Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

89 comentarii

  1. Alex

    Totuşi nu înţeleg de tu, ca mare patriot şi promotor al românismului te afli de mai bine de 15 ani în Germania unde eşti nevoit la tot pasul să vorbeşti germana. Sau poate eşti homo, de-aia te-ai dus acolo?
    Că aici era greu pentru tine.

  2. Titus

    Leck mich am Arsch! Putoare de oghele cazacesti. Suge “trompeta”! Ce mai pute dela tine a picioare nespalate…

  3. Alex

    Titus, dacă ai ceva de spus, utilizează româna, patriotule! Nu-nţeleg de ce te-ai enervat. Am făcut şi eu o presupunere. Dacă te faci într-o ureche şi nu vrei să ne oferi nişte răspunsuri. Probabil, nici nu le ai. Măcar pentru tine. Umbli şi tu buimăcit prin viaţă.

  4. Titus

    Alex ist ein Schwul. Dumn und schmutzig! Im Prinzip, er ist ein richtiger Arschloch. In der Tat!

  5. Titus

    Ce putoare de corp mespalat raspandeste aceasta scula ruseasca Alex.

  6. Alex

    Titus, aşa-numitul patriot, observ că tare ţi-i dragă limba stăpînilor tăi!

  7. Titus

    Ce fel de patriot esti tu, daca de dimineata pana seara numai picioarele lui Putin le lingi?

  8. Alex

    Titus, „patriotule”, nu eu îs acela care se bate cu pumnu în piept. Priveşte-n oglindă!

  9. Titus

    Tu te bati cu caramida in piept si esti gata sa-i lingi cizmele lui putina. Sa inteleg ca nu o faci din “patriotism” ci contra bani? Astepti cu nerabdare sa cada in labele criminale Ucraina, ca apoi sa intalnesti cu “pane si vin” tancurile rusesti?
    Vorbesti de un oarecare “spirit” care te uneste pe tine si pe alti vatnici.

  10. Alex

    Titus, nu te fă într-o ureche!

    Ucraina, chiar astăzi, acum! e în labe criminale. Deschide ochii!

  11. Alex

    Ştii Titus… eu înţeleg că eşti un om traumat psihic din fragedă copilărie.
    Poate şi eu aş fi fost ca tine dacă creşteam în condiţiile în care-ai crescut tu.
    Dar eu am avut norocul să-mi petrec copilăria într-un centru raional, unde ruşi-ucraineni nici în „vremurile bune” nu au fost mai mult de 20%. Am locuit într-o zonă a orăşelului unde trăiau aproape numai moldoveni, parteneri de năzbîtii fiindu-mi alţi copii de moldoveni. Mi-am făcut studiile medii la şcoală moldovenească. Pe copiii rusofoni mai mult îi întîlneam în drum spre şcoală. Mare prietenie cu ei, înafara de vreo doi-trei din imediata apropiere, niciodată n-am făcut.

    Printre altele, poeziile despre partid şi Lenin le învăţau ş-a doua zi le uitau chiar şi copiii ruşilor. Acuş o să-mi spui că şi ruşii erau sub „ocupaţie căzăcească”.

  12. Titus

    Atunci cum de ai devenit linge-cur putinist si slugoi rusesc? Cand ti-ai vandut sufletul ucigasului de la Kremlin?

  13. Alex

    Tu mai ai să mă „bombardezi” cu toate clişeele de mai sus? Putin e ucigaş. Dar şi Obama îi ucigaş. Şi Snegur, deşi „moldovan căldicel”, la fel era ucigaş. Ce vrei? Dacă nu vrei să fii ucigaş, nu te băga în politică.

    Tu vrei să ţin parte Ucrainei? Cu ce ocazie? La Kiev e Mafie. În Doneţk e Mafie. La Moscova e Mafie. Care-i mai bună din ele? Care zice că e pro-Europa?

    Eu zic că ucrainenii au făcut în 2014 o prostie pentru care plătesc. Nu încerca să mă convingi că e doar meritul lui Putin faptul că astăzi în Ucraina se trăieşte mai prost ca pe timpul lui Ianucovici.
    Putin a făcut ceea ce credea mai bine pentru dînsul, pentru gaşca lui şi pentru ţara lui.

    Apropo, un mic detaliu. Mai degrabă în Moscova s-ar produce o revoluţie din cauza că Putin ar pierde, spre exemplu, Transnistria, decît dacă în FR lumea ar flămînzi.

