Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

Preotul Paroh Borşevschi şi fostul ministru Mihai Severovan dau garanţii

Fii mei, Adrian şi Roman, se află pe teritoriul Ambasadei României de trei săptămâni cerând protecţia statului român. Gestul lor de disperare de a pătrunde pe perimetrul Ambasadei a atras atenţia opiniei publice şi a aprins lumina asupra acestui caz, fapt ce i-a exasperat pe cei din organele de urmărire penală. La moment, situaţia lor este în impas.

Săptămâna trecută, am făcut câteva declaraţii pe marginea acestei situaţii susţinând că copiii mei nu vor avea soarta copiilor lui Voronin, Snegur sau Lucinschi care au fost educaţi de unul şi acelaşi „părinte” Voronin şi nu voi urma sfatul unora de a recurge la înţelegeri din umbră, ci propun o variantă de compromis care presupune concursul a două persoane publice, Părintele Pavel Borşevschi, Preot Paroh la biserica „Sf. Dumitru” şi consilierul municipal Mihai Severovan, fost ministru al Gospodăriei Comunale timp de 9 ani – prieteni ai familiei mele. Ei au depus la instanţa de judecată două scrisori de garanţie  prin care aduc asigurări, pe propria răspundere, că Adrian şi Roman nu prezintă pericol pentru societate şi că nu se vor eschiva de la anchetă.

Nu-mi doresc nimic altceva decât cercetarea fiilor mei în stare de libertate pentru a-i proteja de la continuarea abuzurilor din justiţie şi maltratărilor din penitenciare. Este, în primul rând, în interesul meu şi a copiilor mei, ca acest caz să fie elucidat.

Mâine, 16 octombrie 2008, orele 9:00, la Judecătoria sect. Râşcani mun. Chişinău, va avea loc şedinţa de judecată în cazul fraţilor Mocanu. Şedinţa de mâine va fi una decisivă. Deblocarea situaţiei acestui caz, care se află în impas, va depinde de decizia instanţei asupra acceptării sau respingerii garanţilor.

7 comentarii

  1. unionistul

    nu credeti d-le Mocanu, ca e cam patologica invocarea permanenta a lui Voronin in problema fiilor dumneavoastra ?

  2. Maestru

    e lucru notoriu, unionistule

  3. unionistul

    D-le Mocanu, se pare ca nu aveti atata incredere in cetatenia romana devreme ce nu vreti sa renuntati in mod categoric la cea moldoveneasca.Nerenuntarea la cetatenia moldoveneasca in conditiile cererii dumneavoastra privind judecarea copiilor in regim de libertate ar putea sa va aduca grave prejudicii de imagine si chiar sa atraga oprobiul public si sa va compromita definitiv cariera politica tinand cont ca legile RM sunt mai aspre.In aceasta privinta Basescu, de nu va primit la Cotroceni, incearca intr-un fel sa va arunce direct sub incidenta legilor din Moldova suportand consecintele amintite in ciuda efortului si apelului disperat pe care il reclamati autoritatilor romane.Totusi in afara de preotul paroh si fostul ministru din RM care persoane sau ‘prieteni’ romani incearca sa ofere garantii precum o fac acestia din urma ?

    ma indoiesc.

  4. Maestru

    bine zis, vreu si eu sa vad raspuns la intrebare.

    p.s. unionsitule, prea-marele SM nu raspunde cand nu dai detalii despre tine: nume/prenume

  5. lupu

    maestre nu da Doamne sa fii tu in situatia unui parinte care vrea sa si protejeze copii

  6. Maestru

    nimeni nu neaga ca e situtia grava, sa ai copii acuzati de delict, dar asta nu inseamna ati folosi pretinsul statut de politician pu scapa de raspundere

  7. lupu

    nu ai inteles nimic

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*