Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

46 comentarii

  1. Alex

    Sergiu Mocanu îi o figură tragică în politica moldovenească.

    Unionişii sinceri îs pre proşti ca să-l voteze.
    Stataliştii sinceri îs pre deştepţi ca s-ajiungî la dînsu.
    Mafia îi mafie – di Mocanu nu are nevoie.

    Iat-aşă Mocanu în ţara asta îi ca fasolea în zî di Paşti.

  2. Alex

    Şi s-o mai legat tăt „elita” di ghetu ambasador american. Antimafie vre ca el sa plece.

    Băi, ambasadoru o spus în linii mari ceea cu ce-s de acord 85 % din populaţie. Aşă că lăsaţi-o mai moale, „eroilor”. Trebuie să protestaţ atunci cînd el i-o deschis viză lu Ploho şi l-o ajiutat să să-ntîlnească cu Victoria. Da amu, puteţ lua curajos sapa în mîini şi… la lucru!

  3. Titus

    Acest ambasador nu a lasat piatra pe piatra din tot lucrul diplomatic efectuat de Romania. A demolat pana si conceptul “Axa Washington-Bucuresti” cu care se mandrea Basescu. A trantit cu usa de perete conceptul stalinist despre “doua popoare”. In fond, s-a pozitionat grosolan ca un propagandist al rusilor. E una sa-i faci viza unui plaha si ecu totul alta sa accepti ideile criminale ale lui Stalin.

  4. Alex

    Matali, exagerezi oleacă. Ca şi Mocanu!

    N-o demolat ambasadoru nik. Ambasadoru american la Chişinău o spun ceea ce vroie s-audă de la dînsu majoritatea cetăţenilor din Republica Moldova.

    Ambasadoru american la Bucureşti o spus ceea ce-ar vre s-audă majoritatea cetăţenilor din România.
    Atîta tot. Nu vă complicaţ degeaba!

    Într-adevăr Basarabia nu-i România! Iar Republica Moldova niş măcar nu-i Basarabia. Adic tăt îi mult-mult mai de-a oaia.

    Draji moşului, uitaţi di cuvîntu „Basarabia” c-aşă ceva nu-i. Basarabia e-un fantasm. Marea majoritate a celor din România n-o fost un ceas în RM ş’ n-au niş o idee ci-i cu oameni iştea, ci vor ei de la viaţă etc. Ei trăiesc cu o Basarabie închipuită. PI CARI NIŞ NU VOR S-O VIZITEZE ca s’ nu să deziluzioneze.

  5. titus

    Basescu si Romania au creat Axa Washington-Bucuresti, au adus rachete americane, au facut baze militare, sau dat sub SUA in toate, ca sa poata miza pe o sustinere a Americii in cazul Unirii. Si iata ca iese Pettit si incepe sa impinga teoria stalinista a moldovenismului retardat. Desigur ca la acei din Romania le-a cazut monoclul din ochi de uimire.
    Pettit a spus ca “Moldova nu-i Romania”, ca au istorii diferite si ca unirea nu este o solutie logica pentru ambele state. Sunt niste aberatii aceste afirmari. Pettit a dat sa se inteleaga ca toata relatia Romania-SUA este o nimica toata.

  6. Alex

    Apropierea di SUA şi UE o-nceput înc di pi vremea lu Constantinescu. Ba chiar primi paş încă pi timpu lu Iliescu (înainte de 1996) s-o făcut. Şî s-o făcut nu di dragu Unirii, da din cauza k România n-ave un plan independent de dezvoltare. Nu-i duce capu. Boierimea o decis să intre într-o construcţie, într-un plan al altcuiva.

    Da americani nu-s parteneri cu România. România-i pre mică ca să beneficieze de-aşa statut. Asta e o iluzie. Aşă cum R. Moldova nu poate fi în relaţie di parteneriat cu FR.

    Da faza cu ambasadoru – cum să zic? Omu o făcut o declaraţie pintru consum intern în Republica Moldova. El nu crede c-o să să porneascî AŞĂ UN VAL. În mari măsură – artificial îmflat.

  7. Titus

    Mda. Prima data l-am vazut pe domnul Mocanu sa nu aiba vreo solutie. Ma refer la alegerile care vin. Pentru ca intr-adevar n-ai pe cine vota. Maia Sandu este doar o legenda ramasa din 2014. Universitatile nu mai au studenti, se vor inchide. Vor invata numai tinerii instariti, apti sa plateasca pentru studii in strainatate. Pe cine sa votezi? Pe Dodonica sau Ghimpusha? Nastase este si el o scula a oligarhilor, se vede acest lucru foarte bine. Oamenilor le ramane numai sa priveasca de dupa gard la balul Satanei.