  14. Titus

    Si de ce nu doresti sa cada mai intaii mafia de la Moskova? De ce?
    De ce nu spui ca Rusia a facut o mare prostie in 2014 anexand Crimeea, furand navele militare ucrainene(piraterie clasica)? Rusia a facut cea mai mare prostie, fiind pusa in lista criminalilor, fiind izolata de Comunitatea Internationala, fiind pusa in afara legii. De ce taci despre aceste lucruri?

  15. Alex

    „De ce, de ce, de ce? De ce? De ce mai sună cîntece?”

    Amuzantă toată situaţia cînd te uiţi dintr-o parte.
    Mai pe scurt. Vă spun o chestie.
    Dacă colapsează regimul mafioto-naţionalist de la Kiev, în scurt timp scăpăm şi de Plohotniuc.
    Iar dacă lumea simplă (Năstase, Dodon şi Usatîi cred că conştient fîsîie protestul) nu mai rezistă şi porneşte singură un fel de revoltă, la care Plohotniuc răspunde în acelaşi mod ca Ceauşescu la Timişoara, atunci revoluţia de la Chişinău, va grăbi colapsul regimului de la Kiev.

    Luaţi-vă pop-corn! Şi hai să vedem care regim pică primul!

  16. Titus

    Daca guvernul de la Kiev nu se supune lui putina, inseamna ca e nationalist. Daca acest guvern lingea papucii putinei, inseamna ca era bun? Lasati-o mai moale, ca va faceti de rusine. Ucrainenii nu doresc mai mult sa fie condusi de tovarasul Vanea. Ei au luptat tot timpul cu moscovitii. Ucrainenii nu sunt rusi si n-au de ce sa se supuna rusilor. Propaganda putinista in stil Geobbels-Kisileff. Lumea libera se va apara de aceasta mizerie.

  17. Titus

    Cat de mizerabila si prosteasca este propaganda ruseasca. Din romanii basarabeni propagandistii rusi doresc sa faca un popor deosebit de restul romanilor, cu toate ca ei apartin poporului roman: au aceeasi limba, traditii, istorie. Din poporul ucrainean, care are o limba deosebita de cea ruseasca, alte traditii, alta istorie, propagandistii rusi doresc sa faca un singur popor cu rusii. Nu vi se pare ca sunteti prosti dea binelea, propagandistilor rusi?

  18. Alex

    Titus, tu eşti un autist care nu-nţelege tare bine nici măcar societatea din care-o ieşit. Dar te-apuci să filosofezi pe tema ucraineană. Te rog, fii serios!

    Apropo. Niciun guvern de la Kiev, din 1992 încoace nu a lins papucii cuiva de la Moscova.

  19. Titus

    Chiar ma bucura ca nu-ti inteleg societatea putreda si mincinoasa in care te afli. Aceasta societate este criminala si inrobita. Eu apartin altei societati. Domnul Mocanu v-a pus ieri la locul cuvenit, stimati manipulatori putinisti.
    Ucraina doreste modernizare, nu lingere de funduri rusesti.
    Rusii doresc razboi, anexari de teritorii, piraterie, jaf.

  20. Alex

    Iar noi ne bucurăm că eşti departe de noi. Lucrează, Titus, lucrează! Că mai trăieşte şi-o bucată de imigrant de pe urma activităţii tale.

  21. Titus

    ha-ha-ha! Altceva? Desigur, un propagandist vatnic nu poate avea nimic altceva in “dotare”. Metodele sunt bune doar pentru cei neinformati, intunecati, prostiti si inrobiti. Cu amintiri azurii din “epoca” sovietica, cu dodoni si renati, cu karaoke si zvacniri “spirituale”, dar fara cunostinte.

    V-am vazut la Chisinau, anul trecut, in corturi. Ma straduiam in zadar sa vad vreo fata de Socrate, de Aristotel, de Gandhi. Dar am vazut numai fetse de sclavi indobitocite, fara vreo sclipire intelectuala. Modificati genetic, sa serviti celor care va poarta ca pe o turma de oi pe drumuri pustii, asa cum au facut gliganii din NUD la ultimul “protest”.
    Imi amintesc foarte bine cadrele din filmul de pe timpul perestroicei “Ono”, turnat dupa “Istoria orasului Glupov” de Saltikov-Shcedrin. In final, “liderul” a scos populatia din oras, dandu-i foc, apoi a purtat-o pe dealuri, mergand inainte, cu un topor in mana. Ii conducea undeva, undeva! In hau!
    Priveste acest fragment, e o prorocire. “Nacialnicul cu toporul” isi scoate capul din “automobil” exact ca Usatii:

    https://www.youtube.com/watch?v=aiwB204Q2kg

  22. Alex

    Titus, nu mă bate la cap cu „capodoperele” din perioada lui Gorbaciov. Şi Saltîkov-Şcedrin nu era mare as al scrisului. Las-o mai moale.

