasi scenariu, dar cu alti actori.

    Crede-ma, majoritatea celor care acum il servesc pe Plohotniuc, cum vad ca acesta da semne clare de slabiciune vor sta la rind in cozi sa ceara iertare (daca e cazu) si sa jure credinta lui Victor Topa sau lui Andrei Nastase si altora.

  9. Pt Alex
    Vezi ce inseamna sa dai mandat unor dementi? Toti, Doamne, si toti trei – complotisti si derbedei! Cu idei neroade deloc europene. Situatie vomitiva. Dl soparla Ghimpu – un patrotard primitiv, un ordinar neeovoluat; afacerist fara limite, politician aberant din briganda Leprelor inhaitate cu oligarhul. Cui pe cui se scoate. Toti, tagma de nemernici, si altii pe langai ei, lachei in corul plahotniucului, au adus RM pe buza prapastiei. Repet, in locul miscarii mocanesti “anti-mafie”, este nevoie de o alta constructie care sa aiba un singur obiectiv – juganirea, nimicirea Clanului Plahotniuc. Pana la urma inevitabilul se va produce. Or, un deviat ca Plahotniuc trebuie sa fie scos in suturi.E inamic public si ticalos de ultima speta! Asemenea scursori trebuie duse in locul cu salbaticiuni primitive sub paza puternica…Ritos lucru! Platforma DA poate ca nu rezolva, nici nu poate deocamdata, dar Platforma cel putin trezeste ratiunea, deschide ochii mintii, aduna multimea. Cu cat mai multi, cu atat mai bine tarii. Iar dl Mocanu pesemne e gelos pe cei care au reusit. Nu stiu de ce este suspectat de colaborationism?

  10. titus

    Dragos spune: “Iar dl Mocanu pesemne e gelos pe cei care au reusit.”

    Au reusit ce? Nu prea vad vreun succes. Toate activitatile lor seamana mai mult cu “evacuarea vazduhului din sistem”, sa nu plesneasca de presiune inalta. Nu cred ca vor reusi la toamna: toamna se produce vinul nou, oamenii au de lucru si nu au timp de proteste, se pregatesc de sezonul rece. Revolutiile se fac primavara!!!
    Avem nevoie de oameni ca Mocanu, care sa nu taca atunci, cand vede ca ceva merge stramb. Chiar daca supara pe acei, care ne par acum drepti. Critica este binevenita pentru oameni integri.

  11. Costin

    nu cred ca Plahotniuc e mai bun ca Filat sau invers … amandoi , o apa si un pamant . nu vad pe nimeni sa fie in stare sa-i debarce de la putere decat occidentalii . sa fim seriosi cu “platforme DA-NU” si altele … un prim pas facut inapoi de sistemul oligarho-mafiot de o clara apartenenta c.s.i.-sta , euro-asiatica in general si in nici un caz pro-european cum se zice , a fost facut prin acceptarea lichidarii celor trei banci … opozitia la desfiintare a fost solidara pe plan politic , aproape toate partidele fiind contra lichidarii … pentru ca prin cele trei banci oamenii politici sugeau de banet tarisoara moldava . cum FMI a pus piciorul in prag prin cererea de lichidare si Moldova e deja in faliment total si generalizat , gangsterii au trebuit sa capituleze neconditionat …

  12. Costin

    in alta ordine de idei orice colaborare la vedere sau subterana a Platformei DA cu fortele pro-imperiale , extremiste si retrograde gen Antifa sau alte organizatii radicale ale rusofonilor trebuie condamnata ferm si fara ocolisuri … una e sa critici guvernarea de pe pozitii national-democratice si progresiste si altceva de pe pozitii de coloana a cincea a Reichului rusesc la Moldova … PCRM , PSRM ,PN ,Selin , Petrenco ,Tcaciuk …

  13. Costin

    vesti proaste pentru fuherul de la Moscova …petrolul brent a scazut la 49,8 dolari barilul , cel mai jos pret din martie 2009 imediat dupa izbucnirea gravei crize financiare mondiale !

