Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

73 comentarii

  1. Alex

    Dodon deja spune că vrea să facă reforme în spiritul aquis-ului comunitar.
    Dragii mei, Dodon nu e pro-rus. Dodon e pro-Dodon. Iar Plohotniuc e pro-Plohotniuc.
    Nicăieri n-o să ne ducă cei doi. Vom sta în mocirlă. Doar atît.

    Totuşi, Plohotniuc e mai şmecher ca Dodon şi tot Dodon o să iasă „violat” din toată istoria asta.
    Presupunem că Plohotniuc îl face pe Dodon preşedinte. Asta înseamnă că mai devreme sau mai tîziu împotriva lui Dodon vor fi toată aşa-numita opoziţie: Usatîi, Năstase, Maia Sandu. Plus unioniştii. Până la urmă împotriva lui Dodon vor fi mai mulţi decît juma de populaţie.

    Plohotniuc îl va şantaja pe Dodon: ori fac cum zic eu, ori te suspend din funcţie şi facem referendum privind impeachmentul. Dodon ca să nu devină cadravru politic semnează şi promovează tot de ce are nevoie Plohotniuc.

    Aşa va fi.

  2. Titus

    Dar eu cred ca vom ajunge in situatia ca in turul doi la alegeri vor iesi Plahotniuc si Dodon. Si toti “europenii” si “unionistii” vor vota “raul cel mai mic”, adica pe Plahotniuc, ca sa nu treaca Dodon, cu tancurile rusesti.

  3. Alex

    Fantezii.
    Cel mai probabil Plohotniuc va avea grijă ca în turul II să fie un „unionist” şi un „statalist” (Dodon). Cea mai mare parte din electorat îl va vota, bineînţeles, pe ultimul.

    Asta dacă nu se întîmplă ceva care să strice toate planurile lui Plohotniuc. Sau poate Plohotniuc a aranjat totul astfel ca toţi „opoziţîonerii” să se certe între ei, iar la un moment dat, Tănase va revizui ultima hotărîre în spiritul recomandărilor Comisiei de la Veneţia, şi preşedintele va fi ales de către Parlament cu, de ce nu, doar 51 voturi.

  4. Titus

    Dar ce va fi cu referendumul Platformei DA? Ei parca vor sa micsoreze numarul deputatilor, sa aleaga presedintele de catre bobor.

  5. Alex

    Nu ştiu ce va fi. Dar principala chestie era anume alegerea preşedintelui aşa că în caz că Plohotniuc frînează referendumul Platforma nu va putea să scoată oamenii în stradă deoarece Plohotniuc le-a adus-o pe talger. „Vreţ preşedinte ales de întreg poporu? Na-vî!”

  6. Alex

    Cu 3-4 săptămîni în urmă, Dodon zicea că e pro-sovietic şi nu pro-rus. Săptămîna asta a zis că trebuie de făcut reforme în spirit european. Interesant undeva va ajunge Dodon peste vreo 2 ani?

  7. Titus

    Unde va ajunge Dodic peste 2 ani? La puscarie ca Filat.

  8. Alex

    În sens, ce politică va duce. Luînd în vedere că criza economică în FR se va adînci, dacă nu se vor face nişte reforme radicale, zic că nu trebuie să ne mirăm dacă Dodon va zice că trebuie de integrat în Europa.

  9. Titus

    Imi pare foarte rau sa recunosc ca sentimentele mele fata de politicienii din RM au un caracter purgativ. Imi amintesc ca poetul roman Petronius pastra poeziile imparatului Nero in ladita in care pastra purgativele. Astazi avem Internet, nu mai avem nevoie de ladite virtuale. Dar efectul purgativ nu se schimba in mii de ani. Oricum avem nevoie sa ne eliberam intestinele.

  10. Titus

    Pentru a nu lasa impresia ca ma intereseaza doar aspectele trupesti, va dau un link la “Love Story”

    https://www.youtube.com/watch?v=8rT46hVQHIA

    🙂

  11. Alex

    Mocanu dă prea mare importanţă cazului Savcenco. Savcenco, probabil, va fi eliberată în aşa mod ca Putin să nu-şi piardă tare face-ul. Putin deja nu mai are nevoie de dînsa. El cu bucurie o s-o arunce în politicul ucrainean, iar acolo pe Savcenco o vor folosi politicienii profesionişti în reglările lor de conturi. Pînă la urmă mitul Savcenco va fi terfelit.