    Să sperăm că Merkel opreşte fluxul. Dar dacă ei mai vin cu milioanele, atunci ai să observi că nivelul de trai va scădea cu fiecare nou milion de arabi, etc. care va intra în ţară. Nu mă crezi? Vom trăi şi vom vedea.

    Te sfătui să nu mai vii prin Moldova. Va fi mai bine şi pentru noi, şi pentru tine. Personal cred că ai făcut foarte bine că ai plecat de-aici.

  23. Titus

    L-a inceput ai incercat sa-l intimidezi pe domnul Mocanu, acum incepi sa ma intimidezi pe mine. Ma “sfatui” sa nu mai vin prin Moldova. Esti cumva pus paznic la hotare???

    “Sa stai “straja” la hotare
    Sa pazesti acest pamant.”

    Mihail Saltikov Shcedrin este un mare scriitor satiric, apartine intregii omeniri.

    Parca a stiut ca va aparea un Plahotniuc in RM. In sec.19 scriitorul scria:

    “Взгляни на первую лужу – и в ней найдешь гада, который иройством своим всех прочих гадов превосходит и затемняет”.

    In cazul de fata cuvantul “gad” inseamna reptila acvatica, vetuitoare a unei balti. Poate ca un infuzoriu din acvariul numit RM.
    In sens alegoric inseamna un membru al societatii umane.

  24. Alex

    Pur şi simplu, eşti cam bolnăvior, frustrat, etc. N-ar strica să mai treci pe la vreun psihoterapeut. Am înţeles că şcoala germană de psihoterapie a atins înălţimi care mă fac să cred că ar putea fi găsită o soluţie şi pentru problema ta.

  25. Titus

    Cat de talentat descrie Shcedrin “nacialnicii” pusi sa conduca “orasul Glupov”:

    1) Микаладзе, князь Ксаверий Георгиевич, черкашенин, потомок сладострастной княгини Тамары. Имел обольстительную наружность, и был столь охоч до женского пола, что увеличил глуповское народонаселение почти вдвое. Оставил полезное по сему предмету руководство. Умер в 1814 году от истощения сил.

    2) Прыщ, майор, Иван Пантелеич. Оказался с фаршированной головой, в чем и уличен местным предводителем дворянства

    3) Дю Шарио, виконт, Ангел Дорофеевич, французский выходец. Любил рядиться в женское платье и лакомился лягушками. По рассмотрении, оказался девицею. Выслан в 1821 году за границу

    4) Угрюм-Бурчеев, бывый прохвост. Разрушил старый город и построил другой на новом месте.

    5)Перехват-Залихватский*, Архистратиг* Стратилатович, майор. О сем умолчу. Въехал в Глупов на белом коне, сжег гимназию и упразднил науки.
    6) Chirtoaca D- okoncil Sorbonu i sdelal predlojenie Prinzessin priliudno, ne skrivaias’ pod pokrovom noci…
    Ha-ha-ha

  26. Titus

    Ah, da
    Si Alex este in aceasta lista: Ca “conducator” s-a facut vestit prin faptul, ca in loc de cap, purta un “mecanism” cu un instrument muzical in interior, numit “organcik”. Putea sa pronunte cateva fraze generale. Insa intr-o zi, arcul din “organcik” s-a frant si Alex a fost nevoit sa-l trimita unui mester mecanic de aparate muzicale. Insa “capul” s-a pierdut la posta si “conducatorul” a fost nevoit sa-si dea demisia fara a pronunta vreun cuvant.
    Nostim, isn’t it?

  27. Alex

    Mda. Chiar şi dragostea ta faţă de opera lui Saltîkov-Şcedrin multe ar spune unui psihoterapeut.

  28. Titus

    Vedeti, boieri Dvs, cum se da de veleag kgb-istul Alex? Metode kgb-iste simple: declari oponentul nebun de legat, ii aplici camasa de forta, apoi te adresezi guvernantilor cu rugamintea sa-l izoleze de restul societatii, numai pentru “binele” lui si excluziv pentru “binele” societatii!!!

    Felicitari, colonelului Alex Petrushkin!

  29. Alex

    Titus, eu dacă consideram c-ai fi nebun de legat, te sfătuiam să te adresezi unui psihiatru. Dar eu am pomenit de psihoterapeut. Aşa că… fă concluzii!