  14. Pt Titus
    Sa nu alergam dupa mai multi iepuri. Stie Europa, stie SUA, stie Moscova, stie Romania, stiu si multi cetateni de pe-aici: Raul cel mare, urgia de la Plahotniuc se trage. Se pisa el pe Acordul de Asociere, pe soacialistii europeni la care haita pd-ista a derat din trufie! El vrea relatii extraordinar de extra-conjugale cu totemul de speriat optiunea UE. Cu Eurasia. In fine, cine mai crede in pro-occidentalii Lupu, Ghimpu? Doar prostii, fraierii! Nu putem insa asista pasivi la asa ceva. ori ne facem orbi, ori le scoatem maruntaiele nelegiuitilor care au facut front comun impotriva Maiei Sandu. nu-i putem lasa dracului in pace, in speranta ca procurorii se vor ocupa maine de cojocul paduchios a lui Plahotniuc.

  15. Alex

    Pentru Dragos

    Sint de acord cu faptul ca toti trebuie sa se uneasca impotriva lui Plohotniuc, Filat, Ghimpu si companiei, dar acest mesaj are rost cind il adresezi cetatenilor simpli si nu celorlalti banditi care au patimit de pe urma lui Plohiş.

    De fapt, ar fi mai bine ca sa ne unim nu doar impotriva banditilor de la putere, dar si celor care acum stau obijduiti in „opozitie”. Intelegi? Este un mare risc, ca sa schimbam banditii care azi is „cap de lup” cu acei banditi care acum isi ling ranile prin „vizuini” si asteapta ziua cind isi vor schimba locurile cu primii.

    Eu nu cred ca e bine ca Platforma sa se implice in politica. Nu vorbesc doar de eventuala transformare a ei in partid, dar si de faptul ca nu e bine ca ea sa adune diferiti oportunisti si sa faca propaganda pentru un bloc electoral alcatuit din acestia.

    Problema e ca cei care stau in spatele Platformei au interesele lor, dar probabil ei mai indeplinesc si o misiune a unor „cercuri” de peste hotare. Asa ca Platforma nu e atit a noastra, cit a lor. De-aia si a fost dezumflat spiritul protestatar. Cineva (şi cred ca anume de peste hotare) a socotit ca mai-iunie 2015 nu era momentul oportun.

  16. Alex

    Pentru Dragos

    Plohotniuc nu vrea nici în UE, nici în UEA. El vrea ca Moldova să stea intre cele doua blocuri pina a muri el. El vrea ca tara asta sa fie Puscaria in care el e PAHANu. Un fel de Tito al vremurilor noastre, numa’ ca el nu se gindeste la popor, cit la dinsu şi clica lui.

  17. Problema e ca…PD (stat in stat) se lateste vertiginos, fara scrupule, prin metode banditesti, cumparand suflete de primari, consilieri, ziaristi, carausi, activisti, formatori cu gura mare etc. Problema e ca Plahotniuc a mia ciordit un minister “de forta”. Problema e ca nu se vor face reforme nici la pastele calului. Problema e ca razboirea pdrasta, nicidecum pe proiecte, are ca scop handicaparea populatiei, si cucerirea controlului in toate orasele, satele, catunele, chiar si la cimitir. Lucrurile astea se pot vedea la nivelul unuifunctionar, la nivelul unui deputat, la nivelul unui ministru. in concluzie; situatia este de o gravitate maxima. Si iobagii asteapta…sa se intample ceva, cumva…marea problema e ca Plahotniuc s-a cocotzat pe cai mult prea mari decat statura lui fizica si morala. Problema e ca Moldova va aluneca catre dezordine, izolare internationala, bezna si violente…

  18. Alex

    Pentru Costin

    Şi tu te lupţi cu „tancurile ruseşti”? Credeam că anume Ghimpu şi Chirtoacă îs specializaţi în domeniu. Plus un Ţaranu sau un Mihăeş.

  19. Alex

    Pentru Dragos.

