Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

53 comentarii

  1. Alex

    Azi a avut loc o „minune”: Cheianu la emisiunea sa nu a pomenit de Andrei Năstase şi platformă. Comedie, nu alta.
    youtube. com/watch?v=nHjLS2UBrNM
    (fără spaţiul liber între simbolurile link-ului)

  2. Titus

    Situatia politica creata este foarte incurcata. Nici Sergiu Mocanu nu mai stie ce va fi mai departe. Pe cine va mai cumpara plohis? Sau PLDM-istii isi vor negocia de la el ceva important si apoi vor face alianta? Cei de la DA au zis ca vor mai organiza un protest de amploare.

  3. Alex

    Plohotniuc e intr-o situatie dificila. Trebuie sa cumpere, sperie repede mai toata fractiunea lui Filat, poate inclusiv vreo citiva socialisti “reformatori”. Altfel e foarte periculos. Sint cretini care mai cred in Ghimpu si Leanca. Ei reprezinta niste segmente mai active. Daca Ghimpu si Leanca ii dezamagesc, atunci e rau pentru Plohotniuc. Foarte!

  4. Alex

    Deja nu mai înţeleg ce se petrece cu cei de la Jurnal TV. Astăzi, la „Ora Expertizei”, fostul spion sovietic eşuat şi sfetnic pe probleme de apărare al lui Snegur, Nicolae Chirtoacă, a zis că OAMENII NOŞTRI FIIND FURAŢI DE CEI DE LA GUVERNARE, NU PROTESTEAZĂ (comparativ cu ce s-ar produce în Grecia şi tot aşa…).

    youtube. com/watch?v=5iRCF-E_UHg
    (fără spaţiul liber între simbolurile link-ului)

  5. Titus

    Nu va faceti griji, eu cred ca nimeni nu mai intelege, de fapt, ce se petrece in R.M., nu numai la jurnal TV.
    S-au majorat tarifele la curent, nu avem guvern, nici politica, nici economie.
    Eu incep sa-mi pierd logica, am inceput deja sa reactionez la nivel de sentimente, nu la nivel de ratiune. Ca in cartile lui Kafka sau Stephen King. Imi este de ajuns sa-i vad la fata pe Candu si Lupu si vreau deja sa injur. Slava Domnului ca Usatii e la Moscova.

  6. Titus

    Interesant, spre care cladire guvernamentala ii vor duce pe protestatari cei din platforma DA la urmatorul miting de protest. Platforma vorbeste iarasi de un protest masiv, pe care ei, chipurile, il vor organiza.

  7. Alex

    Mie îmi pare că cei de la Platformă îs duşi rău cu pluta, împreună cu vreo cîteva procente de moldoveni „îndrăgostiţi” de ei.

    Întîlnesc persoane (tinere şi mai puţin tinere) care într-adevăr cred că referendum-ul de modificare a modului de alegere a preşedintelui va schimba „mare brînză” în Republica Moldova. Mă comport foarte grijuliu cu aceşti oameni să nu le rănesc „sentimentele”, că ştiu ce-i aia Dragoste, aşa că nu le atac PLATFORMA. Încerc să-i fac să înţeleagă că Plohotniuc, avînd la îndemînă Procuratura, CEC-ul, sistemul judecătoresc, Curtea Constituţională poate ucide toată „zateia” cu referendum-ul mai uşor decît o muscă care l-ar deranja, astfel că nu merită chestia aia efortul lor…

  8. Alex

    Usatîi e la Moscova. Face psihoterapie intensivă. Îşi lecuieşte „rana sufletească” primită din „afacerea” cu Plohotniuc, „rană” conştientizată abia după ce şi-a „băgat degetul” prietena lui Lucinschi.

  9. Titus

    Eu cred ca Ghimpu ar accepta o alianta cu comunistii, daca o mare parte a PLDM-istilor s-ar lasa cumparati de Plahotniuc si ar parasi fractiunea PLDM. Si ar fi creata o coalitie larga: PD+PCRM+o parte PLDM+Leanca. In asa mod, ca la primavara sa fie ales presedintele, poate ca chiar Ghimpu.

  10. Titus

    Usatii nu poate nega legatura cu plohis, pentru ca a facut totul sa o afiseze. Imi amintesc ca in ziua cand a iesit din PLDM Stirbate, Usatii a spus clar ca in curand va “pleca” din fractiunea PLDM inca o persoana, insa una de rang mare. Si a fost plecat Filat. Sa nu mai vorbim de spectacolul cu fecalele turnate in prag, de “vanatoarea” lui Filat in jurul parlamentului.