  30. Titus

    De ce as avea dragoste numai pentru Saltikov? Mai sunt: Jaroslav Hasek, Ion Luca Caragiale, Aristofan, Cehov, Alecsandri, Mark Twain, Vladimir Voinovici, etc.
    Apropo, Voinovici a trait mult timp in Germania, la Muenchen.

    https://www.youtube.com/watch?v=rh6psskP7uM

  31. Titus

    Alex, eu am auzit ca la Academia Statului Major al Armatei Ruse sunt specialisti excelenti, care sunt in stare sa pregateasca oameni bine instruiti. Sa inteleg ca nu ai ascultat prelegeri la aceasta academie? Deci nu esti polcovnic- ofiter superior? Poate doar un praporshcik? Sau locotenent inferior? Atunci, nu prea ai sanse sa cresti in grad. Mai pune mana pe “ustav”, mai rasfoieste-l…

  32. Titus

    Alex, eu l-am citat pe Saltikov-Shcedrin ca sa va fac Dvs o placere, credeam ca l-ati studiat la scoala sovietica din raionul Drochia. Poate din satul Macareuca, care era numit pe atunci cu mare nerusinare Makarovka. L-am vizitat demult, cand eram un copilandru si imi placeau la nebunie dansurile si petrecerile. Stiu ca este vestit pentru bisericuta din lemn, zidita prin sec. 18. Am mai vazut asa ceva intr-un mic orasel din Bavaria, e fain.
    Daca l-as cita pe Fraçois Rabelais, v-ati simti mai sigur? Francezul este chiar nostim.
    Atunci, cum spunea doctorul de medicina Fraçois Rabelais: “Sa ne intoarcem la berbecii nostri”.
    Plahotniuc a sters astazi din lista partidelor politice “Partidul Comunistilor Reformatori din Moldova”. Sa inteleg ca plohis nu mai are nevoie sa rupa din electoratul lui Ciorescu? Spera ca Ciorescu va avea vreo 5-6% din voturi? Ce credeti Dvs?

  33. Alex

    De unde Titus a luat c-aş fi din Drochia? Am pomenit vreodată?

    Dacă alegerile vor avea loc anul acesta, atunci sînt şanse mari ca Voronin să treacă pragul. Dacă abia în 2018, atunci slabă nădejde.

  34. Titus

    Dar eu imi imaginam ca sunteti din Drochia. Poate din Macareuca, poate din Sofia, vreun vecin al familiei Babara. Cel putin, asa ati semnat in petitia domnului Mocanu. V-ati dat drept Alex Alex din Drochia.

  35. Alex

    Eu parcă am scris că copilăria mi-am petrecut-o într-un centru raional. Un orăşel, Titus.
    În legătură cu semnătura şi petiţia, ce să zic? Chiar m-ai făcut să zîmbesc.

  36. Titus

    Dar Drochia nu e un centru raional???

    Nu am nimic impotriva Drochiei. Imi amintesc ca am avut vecini la Chisinau o familie din satul Sofia. Am fost coleg de clasa cu una din fetele lor. Erau numerosi, muncitori si pocaiti. Au fost “antisovetcici” toata viata. In 1984 (pe timpul lui Andropov) au facut o nunta, unde au venit invitati din toata lumea, chiar din Germania Federala. Noi, copiii, priveam la masinile din strada, si nu ne venea a crede ochilor. Apoi a venit o echipa de la KGB si le-a dat un timp de 30 min, sa opreasca nunta si sa se imprastie in toate directiile. Stapanul familiei, era un om foarte vrednic, desi fara studii. De fapt el avea “studii” de baptist. A trait aproape un secol. Cu un deceniu in urma, pe timpul lui Voronin, a intrat in copilarie: era incantat de Voronin, spunea la fiecare pas ca-l stimeaza. Cand veneam pe vreo saptamana din Germania, venea la mine in vizita si aducea cu el medaliile pe care le-a obtinut in 1944-45 luptand in Germania in Armata Sovietica. A ajuns pana pe insula Rügen, a fost decorat prin ordinul lui Stalin. Eu taceam si nu-i reprosam nimic. Numai ca, nu puteam intelege, cum de un om, care a fost toata viata persecutat de Puterea Sovietica se “mandreste” cu medalii staliniste. Dar in RM totul este posibil. Sa nu ne miram de nimic.

  37. Titus

    Deci ati mintit cand ati semnat petitia? Nu stati in Drochia ci undeva in Franta?

  38. Alex

    E aşa important unde stau? La sigur că în Republica Moldova.

  39. Titus

    Daca postati atat de tarziu noaptea, as crede ca stati in SUA. De alfel, familia pocaitilor din Drochia a emigrat apoi mai toata in SUA.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*