Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

29 comentarii

  1. Alex

    Interesantă emisiune. Am rîs mult. Mai ales citind comentarii pe antimafie .md.

    Totuşi, domnule Mocanu, deşi nimeni nu are mari probleme cu simpatiile Dvs. faţă de SUA şi antipatiile faţă de Putin, atitudinea faţă de SUA, ca politician, ar trebui să fie mai precaută. Nu uitaţi că pentru americani, Dvs. sunteţi doar un „papuas”.

    Am înţeles că urmăreaţi cu atenţie ce se petrecea în România lui Ceauşescu. Atunci ar trebui să ştiţi că Ceauşescu prin anii 70 era mare prieten cu americanii, „cel mai bun dintre comunişti”. Îmi pare că şi românii simpli erau destul de americanofili. Oricum, toate acestea nu i-au oprit pe americani, la un anumit moment, la începutul anilor 80, să-l „ardă” pe Ceauşescu, „peste noapte” mărind foarte mult rata dobînzii la creditele acordate de FMI şi alte structuri României. Ceauşescu, pentru ca România să nu fie prinsă în capcana datoriilor (precum Polonia), a început să vîndă peste hotare tot ce se putea vinde, iar valuta obţinută o folosea pentru a achita cît mai repede datoriile, ceea ce în final i-a şi reuşit. Însă pentru chestia asta nu a plătit Ceauşescu şi apropiaţii lui, dar românul simplu, care ajunsese să trăiască în mizerie.

    Iat-aşa „cadou” aşa-zisul Imperiu Luminat le-a făcut românilor la vremea aceea.

  2. Titus

    Dvs preferati ca regimul Ceausescu sa fi ramas pana astazi in Romania? Comunism de tip Nord Coreean? Nu avea nicio sansa in anii 90. Cu americani, fara americani, ceausismul era condamnat sa dispara. Romanii erau americanofili. Dupa razboiul mondial, cand Stalin a ocupat Romania, se vorbea mereu: Vin americanii, vin americanii… Este clar ca americanii nu aveau sa vina atunci, s-a vazut bine in 1968 la Praga. Nu vad vreun pacat in faptul ca Ceausescu si-a primit “cadoul”. Asa este destinul dictatorilor.

  3. Alex

    N-am sugerat eu nimic din celea ce e scris mai sus. Eu zic că SUA au lovit în România lui Ceauşescu, despre care la acea vreme, deşi era formal în Tratatul de la Varşovia, în realitate nu puteai spune c-ar fi fost un stat duşman al SUA. Asta pentru că România, ca şi China acelor timpuri, se temea mult mai tare de URSS, decît de SUA şi NATO.

    p.s. Titus – jetfă nevinovată a propagandei. (haha)

  4. Titus

    Nu prea inteleg de ce as fi jertva a propagandei americane. Americanii au participat la doua razboaie mondiale in Europa. In 1917, cand Rusia a capitulat in fata germanilor, americanii au fost aceia, care au trimis un milion de soldati in Europa Occidentala si au contribuit la zdrobirea Imperiilor German si Austro-Ungar. Soldatii rusi de pe frontul roman au fugit de pe campul de lupta, transformandu-se in bande de talhari. Romania fusese partial ocupata de nemti, austrieci si bulgari. Era pe margine de prapastie si a capitulat. Nemtii si austriecii ocupasera Ucraina si au ajuns pana in Caucaz. Anume aportul americanilor a fost hotarator in zdrobirea germanilor pe frontul de Vest. S-a surpat Imperiul Habsburgic, astfel ca romanii au fost in stare sa creeze Romania Mare. Un multumesc pentru americani merita de spus. Rusii in acel timp au confiscat tezaurul Romaniei, pregateau Armata Rosie sa exporteze revolutia comunista in Vest.
    Asa ca Romania nu prea are de ce sa le fie multumita rusilor. Sa nu mai vorbim de ocuparea Basarabiei de catre Stalin.

  5. Alex

    Pai nu vezi ca esti o jertfa a propagandei, nu neaparat americane?
    Pui deodata in antiteza ce au facut-n-au facut americanii/rusii pentru Romania.
    Nu despre asta era vorba.
    Eu ziceam ca dupa ce a facut chestia ceea in timppul crizei cehoslovace, pe Ceausescu puteai sa-l numesti oricum, dar numai nu aliat al sovieticilor. Rusii niciodata nu l-ar fi iertat pentru acel gest. Cum nu-l iarta pe Plohotniuc pentru ca l-a utilizat pe marele boier Narischin pentru a obtine niste nimicuri – ceva functii in plus pentru PD. Cu toate astea, la inceputul anilor 80, americanii care anterior au ajutat Romania, il “freaca” pe Ceausescu care lucra impotriva URSS. In definitiv nu sufera de la asta Ceausescu, dar romanul simplu, care ajunge sa traiasca in mizerie.

