Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

319 comentarii

  1. Titus

    Ha-ha-ha
    Alex se aseamana mult cu cadetul Bigler, care le spunea la toti camarazii sai, ca se trage din vita nobila, poseda chiar un blazon heraldic, care contine un cap de cocor si o coada de peste. Camarazii il porecleau “cocor cu cap de peste”. Apoi cadetul Bigler s-a imbolnavit de dizenterie, a avut probleme mari cu intestinele si in consecinta a facut in pantaloni. Asa ca soldatii i-au schimbat porecla, numindu-l “cu***ritul. Era un cadet tinerel, la inceput de cariera militara. Cariera i s-a dus de rapa. Cand trecea pe la popota ofitereasca, ofiterii isi strangeau nasurile…

  2. Alex

    Мэй чукча, еу ыць спун кэ ешть ун “робот”. Еу че-ам скрис чева деспре мине? Кэ мэ траг дин карева вицэ?

    Де фапт, ну пря аре рост де комуникат ку тине.
    Титус, ынтоарче-те ла бистабилий тэй ши ну те фэ де рыс ку аберацииле ши негьобииле тале.

  3. Titus

    Tinere Alex, nascut pe la mijlocul anilor 80, educat pe timpul presedintelui Voronin la Universitatea Slavona, rectorul careia l-a batut pe Oleg Brega si a raspuns in fata legii, nu vorbi despre URSS, nu cunosti nimic, apsolut nimic despre acele timpuri, cand stateai cumintel pe olitsa si prindeai mustele verzi cu “ceaslovul”. Poate ca baditsa Vasile dascalul, te-a intins pe “Calul Balan” si te-a mangaiat cu “sfantul Neculai”, producand dungi rosii pe dosul tau tanar si copt ca merele domnesti. Dar nu ai vazut SSSR-rul. Nu ai vazut acea masina feroce, care sfarima individualitatea indivizilor, facandu-i sa fie niste simple “surubase” in masinaria greoaie a statului criminal. Nu stii nimic despre acele timpuri, micutule.

  4. Titus

    Bistabilii sunt niste baieti logici, ei nu mint ca tine. La ei ori e “zero logic” ori e “unu logic”, alte situatii nu le accepta si nu se joaca dea “algebra binara”. Ei traiesc si functioneaza in aceasta algebra. Exista legi fundamentale, care nu pot fi incalcate. Daca bistabilul nu se supune acestei legi, i se transmite un impuls de curent electric si este ars, taiat din placheta de siliciu cristalin si trimis in furnalul electric, unde este topit si utilizat pentru producerea urmatoare…

  5. Titus

    Nu sunt un rosofob, imi plac oamenii talentati rusi, oameni adevarati, nu turma de oi, care ling picioarele “tsarului de la Kremlin”. Unul din ei a fost Alexandr Galici, omul, care a fost expluzat din URSS, pentru creatia sa antisovietica. A visat sa se intoarca in alta tara, dar a murit la Paris in circumstante stranii. El se adresa din strainatate mentorului sau sufletesc, parintele Alexandr Men, preotul care a fost ucis mai tarziu de catre o bruta ucigasa cu o lovitura de topor in spate.

    Когда я вернусь – ты не смейся, – когда я вернусь,
    Когда пробегу, не касаясь земли, по февральскому снегу,
    По еле заметному следу к теплу и ночлегу,
    И, вздрогнув от счастья, на птичий твой зов оглянусь,
    Когда я вернусь, о, когда я вернусь…

    Послушай, послушай – не смейся, – когда я вернусь,
    И прямо с вокзал, разделавшись круто с таможней,
    И прямо с вокзала в кромешный, ничтожный, раешный
    Ворвусь в этот город, которым казнюсь и клянусь,
    Когда я вернусь, о, когда я вернусь…

    Когда я вернусь, я пойду в тот единственный дом,
    Где с куполом синим не властно соперничать небо,
    И ладана запах, как запах приютского хлеба,
    Ударит меня и заплещется в сердце моем…
    Когда я вернусь… О, когда я вернусь…

    Когда я вернусь, засвистят в феврале соловьи
    Тот старый мотив, тот давнишний, забытый, запетый,
    И я упаду, побежденный своею победой,
    И ткнусь головою, как в пристань, в колени твои,
    Когда я вернусь… А когда я вернусь?

