Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

Plahotniuc a aruncat telefoanele „revoluționarilor” în lacul Geneva!

Acum două săptămâni “oracolul druștelor pălite de sublim de pe pagina lui de Facebook”, Ion Sturza, îi sfătuia pe Filat și Plahotniuc să-și arunce telefoanele în lacul Geneva și să uite de această țară. Chiar dacă fetele au dat ochii peste cap în extaz intelectual vreo câteva zile, comentând și tirajând acea metaforă plină de conținut revoluționar, puțini au fost cei care au reușit să penetreze gândul Profetului de ProTV. Dar … profețiile de aia și sunt profeții ca să sfideze timpul cu anticipație vizionară!

N-au trecut nici două săptămâni și Plahotniuc a aruncat un telefon în lacul Geneva! Nu pe al său, pe al lui Filat! Așa a hotărât el să-și marcheze bucuriile de azi înainte. Or, ziua de duminică, 4 octombrie, a fost pentru el o victorie incontestabilă. Nici un atac raider nu se poate compara cu biruința asupra “Revoluției crizantemelor”. După ce a deturnat economia acestei țări, după ce și-a subordonat clasa politică, duminică Plahotniuc a învins Mișcarea protestatară, iar miile de oameni veniți, la braț cu Gustave Le Bon, să-și ia țara înapoi, au plecat acasă să lupte cu “frustrările lui Freid”.

După telefonul lui Filat va fi aruncat cel al lui Lucinschi, pe urmă al lui Dodon, iar Sturza va alerga să-și arunce de bună voie telefonul în lacul Geneva, doar ca să nu-l întoarcă “dragă Vlad” a doua oară direct din Aeroportul Chișinău îndărăt. Vor mai utiliza sau nu “revoluționarii” telefonia mobilă în timpul apropiat nu se știe, cert este, însă, că de “Țara lui Plahotniuc” vor trebui să uite pe mult timp înainte. Lumea care a răspuns sincer apelului războinic: “Nu mai cerem, ne luăm țara înapoi!”, nu știau că vor fi figuranți în cel mai absurd spectacol din câte s-au întâmplat vreo dată la Chișinau:

“Mai multe zile la rând postul de televiziune în care ai încredere, te mobilizează la lupta cea de pe urmă, se răstește la cel care ți-a furat patria până și în cadrul “buletinului meteo”, îți spune că dacă nu îți iai țara acum înapoi, ratezi șansa pentru totdeauna. A doua zi liderii tăi te conduc spre “cetatea monstrului”, în momentul asaltului ei trec de partea cealaltă, te declară provocator, iar luni seara de la același post de televiziune, prin gura uni mare meșter de ras “te tund” că te-au salvat de la pușcărie, spital și morgă, iar ziua de ieri a fost proclamată: “Ziua victoriei Civilizației asupra Barbariei”.

Al Trei-lea Război Inter-Mafiot a luat sfârșit pe data de 3 octombrie, cu câteva ore înainte de “Revolutia crizantemelor”. Pentru a doua zi învingatorul, Vlad Plahotniuc, avea o singură grijă – să nu-i spargă “nebunii” vreun geam. Un geam care ar fi fost un fleac pe lângă țara pe care el, știa, deja, ca nu i-o mai ia nimeni și totuși un geam spart, al uneia dintre bijuteriile dânsului, ar fi fost neplăcut pentru el – perfecționistul! Tot ce le rămânea să facă animatorilor “revoluției din octombrie” era să producă ceață, cât mai multă ceață ca la adăpostul ei să treacă pe neobservate înfrângerea lașului de Filat, care i-a mai frecat încă o dată! Să nu se vadă că îl urăsc de moarte nu pentru că-i hoț, ci pentru că ticălosul va arunca acum, la primul semn al lui Plahotniuc, în lacul Geneva, nu numai telefonul mobil, ci și microfoanele Televiziunii Revoluției, vândută lui Filat de rând cu alte tranzacții tenebre din spatele “maselor revoluționare” cărate pe drumuri, tăvălite prin corturi și trase la teasc în Piața Marii Adunări Naționale pe muzica Doinei și Ion Aldea Teodrovici.

6 comentarii

  1. Alex

    Cheianu şi Durbală au anunţat la Ora de Ras din 11 octombrie 2015 obştescul sfîrşit al Revoluţiei AntiMafiote (prezentîndu-l mai ca o victorie).

    youtube. com/watch?v=KmgMzk3xJlw
    (fără spaţiul liber între simbolurile link-ului)

  2. Alex

    A privit cineva emisiunea “Прямой Разговор” de vineri de la Jurnal TV? Cel mai interesant moment: Alexei Tulbure, venind vorba de neachitarea tarifelor la energie electrică etc., a lansat nişte idei asemănătoare cu cele a lui Sergiu Mocanu, la care Stanislav Pavlovschi foarte grav a spus ceva de genu: „Oameni buni, Platforma DA nu obligă pe nimeni să nu achite tarifele. Cine doreşte, acela face”. Cu alte cuvinte, „cetăţeni, să nu aveţi pretenţii la noi dacă urmînd îndemnul nostru, ajungeţi fără energie eletrică şi gaze!”. Formidabil! Bravo, Pavlovschi! Bravo, Platforma DA!

    Chiar vă sfătui să-l ascultaţi pe Pavlovschi. Iată emisiunea. Faza începe de la 35 minute 45 secunde. Pavlovschi, pur şi simplu, e fantastic.
    youtube. com/watch?v=Cis0sdjLcTA
    (fără spaţiul liber între simbolurile link-ului)

  3. Alex

    Privesc aşa-numitul Forum Public pentru lansarea dialogului cu privire la semnarea Pactului Social „Pentru Moldova” pe Privesc . eu.

    Mă amuză comportamentul lui Filat. Limbajul non-verbal, mai ales.

  4. Alex

    Dă-o dracului. Roman Mihăeş a distrus un scaun la aşa-zisul forum.

  5. Titus

    Cum a distrus scaunul?

    Alexandru Macedon a fost un mare conducator de osti, dar nu strica scaunele!

  6. Titus

    Domnul Ghimpu manifesta grosolanie si lipsa de rabdare.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*