Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

210 comentarii

  1. Alex

    Usatîi şi Dodon pot trimite în CSN oameni de-ai lor. Poate chiar din „societatea civilă”.
    Nu uita că acolo vor mai fi cei din DA, oameni din jurul lui Lucinschi-PLDM.

  2. Titus

    CSN nu exista, sau mai bine zis exista ca si Garda Populara, cu Costea Cheianu. Tot ce s-a reusit consta in faptul, ca “basibuzucii” lui Dodon si Usatii si-au mutat scena de la Parlament in PMAN, adica incet-incet ii vor substitui pe Nastasi si Dolganiuci cu “subcultura” lor “maldavineasca”, unde domneste “treohlineika” lui Pavel Gavrilov pusa alaturi de icoana lui Stefan cel Mare, cu drapelul rosu cu zimbru, dar si cu stea cu cinci colturi bolsevica. E trist.

  3. Alex

    Nu ştiu.
    Maia Sandu pînă la urmă s-a dovedit a fi şmecheră. La protest a fost, dar nu a urcat pe scenă.
    Sergiu Mocanu, cel mai probabil, iarăşi nu va fi în barca învingătorilor.

    Apucaţi-vă, domnule Mocanu, de unionişti! Încercaţi mai întîi de le schimbaţi lor mentalitatea. Apoi dacă vă reuşeşte, poftim şi cu celelalte 70-80 %.

  4. Titus

    Propuneti ca domnul Mocanu sa se ocupe de mancurtizarea unionistilor, ceva in stil Iurie Rosca, care din unionist a devenit brusc dughinist? Asta doriti? Sa se dezica unionistii de visul lor de veacuri? Sa accepte minciuna mizerabila stalinista? Sa umble la concertele lui Kirkorov? Sa serbeze “deni pobedi” si sa linga picioarele calailor, care i-au deportat in Siberia?

  5. Alex

    Te gîndeşti numa’ la chestii negative.
    Eu îi propun d-lui Mocanu să încerce să schimbe mentalitatea unioniştilor basarabeni, care sînt nişte indivizi cu mentalitate de tip estic.

    Ş-apoi vorbim despre integrare europeană.

  6. Titus

    Parca domnul Mocanu a spus ca unionistii sunt cei mai pro-europeni cetateni ai RM. Deci sunt cu gandire vestica nu estica. A dori unirea cu Romania inseamna a dori sa fii in UE.

    Ceea ce a facut Ghimpu, cand l-a cuprins pe Resetnikov si Nastase cand s-a aliniat cu Dodon si Usatii inseamna o degradare a gandirii vestice. Acesti tipi au dovedit ca lupta doar pentru interesul lor ingust.

  7. Alex

    Cei care şi astăzi militează pentru unirea propriu-zisă sînt pro Europa mai mult la suprafaţă, decît în suflet. Unirea propriu-zisă nu mai este posibilă.

    Chiar zilele trecute un fost consilier de-al lui Băsescu a spus public aprox. următoarele: „Atunci cînd am intrat în NATO şi UE, ni s-a spus: uitaţi de unire! Faceţi ţara mai bună, nu mai mare!”

    P.S. La o adică se poate şi de ales: UE sau Unirea? Tu ce alegi?

  8. Titus

    Domnul Iulian Folta nu este un Dumnezeu. El poate bombani multe si nevrute, dar el nu reprezinta Statul Roman si vointa poporului.

    Eu inteleg foarte bine ca RM nu are nicio sansa sa adere la UE in urmatorii 50 de ani, UE a ajuns la o masa critica acum. E ca in fizica picaturii de lichid: vaporii lichidului se condenseaza intr-o picatura de un anumit diametru si masa. Daca la picatura formata se mai adauga material condensat, la un momentdat se strica echilibrul energetic si picatura se poate transforma iarasi in vapori. RM poate adera la UE numai prin unirea cu Romania. Aceasta este unica sansa. Sa avut georgienii o asemenea sansa. Dar nu o au. Moldovanii sunt masochisti.

  9. Alex

    Unirea nu mai este posibilă. România e în UE, RM e în afară. Nimeni nu va permite. Poate era posibil pe la începutul anilor 90, dar elitele de la Bucureşti erau ocupate cu prădatu ţării şi nu puteau să împartă funcţiile din stat între dînsele, nu încă să le mai împartă cu cei de la Chişinău, care în sensul ăsta nu erau proşti.

