Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

26 comentarii

  1. Alex

    O abordare destul de trează a lui Ion Cristoiu privitor la „pro-românii” şi „pro-europenii” de la Chişinău.

    goo. gl/qVITO1
    (fără spaţiul liber între simbolurile link-ului)

  2. Dle Mocanu, totusi mafia lui Filat si oligarhatul lui Plahotniuc sunt 2 orori pntru RM cutotul diferite. PLahotiuc ani in sir a luptat intentionat pe toate caile pentru A DISTRUGE, A RUINA complet statul democratic al tarii si al propulsa spre Imperiul rus putinist. Pe cand Filat niciodata n-a avut asa intentii, ci dimpotriva – a facut tot ce trebuia pentru asfaltarea drumului nostru SPRE EUROPA. Este diferenta, Dle Mocanu? Cine nu intelege aceasta situatie risca sa se trezeasca in zilele apropriate cu victoria Contrarevolutiei fortelor proimperiale – pentru care tot timpul a luptat Plahotniuc.

  3. Titus

    Mihail Gonta spune: “PLahotiuc ani in sir a luptat intentionat pe toate caile pentru A DISTRUGE, A RUINA complet statul democratic al tarii si al propulsa spre Imperiul rus putinist. Pe cand Filat niciodata n-a avut asa intentii, ci dimpotriva – a facut tot ce trebuia pentru asfaltarea drumului nostru SPRE EUROPA”

    Cum poti sa netezesti “calea spre Europa” prin hotii si furturi? Anume ca aceasta este calea spre dictatura putinista, spre coruptie, spre crima. Filat este fratele gemene al lui Plohish, ambii au netezit calea dolarului in propriul buzunar. Ambii sunt dracusorii care sar din tabachera cand ii deschizi capacul.

  4. Alex

    Domnul Gonţa gîndeşte în termeni de-ai lui Ghimpu şi Chirtoacă. Sau prea mult l-a ascultat pe Vlad Socor. Lui PLohotniuc şi Filat le e în cot şi de parcursul european şi de imperialismul rusesc. Ei nu ştiu să-şi vadă decît de „micile lor interese”.

  5. Alex

    Una din cele mai sănătoase abordări observate de mine la un jurnalist român în legătură cu subiectul Republicii Moldova şi unionismului.

    youtube. com/watch?v=U8Btp5xze6k
    (fără spaţiul liber între simbolurile link-ului)

  6. Alex

    Prieteni, oare Filat crede că gaşca va reuşi să scape de Chetraru, să instaleze la CNA un „pldm”-ist, care va sabota-înceta ancheta? Nu e prea „roz” un astfel scenariu pentru realităţile noastre?

  7. Alex, lasa demagogia! La noi la guvernare TOTUL e rau. Dar cel mai mare pericol pentru RM evident este nu Filat ci hunta lui Plahotniuc si Contrarevolutia fortelor paro-moscovite.
    Ai inteles?

  8. Alex

    Am înţeles, d-le Gonţa… că încă-l mai iubiţi pe „al vostru Vlad Filat”. Nu-i nimic. Se spune că „dragostea-i oarbă”.

    “Любовь зла…”

  9. Titus

    Domnilor, nu trebuie sa fim ridicoli. Imi amintesc ca prin 2013 tot ne certam pe tema Filea-Plohish. Ne impartisem in doua cete (aproape ca in “smintiti si in misei”) si ne ciomageam unul pe altul cum ca Filea este mai bun ca Plaha, ori ca Plaha este mai cucuiet decat Filea. Iar ei isi umpleau buzunarele si se tineau de burta de ras cand ne priveau. In fond, vina cea mai mare in ´cazul dat o purtam noi: De ce suntem prosti si usor de manipulat???

    Ne-am lasat ca niste vite, sa ne duca la abator cei patru Vladimiri: Voronin, Filat, Plahotniuc si Vladimir mitropolitul. Si nu ne-am revoltat, am mers ascultatori ca vitele.

    Inchei cu cuvintele lui Ion Creanga:
    “— Dragul mamei Cînilic, bine-ţi şede mitropolit! Unde-i neneacă-ta să te vadă? Apoi, oftând adânc, mai adaugă: Când veţi vede urâciunea pustiirii stând la locul unde nu se cade să steie, să ştiţi că aproape este sfârşitul”.

