Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

89 comentarii

  1. Alex

    Dom Mocanu, ne-aţi “liniştit”. Nulland a venit, a explicat ceva în linii generale celor din România şi i-a lăsat să gestioneze criza din RM. Nu ştiu ce gestiune o să facă cei din România, personal mă aştept la un fiasco de proporţii, care o să ducă minimum la o cădere de guvern la Bucureşti. Pur şi simplu îi ştiu pe tovarăşii care dau sfaturi acolo şi mulţi îmi par nu tocmai adecvaţi. Dar, hai să vedem ce-o să iasă! Chiar e-nteresant!

    Maia trebuie pusă la punct. Să nu se bage pe teren străin. Las să muncească în zona lui Leancă şi a Platformei DA.

  2. Titus

    Las-o bre mai moale. Tu ii “stii” pe tovarasii de “acolo”!!! Tu ii stii doar pe tovarasii din Donbas, tot felul de atamani, esauli si basibuzuci. Poate ca mai cunosti diferite marci de sapun, cu care iti sapuniesti zilnic franghia, din care faci juvats si ti-o pui benevol pe gat.

    Tu trebuie sa fii pus strict la punct. Cand ti se imbraca in gura hamurile calului, trebuie sa raspunzi la nivel de instincte pavloviene daca mergi la stanga ori iar la stanga.

  3. Alex

    Sluga nemţească poate şi să nu comenteze, atunci cînd nu mă adresez ei.

  4. Alex

    Te-am prins, nea Sergiu.
    Multe lucruri pe care ni le-ai povestit nouă le-ai luat d-aici…
    https://www.youtube.com/watch?v=EHUAf5GtMJM

    Cînd spuneam de neadecvaţi, aveam în vedere în special pe Dungaciu. Dungaciu, care la Chişinău, în loc să se ocupe de ceea ce i-o zis Băsescu, mai mult se ocupa de chestii legate de “basic instinct”. Sigur Dungaciu e băiat capabil, mai ales cînd îşi pune singur o careva ţintă. Misiunea lui la Chişinău a fost o reuşită – băiatul s-a pricopsit cu o soţie. Vorbesc de Stela Popa.

    Vreu să văd cum românii bagă parale în Moldova lui Plohotniuc. Plohotniuc tre’ să-şi frece palmele.

  5. Alex

    Geaba zice Dungaciu că Moscova a uitat de Republica Moldova.
    Moscova are grijă de însuşi Dungaciu. Încă de demult. Voila!
    http://goo.gl/0yBzmJ

    Şi Dungaciu se înşeală cînd zice că Moscova nu dă bani pentru salarii şi pensii transnistrenilor pentru că n-are aceşti bani. Nu e problema în asta. În „R.M.N.” trăiesc niţel sub 500 mii locuitori, ceea ce e mai puţin decît în oraşul Chişinău. Ca să se plătească banii de care vorbeşte Dungaciu nu e nevoie numaidecît de un stat care un PIB de 1300 miliarde. Chestia asta şi-o poate permite pînă şi un businessman din gaşca lui Putin, care vrea să cîştige binevoinţa şefului în speranţa că şeful îl va răsplăti la momentul potrivit cu vreun contract de sute de milioane cu statul rusesc.

  6. Alex

    Mda. Băieţii din România nu au gusturi rele. Vor Moldtelecom, reţele de distribuţie a energiei electrice, etc. Da din ce să trăiască mafiotul principal, v-aţi gîndit? Probabil prin asta se explică şi scepticismul slugii mafiotului, Alexandru Tănase.

  7. Titus

    S-a instaurat o liniste amagitoare inaintea unei furtuni. Vin alegerile prezidentiale in martie, vin cu primavara, cand nu va mai fi frig si protestatarii vor putea iesi la proteste, sa fie purtati de Usatii pe drumuri pustii.

    Мы не сделали скандала, нам вождя недоставало,
    Настоящих буйных мало, вот и нету вожаков,
    Но на происки и вредни сети есть у нас и бредни,
    И не испортят нам обедни злые происки врагов.

    Это их худые черти мутят воду во пруду,
    Это все придумал Черчилль в восемнадцатом году,
    Мы про взрывы, про пожары сочиняли ноту ТАСС,
    Но тут примчались санитары и зафиксировали нас.

