Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

210 comentarii

  1. Alex

    Deja nu-mi mai par interesante discuţiile pe tema denumirii limbii şi istoriei. E şi normal. 27 ani – una şi aceeaşi. Pe de altă parte Popov exprimă poziţia Partidului Democrat, care e un fel de „decoy” pentru o parte din electoratul de stînga, moldovenist.

    Am scris mai sus că-mi pare că Usatîi şi Dodon s-au infectat de „marasmul” Năstaşilor.

  2. Titus

    Discutiile nu sunt interesante, insa actuale. De 25 de ani asa numitii statalisti se screm sa formeze o “natiune moldoveneasca”. Inaintea lor, sovieticii s-au mai scremut vreo 50 de ani. In ochii celor ca Slusari, pare ca miracolul s-a petrecut pe piata. La asta m-am referit.

    Cum sa inteleg ca Usatii si Dodon s-au infectat de marasm?

  3. Alex

    E o impresie falsă. Nimeni nu se screme. Dacă a încercat, atunci nu prea tare.
    Trăim nu într-un stat moldovenesc, nu într-un stat românesc, ci într-un stat al Mafiei, căreia îi e în cot şi de moldovenism, şi de românism.

    Mă refer la ultimatumuri gratuite, zero acţiuni.

  4. Titus

    De aia si traim intr-un stat criminal. Bazele acestui stat au fost puse pe minciuna stalinista. Pana si denumirea statului este o fictiune. Tara Moldovei a ramas acolo unde a fost. Probabil ca statul nostru trebuia sa se numeasca Fosta Republica Sovietica Moldoveneasca, dar si asta ar fi fost o minciuna, fiindca nu avem Transnistria. Republica Basasarabia tot nu se potriveste, nu avem Bugeacul.

    Mafia foloseste foarte ingenios lupta dintre moldovenism si romanism. A mai aparut azi o platforma DA, de data aceasta “curata”.

  5. Titus

    Prim ministrul Romaniei nu i-a dat 60 de milioane lui Cilip. A cerut sa refaca relatiile cu FMI. Asta poate sa dureze cateva luni, dar numai daca in RM va exista stabilitate politica.

  6. Alex

    Chestia cu Ţara Moldovei n-am prea înţeles-o. Moldova istorică e ciopîrţită. Ruşii au făcut o trăsnaie în 1812 de la care au avut ei înşişi de pierdut.

    Da. Mafia foloseşte lupta dintre cele două curente şi tot timpul iese învingătoare.

  7. Titus

    Tara Moldovei si Tara Romaneasca au avut noroc in 1812 de Napoleon I. Rusii isi doreau aceste tari si scopul razboiului cu Turcia era ca Rusia sa aiba acele tari sub protectoratul lor. In principiu rusii i-au invins atunci pe turci. Insa nu au avut timp sa negocieze, armata franceza statea deja in Polonia. Asa ca au luat numai Basarabia si s-au concentrat pe razboiul cu Franta.
    Daca Napoleon nu ataca Rusia, cine stie, poate si la Bucuresti se vorbea astazi po russki.

  8. Alex

    Ţara Moldovei nu prea a avut noroc.
    Basarabia deja e prea mult. Ruşii au calicit Moldova. Şi prin asta au favorizat unirea a ceea ce-a mai rămas din Moldova cu Valahia. O foarte mare greşeală a ruşilor, care s-au condus după principiul “Лучше синица в руках, чем журавль в небе”. Pe urmă România le-a cauzat numai dureri de cap, făcînd imposibilă extinderea în peninsula Balcanică.

  9. Titus

    Pacat de Basarabia, dar e bine ca s-a format Romania, asa ca in 1918 toate pamanturile romanesti sa se uneasca intr-un stat. Cine stie, daca rusii nu luau Basarabia, poate ca la unire, capitala tarii reunite avea sa fie undeva prin Focsani. Dar principatele aveau neaparat sa se uneasca, asa cum s-au unit statele italiene, germane, etc…

    Daca nu era formata Romania, atunci un alt rapitor- Imperiul Austro-Ungar avea sa anexeze Valahia, poate si Moldova, tot asa cum a anexat Bucovina. Imperiul Austriac era in plina expansiune: a anexat Croatia, Bosnia in Balcani. In sec. 18 a rupt o buna bucata de la Valahia, a anexat Oltenia, lasand libera numai Muntenia. Dar oltenii au fost atat de rai, ca au dezlantuit un razboi de haiduci de proportii, ca austriecilor le-a fost lehamite si au intors Oltenia inapoi la Valahia. De ce basarabenii nu au procedat la fel?

  10. Alex

    Probabil în Imperiul Rus basarabenii se simţeau mai confortabil decît oltenii în Imperiul Austriac.
    Ş-apoi oltenii sînt genetic mai agresivi, decît basarabenii.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*