  8. Alex

    Este pe cine vota. Oleg Brega. Numa sa adune semnăturile.

    Dacă serios, cred k că Dodon o să fie preşedinte, numa k fericirea lu Dodon n-o să dureze tari mult. Dodon cu ‘morda’ lui tari serioasă o s-ajiungă di rîsul lumii. Vez k el o faci pi Putin. Prostimea care voteaza Dodon isi inchipuie k el acolo o sa rupa. Numa k preşădintele la noi îi pintru discursuri, împărţît medalii etc. Treaba asta nu o fost clară pi timpul lui Voronin, pintru k Voronin chiar o fost bossu.

    Numa k pi Voronin îl făce Boss nu funcţia de preşădinte, da faptu că era lideru partidului care ave majoritatea in Parlament. Funcţia de preşădinte era un feli di oficializare a faptului k Voronin îi Bossu în ţarî. Domn Preşădinti Voronin…

    Cretinu di Dodon asta nu poate sa-nţăleagă. Ajiungînd preşădinti, azi, Dodon îi nevoit să iasă din partid şi dak el n-are acolo nişte sluji-sluji şi finanţarea Partidului nu-i legată mort di persoana lui, apoi s-ar pute intimpla să n-aibă în scurt timp chiar niş un fel de influenţă asupra partidului.

    Bre, cariera lu Dodon o fost fulminantă, ca a unui balon di săpun. Cred că pîn-la urmă Dodon o să aibă mult di patimit…

    ______________________

    Las sa sa inchida universitatile ca de-acolo aproape numa prosti ies. Cui trebuie atitea universitati? Noua 4 universitati ne-ajiung. Una la Chisinau, una la Balti, una la Cahul si una la turcii nostri mult iubitz a lui Do(n)don(el).

    _______________________

    Maia Sandu îi un feli di “Легенда Советского Рока”

  9. Titus

    Nu v-ar parea rau daca este inchisa Universitatea Slavona, Alma Mater?

  10. Titus

    Cat de strasnic va fi “taramul” Dvs moldovenist, cu “dodoni” la putere si cu vite in loc de cetateni. Fara universitati, fabrici, Industrie, teatre, arta. In loc de teatre veti zidi saune pentru oligarhi si le veti creste copile, sa-i serveasca in sauna.

  11. Alex

    Moşului îi este paralel di obsedanta Universitate Slavonă a neavoastri. Să să-nchidî sănătoasă. N-am nimic împotrivă.

    Matali nu înţăleji că azi din universităţile iestea nu iesă nish pi diparte produsu cari ieşă în 1998-1999. Tăt îi mult-mult mai de-a oaia. Iar profesori îs nişti şpăgari şi jiumate.

    Profu chiar dac-ar vre nu poati s facă mare revoluţie pintru că nu-i material calitativ chiar la intrari in universitate. Aşă că ori puni note din pod gratuit, ori ie paraua. Nime n-o să-i permită să creeză situaţia ca din cauza lui să fie exmatriculaţ 70-80 % din clasă. Mai degrab zboară el din lucru.

    Tărîmul deja îi straşnic. Cu Dodon sau făr di Dodon.

  12. Titus

    Mda. De ce nu va uniti cu Romania?

  13. Alex

    Offf. Da nu te-o lămurit Mocanu că nu-i faza în unire?

    Unirea n-o vreme lumea simplă. Ş n-o vre nici boierimea c- o- s trebuiască să să-mpartă cu boierii cei mari di la Bucureşti. Şi în genere o să vie mulţ’ la posturi aicea di pi Malul Drept a Prutului ş-atunci cine-i prostu’?

    Să fim serioşi. Oricum faza nu-i în unire. Faza-i că trebuie s’ te scoţ’ singur din mlaştină. Poate ş’ cu ceva ajutor din exterior, da’ principalu’ efort trebuie să fie a celor din RM.

  14. Titus

    cum sa te scoti singur din mlastina? De 25 de ani va tot scoateti. Nu se primeste. Republicuta este prea mica sa fie trasa de doi vlajgani Est si Vest in directii opuse. Ar trebui sa fie cel putin o mica stabilitate. Fiind in Romania aveti un vector stabil, nu veti mai oscila in geopolitica. Va imaginati:il votati pe Dodon ca primar al Chisinaului pentru profesionalism administrativ, nu pentru ca va duce in Uniunea Vamala.