  11. Alex

    Pentru mine era de asteptat ca in cazul lui Filat sa se faca o alianta tactica intre Plohotniuc si Usatii, dar nu inteleg de ce Usatii s-a lasat prins in epopeea cu SISul – doar nu pentru a-l muta pe Filat de la CNA la P. 13. Eu cred ca era absolut necesar ca Usatii sa scoata niste “kompromat” pe Plohotniuc. Sau macar pe Damir, “Borsetka”, “Tutu”. Insa el a ales “boala” si “lecuirea” la Moscova in timp ce Dodon “se iubeste” cu Pldm-istii si Platformistii.

  12. Titus

    inprofunzime .md/stiri/politic/cum-evita-shor-sa-raspunda-la-intrebari-despre-miliardul-furat—1226721.html

    Shor sarbatoreste hramul orasului Orhei-Shorhei!
    Exact ca un flibustier veritabil, le-a daruit “aborigenilor” mergele din sticla ieftina si oglinjoare, le da sa bea “apa de foc” si face spectacole cu interpreti de muzica. “Aborigenilor” le ramane doar sa-l numeasca “tata” si sa-i umple cala corabiei cu “fildesh, nisip de aur, mirodenii, sclavi, animale exotice…

  13. Alex

    „Aborigeni” nenorociţi sîntem noi toţi, iar cei din Orhei sînt cei mai norocoşi dintre nenorociţi. La ei ceva din furături se mai întoarce.

  14. Titus

    Pai cu adevarat ca suntem “aborigeni”, daca permitem flibustierilor sa ne conduca. Nu cred ca shorheenii sunt mai norocosi, cand le va iesi “apa de foc” din capuri, vor avea lunga vreme migrena si matreata. In timpul Marii Revolutii Franceze oamenii glumeau: “Cel mai eficient remediu impotriva matretii este… ghiliotina”. Imi amintesc ca acea revolutie s-a inceput de la un fleac, legat de dragostea reginei pentru bijuterii. A fost un scandal de proportii atunci cu acele diamante, care costau cateva milioane de luidori.

  15. Alex

    Aici sînt de acord cu Sturza: orheienii nu au trecut cu brio un careva test.
    Alegerea lui Shor e dovada nivelului de degradare a societăţii de la noi. Orheienii puteau alege alt candidat, puteau să boicoteze alegerile, dar ei şi-au zis: „Dă-i naibii pe ceilalţi din ţară de la care s-a furat, principalul e că nouă ne va reveni ceva din banii furaţi, că noi o vom duce mai bine. Şi dă-o naibii de mîndrie şi demnitate.”
    Aceşti 25 ani au făcut ca, în cel mai bun caz, moldovenilor să le pese de familia lor; de cartierul/mahalaua, satul/oraşul/ţara majorităţii îi este, pur şi simplu, în cot.

  16. Titus

    Din pacate moldovenii au uitat de demnitate mai demult. In URSS nu au prea avut demnitate, pentru ca totul era hotarat la Moscova si la Politbiuro. Perioada interbelica a fost o perioada grea pentru toata Europa si chiar lumea: crize economice, degradare politica, aparitia partidelor fasciste, asa ca moldoveanul nu a avut posibilitate sa fie demni. In Imperiul tsarist, cum ceva, erai trimis in Siberia, rusii le-au luat pana si dreptul de a se ruga in limba tarii la biserici. De dupa Cantemir, Moldova a fost condusa tot de straini-fanarioti, care faceau ce le cereau turcii. Ramane ca moldovenii au avut sentiment civic numai in vechime, pe timpul domnitorilor vechi.

  17. Alex

    Nu ştiu. După mine, moldovenii din anii 80, chiar şi începutul anilor 90 erau altfel decît cei de acum. O bunică de-a mea care a prins vremurile acestea, în ultimii săi ani de viaţă (prin 2008-2009) spunea despre neamurile sale că nu le mai recunoaşte şi că acestea tare s-au mai „sălbăticit”.
    Într-adevăr, de pe la sfîrşitul anilor 90 la noi în RM s-a produs CEVA – odată cu faptul că oamenii au pierdut speranţa că ceva în ţară se va schimba înspre bine, odată cu începutul plecării masive peste hotare după bani, s-a produs un fel de înstrăinare, toţi parcă treptat s-au retras, fiecare în coconul său – fiecare a început să se gîndească la supravieţuirea sa, a familiei sale, iar toţi ceilalţi ducă-se naibii.

