Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

75 comentarii

  1. Alex

    Prieteni, să vă spun o ştire trăsnet. Oamenii lui Plohotniuc bat la cap unii directori de întreprinderi de stat ca aceştia să trimită angajaţi la instanţele unde se vor judeca cauzele lui Filat şi să strige: „Hoţul la dubă!”, „Faceţi dreptate poporului!” şi tot aşa mai departe.

  2. Titus

    Nu stiu de ce numiti aceasta stire trasnet. Parca in 2014 oamenii lui Filea nu au impus angajatii diferitor intreprinderi de stat sa iasa la demonstratie pentru “Principii si Valori”? Oamenii af fost fortati sa participe de catre sefii lor.

  3. Titus

    Uneori nu-l inteleg pe domnul Mocanu: il cearta pe Filat pentru ca si-a parat colegii la scoala, ca au copiat, si in acelas timp, cere de la colegii de partid ai lui Filat sa-l denunte, pentru ca asa este europeneste. Poate ca nu am inteles bine aceste afirmatii…

  4. Alex

    Ce eveniment avu loc în 2014? Nu era asta în noiembrie 2013?

    Pentru că liberalii se tem să voteze des împreună cu comuniştii, azi au fost folosite voturile socialiştilor pentru a scoate CNA-ul de sub orice influenţă PLDM-istă. De azi CNA-ul este al lui Plohotniuc de facto şi de jure. Cum credeţi, care-i rostul unei asemenea fapte a lui Dodon?

  5. Titus

    Oh sorry, it’s my fault. Corect este 2013. Dar oricum porcaria ramane porcarie.

    Care ar fi oare solutia sa scapam de aceasta mizerie? Sau pur si simplu sa emigram?

  6. Alex

    Credeam c-o să propui o vizită „prietenească” a 100-200 indivizi cu pistoale-mitralieră la sediul lui Plohotniuc.

  7. Alex

    Prieteni, ţineţi minte cînd Candu propunea să schimbe denumirea CNA în DNA dînd de înţeles că problemele cu corupţia se vor rezolva de la sine?

    Amuzant, dar multă lume nu sesizează diferenţa fundamentală dintre CNA (moldovenesc) şi DNA (românesc). Faza e că CNA-ul nostru e un fel de „poliţie anticorupţie”, pe cînd DNA-ul românesc e echivalentul Procuraturii Anticorupţie. Simţiţi diferenţa? Deci, faza pîn la urmă e în procuratură. Căci anume procurorii conduc anchetele iniţiate de cei de la CNA.

  8. Alex

    Valera Butnaru face glume pe seama lui moş Timofti.
    youtube. com/watch?v=xyiImCC1erU
    (fără spaţiul liber între simbolurile link-ului)

  9. Alex

    „Timofti, dă-l afară pe Chetraru că-l omoară pe al nostru Vlad Filat!” Să mori de rîs…

    goo. gl/3mGPpI
    (fără spaţiul liber între simbolurile link-ului)

  10. Alex

    Sergiu Mocanu la emisiunea „Loc de dialog” din 22 octombrie 2015 de la Radio Moldova Actualităţi.
    youtube. com/watch?v=pmbuwfBizlU
    (fără spaţiul liber între simbolurile link-ului)

  11. Titus

    Domnul Usatii retinut pentru 72 de ore de catre procuratura. Ce inseamna aceasta? PR?

    Imi amintesc ca demult-demult, artistul popular Nicolae Sulac a facut un film muzical, in care dansul statea la puscarie. Un fel de film in stilul “Zona Lube” sau ceva in stilul lui Jonny Cash,”Folsom Prison Blues”

    Sa cred ca cineva doreste sa-i ridice popularitatea lui Renato?

  12. Alex

    Poate Plohotniuc a făcut „regulă” pe „dreapta” şi acum o face pe „stînga”?
    L-a folosit pe Usatîi contra lui Filat, iar acum pe altcineva contra lui Usatîi.

    Nu ştiu. Totu-i foarte întortocheat. Dar la ce bun lui Plohotniuc să-i ridice ratingul lui Usatîi făcîndu-i „aură de mucenic”, dacă lui îî trebuie „alianţă pentru integrare europeană” în caz că au loc anticipate? Sau Plohotniuc se gîndeşte că ţinîndu-l pe Usatîi la puşcărie va fi mai uşor să-i distrugă partidul?