  6. Titus

    Ceausescu a fost un neica nimeni in comparatie cu presedinele-dictator al Egiptuli Hosni Mubarak. Iata acest dictator a servit interesele americane tinp de 31 de ani, si la urma americanii i-au dat un picior in fund.
    Oricum, SUA este unica forta care poate face fatsa intereselor lui Putin in Europa. Daca priviti informatia despre armatele europene din NATO, veti vedea ca practic numai Franta si Regatul Unit au armate serioase. Germania nu este o forta militara, armata Israelului este mai mare si mai puternica decat cea germana, de Spania, Italia, Polonia putem spune ca au niste armate mediocre. Olanda- tara cu armata fara tancuri. Tarile NATO din Europa de Est la capitolul militar sunt prin anii 50-60 ai sec. trecut, fara aviatie si flota. Ramane SUA sa apere Europa. Aceasta nu este propaganda, aceasta este realitatea. Europenii s-au culcat pe o ureche in privinta militara.

  7. Alex

    Aţi privit „Mai pe Scurt” de astăzi? Mai n-am plîns de … N-am cuvinte…

  8. Titus

    Emisiunea este DEZGUSTATOARE. Domnul dramaturg Cheianu ne vinde “Herbalife” (Gerbalaif) exact ca si restul “luptatorilor”. Nu inteleg cum domnul Cheianu “isi risca viata si sanatatea” daca nu a dormit in cort pe piata, desi a anuntat ca va dormi? S-a inscris in “Garda Populara”, dar nu patruleaza strazile orasului noaptea. Nu a ramas in august sa lupte in Moldova, dar s-a dus pe o luna la mare, adica s-a odihnit bine si si-a vazut de sanatate fara a se expune riscurilor. Poate isi pune in pericol viata cu “Ora de ras”, care a devenit ultimul timp la fel de dezgustatoare ca si “Mai pe scurt”. Domnul Cheianu nu are nimic sa mai spuna, PROTESTUL a fost dezumflat de platforma DA.
    Domnul Cheianu in aceasta emisiune m-a insultat PERSONAL, comparandu-ma pe mine cu alegatorii lui Dodon si Usatii, alegatori ce reprezinta niste elemente declasate. Domnul Cheianu doreste ca si eu, si ceilalti ca mine sa fim ca alegatorii lui Usatii: sa nu analizam, sa nu comparam, sa nu gandim. Si ne-l baga cu forta pe gat pe domnul A.Nastase, de parca am fi vitele domnului Cheianu, fara drept de logica si ratiune. DEMAGOGIE de cea mai murdara si joasa spetsa. Imi este acum rusine pentru acest domn dramaturg. M-a suparat rau de tot.

  9. Titus

    Chiar ca e impertinent: in august a stat cu burta la soare in loc sa protesteze, acum, cand vede ca timpul e rau si lumea nu mai vine, da vina pe lume, nu pe sine.

  10. Alex

    Prea te-ai ataşat sentimental de Cheianu.
    Eu aş zice că ei trebuie să fie bucuroşi că s-a stricat timpul – acum au cum motiva numărul mic de protestatari.

  11. Alex

    Fraţilor, „Padlicenco” a devenit vedetă media. Trei seri la rînd e invitată pe la televiziuni. Comedie!

  12. Alex

    Sergiu Mocanu: „MAI PI SCURTU’ ISTA TREBUIE PRIVIT …
    pentru că el apropie actul final al unei tragi-comedii care părea fără de sfârșit. Eu nu știu dacă cei vizați de Cheianu în acest fragment, de un ridicol jenant, își dau seama că “artistul”, pur și simplu, îi freacă sau …. poate ei nu cred cred așa … ?!
    Așa sau altfel, filmul e didactic, e foarte didactic pentru cei ce știu să învețe din farse.

    Ieri, în cadrul emisiunii de miercuri seara, anticipând, parcă această victimizare cu iz dulceag de pearjă coaptă am adus un exemplu mai puțin estetic. Ziceam că am vazut un filmuleț pe internet cum o maimuță (mă iertați) și-a băgat un deget în fund, l-a mirosit și a leșinat. Azi seara Cheianu a făcut la fel.”

    ———
    Pînă aseară îl percepeam pe Cheianu ca pe un individ care ar sta cu fundu’ pe două scaune, slujind cînd Binelui, cînd Răului. Respectiv, dădeam o şansă c-ar putea fi recuperabil.
    După ce am vizionat emisiunea de ieri, am ajuns la concluzia că Cheianu deja şi-a ales „scaunul”. Restul e de prisos.

  13. Alex

    Petcov spune nişte chestii interesante de la EuroParlament.
    https://goo.gl/2nxgVA

  14. Alex

    Prieteni, aşa o întrebare: cum vă explicaţi faptul că Mitropolia Moldovei îi cheamă pe toţi în turism la mănăstiri?