    Aşa că relaxaţi-vă şi hai mai bine să le deschidem ochii la ai noştri. Observ în jurul meu în fiece zi noi oameni care înţeleg că alegerea preşedintelui de întreg poporul nu va face să curgă rîuri de lapte.

  12. Titus

    L-am vazut astazi pe net pe viitorul stapan al Dvs: Timosha Plahotniuc!

    Ar trebui sa va bucurati ca veti avea cui sa va inchinati. Piciul are niste mushchialai ca la Kostea Tsutsu, va va tine in zgarda sigura, ascultatori si pupincuristi. Nu ar trebui sa va revoltati, anume asta v-ati dorit: dictatura a la Lukashenko, cu tata Dictator si fiu, care ii va prelua “afacerea”.

  13. Titus

    Alex, va faceti de ras definitiv. Cine din stapanii politici ai Iudeiei si Galileiei au avut nevoie de un oartecare “fiu de tamplar”, care era mereu amenintat ca va fi batut cu pietre? Dar fiul tamplarului a venit la Ierushalaim si a fost intampinat de oamenii simpli in Duminica Floriilor cu flori si frunze de palmier, strigandui-se Osana, Osana. Toti imparatii si regii pamantestei s-au transformat in cenuisa si pulbere, iar Fiul Omului, Mantuitorul nostru, a ramas viu pururea. Din pacate, Alex, sunteti lipsit de harul ceresc. Puteti intelege doar lucruri primitive si pamantesti, care nu traiesc mai mult decat o viata pamanteasca umilita. Domnul Mocanu vorbeste despre Vesnicie, care nu va este data sa o simtiti si sa o intelegeti!!! Supuneti-va lui Timosha Plahotniuc, sarutati-ii piciorul si intindeti-va in praf in fata lui tatane-sau. Sarutati copita satanica a traitorului satului Grozesti si … fiti blestemat in ticalosia Dvs, care, in loc de om v-a facut “o rima”, care poate doar sa se ascunda in namol…

  14. Alex

    Asta din cauza la ceea ce-am scris despre Savcenco?

    Dacă faceţi din Savcenco mare eroină, asta-i problema Dvs. Savcenco, în realitate, este un mit propagandistic, care e folosit împotriva FR. Nici o problemă. Putin o va elibera, chiar dacă îl va costa 5-10 % din rating. Nu-i mortal. Savcenco din închisoare ajunge în Parlamentul ucrainean şi se va include în tot circul de acolo, care mai devreme sau mai tîrziu va distruge mitul.

    Putin înţelege perfect asta şi-şi freacă palmele.

  15. Titus

    Savcenko este o fata curajoasa care merita tor respectul. Putin este un pitic bicisnic in comparatie cu Savcenko.

    Voi toti nu sunteti nici la genunchii Nadei. Inchinati-va lui Timosha!

  16. Alex

    Offf…

  17. Titus

    Nu mai oftati, profesore Alex. Toata “viziunea” Dvs se bazeaza pe cunostinte slabe in religie, cultura, literatura, morala. “Puterea” Dvs consta in ascunderea dupa zidul format din oameni putin carturari, pe care ii ridicati la inaltimea de “norod maldavinesc” si va faceti ca le aparati “drepturile”. Daca niste analfabeti nu cunosc limba romana literara-standard, asta inca nu inseamna ca trebuie sa cream o limba noua, special pentru acei analfabeti. Imi amintesc de fostii mei colegi de la scoala sovietica, care ajunsi in clasa 8-a nu prea puteau citi, iar unii nu cunosteau toate literele alfabetului. Am observat ca anume acest soi de “oameni” stau in fruntea “moldovenismului primitiv si retardat”.

  18. Alex

    Астэзь абсолвеск университэциле дин РМ индивизь каре ау ачеляшь проблеме. Аша кэ нивелул ынвэцэмынтулуй дин УРСС пентру РМ рэмыне де инвидиат.

  19. Alex

    S. Mocanu e un pic amuzant. Bineînţeles, el nu va cîştiga alegerile prezidenţiale.
    Dar profitînd de criza mişcării protestatare şi lupta dintre Usatîi (+Năstase) şi Dodon (+Plohotniuc), prin accesul la media în perioada campaniei electorale el poate REVENI în politica moldovenească.

    Mişcarea protestatară îşi caută noi lideri. Unul din aceştia poate fi Mocanu.