    Eu nici pînă acum nu pot înţelege votul lui Dodon pentru ca CNA-ul să treacă complet în mîna lui Plohotniuc. Se pare că Dodon i-a trădat pe Filat-Lucinschi. Usatîi oficial a fost nemulţumit de acest vot.

    P.S. Să vedem ce va urma. Dacă Usatîi e arestat preventiv, apoi mai „cad nişte capete” din „Partidul Nostru” înseamnă că nu e circ.

  13. Titus

    Dar v-ati gandit ca daca Usatii are o sanctiune penala, cat de neinsemnata, poate fi lipsit de dreptul sa candideze( pe un anumit timp). Poate primi o pedeapsa conventionala, dar nu v-a mai putea pretinde in urmatorii ani sa candideze ca deputat sau presedinte. Poate aici e buba?

  14. Alex

    Nu cred. Oricum Usatîi va fi cel care va trage sforile dacă va sta la libertate.

    Ana Ursachi l-a atacat pe Jizdan, fostul „drugan” al lui Usatîi de la Operaţiuni Speciale, acum adjunct la SIS. Jizdan e omul lui Plohotniuc. În conversaţia ceea cu „pornografie” Usatîi se plîngea lui Jizdan că SIS-ul îl urmăreşte… Astăzi SIS-ul îl reţine pe Usatîi.

  15. Titus

    Ana Ursachi se invarte pe la Petrenco, Platforma DA, Usatii. Cand domnul Mocanu a fost intrebat la una din emisiunile d-lui despre aceasta doamna avocat, domnul Mocanu nu a raspuns la intrebare. A spus doar ca doamna Ursachi “nu tine cu nimeni” si atat. Chestia de astazi: doamna Ursachi a inceput a spune despre “politistul de sector”, care trebuie sa-l conduca pe Usatii la procuratura si nu acel detasament de mascati, care l-a condus. Nu mi-a parut deloc onesta si logica. Se joaca mereu pe faptul, ca cetatenii, care urmaresc mirati aceste scandaluri, nu inteleg nimic. Pe 6 septembrie stimata avocata a dovedit sa alerge de la mitingul lui Petrenco la cel al platformei DA, sa se urce pe ambele “scene”, sa se amestece in toate. E foarte banuitor.

  16. Alex

    Ana Ursachi nu e omul lui Victor Ţopa?

  17. Alex

    Ana Ursachi se învîrte anume pe lîngă oamenii care nu-i plac lui Plohotniuc.

  18. Titus

    Nu stiu a cui este aceasta harnica doamna, stiu insa ca nu trezeste incredere. Nu poate un membru al PLR sa stea alaturi de Petrenco. La fel cum un participant la Platforma DA nu poate manca din aceeas farfurie cu Partidul Nostru. Legea teatrului clasic nu permite ca un om urat sa joace un rol pozitiv, iar o baba fara dinti sa joace rolul de “printesen”. Asa ceva vezi doar la teatrul absurdului.

  19. Alex

    Dacă presupunem că Ana Ursachi e omul lui Ţopa, atunci se leagă.
    Victor Ţopa a susţinut pe toţi acei care într-un fel sau altul i-au adus daune lui Plohotniuc. Indiferent de culoare politică, simpatii geopolitice, că-s cinstiţi sau bandiţi şi tot aşa… Principalul că acţionau împotriva lui Plohotniuc.

  20. Alex

    Sergiu Mocanu: „Reţinerea lui Usatîi e farsă, Leancă – viitor premier plohotniuc-ist”

    youtube. com/watch?v=OhKzqd3flbs
    (fără spaţiul liber între simbolurile link-ului)

  21. Alex

    Un comentariu la care m-a inspirat emisiunea „Loc de dialog” la care a participat Sergiu Mocanu.

    ———-

    M-a amuzat mult omuleanul care l-a întrebat pe domnul Mocanu „în ce limbă vorbeşte”. Se pare că în RM mai sînt oameni care trăiesc (în mintea lor) încă în perioada 1988-1991. Adică chiar acum, cînd toţi se află în rahat pînă peste cap, ei se mai luptă pentru „idealuri”. În acest caz, după mine, par a fi binevenite cuvintele (nu ştiu cît de sincere a) lui Filat: „Oameni buni, salvaţi ţara! Salvaţi-vă pe voi!”

