Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

59 comentarii

  1. Alex

    După mine, d-nul Mocanu prea ia în serios ceea ce e desenat pe „ambalajul” occidentalilor. Cît despre propaganda rusească ce să zic? Înseamnă că propagandiştii noştri nu sînt buni de nimic. Plohotniuc a mai adus vreo cîţiva de peste Prut, dar văd că succesele nu-s mari.

    P.S.
    Hehe. Eu n-aş fi atît de desigur că Dodon îi va fi credincios lui Putin pînă la urmă. Nici Sergiu Mocanu nu crede asta.

  2. Alex

    Privit-am „Mai pe Scurt”. Ajung la concluzia că nu e bine ca unul şi acelaşi individ să îmbine teatrul cu (tele)jurnalismul. Îmi pare că Cheianu deja suferă de derealizare – el nu mai poate face deosebire între Teatru şi Viaţă.

    http://goo.gl/EK2NvY

  3. Titus

    William Shakespeare a spus:

    All the world’s a stage,

    And all the men and women merely players;
    They have their exits and their entrances,
    And one man in his time plays many parts,
    His acts being seven ages. At first the infant…

    Lumea e un teatru, oamenii sunt actoriii…

  4. Alex

    Atunci reformulez: Cheianu nu mai deosebeşte între teatru şi Teatru.

  5. Titus

    Cheianu a avut ghinionul sa se nasca in “lumea noastra”. Ca si multi alti artisti moldoveni. Cheianu nu este politician si nici “luptator”. El este ARTIST. Ii privesc ochii tristi cand apare la “Mai pe scurt” sau “Ora de ras”. Trebuie sa faca acest lucru, pentru a satisface niste primitivi cu bani in buzunar si cu sufletul lipsa, pentru asi putea intretine viata. Cheianu are nevoie de un “despot luminat”, care ar detine toata puterea pe vreo 25 de ani si care din “orgoliu” ar plati niste artisti, ca sa apara “progresist” in ochii contemporanilor. Din pacate, nu exista pentru Cheianu un asemenea “despot”. Ii ramane sa slujeasca la niste “plesuvca”. Imi plac la nebunie dramaturgii Evghenii Schvarz si Grigorii Gorin, ambii au scris piese teatrale in timpuri dictatoriale. Schwarz a scris piesa “Dragonul” pe timpul lui Stalin, aratandu-l pe Stalin in chipul lui Hitler, asa ca cine dorea sa inteleaga, intelegea. Din pacate Cheianu nu are aceste posibilitati, e intr-o tara mica si neinsemnata, acolo unde, practic, nimic nu are sens. E un getto, de unde orice locuitor doreste sa evadeze, ca sa supravetuiasca. In getto se fac reprezentatii, ca sa amageasca locuitorii getto-ului ca totul decurge “cum se palagheaza”, dar realitatea este cu totul alta.
    Statul RM este esuat, cu actiunile fara valoare, cu economia sparta si cu functionarii care vor fuge ca sobolanii de pe vasul naufragiatt….

  6. Alex

    Mi-l închipui pe Năstase zîncîndu-i lui Cheianu la vreo împotrivire timidă a acestuia: „Constantin, tu doar nu vrei s-ajungi „orator pe internet” ca prietenul tău, Mocanu…”

  7. Alex

    La ultimul „Cabinet din Umbră” (19.11) Cheianu, cînd vorbea, ţinea ochii în jos şi nu prea privea spre cameră.

  8. Alex

    Plohotniuc a decorat-o pe Merkel cu Ordinul Republicii. Probabil e metoda lui de a o invita la un rendez-vous la Chişinău.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*