  20. Alex

    O surpriză de la Usatîi – Consiliul Municipal Bălţi cere statut special pentru oraş.
    Usatîi înţelege că va fi un joc pe termen lung. Usatîi chiar nu are bani pentru lucruri elementare. La Centru nici nu există mare interes să i se dea.

    Un început de somalizare din cauza crizei şi hotărîrii CC pe malul drept. În acelaşi timp – un mic pas spre o viitoare federalizare.

  21. Titus

    Meritati pe buna dreptate somalizarea, voi, moldovenistii unsurosi, care va numiti Vladimir Nicolaevici, Zurab Toduavici si Hazbulat Nahapetovici. V-ati scarnavit in sufletul romanesc al Moldovei, ati lins funduri de venetici, v-ati prefacut ca nu sunteti de neam romanesc. Acum, suportati consecintele! Ati crezut ca rusii o sa va stranga la pieptul lor paros de gorila??? Sa asteptati mult si bine. Sunteti jalnici, bre…

  22. Alex

    Big deal…

    Moşu demult presupunea că totu va merge spre somalizare. Chiar dacă partenerii lui Mocanu nu prea îşi doresc asta, dar tot ei pe Plohotniuc îl tolerează. Plus mai este Dodon, care crede că va fi preşedinte şi că va împărţi puterea cu Mafiotu nr. 1. Dodon e mai prost decît credeam. Putin n-o să-l salveze.

    Deci, somalizare va fi.

  23. Titus

    Aceasta este metoda ruseasca de apreciere a basarabenilor. Am cautat special pe wikipedia articole rusesti. Pentru dobitoci ca S.Nazaria pamantul moldovenesc a fost mereu doar un “crai”, aparut sub guvernare ruseasca. Am citit acele articole si parca mi-a aparut inaintea ochilor “Kraievedceskii muzei” din Chisinau, din epoca sovietica, plin de minciuni si tampenie.

    Известные бессарабцы:

    Мойше Альтман — еврейский советский писатель
    Борис Израилевич Анисфельд — российский художник, сценограф
    Шико Аранов — молдавский дирижёр и композитор
    Гари Бертини — израильский дирижёр и композитор
    Александр Борисович Гольденвейзер — пианист, народный артист СССР
    Борис Давидович Камков — русский революционер
    Абба Птахия Лернер — американский экономист
    Александр Наумович Фрумкин — советский физик
    Александр Ничипорович Шимановский — этнограф, пушкинист
    Ме́ир Ди́зенгоф — первый мэр Тель-Авива
    Iata, acestea sunt basarabenii vestiti!!! Nici urma de vreun scriitor, poet, inginer, sculptor roman din Basarabia.
    Inghititi sanatosi, unsurosilor!

  24. Alex

    Ce-i amuzant – somalizarea Malului Drept al RM convine mai mult FR, decît Occidentului.
    Pe urmă, a grămădi totul într-un întreg va fi imposibil fără federalizare.

  25. Titus

    Timosha Plahotniuc nu a invatat “moldoveneste”, vorbeste numai po “celoveceski”. Cu va veti intelege cu viitorul stapan?

  26. Titus

    Toti “printisorii” maltaffeni nu invata sa graiasca maltaffineste. Aceasta este cea mai elocventa dovada ca “liderii” maltaffenilor isi bat joc de voi si va considera doar niste vite de muls. Nu invata limba, fiinca stiu ca acest stat criminal nu are viitor.
    Nici Timosha Plahotniuc, nici Ilan Shor, nici Katiusha Voronina nu va vorbesc limba minunata maltaffeneasca.

  27. Titus

    Iata priviti: rusii isi serbeaza sarbatorile lor rusesti pe PMAN din Chisinau.

    https://www.youtube.com/watch?v=Md-gpCme3WA

    Pe cand etnia titulara, romanii basarabeni sunt batuti cu pietre in orasele din RM. Si sunt batuti cu pietre de catre slugoii rusilor, de zombificati si mancurtizati.

    Alex, dar unde ati serbat anul acesta Maslenitsa?

    C

  28. Alex

    Ынтрябэ’л пе Додон. Мошу ну сэрбэтореште.