    ———–

    În trecut îmi displăceau oamenii care adresează întrebarea de mai sus. Aţi atras atenţie la tonalitatea vocii lor cînd ei pronunţau cuvintele? Această tonalitate o să vă „spună” mai multe decît întrebarea însăşi.

    De fapt, ştiţi ce-i cu întrebarea în cauză? E o metodă utilizată pentru a identifica în ce tabără eşti. Practic omuleanul îţi trimite un semnal de identificare „svoi/ciujoi” iar în baza răspunsului tău, el te va pune într-o oală sau alta.

    De ce nu-mi place întrebarea „în ce limbă vorbeşti?”. Probabil, pentru că e o încercare mascată de a afla dacă eşti „românist” sau „moldovenist”. La urma urmei, omul poate s-o facă direct şi fără a recurge la această „şmecherie”. Şi probabil, încă dintr-un motiv: omul care adresează această întrebare e „bolşevic” pînă în măduva oaselor fără a-şi da seama.

    Cum credeţi care e răspunsul potrivit la o astfel de întrebare? Iată ce soluţie am găsit eu.
    Să răspunzi „româna” este a-i face o plăcere „bolşevicului” (pentru că „româniştii” cel mai des utilizează „şmecheria”), iar eu nu-s candidat în deputaţi; să-i zici „moldoveneasca” – cel mai probabil, vei fi pe loc „linşat”. Nu ştiu cum alţii, dar eu prefer să răspund: „Personal vorbesc chineza!”, la care omuleanul, dacă e mai deştept, va zîmbi, iar dacă e mai puţin deştept – te va trimite în ….

    P.S.
    În atenţia celor care obişnuiesc să adreseze întrebarea pomenită mai sus.
    Am observat că există moldovenişti mai sofisticaţi, dar care ţin mai mult de intelectuali. Ei sînt de acord că limba vorbită astăzi nu seamănă atît de tare cu „moldoveneasca” lui Grigore Ureche şi sînt de acord să-i spună „română”, dar asta nu înseamnă că ei acceptă „acoperişul” românesc cînd vine vorba de etnie.
    Aşa că fiţi atenţi, „bolşevicilor”!

  22. Alex

    Prieteni, circul cu Usatîi a reuşit. Astăzi cu eliberarea acestuia, un capitolul al epopeii s-a încheiat. Să fi fost o încercare strict a lui Usatîi de a înţelege care sînt limitele comportamentului său ce va fi tolerat de „autorităţi”, ori un plan comun cu Plohotniuc, nu mai contează… De astăzi, Usatîi e „Eroul” multora din RM.

  23. Titus

    Dar iata ca unui neamt din Germania, unui austriac din Austria sau unui elvetian din cantoanele vorbitoare de limba germana din Elvetia, nu le este rusine sa raspunda la intrebarea: In ce limba vorbiti? Eu i-am intrebat personal pe multi din ei. Raspunsul a fost Deutsch!!! Si desi in aceste tari exista mai multe dialecte (ceia ce nu exista in Romania si R.M), ei toti vorbesc GERMANA.

    Sunt convins ca orice argentinian, spaniol, locuitor din Uruguai sau Paraguai vor spune ca vorbesc spaniola, desi, in trecut, au avut loc intre aceste popoare razboaie sangeroase. Americanilor nu le este rusine sa vorbeasca Engleza. Si brazilienilor si angolezilor nu le este rusine sa vorbeasca Portugheza.

    Numai unor “moldoveni” le este rusine sa vorbeasca limba poporului sau. Si imediat incep sa “filozofese” pe tema limbii. Ba o numesc “de stat”, ba o numesc “chineza”. Ba ii numesc “bolsevici” pe acei, care o vorbesc si care stiu cum se numeste. Ba inventeaza “teoria chibritului”.