    Moldovenii sînt masochişti în sensul că au răbdat să trăiască 25 ani într-un stat al Mafiei, şi nu al lor.
    Georgienii sînt masochişti din cauza că UE n-are mare nevoie de ei. Poate doar ca să-i folosească împreună cu SUA contra FR. Atîta tot.

  10. Titus

    Dar eu cred ca unirea este posibila. Cu 150 de ani in urma a avut loc Mica Unire, a avut loc in conditiile crizei militare din Crimeea. Astazi avem iarasi o criza in Crimeea. Avand o RM instabila, SUA si UE sunt in pericolul de a crea un cap-de-pod rusesc peste capul Ucrainei. Asa ca totul este posibil.

  11. Alex

    Cine să facă unirea? Plohotniuc cu Filip, Ţuţu, Jizdan şi Cavcaliuc?
    Ori doreşti ca Iohannis să trimită poliţişti peste Prut în baza tratatului bilateral? Ştii cum vor fi aceştia întîmpinaţi? „Ce dracu mai caută şi aceştia pe la noi?”
    Fii serios!

  12. Titus

    Si in 1859 totul nu a fost simplu. Pana la razboiul Crimeei din 1856, Tara Moldovei si Tara Romaneasca erau ocupate periodic sau de Turcia sau de Rusia. Iata ca la acel moment au aparut in acea zona trupe britanice, franceze, sardiniene. Marea Britanie avea interese colosale in granele romanesti. Europenii doreau sa faca marele fluviu european Dunarea navigabil si comerciabil. Pentru a controla gurile Dunarii, i-au fost restituite Tarii Moldovei o parte din pamanturile sudice din Bugeac cu orasele porturi. Insa europenii stiau ca Tara Moldovei de pe atunci era un stat prea slab ca sa fie in stare sa mentina ordine pe Dunare. S-a hotarat sa se faca un stat mai puternic, adica sa uneasca cele doua principate dunarene intr-un stat mai mare. Turcia era impotriva, dar caaliat al Frantei si Britaniei nu avea incotro. Dupa conditiile pacii, Rusia nu avea dreptul sa posede flota militara la Marea Neagra, care se declarase libera pentru navele comerciale. Un rol mare i se determinase orasului port Galati.
    Au fost atunci si un fel de referendumuri de unirea, dar unul din conducatorii Moldovei a falsificat rezultatele votarii Divanului. Insa a scris o scrisoare catre un adept de al sau din Istambul, unde s-a laudat de falsificare. S-a intamplat ca posta diplomatica a fost furata si acea scrisoare a fost publicata in ziarele mari europene. Asa ca nu a mai avut nimic a face, unirea s-a produs.

  13. Alex

    Cine să voteze unirea cu România în Parlamentul de la Chişinău? Oamenii lui Plohotniuc? Cine o va vota la un referendum? Fii serios!

  14. Alex

    Uite ce se petrece la Chişinău.
    youtube.com/watch?v=2zsYaYfnn8M

  15. Titus

    Clar, Usatii este specialist pe concerte si karaoke. Asta si am asteptat.

  16. Alex

    Doar asta ai observat? Ia mai priveşte încă o dată. Îmi pare că acolo mai e ceva.

  17. Titus

    Nu vad nimic deosebit.

  18. Titus

    Joaca cu accesarea link-ului de pe youtube a fost o incercare de ami afla IP-ul? Prea ieftin, domnule FSB-ist

  19. Alex

    La ce bun mie IP-ul dumitale? Fii serios!

  20. Titus

    La ce bun ti-a trebuit sa o faci pe “observatorul” de lucruri deosebite in acel clip, Alex-Alex de la Drochia?

  21. Alex

    N-are nevoie FSB-ul de tine. Stai liniştit!

  22. Titus

    Ma intristeaza acest fapt. Cu cateva zile in urma mii de oameni au iesit in Varsovia si alteorase poloneze sa protesteze impotriva incercarilor putiniste de a rupe Europa. Ce ziceti acum, domnule propagandist putinist?

  23. Alex

    Rusia nu are practic vreo influenţă la Varşovia. Doar cei de la Washington şi niţel cei de la Bruxelles. Lasă-l pe Putin! Nu este el atît de influent cum ţi-l închipui!