    ÎNAINTE, LUMEA NOASTRĂ ERA ALTFEL.

  18. Alex

    Hei, prieteni. Finisaţii din Platforma-Consiliu anunţă un nou „protest de amploare” pe 29 noiembrie. Ei cred că vor ţine mişcarea protestatară sub controlul lor. „FÎS-FÎS-FÎS”
    goo. gl/zD3o0n
    (fără spaţiul liber între simbolurile link-ului)

  19. Titus

    Klaus Iohannis a respins împrumutul acordat Republicii Moldova

  20. Alex

    În această situaţie, Plohotniuc nu îşi poate permite includerea comuniştilor în coaliţie. Nici neoficial, cred. Trebuie să ajungă la un acord cu PLDM. Sau să-i sperie mai pe toţi deputaţii din PLDM. Altă ieşire din situaţie nu există. Bravo, Iohannis. Uite c-a ştiut neamţu să se folosească de situaţia din România, îngustîndu-i cîmpul de manevră lui Plohotniuc.

  21. Titus

    Dosarul penal în cazul morții lui Butmalai a fost clasat din lipsă de probe…

  22. Titus

    Au fost majorate tarifele la curent. Unde-s protestatarii lui Dodon si Usatii? Se vede cu ochiul neinarmat ca toate protestele lor au fost un fas. Au avut doar scopul sa scindeze miscarea protestatara. De altfel si platforma DA cam tot cu FAS-urile se ocupa. La ce s-a mai facut Forumul Public? Incepe sa-mi apara un sentiment straniu ca cei de la DA stiau la forum ca Filea va fi arestat a doua zi. Au parasit atat de organizat forumul in timpul cand Filea vorbea… Poate ca e doar o coincidenta.

  23. Titus

    Platforma DA vrea mai putini deputati in legislativ, 71 in loc de 101. In asa mod, deputatii vor putea fi cumparati mai usor, plohish nu va trebui sa plateasca sume mari.

  24. Alex

    Şi încă cîteva noutăţi: Plohotniuc a dat-o-n căutare pe amanta lui Filat, Olea; Plohotniuc îi trimite lui Usatîi prin Jizdan nişte documente secrete în care SIS-ul i-ar deschide ochii lui Timofti în legătura cu „bespredelul” organizat de Cavcaliuc şi Balan în IGP şi MAI. Vezi mai jos. Comedie, Usatîi e la Moscova, se „lecuieşte” aşa nimeni n-are cum îl aresta.

    Mai pe scurt:
    Lupta lui Plohotniuc pentru un „guvern european” continuă. HA-HA-HA

    goo. gl/6lXFfG
    (fără spaţiul liber între simbolurile link-ului)

  25. Titus

    Domnul Viorel Cibotaru a spus cu cateva minute in urma ca fenomenul “Usatii” s-a epuizat.

  26. Titus

    Dar publicarea documentelor secrete ale SIS-ului nu-i poate fi incriminata lui Usatii? Sau nu se mai intoarce la Balti?

  27. Alex

    Lasă-l pe Cibotaru. Mare specialist şi ăsta… la făcut poze cu Gaburici. Tre sa recunosc că a dat comandă să vopsească maşinile din Armată. Asta e a lui, fără îndoială.

    Usatîi o să se „însănătoşească” la timpul potrivit. Acum el nu prea are ce face în Moldova. Dodon e în horă cu Platforma şi PLDM, iar lui Usatîi nu-i prea şede bine alături de ei. Un „prieten” de-al lui Sergiu Mocanu, Iura Roşca, zice că între Usatîi şi Plohotniuc ar fi un soi de „armistiţiu”.

    youtube. com/watch?v=Co1Nagx-W4s
    (fără spaţiul liber între simbolurile link-ului)

    Nu toţi în RM gîndesc ca mine, ca Titus, ca Sergiu Mocanu. Usatîi mai poate repara lucrurile. Vizavi de chestia cu Plohotniuc. Dar „bate fierul cît e cald”.

    P.S.
    Am mai uitat ceva. A apărut un „sondaj”. Cineva în bătaie de joc i-a desenat lui Streleţ 1 %.