    Domnul Sergiu Mocanu a spus destul de clar ca LIMBA ROMANA este limba noastra, ca avem un noroc deosebit, ca toate legile UE au fost deja traduse in Limba Romana. Vrajelile lui Voronin, Smirnov, Dodon, Stati, Usatii, Nazaria, Stepaniuc, etc, sunt doar niste bolboroseli analfabete, lipsite de orice legatura cu stiinta. Ca sa ma intelegeti mai bine, ei se comporta exact ca si pseudo-savantul Trofim Lisenko, analfabetul si nemernicul, care a luptat cu stiinta adevarata pe timpul stalinismului. Unul din cei mai mari savanti, N.Vavilov a fost trimis la puscarie si apoi omorat din cauza unei lichele ca Lisenko. Si toti acesti pseudo-savanti-lingvisti, pe care i-am numit mai sus, se comporta exact ca Lisenko.
    De unde apar asa specimene ca Usatii??? Din intunecime, din necunostinta, din lipsa de respect pentru cultura propriului neam. De altfel, tot de acolo apar si Plahotniucii. Numai un om analfabet, lipsit de mandrie nationala, de ratiune, de logica poate vota acesti insi.
    Domnilor, poate ajunge cu minciunele si aburelele?

    Usatii cu abracadabra lui lingvistica ne calca deja pe piept.

    Anume din cauza prostiei si a analfabetismului multor dintre noi, sunt auziti niste Usatii, pe cand un om ca Sergiu Mocanu lancezeste in uitare.

    A vorbi ROMANESTE inseamna a vorbi in limba adevarului!

    A vorbi in “chineza” inseamna a vorbi in limba aborigenului, colonizat de colonizatorii veniti calare pe tancuri. Cred ca numiti drept “chineza” limba creola, pe care o vorbesc unii reprezentanti de-ai nostri, exact cum tot limbi creole vorbesc si urmasii fostilor sclavi, adusi din Africa pe insulele din Marea Caraibilor pe timpul sclaviei si al colonialismului.

    “Linsat” astazi in R.Moldova este anume romanofonul. Daca vreun vorbitor de romana se adreseaza vreunui rusofon intr-o limba romana corecta, dupa comportamentul rusofonilor se vede clar ca se sufoca de ura. Rusofonul doreste ca “aborigenii” sa le vorbeasca mai departe in creola, sa se simta ca ei, rusofonii-colonisti, sunt adevaratii stapani in R.Moldova. E o rusine, domnilor. E o mare rusine.

  24. Alex

    Către Titus

    Titus nu vrea să înţeleagă că Usatîi are părinţi de diferită etnie. Eu spuneam că dacă URSS-ul ar mai exista atunci el ar fi „cetăţeanul ideal al imperiului”. Aşa că nu cere de la Usatîi ceea ce Usatîi nu-ţi poate oferi oricît de mult nu s-ar stărui. Cere mai bine de la Dodon!

    Argentinianul vorbeşte spaniola şi o recunoaşte, dar în acelaşi timp el nu recunoaşte c-ar fi spaniol, chiar dacă are piele albă şi rudele îndepărtate au venit din Spania. Interesant, nu? Pînă la urmă reiese că faza-i în ceea ce are omul în căpuşor şi nu în sîngele care nu s-ar face apă cum zice Băsescu.

    Într-un grup în care-s majoritari „româniştii” e „linşat” „moldovenistul”. El e „analfabetul”, „prostul” şi tot aşa. Ceea ce scrie Titus mai sus e un exemplu foarte bun.

    „Moldovenismul” nu e o creaţie rusească. Majoritatea moldovenilor de la est de Prut nu acceptă „acoperişul” românesc. Cu propagandă rusească sau fără ea. Cu alfabet chirilic sau fără el. Încercaţi să înţelegeţi de ce aceasta are loc chiar şi acum, după aproape 25 ani de predare a „istoriei românilor” în şcoli!

    Domnul Mocanu are un bazin electoral de 40-50 %, pe care el prin anumite chestii l-a redus pînă la 15-17% şi nu trebuie să-şi facă multe iluzii. El trebuie să-l discrediteze nu atît pe Usatîi, cît pe Ghimpu, Leancă şi pe cei din Platforma DA, dacă vrea s-ajungă în Parlament şi să schimbe ceva în ţara asta.