    Тех, кто был особо боек, прикрутили к спинкам коек,
    Бился в пене параноик, как ведьмак на шабаше:
    “Развяжите полотенце, иноверы, изуверцы,
    Нам бермуторно на сердце и бермутно на душе!”

  8. Titus

    Rusia, un stat cu 144 milioane de locuitori, cu cele mai bogate zacaminte minerale de pe planeta are un PIB de 1400 de miliarde.

    Germania cu 80 de milioane de locuitori, fara bogatii minerale deosebite, are un PIB de 3800 de miliarde.

    Domnule Dodon, in care Uniune Vamala vreti sa ne duceti de capastru?

  9. Alex

    O mică lecţie de geopolitică. Partea I.

    Nea Sergiu, Vă amintiţi probabil de acele cadre cînd Snegur bea şampanie împreună cu Elţîn.
    De fapt ce se întîmpla în acele zile? În acele zile murea ce de-al „doilea stat românesc” şi se năştea (nu statul moldovenesc) statul mafiot Republica Moldova.
    Simultan se punea punct parcursului european de care se pomenea încă în Declaraţia de Suveranitate şi pe care Snegur îl evoca în primul său discurs în calitate de „Prezident” al Republicii Moldova.

    De ce s-au întîmplat toate acestea? Nu numai din cauza că Snegur era un „moldovean căldicel”.
    Trebuie de înţeles că Moscova nu poate să-şi permită ca la Chişinău să existe un regim pro-european, pro-românesc autentic. De ce? Primul moment – va pierde orice influenţă semnificativă asupra malului drept al Nistrului, doi – pierderea Transnistriei devine o chestiune de timp.

    Transnistria nu poate exista de sine stătător. Chestia asta o conştientizează bine şi cei de la Tiraspol. De-aia băieţii de acolo cam de prin 1993 pedalau ideea nu atît a independenţei oficializate, cît cea a unei confederaţii cu Chişinăul. Probabil pentru ei ar fi cel mai potrivit modelul Bosnia-Herţegovina.

    Cei de la Tiraspol se mai jucau cu ideea intrării în componenţa Ucrainei, dar cu un statut similar Crimeii din perioada 1995-2013, adică de republică autonomă. Practic din ghiulea de piciorul Chişinăului, Tiraspolul, dacă surveneau nişte condiţii nefavorabile, schimba piciorul, dar îşi păstra rolul. Bine. Această a doua variantă de pe la sfîrşitul lui februarie 2014 este totalmente imposibilă.

    Mai există şi ideea de regiune gen Kaliningrad în componenţa Federaţiei Ruse sau de stat independent, oficial recunoscut doar de Rusia, dar vă asigur că acestea-s ultimele lucruri pe care le-ar dori Moscova.

    Deja de aprox. 2 ani, „R.M.N.” se află între două entităţi nu tocmai prietenoase, dar nici complet duşmănoase. Asta deoarece la Kiev există un regim naţionalisto-mafiot, iar la Chişinău – un regim ca şi cum pro-european, dar în esenţă mafiot.
    Cum de mai rezistă „R.M.N.”? Simplu. De-aia şi rezistă, pentru că atît la Kiev, cît şi la Chişinău sînt nişte mafioţi la putere.

    Cert este că pentru ca „R.M.N.” să poată supravieţui în actuala conjunctură, Moscova are nevoie ca în ambele state (Ucraina, Moldova) să existe regimuri mafiote, pentru că dacă măcar unul din ele ar scăpa de caracterul mafiot, Tiraspolul ar începe să depindă totalmente de bunăvoinţa doar unuia din ele, ceea ce nu e deloc bine pentru Kremlin.

    (va continua)

  10. Titus

    Profesorul Alex a uitat sa mentioneze in lectia sa geopolitica, ca RM este un stat care nu poate exista de la sine. Cel putin 20% de mijloace financiare trebuie sa le primeasca din exterior, si asta, doar, pentru a mentine un nivel de viata mizerabil, aproape de limita. Nu are importanta de unde sa le primeasca, de la Putin, SUA sau UE. Dupa 25 de ani de “independenta” acest fapt a devenit evident! A primit ajutoare considerabile de la UE, pe care le-a furat si le-a folosit pentru imbogatirea personala a celor, care stau la treuca conducerii. Chiar si banii trimisi de gastarbaiteri sunt o sursa de finante exterioare. Dupa ce ati exportat populatia capabila de lucru, femeile, renichii, etc, ce mai aveti sa exportati ca sa va mentineti “independenta”???