  10. Alex

    Iată şi mitropolitul Vladimir a apărut cu un colac de salvare pentru Filat. Să mai zici că Biserica de la noi e a ruşilor… voi aţi uitat că de la începutul anilor 90 ea dispune de „autonomie locală”?

    goo. gl/riyKDL
    (fără spaţiul liber între simbolurile link-ului)

  11. Titus

    http://www.zdg.md/editia-print/investigatii/mitropolitul-de-milioane-ii-casa-de-lux-si-femeia-din-spatele-ips-vladimir

    Vladimirii iubesc viata pamanteana, de cea cereasca nu-si prea bat capul. Prin anii 80-90 se vorbea mult de reintoarcerea moldovenilor la D-zeu, la biserica. Parca-mi pareau aceste lucruri corecte. Acum nu mai cred asa. Biserica in RM este mai mult folosita pentru a indobitoci poporul decat pentru ajutorul lui spiritual. Pomenele facute in fala, “mituirea” preotilor cu pomene este cel mai urat lucru facut de moldoveni. Reiese ca moldoveanul da mita pana si lui D-zeu. E o situatie rusinoasa si primitiva.
    Parca as prefera ateismul in locul acestui dezmat clerical nerusinat.

  12. Titus

    Ma prapadesc de ras, cand il vad pe fostul comunist Dodon, care participa la dezvelirea monumentului trimis de rusi la Balti. Este vorba de monumentului sfantului rus Serghie de Radonej. Ce legatura are acest sfant cu R.Moldova? Niciuna!!! Ce legatura are un comunist cu sfintii unei biserici? Niciuna!!!
    De ce acesti misei ne socot prosti dea binelea? Sau poate ca ei sunt atat de prosti ca nici nu-si mai realizeaza prostia!
    Mai sunt tipi cu “sveataia Matrionushka Moskovskaia”, abordeaza pe biserica drapelul flotei militare rusesti.

  13. Alex

    Titus, încearcă să înţelegi că Dodon nu a fost comunist, cum nici acum nu e socialist. PCRM-ul lui Voronin nu era „Partid Comunist”, ci purta doar sigla ca să adune voturile anumitui segment din electorat. Uite cum Partidul Comuniştilor Reformatori a obţinut 5-6 % doar cu sigla-denumirea, neavînd măcar „substanţă” în el.

    P.S.
    Eu nu exclud că la nivel inferior atît în PCRM, cît şi în PSRM erau-sînt oameni care credeau-cred în idealurile socialist-comuniste. Cu cît mai aproape, însă, de vîrful piramidei, cu atît procentajul acestor romantici scade.

  14. Alex

    În perioada sovietică moldoveanul simplu era mult mai aproape de Dumnezeu, decît acum.

  15. Titus

    In perioada sovietica moldovenii au fost condusi de colonizatori. Moldovenii nu aveau dreptul la opinie, la D-zeu. Ei trebuiau sa taie de “Oktiabreski” porcul, sa “gavareasca po celoveceski”, sa-si trimita tinerii in Armata Sovietica, sa plateasca 15% din PIB pentru armamentul daruit diferitor dictatori africani si asiatici.
    Eu inteleg sentimentul de nostalgie al lui Alex (uneori ma apuca si pe mine), dar pe acele timpuri eram copil si adolescent, tinar. Desigur ca cel mai bun timp pentru orice om ramane tineretea…

  16. Alex

    Lăsăm nostalgia…
    Pînă una alta, Filat l-a trimis pe Cavcaliuc la Unimedia, iar Usatîi din nou a fugit la Moscova (dar promite că revine curînd).

  17. TraTam

    Titus, poate ai fost copil si adolescent in acele timpuri, insa nu te-ai patruns de adevarata stare de lucruri care exista atunci. Alex are perfecta dreptata cand afirma ca in perioada sovietica moldoveanul era mai aproape de dumnezeu, si asta nu are tangente cu “gavariti po celoveceski” si “okteabrski”. Evident ca nu se pune problema ca toti 100% sa fie acoperiti de aceasta afirmatie, insa in mare parte asa este. Avem cu totii rude si cunostinte la tara si stim cum a fost, iar acum vedem si noi cum este. De exemplu am fost botezat fara probleme in “oribila” perioada sovietica, ba mai mult, fara a da mita nici macar un capat de ata. Incearca sa faci asta acum fara un efrot considerabil. Biserica de astazi e o rusine chiar si in comparatie cu ceea ce a fost in URSS, cat de revoltator n-ar suna asta.