  24. Alex

    Apropo, ştiu că nu vă place propaganda rusească. Nici mie nu îmi place. E de calitate joasă.
    Dar ce ziceţi de o astfel de propagandă din partea aşa-numiţilor parteneri americani?
    http://goo.gl/TckCrX

  25. Alex

    Mîine cel mai probabil vom asista la un eveniment de zile mari: România va bate cu propriile mîini ultimele cuie în sicriul celui de-al „doilea stat românesc”. Şi asta din cauză că cei de la Bucureşti … http://goo.gl/tNZfAE

  26. Alex

    Cei de la Bucureşti vorbesc de reforme. Ei vor să cumpere reforme de la Plohotniuc. O încercare de a salva faţa. Lui Filip trebuia să i se spună: vedeţi banii cînd Plohotniuc va pleca din ţară. Da’ ei – REFORME.

  27. Titus

    Interesant, ce fel de istorie studiaza elevii din scolile rusesti din RM? Istoria neamului roman sau istoria Rusiei?

  28. Alex

    Nu contează istoria. E de ajuns că învaţă în limba lor. Respectiv văd lumea cu ochi ruseşti.

  29. Titus

    Imi amintesc de dispretul elevilor rusi fata de limba bastinasilor la scoala unde am invatat eu. Era o scoala combinata, ruso-moldoveneasca. Rusii aveau cateva ore de “limba moldoveneasca”. Ei o numeau “tsaranskii iazik”. Si elevii moldoveni erau obligati sa vorbeasca cu colegii lor rusi numai ruseste. Si mai existau printre elevii moldoveni indivizi care luau exemplu de la rusi si utilizau jargonul rusesc, crezind ca sunt la un nivel mai inalt in raport cu cei care nu vorbeau ruseste.
    Fiind in Chisinau in decembrie, am fost martorul discutiei a unui grup de femei de varsta mea. O adunatura de cuvinte romanesti, rusesti si cuvinte creole. O catastrofa lingvistica totala. Eu nu inteleg, cum se descurca studentii straini, ei doar invata la facultate limba romana. Cum se poate intelege un asemenea strain cu bastinasii?

  30. Alex

    Aproximativ ca un turist din Europa care nimereşte într-un cartier al negrilor într-un oraş mare din SUA.

  31. Titus

    Sa fi fost asa cum spuneti as fi foarte bucuros, dar realitatea este una trista. Am urmarit interogatoriul pe care l-a facut domnul Usatii unui om sarman, folosit in jocuri murdare. Domnul Usatii se da drept “lider national” dar s-a comportat ca un interlop ordinar din anii 90. Ce limbaj si ce comportament teribil! Apropo, domnul Usatii a incalcat legea, el nu este politist, el nu are dreptul sa petreaca interogatorii. Conform legii, el trebuia sa se adreseze organelor de politie. Cum poate domnul Usatii sa “lupte” pentru “lege”, daca el o incalca la orice pas? Sa nu mai amintesc de perchezitia automobilelor politienesti de langa Parlament. Domnul Usatii a produs o impresie jalnica, Usatii era mai jalnic decat acel om nenorocit. Cu asemenea “lideri” R.M. se duce precis sub nivelul statului Zimbabve. Domnii din Platforma DA si-au impuscat ei insisi intr-un picior cand au acceptat o alianta cu Dodon si Usatii. Nu s-a nascut pe PMAN niciun fel de “natiune civica moldoveneasca”, mai curand a fost o mahmureala. Imi amintesc de sentimentul de speranta pe care mi l-a dat platforma DA primavara trecuta. Si acum a degradat in cea mai lipicioasa mocirla. Nu se vede lumina.

  32. Alex

    Felul cum a vorbit Usatîi se potriveşte perfect cu image-ul pe care îl vinde electoratului.
    Platforma DA s-a compromis cînd a declarat că va face partid. Atunci, Dodon şi Usatîi au ieşit în stradă că nu erau cretini să lase Platforma să ia şi o parte din electoratul lor.
    Pînă la urmă, cei din Platformă au fost nevoiţi să facă alianţă cu Usatîi, Dodon, pentru că singuri aveau să fie terminaţi.

  33. Titus

    Dar cum ramane cu lupta pentru “respectarea legii”???
    Platforma DA se lupta pentru democratie, iar domnul Usatii a declarat ca doreste sa devina un dictator ca Lukasenko. Adica un conducator care nu respecta legea statului. Care este sensul sa lupti in alianta cu un individ care spune ca va ajunge la putere pe cale democratica si apoi va ucide democratia? Sau domnii de la platforma nu sunt la curent cu intentiile sincere ale domnului Usatii? Intr-o tara a legii, domnul Usatii avea sa fie scos de la alegeri si dat in judecata. De exemplu in Germania, nu poti obtine cetatenia daca nu semnezi ca esti pentru democratie, statul german fiind un stat democratic.