    Destinatia unor asemenea “state” e sa fie o zona tampon intre doua mari puteri, sa fie un fel de “cordon sanitar” intre maica Rusia si UE. Eu l-as intreba pe Alex: Cat mai rezista RM? Cat rezista Transnistria nu ma prea intereseaza.

  11. Titus

    Iata ce spune domnul Peiu:
    “- România este în tabăra învingătoare (UE şi NATO, lumea transatlantică în general) iar Republica Moldova este în tabăra căzută la pământ (CSI, lumea gri însemnată de eşecul parteneriatului estic), Republica Moldova este „dincolo de gard” cu perspectiva de a stă acolo pentru mult timp;

    – România este mare şi în ascensiune (de 40 de ori mai puternică economic şi de 6 ori mai mare demografic şi teritorial), Republica Moldova este mică şi în descreştere (şi-a pierdut o treime din populaţie prin emigrare şi o şesime de teritoriu prin secesiune) ;

    – România „curge” în sensul istoriei, devenind pilonul de stabilitate al lumi occidentale la Marea Neagră pe când Republica Moldova se „pierde” treptat în stepă cenuşie a niciunde-lui.”

  12. Titus

    Zilele acestea au fost observate cozi imense la serviciul de stare civila. Cetatenii RM isi perfecteaza pasapoarte romanesti si vor sa paraseasca “raiul independent”. Oamenii nu mai pot cara in spate armata imensa de banditi care ii guverneaza.

    Puteti sa le tineti zeci si sute de “lectii” despre geopolitica si despre patriotism de mucava, nu va asculta nimeni. Si mai si sunteti ridicoli cu patriotismul dodonist si usatist. Dodon s-a inchinat la sfantul rusesc “Serghii de Radonej” iar Usatii s-a dus azi la Moscova sa se “inchine” la sfanta ruseasca Matrona. Nu au oare moldovenii sfintii lor???
    Pe cine doriti sa mintiti, domnilor propagandisti putinisti???
    Cum de va mai poarta pamantul???

  13. Titus

    Am auzit ca rusii vor sa interzica cetateniile multiple. Deci acei moldoveni din Rusia se vor dezice de cetatenia RM. Veti ramane sa va guvernati voi intre voi, sa va amagiti voi intre voi, sa va furati voi pe voi. Stiu ca o sa va radem in fatsa in hohote.

  14. Titus

    L-am ascultat ieri la “Cabinetul din umbra” pe Marele Moldovenist Victor Stepaniuc, care a laudat moldovenii plecati peste hotare, zicand ca ei contribue la “independenta” tarisoarei, care trebuie pastrata “independenta” si mai inainte incolo. De ce domnul Stepaniuc nu pleaca din RM, sa contribue si el la “prosperitate”???
    Patriotismul moldovenist de mucava este nu numai ridicol, dar chiar si criminal!

  15. Titus

    Domnule “profesor” Alex, mi-am luat popcorn, astept prelungirea “lectiei” pe care ati promis-o. Sau v-ati suparat ca vacarul pe sat???

  16. Titus

    Cata dreptate au domnii Dungaciu si Peiu:

    “„Agenda „bunei guvernări şi a luptei împotriva corupţiei” nu e suficientă. Toate aceste cifre sunt indicatori care converg spre o realitate crudă şi nerostită până acum cu suficient curaj: R. Moldova este nefuncţională „by default”, ea nu poate să reprezinte un model de stat funcţional. Perioada sovietică, respectiv perioada apartenenţei la România Mare au fost perioade faste ale teritoriului dintre Prut şi Nistru datorită apartenenţei la o piaţă mare, devoratoare de resurse şi produse agricole, în care dezechilibrele se finanţau de la bugetele centrale.