  18. TraTam

    Iar cine crede ca incercarea mitropolitul de a-l ajuta pe Filat indica ca biserica nu e a rusilor, se inseala amarnic. Jocurile mafiotilor locali nu au prea mare interferenta cu realitatile valabile la o scara mai globala. Sa nu credeti ca daca era Voronin sau Plahotniuc in locul lui Filat, pai nu aparea mitropolitul cu aceleasi povesti in apararea mafiotilor (din motivul ca astia s-au impartit cu el din banii furati) si cu “certitudinea că acestea au fost înfăptuite din cele mai sincere și mai creștinești porniri”.

  19. TraTam

    Iar atitudinea utilizatorului “Mihail Gonta” din pacate e impartasita de inca foarte multi si dupa ani buni ei nu inteleg ca alegerea “raului mai mic” este calea spre pierzanie. Paradigma corecta trebuie sa fie alegerea dintre bine si rau, indiferent cat de mic e binele si/sau raul. Si daca un “rau” vine si pretinde ca e “bine”, cu atat e mai grav deoarece mentalitatea oamenilor este mutilata si punctul “0” se misca tot mai mult spre stanga/spre “rau”. Avand aceasta mentalitate deformata, oamenii acum vad “raul mai mic” (iar pentru multi chiar e “binele”) in persoana interlopului Usatii.
    Oamenii care au cu adevarat intentii bune si au descernamantul necesar trebuie sa uite de acest “rau mai mic” si sa-i indrumeze si pe cei din jur sa constiintizeze ca “raul” e “rau” si punctum.
    Filat e un “rau”. Nici mai mic nici mai mare decit oricare alt “rau”. Si Plahotniuc e un “rau”, si Voronin, si Ghimpu, si Dodon, si Usatii, si … (completati lista cu sute si mii de fosti si actuali ‘cinovnici’). Cand oamenii vor intelege ca astia toti sunt “rai” absolut in aceeasi masura, doar atunci vor fi sanse sa apara “binele”. Cat timp se for face nuantatri si comparatii, mereu va fi “rau”.

  20. TraTam

    Iar tragedia e ca “80% din populatie considera ca clasa politica actuala e intruchiparea raului” si la scurt timp va urma “80% din populatie a votat aceleasi partide care au fost anterior in parlament”.
    Si vestea proasta (pentru Dl Mocanu si sustinatorii mesajului D-lui) e ca in sec. XXI nu schimbi nimic cu filmulete pe youtube, cat de mult adevar n-ar contine. Inca in 1917 “posta si telegraful” erau elemente cheie, iar acum in era informationala e incomensurabil mai important.

  21. Alex

    Plohotniuc îl „îneacă” şi pe Streleţ. A apărut un video în care sînt prezenţi Filat, Rusu şi Streleţ, inspectînd terenurile şi tehnica de la „Caravita”.

    youtube. com/watch?v=oqdZ0koiMyE
    (fără spaţiul liber între simbolurile link-ului)

  22. Alex

    Astăzi Chiril Lucinschi practic a recunoscut că stă în spatele Platformei „Demnitate şi Adevăr”.

    youtube. com/watch?v=GHVFBU2ZUFA
    (fără spaţiul liber între simbolurile link-ului)

  23. Alex

    O nouă năzdrăvănie de-a lui Usatîi. Vizaţii: Timofti şi ministerul de Interne.

    youtube. com/watch?v=U_v3zqOyYcY
    youtube. com/watch?v=PsLW8g2de40
    youtube. com/watch?v=flcFcM_N8HE
    (fără spaţiul liber între simbolurile link-ului)

  24. Alex

    Discuţie interesantă între Renato Usatîi şi Alexandru Jizdan după ce Jizdan a început a lucra la SIS.
    youtube. com/watch?v=71Ybfzp34Io
    (fără spaţiul liber între simbolurile link-ului)

  25. Titus

    Alex
    Ar trebui sa ne preintimpinati, domnule Alex. Domnii Usatii si Filat raspindesc pornografie verbala cu asemenea filmulete. Le pot privi si minorii, si nu ar fi bine. Ca sa fie armonie si simetrie, propun sa fie retinut si domnul Usatii si pus in aceeas celula cu domnul Filat. Acolo, se pot scarnavi verbal cat doresc!!!

  26. Alex

    Către Titus
    Nu ştiam că site-ul d-lui Mocanu prezintă vreun interes pentru minori. Dar pe viitor voi lua în considerare astfel de doleanţe.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*