  34. Alex

    Platforma DA se luptă pentru interese de clan şi de grup.
    Dacă nu se aliau cu Usatîi şi Dodon, Andrei Năstase în cîteva săptămîni/luni ar fi trebuit să plece din RM, sau cine ştie ce-i făcea Plohotniuc. Respectiv, mai bine alianţă cu Usatîi, decît un eşec total.

    La noi în Moldova nu se face aşa multă filosofie cu „democraţia”. Pe majoritatea populaţiei o apucă greaţa cînd aude acest cuvînt.

  35. Titus

    Daca aveti greturi cand auziti de Democratie, atunci sunteti sclavi. Si nu meritati nimic decat biciul stapanului, cand va bate la scara. Sunteti ca sclavii lui Xerxes, care au invadat Grecia antica, aducand cu ei robia si miselia. Sa ne amintim ca numai 300 de spartani viteji i-au batut la trecatoarea Thermopile, fiindca spartanii isi aparau drepturile lor, iar persanii urmau porunca imparatului si a satrapilor. Sa ne amintim de inscriptia facuta pe monumentul maret, ridicat celor 300: “Trecatorule, du-te si spune-i Spartei ca noi am cazut aici respectand legile Libertatii”. Grea si ticaloasa este viata de vatnic.

  36. Alex

    Titus, tu aşa tare te-ai rupt de la realităţile moldave… Lasă „vatnicii” odată! Uită de cuvîntul „vatnic”! Tu priveşti canale TV ucrainiene sau care-i problema ta? Şi mai lasă poveştile cu zmeii legate de Grecia Antică!

    Oamenilor li-e greaţă cînd aud cuvîntul „democraţie” deoarece timp de 25 ani au fost „frecaţi” de inşi care îl utilizau foarte des în discursul lor. Acum oamenilor li-e greaţă de cuvîntul „Europa”.

    Şi în special, pentru Sergiu Mocanu, un sfat gratuit, cînd se va duce în campanie electorală prin provincie, să nu folosească des expresiile „partenerii noştri occidentali”, „partenerii noştri de la … ” etc.

  37. Titus

    Las-o bre, cu sfaturile vatnicesti.

    Ca nu esti “sfatosul bunel din Humulesti”.

  38. Titus

    Si in genere, ar trebui sa terminati cu vorbitul in numele “majoritatii”. Ca nu-i faceti mare cinste, calificand-o in rol de un fel de “mojic” mancurt, needucat, tontalau, care e numai bine de pus la murat in putina vatnicista. Nu o faceti pe polit-tehnologu’, ca nu va sta bine. Este dezgustator sa minti poporul iar domnul Sergiu Mocanu a spus-o pe sleau ca nu este un “unsuros” si ca nu-si doreste putere politica dobandita prin minciuna. Oamenilor rationali nu le poate fi greata cand aud de democratie, poate ca le este grata unor tontalai spalati pe creier, votantului lui Usatii. Dar acest tip de votant este lipsit de logica chiar si in cele mai dezvoltate tari, este un lumpen marginalizat al tuturor timpurilor. Pretul unui asemenea dobitoc este nul!!!

  39. Alex

    În Moldova nu prea sînt utilizate aşa categorii: „vatnic”, „ne-vatnic” etc. Parcă nici în România. Nu ştiu de unde le-ai luat. Probabil din Ucraina. Probabil, te simţi mai ucrainean, decît naţionaliştii de la Lvov, Ivano-Frankovsk şi Ternopol.

    Azi îl ridici în slăvi pe Mocanu, mîine îl vei blestema. Am mai întîlnit noi aşa indivizi.

    Mocanu nu va intra în Parlament. Poate doar dacă-l va finanţa Departamentul de Stat, dar vezi că şi „partenerii noştri” americani au nevoie de oameni cu păcate, de care să cunoască doar ei, bineînţeles.

    Nu poţi face politică fără să minţi poporul. Măcar cîtuşi de puţin, dar îl minţi. Şi Merkel minte, şi Obama minte. Şi o fac conştient. Ca să faci politică fără să minţi poporul, trebuie să stai în spate şi să tragi sforile.

  40. Titus

    Adica sa devii Papuisar, daca tragi sforile. La ce mai trebuie atunci sa lupti cu Plahotniuc? Doar ca sa-i ocupi locul?