    In 2007-2008, un Plohotniuc, un Filat visau la puterea lui Voronin. Acum Plohotniuc, vrind sa devina „ca Voronin”, l-a intrecut pe mosneag în cele mai bune zile ale sale. Astăzi alţii se visează în locul lui Plohotniuc. Plohotniuc multora le-a aratat ce se poate face in/cu tara asta. Lucruri despre care multi nici nu isi puteau imagina prin 2002-2008. Oportunistii ce se imbulzesc pe linga platforma DA viseaza la PAHANAT. Ei vor dori si mai multa putere decit are acum Plohotniuc.

  20. Costin

    deocamdata tancurile rusesti sunt o realitate si nu o utopie … iar regimurile de la Tiraspol la vedere si de la Chisinau in subterane pune baza pe acele tancuri sa-si mentina puterea oligarho-mafiota . ambele regimuri seamana din punct de vedere a coruptiei pana la identitate … certurile dintre ele sunt de ochii lumii si a gugumanilor .

  21. Costin

    diferentele politice intre PD si PLD nu exista … doua partide de stanga filo-rusesti . sau mai bine zis doua gasti de comunisti vopsiti in democrati … doua bande de gansteri made in CCCP …

  22. Alex

    Referitor la atitudinea fata de Platforma DA.

    Prieteni, eu tin foarte bine minte cum in 2009 puteai si sa fii scuipat sau palmuit daca spuneai ceva impotriva lui Filat sau daca spuneai ca ai votat cu comunistii. Noua ne mai trebuie inc-o data asa ceva?

  23. titus

    Avem nevoie de o Constitutie noua. Care sa nu mai permita “partajarea” functiilor de catre partidele oligarhice, sa separe puterile de stat, sa nu permita jocuri murdare. Ce fel de sistem politic avem, daca nu putem alege intr-un mod normal Presedintele tarii? La ce avem nevoie de un presedinte, daca e doar o marioneta, aleasa de oligarhi?

  24. Alex

    Pentru Costin

    Costin, PLDM şi PDM nu sînt nici pro-ruseşti, nici pro-europene. Lasă, omule, tancurile, odată!

    Sînt de acord că regimul de la Tiraspol e corupt şi aşa mai departe. El nici nu poate exista altfel. În caz opus, RMN pur si simplu ar dispărea.

  25. Alex

    Pentru Titus

    Nu Constituţia e problema noastră cea mai mare. Altceva, prietene. Altceva.

  26. O tara de schizoizi, tara/tarc in care cerberii (sute!) lui Plahotniuc – un produs la bubei negre imense – fac legea, fac regula! Nelegiuitii si neghiobii politici, amagesc intruna o droaiele de saraci. Li s-a dus buhul tuturor guvernantilor de greseli “istorice” si hotii facute. A devenit o vanitate ca derbedeii politici, de toate culorile, sa nu se mai gandeasca la stat de drept. E o realitate: toti sunt sub fundul Plahotniucului. Relatia extraconjugala a criminalului cu PG, SIS, CNA, cu orice, controlul tv-urilor si, in sfasit, presedintia. Iata cum are loc spalarea de creieri, de miliarde lei/valuta, evaziune fiscala, dijmuirea, spaguirea, sabotarea, acapararea, gatuirea oricui nu este de acord cu pravilele sale. Da poate il ajutam sa ajunga la morga?

  27. Alex

    Oamenii care ajung sa aiba multa putere, de la o vreme nici nu isi pot inchipui o altfel de viata. Uite la Ceauşescu sau Kaddafi. Crezi ca cei doi nu puteau sa fuga din timp si sa se salveze cu miliarde? Dar n-au facut-o. Poate şi Plohotniuc a ajuns la acest stadiu. Si doar moartea l-a „indrepta”.