  29. Titus

    Alex a scris: “Ынтрябэ’л пе Додон. Мошу ну сэрбэтореште.”
    Voi toti asa spuneti, ca sa scapati de pedeapsa binemeritata. Toti calaii din Auschwitz spuneau ca nu au vreo vina! Eu am condus doar victimile in camera de gaz- spuneau unii. Eu am apasat doar butonul- spuneau altii. Nimic nu o sa va absolveze de raspundere. Trebuie sa va cereti iertare de la sutele de mii de moldoveni, pe care i-ati pus in conditii insuportabile de viata. Cenocidul trebuie pedepsit!

  30. Alex

    Мда, Титус.
    Бре, ту ай фост ла медик?

    Еу ам пус пе молдовень ын кондиций де вяцэ инсупортабиле? Че зичь де ачей каре ымблау ку флагурь ла Бендер, Рыбница, етч. ын 1989-1990? Бэеций чея н’ау нич о легэтурэ ку кондицииле ын каре трэеск азь молдовений?

  31. Titus

    Nu minti, criminalule. Eu am fost personal la Dubasari in septembrie 1990. Nu am vazut oameni de la Chisinau pe acolo. In schimb am vazut mii de colonizatori si mancurti, cu drapele in coada, ragand impotriva Moldovei. Veti raspunde in fata unui tribunal international, gestapovistilor, care trimiteti oamenii sanatosi la balamuc.

  32. Alex

    Дар кум ей сэ фие про-Молдова дакэ чинева де ла Кишинэу ля бэгат ын окь драпелул Ромынией? Орь аць уйтат кэ пе клэдириле гувернаментале де пе Малул Дрепт дин 27 априлие 1990 пынэ ын тоамнэ а фылфыит ун драпел идентик ку чел ал Ромынией?

    “Унде’й медикул? Фачець лок медикулуй!”

  33. Titus

    Iar banditii de la Tiraspol doreau sa falfaie drapelul Rusiei?
    Unde-i procurorul, faceti loc procurorului!

  34. Titus

    Si daca majoritatea este romaneasca, de ce niste minoritari venetici ne-ar indica care drapel trebuie sa falfaie?
    Sclavilor obtinuti prin vivisectie, nu va este rusine sa existati?

  35. Titus

    Basarabia este pamant vechi romanesc. Moldovean, deci roman! Locul intergii Moldove este in statul romanesc reunificat!

  36. Alex

    Привеште аич – tinyurl.com/zw9r2wl
    апой аич – tinyurl.com/jv73jeg

    Привеште аич – tinyurl.com/zj473h9
    апой аич – tinyurl.com/jufamnm

  37. Alex

    Năstase vrea să candideze la postul de preşedinte. Nu ştie omul cum să se facă de rîs.
    Interesant dacă va accepta un duel cu S. Mocanu în vreun studio de televiziune.
    Aş prefera ca acesta să aibă loc la Jurnal TV.

  38. Titus

    Comedie sinistra: Deputatul socialist Vlad Batrincea, tipul, care a rupt harta Romaniei in parlament, a ajuns membru al grupului parlamentar “Prieten cu Romania”, condus de Mihai Ghimpu. Tot in acest grup este si socialista Marina Radvan!
    Vai de capul vostru, bre.

  39. Titus

    Putin a declarat ca se retrage din Siria! Pretul petrolului si-a facut jocul.

  40. Alex

    Аста Плохотнюк ышь бате жок де Ромыния.
    ———
    Н’аре аста легэтурэ ку прецул петролулуй. Алтчева е ла мижлок.

  41. Alex

    Moşu a vizionat emisiunea Danielei Bodrug şi e de acord cu vreo 80 % din ceea ce s-a spus.

    Numai că pedalînd pe românism în RM nu veţi ajunge nicăieri, dragii moşului. Cel puţin în viitorii 20-25 ani. Antiromânismul printre moldoveni (sau românii moldoveni din RM) are cauze mai drăcoase, decît moştenirea sovietică şi influenţa mass-mediei ruseşti. Da’ voi asta nu vreţi să înţelegeţi. Treaba voastră.

    Ce să vă mai spună moşu? Politicanii alde Pavlicenco, Guţu, Maia Sandu, Leancă, Năstase şi cei care îi vor urma îl vor ţine în umbră pe Mocanu şi puţin probabil că lui îi va reuşi să se impună în viaţa politică din Moldova.

    Ei dar la urma urmei, fiecare are dreptul să viseze frumos.

  42. Alex

    Mocanu ceva nu a înţeles cu cei 71 deputaţi.
    Nu-i aşa mare brînză că vor fi 71 în loc de 101.