  6. Alex

    Титус, ну’мь експлика “теория кибритулуй”.

    Ешть ун “робот” де продукцие советикэ. Репрограмат прима датэ пе ла мижлокул анилор 80, яр май апой пе ла ынчепутул анилор 2000. Акум служешть стэпынул ӂерман (сау американ, бэнуеск кэ лукрезь ынтр’о компание американэ) ши те мындрешть фоарте таре ку аста. Девиза та де вяцэ: “Я твой слуга, я твой работник”.

    Трэешть ку илузия кэ пентру статул ӂерман ту репрезинць чева май мулт декыт ун “шурубаш”.
    Титус, пе тине статул ши сочиетатя ӂерман/э ть-о примит ши лэсат сэ те манифеcтезь ку апукэтуриле каре ле авяй ын 1999? Сау те-а чоплит пынэ а обцинут че-а авут невое ши инклус ынтр-ун карева меканизм?

  7. Titus

    Astazi am vizitat un mic orasel german, care se afla pe o insula. Este inconjurat de lacuri mari, de un riu, e un oras insular. Nu se afla departe de orasul meu, doar un ceas de mers cu trenul. In tren, un cfontrolor de la calea ferata a prins un refugiat fara bilet. I-a spus foarte politicos ca trebuie sa plateasca amenda, o suma de vreo zece ori mai mare decat costa biletul. Refugiatul arab nu avea acesti bani, a scos din buzunar niste monede. Controlorul a declarat ca-l da pe mana politiei la urmatoarea statie. Si s-a intamplat o … minune. Germanii, oamenii pe care tu ii numesti fascisti, se duceau unul dupa altul la acel controlor si-i propuneau ca ei sa-i plateasca biletul, apoi o Frau a zis ca ea este gata sa plateasca amenda pentru arab. Controlorul nu a acceptat aceste jertve. A gasit o singura solutie. Arabul avea banii pentru bilet, nu insa si banii pentru amenda. S-a decis ca el se coboara din tren, isi cumpara bilet si merge mai departe cu trenul urmator, care urma sa vina peste 34 de minute. Propaganda lui Putin pute a prostie si mizerie.

  8. Titus

    Tu, tinere, cu bucile vargate de la sfantul Neculai, stii ce inseamna suflet? Stii ce inseamna omenie? Ce inseamna robot?

  9. Titus

    Nu am avut apucaturi de “bik” in 1999. Eram om cu studii, aveam articole publicate in jurnale tehnice di Romania, aveam un oarecare nume. Pe cand tu, tinere, educat la Universitatea Slavona, ai ramas badaran pana acum. Eu nu sunt de vina ca ai decazut atat de jos!!!

  10. Titus

    Alexandr Galici a avut un mare suflet, care leamesteca criminalilor sovietici din gasca de conducere:

    https://www.youtube.com/watch?v=5iAiT-jWD04

    Дело явно липовое – все как на ладони,
    Но пятую неделю долбят допрос,
    Следователь-хмурик с утра на валидоле,
    Как Пророк, подследственный бородой оброс…

    А Мадонна шла по Иудее.
    В платьице, застиранном до сини,
    Шла Она с котомкой за плечами,
    С каждым шагом становясь красивей,
    С каждым вздохом делаясь печальней.
    Шла, платок на голову набросив, –
    Всех земных страданий средоточьем,
    И уныло брел за ней Иосиф,
    Убежавший славы Божий отчим…
    Ave Maria…

    Упекли Пророка в респулику Коми,
    А он и перекинься башкою в лебеду…
    А следователь-хмурик получил в месткоме
    Льготную путевку на месяц в Теберду…