  25. Titus

    “Moldovenistul din R.M” este sluga cotropitorului rus. “Moldovenistul vorbitor de limba creola” este tipul lipsit de demnitate, de memorie istorica. Sa nu venit rusul cu cizmele in Tara Moldovei, toti moldovenii aveau sa fie astazi impreuna, intr-o familie a limbii romane. De fapt acest “moldovenism sovietic”, bazat pe minciuna si etnocid, este creatia cuceritorului rus. Rusii au mai creat “popoare” noi, pentru a le putea rupe de la propriul popor. Un exemplu elocvent sunt “karelii”.
    “Moldovenistul sovietic” nu are nimic comun cu moldovenistul adevarat. Au existat moldovenisti ca G. Asachi, C. Negruzzi, Ion Creanga, Mihail Sadoveanu… Ei au iubit Tara Moldovei, i-au iubit graiul, obiceiurile. Dar nu au spus ca vorbesc o limba diferita de alti romani. Ce mai vorba, Asachi a scris la revista “Albina romaneasca”. Acestea au fost moldovenisti, nu “aborigenii vorbitori de limba creola, sau “surjik”, daca va place mai mult terminologia slavona. Moldovenistul sovietic este persoana care isi baga de buna voie gatul in jugul colonizatorilor straini, care se lasa incalecat, batut, scuipat. “Moldovenistul sovietic” este un masochist perfect, care are o placere deosebita cand colonistul Vanea il calca in picioare.
    In privinta “acoperisului” romanesc ma faceti sa zambesc: Nu este oare aceasta notiune luata din “krisha” – limba mafiotilor criminali??? Omul care vorbeste si simte moldoveneste este roman, pentru ca vorbeste romaneste. Vorbeste un grai al limbii romane. Nu importa in ce tara locuieste: R.Moldova, Romania, Canada, SUA sau Israel. Poate fi cetatean al diferitor tari, dar vorbeste romaneste. Acesta este un adevar stiintific, un adevar, care nu a fost “rasturnat” de savantii lumii.
    Kotovski, Smirnov, Voronin, Usatii, Dodon, etc nu sunt savanti. Ei sunt niste “moldovenisti sovietici”, nu moldovenisti veritabili.
    Se vede foarte bine ca anume acestor falsi “moldovenisti” le este convenabil sa mentina poporul R.Moldova in intuneric, dobitocie, minciuna. Ei se bazeaza mereu pe feudalism: vor cu orice pret pastrarea puterii lor asupra “statuletului”, pe care l-au capturat si l-au supt de seva, transformand pe cei mai puternici in emigranti, care lucreaza la straini si trimit bani celor pe care “moldovenistii sovietici feudali” ii tin ca pe ostatici, furandu-le banii trimisi de cei emigrati.
    Ca sa nu fac vorba multa mai spun o data: “Moldovenistul sovietic” este aborigenul colonizat de catre colonistiii straini, mancurtizat si transformat in sclav, care vorbeste o limba creola, lipsita de gramatica, lipsita de alfabet. Nu degeaba a ramas R.Moldova la un nivel economic mai jos chiar decat Namibia, fosta tara a Aparteidului si a bantustanelor. Imi sangereaza inima cand scriu aceste cuvinte.
    Usatii este expresia unui asemenea “moldovenism sovietic”, pe care niciun om liber si cugetator nu-l va accepta.

  26. Titus

    Din pacate nimeni nu doreste sa vada ca prin Usatii, azi se repeta evenimentele vechi din anii 1990-1992, ma refer la cele din Transnistria, numai ca astazi, dupa un sfert de secol, evenimentele au loc in Chisinau, chiar in inima R.Moldova, in fata Parlamentului.
    Domnul Mocanu nu-si face iluzii, dar nu trebuie sa uitam ca domnul Mocanu si-a riscat viata in 1992, pe Nistru, luptand cu arma impotriva unor tipi ca Usatii.

  27. Alex

    Toate pe rînd…

    Moldovenismul de origine sovietică nu e bun de nimic. El e creat în condiţii de laborator, plin de aberaţii şi alte chestii. La drept vorbind, eu nu ştiu dacă au existat alţi oameni care să fi muncit mai mult pentru promovarea românismului în RSSM, decît istoricii moldovenişti sovietici.
    Teoria celor două popoare latine ortodoxe care sînt despărţite de Prut e ceva din cale-afară… Reiese că pînă la 1812 în Moldova istorică trăiau două popoare: moldovenesc şi român. Comedie, nu alta. Deci, istoricii sovietici trebuiau să meargă pe ideea că: ori şi în stînga Prutului trăiesc români, ori că în dreapta Prutului există moldoveni, care-ar fi cotropiţi de români, sau ceva de genu.