  28. titus

    Plahotniuc nu are unde fugi. De Rusia se teme, il asteapta “bratvaua” pe care a “kidanit-o”. De Romania se teme, e cetatean roman, cred ca DNA il asteapta cu nerabdare. Apropo, acum nu mai este deputat, adica nu are imunitate. Asa ca in timpul unei vizite in Romania, are sanse sa fie retinut de DNA…

  29. radu

    D-le Mocanu. Lupta d-stră amintește de romanticul Don Qiqote care avea sucese cu morile de vânt. Dar sucesele oponenților sunt mai grele. Iată că aceștia trăind în palate, mereu au o soluție de-ași pune planurile diabolice. Nimic nou. Scopul lor e realizabil al nostru nu. Asta e diferența.

  30. Alex

    Plohotniuc intr-o vreme tinea copiii in Romania. Poate chiar si acum. Eu zic ca trebuie sa fie foarte interesante legaturile dintre Plohotniuc şi unii reprezentanţi ai statului român. Lasă, tu, DNA. Vorbim aici de SRI, SIE, politicieni (mai ales din PSD).

    De altfel, Filat nu demult a primit un ordin „Pentru serviciu credincios”. Unul din ultimele decrete ale lui Băsescu. Băse l-a decorat pe Filea. „Ca pe-un cîine”. Amuzant. Credeţi că pentru ceea ce se spunea oficial? Nu doar…

  31. Costin

    asemenea regimuri cum sant astazi la Tiraspol sau Chisinau – oligarhice,mafiote, gangsteresti care au ca rezultat saracirea si indobitocirea populatiei – nu pot rezista multa vreme decat prin subordonare totala fata de Moscova … in angrenajul sistemului ruso-mongol al Uniunii Euroasiatice a lui Putin . eu vin si zic ca directia euro-atlantica a fost sabotata mai din greu de asa-zisii “pro-europeni” decat de comunisti pentru ca si asteptarile erau mult mai mari de la ei …

  32. Costin

    asa cum ziceam presiunea vestului a devenit prea puternica pentru ca niste soricei ca Plahotniuc sau Filat sa mai poata sa se opuna la reforme … iata ca apare si punctul 2 in acest sens dupa lichidarea celor 3 banci fantoma … sunt anuntate disponibilizari serioase la feroviari … peste 3500 . 3000 de la banci …

  33. Alex

    Costin, tu esti membru PL sau din România ne scrii?
    Plohotniuc, Filat nu sînt in subordonare totala fata de Moscova. Şi nici Tiraspolul nu e în subordonare totală faţă de Moscova. Dar asta nu-i incurca pe „ai noştri” sa aiba şi pasaport rusesc. Ei se folosesc de luptele geopolitice ca să se îmbogăţească. Ei azi fac un serviciu Moscovei, mîine – unu Bruxellului, poimîine – Washington-ului şi tot aşa. Lor le e paralel de integrare europeana, euroasiatica, euro-atlantică românism, moldovenism, chestii. Deşi admit faptul că pentru Plohotniuc banii nu sînt decît un mijloc pentru a-şi satisface alte necesităţi…

  34. Petru

    Chiar nu-i clar dece Publika a facut stire din declaratiile lui Mocanu??? Scopul lor este sa dezbine societatea civila in mai multe parti , si desigur sa denigreze cel mai mare rival al lor Jurnal tv si Platforma DA. Dece 3 ani de zile pina acum nu au aratat nici o secventa din emisiunea lui Mocanu?? Dece tocmai acum cind se apropie ziua cea marea a protestului din 6 septembrie, si-au aratat “afectiunea” fata de Mocanu ? Eu sunt de parerea ca doar un om naiv poate sa creada ca Mocanu are vre-o legatura cu Plahontniuc. El este singurul lider in care trebue sa credem la moment, totusi la 6 septembrie trebue de dus in PMA,pentru ca Pahotniuc asta vrea, sa nu iasa multa lume la protest, sa stam si sa comentam pe internet miscarile sale de psihopat.

  35. Alex

    Petru, de iesit la protest trebuie, dar in acelasi timp trebuie de facut presiuni asupra Platformei ca sa le piara dorul de a se transforma in partid sau sa manipuleze lumea in strada ca sa „voteze unanim” un bloc electoral din oportunişti. Şi trebuie de muncit acum vara ca să nu ajungem la mari dezamăgiri în toamnă.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*