  28. Alex

    Dacă mai apar informaţii „deochiate” pe oamenii lui Filat, de la Usatîi (fiind la Moscova), atunci avem un motiv de a presupune că inclusiv plecarea lui e un aranjament cu Plohotniuc.

  29. Titus

    Dar poate ca se teme ca o va pati de la oamenii lui filea. A plecat a doua zi de la scandalul cu porno hub-ul. A plecat subit.

  30. Alex

    Nu ştiu. Prima informaţie despre film a apărut pe un site de-al lui Gabriel Călin. Usatîi nu a fost direct implicat. Şi înregistrările nu le-a făcut el, ci, probabil, oamenii lui Shor sau Plohotniuc. Unii îmi zic că Plohotniuc a pus la dispoziţie filmul ăsta încă cu 2 ani în urmă Sandei.
    Filat e tare prost. Nu-şi putea aranja „cuibuşoare de nebunii” aici în Moldova, trebuia Shor să aibă grijă de asta. Trăsnea…

  31. Titus

    Cheianu nu se mai teme de Dodon si Usatii. Este chiar de acord ca ei sa castige alegerile. Si o positioneaza pe Maia Sandu intr-un oarecare partid efermer, facut de Platforma DA. Maia Sandu este un functionar minunat, un manager. Va imaginati ca Maia Sandu ii va astupa “glotka” lui Usatii? Ridicol! Maia Sandu ar face niste lucruri foarte bune ca un prim-ministru ce are o sustinere puternica in executiv. Fara galagie, fara brutalitate. Dar nu are “glasul” care ar fi auzit de alegator.

  32. Alex

    Ultimul video postat de Sergiu Mocanu. „Suntem în preajma unei revoluţii europene”.

    youtube. com/watch?v=kzquv49CbPw
    (fără spaţiul liber între simbolurile link-ului)

  33. Alex

    Nici eu nu mă tem de Dodon şi Usatîi. Singura şansă a ruşilor la noi este reunificarea cu Transnistria (după planul Moscovei).

  34. Titus

    Eu vreau ca si Mocanu, o revolutie proeuropeana. Nu federatie cu Transnistria si Gagauzia, ca apoi sa ramanem in veci sub Putin. Ce bine ne-ar mai sta, al doilea Kaliningrad, numai ca la Marea Neagra. Hai sa-i aducem si pe Smirnov cu Antiufeev la Chisinau atunci.

  35. Alex

    Nici eu nu vreau federatie cu Transnistria si Gagauzia. Desi nu-s asa contra FR cum e Sergiu Mocanu, totusi daca avindu-i pe Dodon si Usatii la conducere la Chisinau, rusii “bag pe git” federalizarea, inseamna ca nu ne au de oameni. Eu voi iesi in strada.

    Ideea cu Smirnov si Antiufeev la Chisinau m-a facut sa zimbesc. Totusi elitele transnistrene trebuie aduse pe malul drept si impuse sa lucreze pentru Moldova.

  36. Titus

    Nu vor lucra nicicand pentru Moldova. Ei vor ca coada sa invarte cainele, nu cainele coada. Sa ne amintim prin ce a trecut Ucraina: rusii le-au dat Crimeea, rusii le-au luat Crimeea. Cadourile rusesti sunt ca calul troian, adus in cetate, distrunge cetatea. Eu citesc uneori forumul de pe komsomolskaia pravda din md. Ei au o ura totala si nelimitata pentru noi. Nu este nicio diferenta in mentalitatea cazacilor din Donbas si a celor de la Tiraspol. Sa nu dea D-zeu sa aducem asa ceva la Chisinau.

  37. Alex

    Elitele transnistrene trebuie cumva cointeresate. Nu stiu. Mie imi pare ca ele astazi sint mult mai corupte decit cu 25 ani in urma. Folosim “magaru cu saci cu bani” daca trebuie.

    Mie imi pare ca federalizarea rusii o doresc din cauza ca socot ca RM e un proiect – un mecanism antirusesc din nascare. Federalizarea e un mod de a constitui de facto un alt stat, fara ca omu simplu sa sesizeze asta.

  38. Titus

    Noi suntem cu “petec in dos”, de unde sa luam aur pentru magar? Nu uitati ca transnistrenii sunt datori 5 miliarde de dolari Gazpromului. Moldova are PIB de 6 miliarde. Deci pana acum ne-a supt plohish, acum sa ne mai suga si transnistrenii? Nonsens!