    Este un moment legat de geopolitică. Statul Moldova (mare sau mică) ar avea multiple interese comune cu Rusia, mai ales dacă între Moldova şi Rusia ar exista un alt stat (ca Ucraina). Ceea ce s-a întîmplat la noi în 1992 denotă inclusiv o extraordinară prostie a celor de la Moscova din acea perioadă.

    Cînd ziceam de „acoperiş” românesc, nu mă refeream la „krîşă”. Ziceam doar că majoritatea „românilor moldoveni basarabeni” nu vor să fie incluşi în naţiunea sau poporul român. Şi mai zic că chestia asta nu vine de la „analfabetism” sau „prostie”. Ea vine chiar de la „rădăcini”. Bunicii şi străbunicii mei (pe care cu mare greu puteai să-i numeşti „oameni sovietici”, care nu aveau origini slave, găgăuze şi tot aşa, care deloc nu s-au bucurat cînd li s-au luat pămînturile, cineva din ei chiar fiind dus în „Siberii de gheaţă”) aveau „alergie” de la cuvîntul „România”. Şi-am cunoscut şi mulţi alţi oameni care au prins vremurile regatului şi care erau foarte mulţumiţi că au scăpat de „fraţii noştri de peste Prut”.

  28. Titus

    Stimate Alex, bunica mea s-a nascut in Imperiul Tsarist, a trait in Regatul Romaniei, in URSS si a murit deja in R.Moldova. Nu am auzit de la ea nimic rau despre fratii de peste Prut. Vorbea o limba romana arhaica, fara cuvinte rusesti. De fapt nu stia nicio boaba ruseste. Dar, in conceptiile ei, Pamantul era plat si se rezema pe un peste mare. Memoria batranilor trebuie respectata ca sacra, insa stiinta ramane stiinta. Eu nu as avea nimic impotriva faptului ca un grup de oameni, amatori de istorie medievala, doresc sa se numeasca moldovenii lui Stefan. Pot admite ca un alt grup de oameni, pentru un joc-reconstructie a istoriei, sa se numeasca akkadieni, sau babilonieni sau gogi-magogi. As intelege ca este un joc, o dorinta de a trai inca o data trecutul, o fantezie, un vis… Vedem asa ceva in filmele americanilor: The game of thrones. Acolo exista o viata inexistenta a unor popoare inexistente, care traiesc o istorie inexistenta. Dupa legile fanteziei!!!

    Dar, in cazul moldovenismului primitiv de tip Usatii si Voronin, nu putem vorbi despre un joc. Este vorba de o diversiune regizata, bine pusa la cale de regizori talentati. Materia prima este saracia si lipsa de timp ale oamenilor de a citi vreo carte, de a se aduna si vorbi despre lucruri importante. Oamenii prin furt si crima au fost intorsi cu fruntile “spre pamant”, ca animalele negraitoare, uitand ca au fost creati cu fruntea “spre stele”. Multi profitori nemernici profita de aceasta situatie, incearca sa utilizeze intunericul pentru a ascunde lumina.

  29. Titus

    Poetul Vasile Alexandri a fost un mare dramaturg din Tara Moldovei. Cand citesc “Fantana Blanduziei” sau “Ovidiu” nu-mi pot imagina ca “limba moldoveneasca” nu este romana.

    In schimb cand il vad pe Dodon, care vorbeste cu romanul Ilian Casu o limba diferita, dar fara traducator, imi apare un sentiment de greata. Pentru ca acesti dodoni rotofei ma cred un prost si un fraier. E culmea prostiei.

  30. Alex

    Cheianu la ultima „Mai pe scurt” a promovat fortissimo viitorul partid „emanat” de DA. Şi a dat de înţeles că el nu crede că acesta va fi partidul „noilor Filaţi”.

