Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

73 comentarii

  1. Alex

    “Интелигентул” советик пе нуме Титус се адресязэ нациуний… Ура, ура, Ура-а-а-а-а!

    Dragii mei, ia lămuriţi-i moşului care-i diferenţa principială dintre „cununa de naţiuni europene” şi „republicile-surori”.

  2. Titus

    Bre mosule, cum de s-a facut asa ca ai absolvit Universitatea Slavona pe timpul lui Voronin? Poate porti numele Batrincea si de aia o faci pe “mosu”?
    Nu-ti explicam nimic, fiindca tu nu ai raspuns la intrebarea noastra despre “cultura” statului idealistic mancurt, pe care doresti sa-l creezi.

  3. Titus

    Imi amintesc ca nick-ul lui Vladimir Ilici Ulianov la inceput era “starik”. Mai tarziu a devenit Lenin. Uite asa, “mosulica”.

  4. Alex

    Мошу ынцэлеӂе кэ пентру Титус Университатя Славонэ е ун фель де симбол ал “манкуртизмулуй”, дар ел кяр н’аре а фаче ку дынса. Дар мошу те ласэ сэ аберезь пе тема аста орькыт дорешть, кэ, пи сэмне, ай о плэчере немайпоменитэ де ла аста.

    Бре, мошу аве де гынд сэ ыць експличе май мулт де-атыта, дар ый окупат.

    Дакэ врей сэ експлик пе скурт, атунч аколо о сэ фие ши Виеру, ши Еминеску, ши Дога, ку тоате кэ ей се консидерэ ромынь. Мошу ый яртэ пентру “капричиул” иста.

  5. Titus

    Mosu va fi dat in judecata de catre urmasii lui Vieru sau chiar de catre Doga. Ei nu-ti vor permite sa folosesti numele lor romanesc in scopuri politice meschine.
    Vedeti, boieri dumneavoastra, cat de “jmecher” este acest “Thomas Morus” moldovenist, creator al “Utopiei mancurte”?
    Cum spuneau Ilf si Petrov: Eu nu i-as pune degetul in gura!

    Cat priveste Eminescu: Roman si punctum!
    Chiar si adversarul Unirii Principatelor, Gheorghe Asachi a redactat in Tara Moldovei gazeta “Albina Romaneasca”.
    Iti raman numai Ion Canna, Ion Constantin Ciobanu si Vasile Stati.
    Si limba “transnistreana” cu “nascator de acru” in loc de oxigen, “nascator de apa” in loc de hidrogen, “tsitsoi” in loc de mamelon, “treaba” in loc de cauza.
    Va trebui sa te exprimi in modul urmator: “Traiasca treaba cea mare a lui Lenin” in loc de “Traiasca cauza mareata a lui Lenin”.

    Ati mai facut astea, prin anii 40-50 stand cu teava pistolului la tampla intelectualilor romani, purtandu-l pe Stalin in brate.
    Apropo, ca sa te bucuri, iti trimit portretul nepotelei lui Stalin.
    Locuieste in SUA:
    http://lenta.ru/news/2016/03/16/evans/

  6. Alex

    Мошулуй ый паралел де непоата луй Сталин.

    Мэ спарие “нямцу'” ку жудеката. Хе-хе

    Аша. Де “нэскэтор де апэ” штий. Бине. Дар кум с’ар нуми “нэскэтор де зомби” ын лимба та, драгу мошулуй?

  7. Titus

    Ai atins o problema foarte fina, mosulica. De cativa ani incerc sa aflu cum este corect in limba romana: zombare sau zombificare. Am citit niste comentarii facute de catre basarabeni pe pagina unei reviste electronice a emigrantilor evrei romani stabiliti in SUA, Israel, Elvetia si Australia. Domnul versificator Osoianu din RM a scris o poezie(cu multe greseli gramaticale) unde figurau cuvintele: “Si daca Stalin m-a zombat”. Domnii evrei, care erau intelectuali veritabili(jurnalisti, avocati, profesori cu studii serioase la Bucuresti) nu au inteles ce inseamna zombat. Stiu ca doamna jurnalista cu rezidenta la Tel Aviv, anume Rodica Grindea, a presupus ca Osoianu a dorit sa zica “zombificat”, cum ar fi in engleza “zombification”. Am intrebat apoi un profesor de istorie din Constanta, care a scris si el ca Osoianu “zombat”. In fine, constanteanul mi-a dat un raspuns cum ca Academia de Stiinte a Romaniei inca nu a emis vreun document oficial in aceasta privinta, asa ca, putem folosi ambele versiuni, pana apare un comunicat oficial.
    Nascator de zombi ar fi “zombator” sau “zombificator”
    Zombificator mie imi suna mai placut.
    Deci ramanem la “zombificator”!!!
    🙂 🙂 🙂

  8. Alex

    S-o buimăcit Chifu cu toate trăsnăile de pe la noi. O scris într-un articol aşa de parcă-l ia pe Igor Boţan drept candidat la funcţia de preşedinte.

    Să mori de rîs. Pe de altă parte, nu se mai înţelege nimic ce se petrece în ţara asta.

  9. Alex

    Cînd vine vorba de FR Mocanu o ia razna.