    Pusă în faţa provocării de a funcţiona „stand alone”, R. Moldova a eşuat nu (doar) din cauza politicienilor, ci din cauza structurii interne: corupţia şi decăderea inimaginabilă a politicienilor este o consecinţă agravantă, nu o cauză a prăbuşirii statului R. Moldova. Criza economică internaţională rostogolită începând cu 2007 şi mai apoi criza financiară profundă din Federaţia Rusă şi din spaţiul virtualei Uniuni Economice Euroasiatice nu au făcut decât să scoată în evidenţă slăbiciunile structurale ale statului dintre Prut şi Nistru, „proiectat” să existe ca „stat asistat” şi incapabil să se autosusţină.

    În aceste condiţii este evident că pentru a asigura supravieţuirea propriilor locuitori, R. Moldova este „condamnată” să facă parte dintr-o comunitate economică extinsă care, însă, nu poate fi nici Uniunea Europeană (neinteresată de extindere şi plictisită de un Est problematic şi enigmatic) şi nici Federaţia Rusă (obosită să tot integreze şi să susţină regimuri marionetă de genul celui de la Tiraspol – Federaţia Rusă se luptă astăzi cu generalul „piaţă (a carburanţilor)” şi nu poate obţine nici măcar un armistiţiu. Mai mult, R. Moldova ar trebui să îşi tempereze şi aspiraţiile cosmopolite şi să se încadreze cuminte în singurul cadru disponibil: integrarea economică treptată cu singura piaţă de dimensiune medie dispusă să accepte integrarea pieţei Republicii Moldova şi gata să plătească preţul transformării acesteia: România”.

  17. Alex

    Da. Muzică pentru urechile lui Titus. Dungaciu într-adevăr e „tare”. Însă nenea Dungaciu nu spune tot adevărul, ci numai ceea ce îi convine.

  18. Titus

    Поздравляю Вас, гражданин соврамши- parca asa a scris candva Mihail Bulgakov.

    Am o intrebare: de ce va adresati la toti cu “nenea”? Poate tineti sub capatai cartea pentru copii “Nenea Stiopa- militianul” ?

  19. Alex

    Titus, în RM majoritatea demult au uitat de personajul dat. Şi nici nu cred că ar mai ţine minte poezioarele cu care dumneata ne delectezi.

    Dungaciu are înclinaţie spre aventuri.

  20. Titus

    Ce sa-i faci, am trecut prin scoala sovietica. Amintiri sumbre din trecut. La gradinita si scoala ne umpleau capul cu “bunelul Ilici” si “nenea Stiopa-militianul”. Dar cand nu ne aflam la “datorie”, noi, copiii de moldoveni recitam:

    Valentina Terishkova
    S-a imbatat si bate doba! 🙂

    Nu cred ca chiar toti au uitat aceste capodopere, de exemplu, mister Dodon a declarat saptamana trecuta ca se considera drept politician pro-URSS si nu pro-Rusia. Am vazut pe net un cort de-al protestatarilor dodonisti plin cu carti sovietice- citalniaia izba. Erau carti despre comsomol si eroismul comsomolistilor in Marele Razboi pentru Apararea Patriei. Poate ca si materialele congresului XXVII al PCUS cu planurile cincinalelor. Cine stie, poate si “nenea Stiopa” isi are un locusor in acel cort dodonist.

    Imi amintesc cum in frageda tinerete, cand Ceausescu zacea alaturi de Elena la cimitir, la noi, la bobocii facultatii li se mai preda “Istoria PCUS”, iar eu trebuia sa conspectez “Tezele din Aprilie” ale lui Lenin, lucrarea “Ce-i de facut”, “Mai bine mai putin, dar mai bine”, etc. Un an intreg de studii. Aveam prelegeri si seminare. Stiu ca in vara lui 90 am mers cu totii la decanat si ne-am revoltat, am facut scandal. Dar… Examenul nu a fost anulat, ni s-a spus verde in ochi, ca cei, care nu doresc sa sustina examenul vor fi exmatriculati. Am avut noroc de profesor, el, desi, preda acest obiect de studiu, privea lucrurile dintr-un punct de vedere critic si chiar umoristic. La examen, am ras impreuna de Nikita Hrushciov, de faptul ca a batut cu pantoful in tribuna si le-a promis americanilor pe “mama lui Kuzma- kuzikina mati”. In anul doi de studii “Comunismul stiintific” a fost inlocuit cu “Istoria Moldovei si a neamului roman”- toamna anului 90. URSS exista inca!!! Acum imi amintesc de cartea de rahat a academicianului Grossul, Istoria Moldovei, scrisa pe timpul lui Brejnev. Era o carte voluminoasa, ca o Biblie, dar care era total inutila pentru cursul de studii. Profesorul si-a procurat carti din Romania, Panaitescu, Iorga. Dar oricum, era uneori atat de ridicol, dupa discutiile si polemica lui Engels cu Kautski, sa polemizezi daca Stefan cel Mare a fost prieten sau adversar lui Vlad Dracula. Ne intrebam, daca Stefan a atacat cetatea Chilia cu invoire secreta cu Dracula, sau deschis, scuipand in “prietenie”. Astazi, dupa un sfert de veac, aceste lectii par ridicole, dar imi trezesc amintiri hazlii.