  41. Titus

    Ватник, также вата — интернет-мем, персонифицированный образ фанатичного российского шовиниста[1].

    Мем возник в 2011 году в социальной сети «ВКонтакте» как карикатурный человечек «Рашка — квадратный ватник» в серии тематических комиксов; но особую популярность персонаж приобрёл[где?] в 2014 году на фоне украинского кризиса[2]. Тогда же слово «ватник» стало использоваться и как пренебрежительное обозначение людей, высказывающих пророссийские взгляды на конфликт на Украине[3][4]. В материале информационно-аналитического центра «Сова» отмечается, что в контексте данного конфликта слово зачастую применяется сторонниками Майдана по отношению к «патерналистски настроенным сторонникам России, ностальгирующим по СССР…

  42. Alex

    Plohotniuc cînd a ieşit şi le-a spus tuturor că în 2016 vor fi numai veşti bune a minţit poporul. Se pare că Plohotniuc nu e atît de deştept pe cît părea. Cei deştepţi stau în spatele altora, nu ies nici în ruptul capului în lumină şi conduc din umbră.

    Sergiu Mocanu nu poate fi un alt Plohotniuc. Dar de lupta lui cu Plohotniuc se pot folosi alţii care jinduiesc locul acestuia.

  43. Titus

    Filip a preluat initiativa, oponentii lui se aseamana acum cu negustorul evreu din romanul lui Jaroslav Hasek, care-i spunea oponentului sau sa iasa afara, si ca ii va da una, asa ca capul ii va intra in piept si va vedea lumina soarelui printre coaste. Raspunsul a fost ca pentru nimic in lume nu va iesi afara. Poti pune ultimatum, dar daca nu poti sa-l realizezi, te faci de rasul gainilor.

  44. Alex

    Iată Dodon vine cu sfaturi de la consilierii lui Putin. Încă nu totu-i finisat.

  45. Titus

    Lupta pentru platforma DA s-a terminat in ziua cand au alungat unionistii din PMAN. Atunci DA a alungat tineretul studios din piata. A preferat sa se alinieze cu lumpenii lui Usatii. Au alungat cei mai convinsi proeuropeni. Au preferat plevea lui Petrenco. Sa fi promovat o idee proeuropeana clara, SUA, UE si Romania aveau sa fie alaturi de ei acum. Nu a fost sa fie. Au mers pe calea alegatorului mancurtizat si indobitocit, ametit de karaoke, cumparat cu 100 de lei duzina. Ce au semanat, aceea a iesit. Cum adica, unionistii veneau cu idei de reunire. Dar dodonistii si usatistii ce idei aduc??? De federalizare si de capitulare in fata lui Putin??? E o mare rusine, e o adevarata catastrofa. Chiar daca platforma DA nu-l dadea jos pe plohis, aveau sa-si faca credibilitate in Occident, nu aveau sa fie lasati la cheremul celui din Grozesti. Acum, mai Valoghea, dealu-i mare.

  46. Titus

    Totul a fost bazat pe fictiune: Nesupunere civica? Greva generala? Garzi populare? Pichetare in corturi?
    Nimic nu a fost realizat.

    Ar fi fost o greseala sa spunem ca situatia a degenerat cu timpul. Sa ne amintim de activitatea doamnei avocat Ursachi, cea care venea la platforma DA, apoi il intalnea pe Usatii de la Moscova, apoi protesta alaturi de Petrenco. Nimic nu este intamplator. Totul a fost predestinat initial.

  47. Alex

    Se pare că mariajul celor „TREI MARI PROTESTATARI” a dat următoarele rezultate:

    * Năstase şi gaşca s-au infectat cu „moldovenismul” lui Usatîi şi Dodon;
    * Usatîi şi Dodon s-au îmbolnăvit de „marasmul” familiei Năstase.

  48. Titus

    Eu privesc acum Politica, interviul domnului A.Popov, ambasador in Austria. Acest absolvent al facultatii de jurnalistica din Bucuresti vrea sa excluda Istoria neamului roman si sa introduca Istoria Moldovei, ca pe timpul lui Semion Kuzmici Grosu. Desi stie ca limba este romana, accepta “limba moldoveneasca”. Plange ca PD a facut alianta cu PL, este antiroman convins. Vrea natie moldoveneasca.

  49. Titus

    Astept cu “sufletul la gura” ce se va intampla maine dupa ora 17:00
    Exact asa am asteptat vara trecuta, cand platforma DA si-a luat comcediu si a plecat la mare.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*