    А Мадонна шла по Иудее,
    Оскользаясь на размокшей глине,
    Обдирая платье о терновник,
    Шла она и думала о Сыне
    И о смертных горестях сыновних.
    Ах, как ныли ноги у Мадонны,
    Как хотелось всхлипнуть по-ребячьи,
    А в ответ Ей ражие долдоны
    Отпускали шутки жеребячьи…
    Ave Maria…

    Грянули впоследствии всякие хренации,
    Следователь-хмурик на пенсии в Москве,
    А справочку с печатью о реабилитации
    Выслали в Калинин Пророковой вдове…

    А Мадонна шла по Иудее…
    И все легче, тоньше, все худее
    С каждым шагом становилось тело…
    А вокруг шумела Иудея
    И о мертвых помнить не хотела.
    Но ложились тени на суглинок,
    И роились тени в каждой пяди,
    Тени всех бутырок и треблинок,
    Всех измен, предательств и распятий…
    Ave Maria…

  11. Titus

    Cand pe la mijlocul anilor 50, detinutii politici au fost eliberati din lagarele de concentrare (politiki) unde au stat cate 20 de ani, intelectuali cu litera mare, profesori, medici, poeti, constructori de avioane, in URSS a aparut un fenomen nou: un numar mare de intelectuali sovietici, care au stat alaturi de grupurile de criminali ordinari (blatnie i suki), au adus din lagare in viata limbajul criminal. Ei nu se puteau debarasa de argoul criminalilor, mult timp au vorbit “po fene”. Acest fenomen a lasat o amprenta adanca in cultura sovietica.

  12. Titus

    Sa nu-l uitam si pe scriitorul si poetul basarabean, Nicolae Costenco, omul care a ajuns pana la Kolima, alaturandu-se milioanelor de victime sovietice.
    Cum spunea Costenco despre graiul moldovenesc?

    Muzica latina, demnitatea slava
    Se-talnesc in tine si se infratesc…

  13. Alex

    Титус, ынчепь сериос сэ мэ пликтисешть ку ренумита Университате Славонэ ши алте трэснэй.
    Уйте, скрие деспре че врей ту, яр еу вой скрие деспре че сокот еу де кувиинцэ. Кред кэ ну вой май рэспунде ла коментарииле тале. Сэнэтате!

  14. Titus

    Inseamna ca am nimerit in tinta! Punct ochit, punct tintit. Nu ai ce spune, fiindca esti prea limitat in cunostinte. Nu cunosti practic nimic. Universitatea Slavona nu e Oxford, copile voronian.
    Sa-ti fie de bine. M-ai amuzat cu ignoranta ta.

  15. Titus

    Bine, dar inainte de toate, trebuie sa-ti mai comunic, ca unul din parintii teoriei euroasiatice, renumitul istoric rus Lev Gumileov, fiul poetului Nicolai Gumileov(impuscat de bolsevici in 1921) si a renumitei poete Ana Ahmatova(cunoscuta la nivel mondial) a facut ani grei de puscarie in lagarele de concentrare sovietice. Amuzant, nu ti se pare?

  16. Titus

    Sa traiesti! Dixi!

  17. Alex

    M-ai făcut să zîmbesc.
    Adieux!

  18. Titus

    Da, stimat public, va mai amintiti de Lewis Carroll, matematicianul si scriitorul?
    El a scris candva despre motanul Cheshire, personaj care zambea mereu enigmatic: Am vazut in viata mea motan fara zambet, dar iata ca zambet fara motan nu am vazut inca!

  19. Titus

    O alta absolventa a Universitatii Slavone, doamna Ina Șupac, se da cu parerea despre stiinta si despre calitatile omenesti: “Eu stimez acele persoane care nu-si schimba convingerile pe parcursul vietii – spune amfitrioana Șupac
    E o parere de sclava sau robot. Cum zicea Evgheni Schwarz: Ticalosia omeneasca m-a facut sa-i invidiez pe sclavi. De ce? Fiindca ei au convingeri fixe, pe care nu le schimba niciodata.

    Tovarasa Șupac, ati studiat antropologia la Moscova, privind la craniile si oasele piticantropilor, v-ati transformat in ceva asemanator cu acele fosile.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*