  21. Alex

    Aş vrea să te văd, nea Sergiu, la emisiunea „O seară perfectă” cu Rodica Ciorănică, discutînd despre cum lupţi dumneata cu Mafia.

  22. Titus

    Barfesti, amice Alex.
    Domnul Mocanu a spus la una din emisiuni ca nu mai comunica cu doamna Cioranica de mai multi ani. Chiar daca ii este nas de cununie. De ce incerci sa manipulezi? Te-ai legat de Stela Popa si de Dungaciu, acum te legi de Mocanu si Cioranica. Straniu lucru ca nu spui nimic de Dodon.

  23. Alex

    Nu prea te înţeleg. Eu doar nu insinuez că între Mocanu şi Ciorănică ar fi acelaşi tip de relaţie ca între Dungaciu şi Popa. Pur şi simplu, mi-a părut ideea de mai sus atît de amuzantă.

    Dungaciu e băiat deştept. Nu a pierdut timpul degeaba în Moldova. A făcut rost de o soţie destul de simpatică, deşi ipocrită. Care-i treaba? Rău că n-a avut grijă ca Ghimpu şi Chirtoacă să nu se „îngloade” complet.

  24. Titus

    Nu inteleg de ce doamna Popa ar fi ipocrita? Nu inteleg de ce afirmati ca Dungaciu nu spune adevarul pana la capat.

    Dvs turnati cu afirmatii utilizand aluziile. Dar asemenea metoda aduce foarte mult a barfa.

    Daca incerci sa acuzi pe cineva, fii bun si prezinta si argumente, alfel esti borfas.

  25. Alex

    Eu nu zic că Stela ar fi din născare ipocrită. Dar, pe de altă parte, cum vrei să fii tu jurnalist de profesie în Republica Moldova şi să nu fii ipocrit?

    Băsescu l-a trimis pe Dungaciu să aibă grijă de „preşedintele” Ghimpu, i-a fost consilier (cum Mocanu pe lîngă Voronin).

    Dungaciu ori e prost, ori e şmecher. Ori e un prost care se crede şmecher. El vorbeşte de „fereastra de oportunitate” pe care o are România în următorii ani vizavi de Republica Moldova. Mă refer la aşa-numita expansiune economică în RM după care, de fapt, se ascunde ideea de a conduce Republica Moldova de la Bucureşti.

    După mine, Dungaciu s-a trezit prea tîrziu. Trebuia să aibă planul pregătit încă prin 2009 şi să încerce să-l propună lui Băsescu. Acum e mult prea tîrziu.

  26. Alex

    Maia Sandu, dom Mocanu, n-o să facă cu dumneata front comun, ci cu un unionism light va veni şi-ţi va lua electoratul. Iat-aşa.

  27. Alex

    Observ că celor de la Antimafie le place ideea lui Dungaciu. Nu mă mir.
    Deci Dungaciu vrea ca cei din România să pună laba pe o bună parte din activele care aduc bani în RM: Moldtelecom (+Unite), reţelele de distribuţie a electricităţii în nord, sau care cu un management eficient pot să aducă bani: CET-uri, cale ferată, canalizare, aprovizionarea cu apă potabilă, etc. Pe bani derizorii, bineînţeles. Vreo cîteva sute de milioane de euro.