  31. Alex

    Usatîi a părăsit studioul TV7, fiind „sătul” de întrebările lui Morari şi Nantoi vizavi de relaţia sa cu Plohotniuc. Nu-l bateţi la cap pe Renato. E clar că între el şi Plohotniuc sînt nişte înţelegeri (cel puţin la capitolul „reguli de joc”) c-altfel nici nu revenea în Moldova.

  32. Alex

    Totuşi amuzant. Morari oficial astăzi a lipit de Usatîi eticheta „omul lui Plohotniuc”. Lucinschi trebuie să se mîndrească cu dînsa.

  33. Titus

    Din zi in zi imi este tot mai greu sa cred ce spune Cheianu. Cheianu a devenit un fel de “musca la arat”, care bazie, dar nu musca. Cred ca si dinsului ii este clar ca nu poti “incalzi” protestul la nesfarsit, ca pe o ciorba inacrita. Actiunile de pe 4 octombrie au pus capac la toate. Discursul lui Cheianu devine asemanator cu discursul lui Ostap Bender din cartea “12 scaune”: “Occidentul este cu noi! Uniunea spadei si a plugului! Kisa Vorobianinov(A.Nastase) este tatucul democratiei!”
    Incet-incet se “zideste” New Vasiuki- buricul pamantului.
    Mi-au placut si imaginile cu tanarul promitator!!!!
    Cum spunea bunelul V.Lenin despre copilasi: “- Acestea vor trai deja in comunism!!!”

  34. Alex

    Dodon îmi aminteşte de acei dintre moldoveni, care în vara lui 1940 au ieşit cu o zdreanţă roşie ca să întîmpine sovieticii pentru ca doar peste un an să-i vedem aruncînd flori sub picioarele soldaţilor lui Antonescu. Dodon îmi aminteşte de acei dintre moldoveni care denunţau „culacii” nu din cauza c-ar fi foarte bogaţi, dar pentru a regla nişte conturi personale. Îmi aminteşte Dodon de cei care-i pîrau pe oamenii care-i adăposteau pe cei care erau în liste pentru a fi deportaţi. Dodon îmi aminteşte de acei care mergeau la mitinguri şi întîlniri neformale de la sfîrşitul anilor 80, iar apoi nu uitau să treacă şi pe la „servicii” şi să povestească ce-au văzut şi auzit acolo…

    Iat-aşa asociaţii îmi trezeşte Dodon.

  35. Alex

    Să vă spun ceva care o să vă amuze.
    Nu ştiu dacă cei din „Demnitate şi Adevăr” cunosc asta, dar deja există un partid-„clonă” pentru ei. De fapt, iniţial, partidul cela a fost înfiinţat cu alte scopuri, dar la moment e semi-mort; Plohotniuc, însă, poate să-i vină în ajutor, investind nişte bani şi făcîndu-i o publicitate nebună. Astfel, e foarte posibil ca la viitoarele alegeri să se întîmple că nu va intra în Parlament nici partidul-„clonă”, nici „Demnitate şi Adevăr”.

    Nu vă spun cum se numeşte partidul. Mă tem că Cheianu citeşte blogul acesta. N-aş vrea să le uşurez munca „Da”-iştilor.

  36. Titus

    Usatii s-a facut total de “cacao” la “Politica”. Demagogul murdar la gura, care este “un gigant” in randul gloatei needucate si agresive, se transforma intr-un liliputan chircit, cand discuta cu oameni ca Oazu Nantoi. Am spus ca acest “lider national” (asa se numeste uneori domnul Usatii) este la nivelul zero la capitolul stiinta, cultura… Nivel de mahalagiu.

  37. Alex

    Lasă, nu-l mai ridica pe Nantoi în slăvi. Acelaşi Nantoi s-a dus în partidul kgb-istului leşinat Leancă.
    Nu există o altă explicaţie pentru revenirea lui Usatîi în RM, decît înţelegerea sa (a celor ce stau în spatele său) cu Plohotniuc. Asta se referă şi la cazul Irinei Vlah din autonomie.