    Putin nu pleacă din Siria cu coada între vine. Probabil Putin a încercat să obţină careva avantaje în legătură cu Ucraina, dar chiar dacă nu le-a obţinut, c-a stricat planurile americanilor în zonă pentru el deja e un succes.

  10. Titus

    Pupincuristii putinisti cu studii la universitati slavone isi iubesc idolul si chiar daca putler trage o bashina, ei o califica ca o victorie personala a lui putin contra americanilor!

  11. Alex

    Еу ну штиу дакэ е персоналэ ши ну штиу дакэ е викторие, дар е ун фель де фолос пентру Путин ши ФР.

    Ла тине е ши май грав ка ла Мокану.

  12. Alex

    Титус, ту матинкэ тотушь олякэ ешть прост.
    Бре, кам де че крезь кэ университатя чея се нумеште Славонэ?

  13. Titus

    Pai la care universitate aparuta pe timpul lui Voronin se scuipa cel mai mult in identitatea noastra nationala? La Universitatea Slavona! E un cuib de mancurti si de ravoitori pentru neamul roman.

    Ce ai de la “victoriile lui putin? Armata de ocupatie in Transnistria si o scuipatura in fata? Maldavashka- ti barashka! Maldavan-ti baran?

    What’s your trade, boyo?

  14. Alex

    Бре, дар чине се дуче ла Университатя Славонэ сэ’шь факэ студииле? Интересязэ-те ши ну май абера атыта!

    Еу требуе сэ ам нумайдекыт чева? Ура воастрэ фацэ де статул рус е де аша натурэ кэ вэ ынкуркэ объектив сэ перчепець реалитатя.

  15. Titus

    Cine se duce la Universitatea slavona sa-si faca studiile? Niste prosti ca tine, care dupa ce isi face “studiile” scuipa in neam si se transforma in “mos”- Batrincea.
    De ce ar trebui sa iubesc statul rus? Ce bine mi-a facut? Mi-a terorizat neamul timp de 200 de ani. A rupt Tara Moldovei in bucati, a calcat cu cizma pe grumazul nostru.
    Realitatea este simpla: Armata ruseasca ocupa o parte din teritoriul RM, ofenseaza zi de zi cetatenii RM, le fura dreptul la o dezvoltare, ii face sa fuga din aceasta tara.
    Tradatorii de tip Alex sunt obiectivi pe bani rusesti. Ticalosii otravesc, spurca, inseala, isi baga limbile lor bifurcate de vipere otravitoare. Aliosha, davai pistolet.

  16. Alex

    Титус, ту м’ай конвинс кэ проблемеле тале ну’c де ла експериенцеле тале дин периоада советикэ, дар – дин нэскаре. Мошу те компэтимеште.

  17. Alex

    Mocanu visează ca moldovenii să devină un fel de „locomotivă” a ţării iestea.

    Drajii mei, ironia e în aceea că din moldovenii din RM nu poţi face „locomotivă” dacă le spui că-s „români”. Asta-i „fişka”. Ei nu se vor simţi la ei acasă într-un stat românesc Republica Moldova şi respectiv n-o să faci nici o brînză, decît poate peste vreo 50 ani.

    Ca să faci din moldoveni „locomotivă” trebuie să le dai naţionalism. Naţionalism moldovenesc, bineînţeles. Nu „maldavinesc”. Asta înseamnă că trebuie să iei românismul, să scoţi din el nişte elemente, să adaogi vreo cîteva noi, să-l numeşti „moldovenism” şi să-l „vinzi” moldovenilor din RM.

    Asta-i unica varianta. Restu-i foaie verde şi timp pierdut. Dar Mocanu asta nu înţelege. Sau nu acceptă.

  18. Titus

    Bre, ai inceput sa vorbesti ca Usatii, de la persoana a 3-a. Un asemenea mod de exprimare il aveau pieile rosii din America, care traiau in epoca primitiva. Winnetu il intelege pe “blednolitsii brat”. Moshuu te compatimeste. Ha-ha

  19. Alex

    Дакэ ешть крескут пе Марте, мошу ну’й виноват.

  20. Titus

    Am vazut deja la domnul Nicole Pascariciu o teorie asemanatoare: moldovenii ca natiune apar din valahi si sunt o treapta superioara valahilor. O aberatie demna de latrina. Pascariciu tot la Universitatea Slavona a studiat?

  21. Titus

    Comportament de marlan plagiator:”Sa iei romanismul, sa-l castrezi, sa-l mutilezi si apoi sa-l vinzi la niste mancurti, spunandu-le ca ei sunt “fruntea”, amahindu-i, fiindca in realitate devin castrati si mutilati.

  22. Alex

    Ну ера ворба де “фрунте” ын теория мошулуй. Бине. Ка сэ се опряскэ истерия, Мошу ыць ласэ ромынизмул ын паче. Ну’й аша нечесар ромынизмул, каре, де фапт, тот е о идеоложие пе жумате “артифичиалэ”.

    Титус, те арэць оаменилор кэ ешть кам прост, ку Университатя Славонэ. Ай вэзут ши ту ун филм де-а луй Брега ши ай порнит-о… Ши ну те май поць опри.

  23. Titus

    Am vazut cat de analfabet este voievodul Pascariciu, care nu poate lega doua cuvinte relevante, nu cunoaste nimic, absolut nimic, dar o face pe “savantul”. E o rusine de om.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*