    OK. De ce se merge pe ideea asta? Ca cei din RM care ajung la guvernare să nu mai fie autonomi. Să nu mai aibă bani pentru campanii electorale din bani care îi fură de la firme de stat. Pentru ca oricine se vrea politician la Chişinău să se ducă la Bucureşti să cerşească parale, iar în schimb să fie slugă. Adică cam aceeaşi situaţie ca în România, numai că acolo stăpînii sînt la Washington şi Bruxelles.

    Bine. Nu vă place ideea lui Sturza cu cele 5 miliarde. Dar tre sa va spun că doar cu un management eficient al unor afaceri care acum sînt în proprietate de stat şi municipală, nivelul de trai în RM nu-l apropii de cel al României. Aşa că doar pusul labei pe active nu rezolvă problema, ci doar îl schimbă pe cel care va mulge „vaca”, fără ca să schimbe esenţial lucrurile.

  28. Alex

    Ce părere ai în legătură cu ceea ce s-a întîmplat azi la CSM, dom Mocanu? Îţi face Plohotniuc reforme?
    Eu zic că Plohotniuc azi demonstrativ s-a pişat pe condiţiile României.

  29. Titus

    Mihai Ghimpu la Marea Adunare Nationala

    https://www.youtube.com/watch?v=W70c0MTs1C0

  30. Alex

    Bine, dom Mocanu. Dar nu-nţeleg cine o să facă modificările despre care tot vorbeşti. Alegem vreun „parlament al poporului” ca la Doneţk în 2014?

  31. Titus

    Parca era vorba de Consiliul Salvarii Nationale. Nu mai aud nimic de el. Nici de Garda Populara. E ca pe timpul lui Gorby, cand au introdus “gosprieomka”. Au trambitat, au trambitat si… nimic.

  32. Alex

    Interesant cine va fi ales guvernator la Banca Naţională.

    E clar că: ori facem revoluţie, ori nu mai ştiu ce se va alege cu ţara asta. Da Mocanu are grijă de anticipate.

  33. Alex

    O chestie. Se pare că pe cei din RM îi jertfesc ca nu cumva să înrăutăţească situaţia Ucrainei..
    Dragii mei, Ucraina se va duce dracului ori cu Republica Moldova guvernată de pro-ruşi, ori guvernată de Plohotniuc. Deci, să-i urăm Ucrainei să se ducă dracului cît mai repede posibil.

  34. Titus

    Mai bine te-ai duce tu dracului, impreuna cu stapanul tau Putin.

  35. Alex

    Titus, eu ştiam că ai ceva cu cei din Ucraina. Mie personal mi-e în cot de ei. Şi pentru că-s proşti le urez ca timp măcar de vreo 10 ani să trăiască în Somali ucrainesc cu atamani, cu cazaci zaporojeni, cu „pulemioate” pe pick-up-uri şi tot aşa. Asta-i a lor. Şi o merită din plin.

  36. Titus

    Demagogie ieftina si primitiva de propagandist tipic putinist: rusalaia vatnica a inceput razboiul in Ucraina si tot aceasta rusalaie latra la ucraineni. Fu… putoare…

  37. Alex

    Titus, tu parcă erai românist unionist, dar se pare că ai trecut în ucrainism. Voia ta.
    Tu acolo din Germania poţi să promovezi şi unirea RM cu galaxia Andromeda, care-i problema?

    Titus, tu singur eşti un „vatnic” întors pe dos. Chiar nu conştientizezi asta? Uite-n oglindă. Atent. Foarte atent.

    Ziceam că cei din Ucraina-s proşti. Nu fac nici stat european, nici Malorosie. Pur şi simplu stau şi fură lumea bătînd-o la cap cu antiputinism. Iar lumea rabdă că-i place, probabil. Ucrainenii îs mult mai mazohişti ca moldovenii.

  38. Titus

    Cum spunea sfatosul bunic din Humulesti Ion Creanga: “Mergi la Cacaina, haldeule”.

    Orice om cu scaun la cap intelege ca atat timp, cat Ucraina sta intre RM si putina dogita, cazacii nu vor ocupa RM. Asa ca, nestimate propagandist de doua parale si un grosh, poti perora pana faci spume la gura, nu treci mai departe de pragul prostiei.

