Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

Voronin a educat copiii lui Snegur şi Lucinschi

Am declarat în cadrul unei conferinţe de presă susţinută vineri, 10 octombrie curent, că Mişcarea Acţiunea Populară, indiferent de faptul că va fi înregistrată sau nu de către Ministerul Justiţiei, nu va participa la alegerile parlamentare din 2009. Eu voi fi la aceste alegeri foarte activ, dar, în nici un caz, nu voi fi un concurent care să stric jocurile altora. Din acest moment, politica pe care o fac eu în ţara asta este una de durată şi nu mai am scopuri imediate. Am făcut aceste declaraţii pentru a înlătura orice suspiciuni asupra faptului că folosesc cazul fiilor mei, Roman şi Adrian, în scopuri politice.

Totodată, am afirmat că în Republica Moldova te poţi înţelege cu oricine. La Bucureşti am fost întrebat de ce nu mă duc să mă înţeleg cu Plahatiniuc. Eu nu vreau să mă înţeleg cu nimeni şi copiii mei nu vor părăsi perimetrul Ambasadei României, unde se află în detenţie benevolă, până nu voi avea garanţia că vor fi anchetaţi în libertate. Gestul fiilor mei de a penetra teritoriul Ambasadei a fost unul de disperare şi prin acest gest, nu am făcut altceva decât să aprind lumina ca să iasă la iveală toată mizeria, astfel protejându-mi copiii de la continuarea abuzurilor din justiţie şi maltratărilor din penitenciare.

Toată lumea urmăreşte liniştit erorile care se comit în justiţia din Republica Moldova, pentru că, astfel, aceste procese ajung la CEDO, unde obţin câştig de cauză, iar contribuabilul plăteşte din buzunarul lui greşelile pe care le face RM în justiţie – acesta este un întreg sistem bine organizat. Astfel explic motivul pentru care cei care se ocupă de apărarea drepturilor omului din Moldova, au reacţionat bolnăvicios la decizia de a sări gardul Ambasadei României, afirmând că acest caz se poate câştiga sută la sută la CEDO.

Preşedintele statului şi-a educat propriul fiu şi propria fiică. Se cunosc rezultatele educaţiei lui. Însă, toată lumea tace. A educat copiii lui Snegur şi Lucinschi. Părinţii lor tac din gură. Ei nu vor scoate nici un cuvânt în continuare în politică pentru că copiii lor sunt deja educaţi de Voronin. Eu ştiu ce preţ ar fi vrut Voronin să plătesc pentru educaţia copiilor mei.

Două persoane publice Părintele Paroh Pavel Borşevschi de la Biserica „Sf. Dumitru”, precum şi consilierul municipal Mihai Severovan, au depus scrisori de garanţie, care urmează să fie examinate în şedinţa de judecată de joi, 16 octombrie curent, la Judecătoria sec. Râşcani, la care se va decide dacă copiii mei vor fi cercetaţi în libertate.

Cazul acesta nu se poate sfârşi pur şi simplu aşa. Este imposibil ca cineva să iasă cu mănuşile albe din toată tărăşenia asta.

Pentru mai multe detalii vezi înregistrarea video de mai jos.

 

12 comentarii

  1. Maestru

    vor doljen sideti

  2. jics

    mai Maestre tu si limba rusa o stii ce poliglot mai esti!!!Bine ma ca iti arati fatza.Multi ani inainte vine timpul cind ai sa sezi si tu si nimeni nu are sa se ridice in apararea ta …

  3. Maestru

    oare jics-ule si pentru ce voi sedea?!

  4. jics

    nu te nelinisti patzanu ori sa-ti gaseasca…tu ce nu ai inteles pina acuma ??nu faci nimic siti gaseste dar daca cauta??? ma bucur ca-ti pui intrebarea aceeasi intrebare si-au puso si baetii lui Mocanu si unde sunt azi…

  5. Maestru

    am trecut la “patzani”?! gresit dragu meu, gresit de mii de ori gresit…
    p.s. fii mai atent la ce zice Mocanu despre cele intimplate cu copiii sai, el nu neaga ca sau batut si au provocat leziuni.
    p.p.s. toti sa fie egali in fata legii, inclusiv si copii de pretinsi anticomunisti

  6. lupu

    maestre, vorbesti aberatii. Care vor, macar stii ce e asta

  7. Maestru

    hei lupule, a fost citare, daca stii ce e asta

  8. jics

    imi cer scuze daca te am obijduit maestre .cunosc cred ca putin mai mult despre acest caz .socot ca lejea este una pentru toti.dar aici merje vorba despre o rafuiala .interesant ce ar fi trebuit sa faca mocanu ca lumea sa creada in el .dupa voi copii cite 15 ani doar pentru a satisface orgoliile cuiva

  9. Maestru

    tu nu cunosti mai multe despre caz, tu crezi ca cunosti mai multe, una la mina

    de unde ai luat tu ca e rafuiala, din spusele lui SM, dar partea vatamata ai auzito, doua la mina,

    nu trebuie de bagat tot la un loc, copiii si politica, trei la mina

  10. lupu

    maestre in ziua de azi tot se face asa ca nu mi ai spus nimic

  11. TuDor

    voi ce sunte-ti imbecili in general de tot?comunistilor….moldova asa si nu s-a trezit de pe timpurile comuniste inca eu vad ca….asa cazuri ca a lui Mocanu,se ancheteaza in stare de libertate,e clar ca buna ziua ca un alt caz fabricat la fel cum e si cel a lui Urechean si tot asa….lumea dictatoriala,si dictatura in Moldova nu se mai ascunde,o face oficial deja..
    Voi ce crede-ti ca copiii ceea stau in ambasada si le place acolo,ca asa a spus tata lor????ei stau de nevoie,pentru ca si voi ati sta toti la ambasada in loc sa stati in inchisorile din RM,unde vine politia si-i bate pe cetateni din placere….
    eu nici nu-l cunosc personal pe Mocanu sau restu,si nici nu locuiesc in Moldova mai mult,pentru ca nu pot sa accept asa regim,si la prima posibilitate o sa ma dezic de cetatenia RM,si tot asta e ca sunt prea obosit ca sa vreau sa schimb ceea ce voi singuri nu vretzi,eu am impresia ca va place sa traiti in comunism,si vreti asta,si nu vretzi bine,ci rau…voua va place sa face rau la altzii…in familie.si tot asa….de asta si nu o sa va ridicatzi niciodata…sa fi fost tot asta in USA demult zbura tot parlamentul cu tot cu guvern….da in RM totul se vede prin Balada Mioritza,cum a spus ciobanul,daca vor sa ma omoare,las-o s-o faca…doar sa ma ingroape aici pe aproape…nu v-ati intrebat de ce nu a sarit el in aparare????iaca asa-s maldavenii….o sa vin chinejii o sa vorbitzi in chinezeasca….cum o face-tzi in rusa…si in comunism….

  12. TuDor

    Trebuie sa va ganditzi pe care drum mergetzi si unde el o sa ajunga,ce va doritzi voua si copiilor vostri si viitorului tzarii voastre,trebuie sa va ganditzi CE PUTETZI VOI FACE PENTRU TZARA,da nu ce poate tzara sa faca pentru voi,ca acolo in RM toti asteapta statul sa le dea….pentru ca nu pot intelege ca statul asta-s oamenii,ei decid viitorul lor….

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*