  15. Alex

    Trăsnea de Cavcaliuc de atîtea ori a strigat „Lupu!” în cazul lui Usatîi că atunci cînd Usatîi poate şi va organiza ceva nimeni nu va lua în serios ce spun organele de stat.

    Teroriştii care doreau să ocupe Teatrul de Operă şi Balet şi Filarmonica se pare că iubesc foarte mult să citească, şi anume gazeta lui Usatîi.
    https://goo.gl/5Eomue (minutul 4:23)

  16. Alex

    Totuşi este ceva adevăr în cuvintele lui Năstase cînd zice că Antimafie ar fi o sectă. Şi o să lămuresc de ce.

    Problema (dacă putem zice aşa) a dlui Mocanu şi a susţinătorilor săi constă în faptul că Mesajul lor este (prea?) elitar. Petru masele largi din Republica Moldova acest mesaj este greu de „digerat”, iar pentru mulţi din puţinii de aici la care el „ajunge”, acesta deja e greu de acceptat.

    Încă un moment. Din cîte observ eu, electoratul de dreapta de la noi nu e cu mult mai breaz decît cel de stînga. Zic asta din cauza că acesta nu pare a fi atît de sofisticat precum l-ar dori Sergiu Mocanu, aruncîndu-se în vînt după gratuităţile pe care i le oferă Ghimpu, Pavlicenco, Guţu şi alţii.

    Oamenii care au votat „Filat” (marea majoritate din segmentul centru-dreapta) sînt sensibili doar la un anumit tip de „comportament” politic. Pentru ei, Sergiu Mocanu nu e „gustos”.

    Antimafie şi alegătorul de centru-stînga/stînga nu se (mai) intersectează.

    Deci, d-le Mocanu, spuneţi-mi de unde veţi lua acele 6 % care să vă ajute să treceţi pragul? Că proşti în Parlament care să-l de-a jos la 1% n-o să găsiţi. Şi eu pot să vă asigur că vor fi găsite argumente pentru europeni şi americani că aceasta n-ar fi binevenit, dacă aceştia ar susţine o asemene propunere.

  17. Alex

    Cheianu o zis că intră în „partid-ul Platformei DA” şi îi îndeamnă şi pe alţii să facă acelaşi lucru. Asta zice un jurnalist care vrea să fie considerat imparţial, obiectiv şi toate cele. „Another brick in the wall”…
    Cheianu e pierdut. Totalmente pierdut.

  18. Alex

    Pentru cei ce n-au urmărit în direct discursul lui Cheianu…
    https://goo.gl/qPGJMt

  19. Alex

    Dar aşa ceva cum vă explicaţi? https://goo.gl/ilDL5c

  20. Alex

    Interesant. Familia Diacov îşi pregăteşte „căi de retragere”?
    https://goo.gl/iTZUzB

  21. Alex

    Aşa nişte pasiuni cu Filat la puşcărie. Greva Foamei, dom-le… Nu vrea Filat să locuiască cu şobolanii în aceeaşi cameră.

  22. Alex

    Hm… Filat părăseşte camera cu şobolani parşivi, iar PLDM-u e gata să participe la negocieri, deşi nu toţi din PLDM au fost de-acord cu asta.

    http://sptnkne.ws/ajST

  23. Alex

    Ia te uită la Lupu…
    „Îi vom întreba în primul rând pe colegii din PLDM dacă vin la discuţii, câţi deputaţi reprezintă în mod real, ca să ştim cum discutăm şi ce lipsă de voturi avem, e un amănunt important. Pentru că una e dacă ne bazăm pe voturile a 10-12 deputaţi de la ei şi alta e dacă pe toţi 18”.

  24. Alex

    Am privit cu întîrziere acest reportaj, https://goo.gl/3Txcq6
    şi iar mi s-au umezit ochii. Săracu’ Filat. Sărăcuţu’. Plohotniuc i-a dat sac în loc de pernă. Şi după ce PLDM-iştii au văzut în ce „euro”condiţii trăieşte şeful lor, a urmat „consiliul” care a hotărît ce-a hotărît.

  25. Alex

    Livădaru şi colegii îl „freacă” pe Năstase. https://goo.gl/jy0DFQ

  26. Alex

    Cînd Vitalia Pavlicenco participă la „Fabrika” eu nu mai înţeleg cine-i moderatoru emisiunii. Femeia asta e un „dezastru”. În ultima vreme a început şi Morari s-o cheme la „Politica”. Efectul e aproximativ acelaşi.

  27. Alex

    Cheianu a trecut de la autovictimizare la „eroism”. Acum „luptă” pentru pensionarii care primesc 129 lei.
    Îi numeşte pe bandiţi – „animale” care trebuie „eliminate”. Mai zice că nu se teme dacă l-or trage la răspundere. (Farsele lui Cheianu continuă)

    http://goo.gl/N3hwmR

  28. Alex

    La Titus e doliu, pe semne. Cheianu i-a distrus sentimentele.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*