  38. Alex

    Deja toţi au înţeles care-i „punctul slab” al lui Usatîi. Mass-media, cel puţin al lui Filat-Lucinschi, a început să bată tare în el. Eu în locul lui Usatîi, după „eliberare” nu mă duceam pe la televiziunile apropiate de Filat, cel puţin o vreme. Probabil chiotele mulţimii ce l-a întîmpinat duminică au făcut ca Usatîi să se relaxeze prea tare. Efect simţitor asupra suporterilor săi, pe termen scurt, această „greşeală” a lui Usatîi nu cred că va avea, dar asupra celor ce stăteau pe gînduri (să voteze sau nu pentru Usatîi la alegeri) – cred că da.

    Usatîi ca „să iasă din situaţie” va trebui să înceapă în viitorul apropiat război deschis cu Plohotniuc. Dacă nu o va face, atunci moartea sa politică va fi doar o chestiune de timp. Filat din celulă, Lucinschi de la libertate, Jurnalul şi „Platforma”, mass-media influenţată de Bucureşti şi occidentali vor avea grijă de asta. Plohotniuc nu cred că le va încurca.

    P.S. Probabil, Filat se înţelegea cu gardienii să-i permită s-aducă un televizor ca să se uite la Usatîi la TV7 (zicea Sergiu Mocanu că-şi negociază „mici favoruri” în celulă).

  39. Alex

    Sergiu Mocanu deja şi la UNIMEDIA.
    goo. gl/e9czMe
    (fără spaţiu liber între simboluri)

  40. Alex

    Interesantă chestie.
    news.epp. eu/zbjO8g

    Să-nţeleg că Streleţ îşi va da singur demisia?
    (fără spaţiu liber între simboluri)

  41. Titus

    Cine va fi urmatorul prim-ministru?

    Eu cred ca cea mai buna candidatura este… buhaiul lui mos popa, cum zicea Ion Creanga.

  42. Alex

    „Politica” cu Morari şi Nantoi se transformă în naiba ştie ce. Dodon azi, învăţînd din lecţia cu Usatîi, a venit la emisiune cu „compromat” pe Morari. Morari, spre sfîrşitul emisiunii după acuzaţiile lui Dodon parcă a început a „frîna ca vaca pe gheaţă” tot repetînd „aţi minţit, aţi minţit”, dar sfîrşitul de emisiune a fost după dînsa. Dodon nu a putut ieşi cu brio din chestia cu limbajul non-verbal dintre el şi Plohotniuc într-un „cazus” de prin 2012/2013.

    Concluziile mele: „îngeri” în platou nu am văzut.

  43. Alex

    Către Titus

    Oare mai contează? Dacă mîine dimineaţă Streleţ îşi dă demisia, e un zero categoric (nu ca politician, ci ca individ uman).

  44. Titus

    Plahotniuc il poate aresta pe Strelet ca si pe Filat…

  45. Alex

    Plohotniuc îl poate aresta pe Streleţ chiar dacă acela îşi dă demisia. Ce garanţii are Streleţ că nu va avea loc aceasta?

  46. Alex

    HAHA. Streleţ nu îşi dă demisia. Mizează pe faptul că Plohotniuc nu va risca să-l trimită în „sistemul de canalizare” şi să supere europenii.

  47. Alex

    youtube. com/watch?v=QWhin5Rfy9o
    (fără spaţiu liber între simboluri)

    Ce ziceţi, s-a ridicat azi Streleţ deasupra mizeriei sale umane (asemenea lui Filat cînd lupta cu Voronin)?

  48. Titus

    Nu cred ca Strelet se poate ridica de asupra mizeriei umane. Ati vazut astazi ce a spus in cuvantarea sa inainte de demitere? El a spus ca a rostit in cuvantarile sale cuvantul “Papusarul”, insa nu a specificat cine este acest “Papusar”. Poate ca “Papusarul” se afla la Moscova- a adaugat Strelet, lasand inca o mica speranta. Abea dupa cuvantarea lui Ilici Lupu, Strelet a vazut ca … “Papusarul” se afla la Chisinau…

  49. Titus

    Si Ilici de 2 metri este un personaj mitologic, avand accent de Dambovita, spune ca POLITIC vorbeste moldoveneste iar STIINTIFIC nu-l intereseaza.

  50. Alex

    Parcă vorba de Păpuşar a avut loc după cuvîntarea „Oii în piele de Lup”. Iată discursul integral al lui Streleţ după Ilici.

    youtube. com/watch?v=r-zRrCw7Iec
    (fără spaţiu liber între simboluri)

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*