  39. Alex

    Rusii folosesc toata chestia asta pentru un soi de santaj. Cind rusii vorbesc de miliardele pentru gaz ei trebuie trimisi romaneste la origini. Nimeni niciodata n-o sa intoarca banii ceia. Chiar daca se va face federatie.

  40. Titus

    Sunt de acord sa-i trimit pe rusi romaneste la origini. Dar nu sunt de acord sa-i am la Chisinau ca pe “oameni politicosi”- vejlivie liudi! Pentru ca nu-s politicosi. Din contra, dispretuiesc pe toti vecinii.

  41. Alex

    Titus, trebuie să-i trimită pe ruşi la origini nu oamenii simpli, ci „ai noştri” de la conducere atunci cînd ruşii bat la cap pe tema miliardelor pentru gazul consumat în est. Cea mai mare parte din valoarea acestui gaz oricum e furată de elitele transnistrene şi corespondenţii lor de la Moscova. De la ei şi să ceară banii ceia.

    P.S.
    Eu niciodată nu i-am înţeles pe „eurointegratorii” noştri „curajoşi” – cum de l-au acceptat pe Rogozin pe sol moldovenesc. Rogozin trebuia declarat „persona non-grata” încă înainte ca Putin să-l trimită în misiune. Rogozin doar a fost prin 92 pe la noi.

  42. Alex

    Comedioasă chestie.
    Pe newsmaker a apărut un interviu cu Chiriuşa Lucinschi a unei oarecare jurnaliste (atenţie!) Natalia MELNIC.
    http://goo.gl/UqMyTF
    (fără spaţiul liber între simbolurile link-ului)

    P.S.
    Interviu direct din dormitor, „panimaeş”.

  43. Alex

    Dodon confirmă existenţa legăturilor dintre PLDM şi Platforma-Consiliu.
    youtube. com/watch?v=77ercm0zoFc
    (fără spaţiul liber între simbolurile link-ului)

  44. Titus

    In privinta gazului consumat: am citit astazi ca gazoductul Iasi-Ungheni nu are niciun sens din motiv tehnic, pentru ca presiunea gazului in Romania este mai joasa decat in conductele din R.M. Deci, iese ca gazul moldovenesc(rusesc) va curge inspre Romania si nu invers). Sau este nevoie de a instala un sistem de compresoare, care costa milioane de dolari. S-au cheltuit 27 milioane de dolari fara sens. Asa ca guvernantii nostri nu-l pot trimite la origini pe Rogozin si nu pot nici sa faca pliscul mare in fata lui Putin. Putin dicteaza conditiile. Desertaciune a desertaciunilor.

  45. Alex

    Nu ştiu ce-i acolo cu presiunile şi toate celea. Mie îmi pare că e o ştire manipulativă. Cu toate acestea, existenţa gazoductului Iaşi-Ungheni are rost doar dacă acesta e continuat pînă la vreo conductă magistrală (probabil pînă la Chişinău), din care gazul să poată fi „împrăştiat” în toată ţara.

    Important!
    Priveşte harta aceasta. goo.gl/ZDpQ0r
    Dacă înţeleg eu ceva, atunci tot ce e mai la sud de linia imaginară Hînceşti – Bender, oricum va consuma gaz rusesc, chiar dacă se construieşte conducta spre Chişinău. Ieşirea din situaţie poate fi doar dacă se contruiesc noi gazoducte interne.

  46. Alex

    Fule i-a dat astăzi peste nas lui Diacov. A zis că-n Moldova sînt prea multe drapele UE. HA-HA

    http://goo.gl/2BcKOi

  47. Titus

    Am vazut si eu. Inteleg destul de bine limba engleza, atata ironie am auzit in glasul lui Füle. Deacov parca era un caine, care se gudura in fata stapanului. Voia “sfaturi”, de parca nu a citit biblia, unde scrie: Sa nu furi, sa nu preacurvesti, etc…

  48. Alex

    Aceea era întrebarea lui Plohotniuc. Diacov a primit o „sfîrlă”; a fost o plăcere de vizionat.
    youtube. com/watch?v=7NdnwCXnVfA
    (fără spaţiul liber între simbolurile link-ului)

  49. Alex

    Emisiunea nu s-a înregistrat bine. Probabil calculatorul de la Antimafie „frîna”. Dar, în genere, mesajul poate fi înţeles.

  50. Titus

    Eu am privit dar nu tot, pentru ca calitatea legaturii era foarte rea.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*