    Ucrainenii s-au revoltat impotriva lui Ianucovici. Ei l-au ales, ei au avut dreptul sa-l doboare. Bashinosul chel de la Kremlin a rupt ca o javra ordinara din teritoriul Ucrainei, i-a ocupat teritoriul, a furat, ca un pirat ordinar, care merita spanzurat pe catarg, navele de razboi ale Ucrainei.
    Si tot acest bashinos chel si-a asmutsat potaile propagandistice asupra ucrainenilor.
    Ticalosilor putinisti! Doriti sa ajungeti iar la gurile Dunarii? Doriti sa mutilati ca inainte sufletele copiilor moldoveni? Sa-i purtati si pe ei, cum m-ati purtat candva pe mine, in rand soldatesc, de la 7 ani???
    Sa crapati nemernicilor!

  39. Alex

    Păi ce scriam mai sus? Un „vatnic” întors pe dos. Foarte reuşit diagnosticul.
    Ce să-ţi spun, Titus? Stai în Germania că stai bine. În Moldova sînt destui oameni bolnavi şi fără tine.

    În realitate, în 2014 la Kiev a fost o luptă între două grupuri mafiote, unul din ele ca şi cum intrînd în slujbă la occidentali, iar cel de-al doilea simulînd o mare prietenie cu Putin, ambele exploatînd sentimentele unor anumite părţi ale populaţiei.

    Cei mai proşti bineînţeles au fost acei care s-au dus să moară în Donbass, avînd la conducere pe alde Iaţeniuc şi alţii care numai cu cîţiva ani în urmă se pupau cu Ianucovici. Prostia costă. Asta e.

  40. Titus

    Pasheol na turbincu, du Arschloch!

  41. Alex

    Vezi la ce-ai ajuns?

    Titus, un lucru.
    Invidivizii mai adecvaţi învăţau pe de rost poeziile despre partid şi toate celelalte, primeau nota, apoi le scoteau din cap. Aşa şi cu marxism-leninismul la universitate.

    Dar Titus, fiind o fire romantică…

    Chiar îţi recomand să vii cît mai rar posibil în RM. Sincer. E spre binele tău.

  42. Titus

    Iar Alex-ii au fost in toate timpurile doar “borti de c*r”, ei nici nu realizeaza cat de ticalosi sunt, ei au acceptat ca muierile din harem, ca sunt destinate sa fie mereu violate si posedate de niste puturosi, care put a oaie.
    Ce le putem recomanda acestor c*rve? Sa lucreze cat mai mult, sa inteleaga ca banul se castiga in sudoarea fruntii si nu in dormitorul putinei dogite de la Kremlin!!!

  43. Alex

    Măi, Titus, tu măcar singur pe tine te înţelegi?
    Ce cauţi tu în Germania, dacă eşti atît de … viteaz? De ce ai şparlit-o din Moldova, eroule?
    Eşti un geniu precum Tesla şi România nu-ţi oferă condiţiile necesare să te realizezi profesional?

    Crezi că situaţia ta, statutul tău în Germania e mai breaz/ă decît a unui moldovean pe timpurile URSS? Vorbeşti mult româna acolo, probabil. Eşti penibil.

  44. Alex

    Măi, Titus, tu măcar singur pe tine te înţelegi?
    Ce cauţi tu în Germania, dacă eşti atît de … viteaz? De ce ai şparlit-o din Moldova, eroule?
    Eşti un geniu precum Tesla şi România nu-ţi oferă condiţiile necesare să te realizezi profesional?

    Crezi că situaţia ta, statutul tău în Germania e mai breaz/ă decît a unui moldovean pe timpurile URSS? Vorbeşti mult româna acolo, probabil. Eşti penibil.

  45. Titus

    Javra vanduta pe doi gologani Alex, sta in UE si se scarnaveste pe ea. Propagandistul de doua parale, ramas la ultimul stadiu de mizerie, a hotarat sa castige prin lingerea unui anus murdar, mincinos si criminal.

  46. Alex

    Titus, eu ţi-am adresat nişte întrebări simple care chiar necesită răspunsuri. Chiar încerc să înţeleg poziţia ta. Dar tu-mi scrii nu ştiu ce despre anusuri.
    Şi vrei să cred că eşti în toate minţile?

  47. Titus

    Nu stii ce anusuri??? Nu te face “fecioara neprihanita”. Sunt anusurile tradatorilor de neam, unsuroase si puturoase, gata sa fie penetrate de cazacul violent.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*