    El zice că numărul de alegători per mandat va fi mai mare. Dap’, frate, noi doar nu avem acum 101 circumscripţii, care să ne deie 101 deputaţi şi ele în urma reformei, ar fi reduse la 71. La noi doar e sistem proporţional.
    Pur şi simplu, un partid care acumulează 6 % din voturi va avea garantat 4 mandate de deputat, în loc de 6 cît e acum.

    Care urmări mai pot fi:
    – că atunci cînd deputatul se va vinde sau îşi va vine votul preţurile vor fi mai mari;
    – că oameni ca şi cum întîmplători în Parlament vor nimeni mai puţini, pentru că filtrarea din partea liderilor de partid va fi mai serioasă.

    Plohotniuc a demonstrat că se poate obţine majoritate constituţională într-un Parlament din 101 deputaţi. Că vor fi 101, ori 71, ori 51, mare lucru de la asta în Moldova nu se va schimba. Staţi pe pace!

    Eu în genere i-aş reduce la 31 ca să-i cunoască lumea pe fiecare din ei şi atunci cînd îi va întîlni să le deie una după cap ca lui Ghimpu.

  43. Alex

    Nu atît de demult regele Olandei, dacă nu greşesc, într-un moment de sinceritate a spus că epoca statului bunăstării sociale se apropie de sfîrşit. Pentru acei care-s grei de cap, moşu lămureşte că „statul bunăstării sociale” e un feli de stat socialist de tip occidental.

    Mai pe scurt, se pare că elitele din Occident îşi bagă ‘cioru’ în soarta omului simplu şi-l lasă să se descurce singur-singurel. Statul numai o să aibă grijă ca omul să nu încalce legislaţia.

    He-he. Dragii mei, d-apoi asta e un feli de revenire la liberalism, şi încă la unul de şel parşiv. Republica Moldova ş-aşa-i stat liberal. Mai liberal nici că se poate: statului îi e în cot de cetăţeni, cetăţenilor li-e în cot de stat ş.a.m.d.

    Dom’ Mocanu, de-am’ nu trebuie să te mai chinui să ajungi la putere. Plohotniuc va face liberalism european şi fără ajutorul matale.

  44. Titus

    Republica Moldova este un stat mafiot si nu liberal. Iar regele Olandei nu este profet. Iar “Moshu” sufera foarte mult de diaree verbala. Cuvinte multe, continut ioc. Nu mor caiii cand vor cainii.

  45. Alex

    Тот пе-алэтурь дакэ ну цине де микроелектроникэ, ромынизм-унионизм.
    Аре омул интересул луй ын вяцэ. Сэ’л кредем.

  46. Titus

    În timpul URSS, în grădinițe, prima poezie pe care o învățau pe de rost copiii moldovenilor era:

    „Moscovă iubită, mândră capitală,
    Toți copiii-ți cântă
    cântece de fală!”.

    Acești foști copii, azi moși cu dalbe plete, nu vor în Europa, ci în Asia. Ei formează azi patul germinativ de unde se iscă și cresc „liderii noștri naționali”.

    Acești „lideri naționali” niciodată nu vor porni împotriva moșilor cu dalbe plete și a rușilor.

    Astfel, cercul s-a închis. Ajungem acolo de unde am pornit:

    „Moscovă iubită, mândră capitală,
    Toți bătrânii-ți cântă
    Cântece de fală”.

    Câți înțeleg nefirescul acestei situații?

  47. Alex

    Статул едука патриоць.
    Каре’й проблема?
    Нимик ешит дин комун.

    Ши’н Ромыния поць ынтылни оамень ку плете далбе каре о сэ’ць спунэ кэ пе тимпул сочиализмулуй ера май бине.

  48. Titus

    Imperiul educa slugi. Alex a fost una din acele slugi mancurtizate, fara demnitate, fara viziune.

  49. Alex

    Хе-хе. Империул едука слуӂь. Уна дин еле е Титус. Ачеста преферэ сэ ворбяскэ ын ӂерманэ.

  50. Titus

    Vedeti cum se zvarcoleste vampirul sovietic Alex?

    Аки гад ползучий, iese din pielea proprie sa minta, sa murdareasca, sa sperie…

    Sclavul legat cu zgarda BDSM de gat, ca catelushul Tarzan, latra vehement cand simte ca zgarda ii strange placut gatul.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*