  15. Alex

    În conjunctura de-acu Unirea nu-i posibilă. Ş răspîndirea ideilor unionisti mai mult faci rău.
    Apropo, Ploho de-am o-nceput s ne ‘unească’. O deschis un post unionist. S numeşte 10TV.

  16. Titus

    Nu o mai faceti pe batranile englezoaice de la clubul de doamne puritane, care leaga “raul” si “binele” de catehezisul scris in cartulia de capatai. Unionismul nu aduce niciun rau, din contra, viitorul RM este in Romania. Rau aduce dodonismul, care este destinat idiotilor ereditari utili javrei analfabete Dodon. Asemenea putoare analfabeta traieste ca un paduche pubian pe corpul ignorantei si prostiei unor idioti utili.

  17. Alex

    Dak Bucureştiu vine sub Moscova – poate.
    Dak nu – Moldova o s fie di altă parte a baricadei. Ori poate-o s fie o zonă di tranziţie între UE şi UEA. Americani lu Mocanu digrabă o s pleci din România. Dijeaba Mocanu s-o pornit aşă voios în NATO. Asta-i ca ş cum în iunie 1990 s ti porneşti în URSS.

  18. Titus

    Chiar ca nu inteleg de ce Bucurestiul trebuie sa vina sub Moscova. Moscova mu poate intretine o cacacioasa de Transnistria, ce are sa obtina Bucuresti de la niste saraci lipiti pamantului?

  19. Alex

    România tre s-aleagă dak rămîne într-o Europă a Germaniei şi Vaticanului sau si duci în proiectul Rusiei. Sau nu s duci nicăieri (iesă din UE) ş funcţionează ca o punti între celi două proiecte, încercînd să fie un feli de Iugoslavie, Finlanda din 1945-1989.

  20. Titus

    Si de ce ar trebui Romania sa iasa din UE? Ce sa hotarasca? Ea a hotarat demult. Si ce are Germania cu Vaticanul? Numai 2 Landuri Germane sunt pur catolice, restul sunt in mare masura protestante. In general, in Germania biserica este despartita de stat, a fi ateu nu e o problema, e mai degraba salutabil. Vad ca, matale, mosule, te-ai indoctrinat serios de propaganda lui Dughin. Te crezi in evul mediu, atunci cand religia era Ideologie? Nu mai exista Constantinopolul cu religia de stat ortodoxa si cu imparatul stapan peste cuget si corpurile supusilor. Ortodoxia dughinista nu mai poate cimenta azi popoarele. Comunismul a fost un fel de otrava, care, bazandu-se pe frica si teroare, a unit intr-un timp scurt mai multe popoare impreuna, a lichidat religia si a inlocuit-o cu sine. Mataluta doresti, impreuna cu fascistul Dughin, sa intorci religia pe dos. E ridicol, nene.
    Romania nu are pentru ce sa se faca “un fel” de Iugoslavie din 1945-1989. Ea este Romania din 2016, tot asa cum Rusia putinista nu poate decat sa se screama puternic, dar fara noima.
    Nu vad legatura dintre Mafia ruseasca, care suge seva pamantului rusesc si dorinta ortodocsilor de a fi furati si mintiti. De ce ar trebui ortodocsii sa accepte sa fie condusi de niste Hoti???

  21. Alex

    Germania are Sabia, Vaticanu are Biblia (aşă cum o tălmăcesc ei acolo). Putere şi Credinţă. Trup şi Suflet. Pămîntesc şi Ceresc. Înţăleji, dragu moşului?

    Statele est-europene cari, după americani, îs un feli de ZID trebuie să aleagă ce fac mai departe. Pentru că America va pleca de-aici şi ele tre s-aleagă noua „krîşă”. În relativ scurt timp.

  22. Titus

    Germania a fost una din tarile care a infruntat Vaticanul. Martin Luther de la Vittenberg a ars pe foc bula papei si a ridicat germanii la lupta impotriva catolicismului. Daca faci o calatorie de la Hamburg la München si vizitezi bisericile marete, vei vedea ca Germania de Nord si cea Centrala are biserici modeste in interior, fara icoane si relicvii. Abea de la Francfurt la vale incep bisericile papale papale, vizitate doar de batrani. In Germania nu se discuta religia si credinta, din contra, se socoate ca religia ii desparte pe oameni, clericii nu au nicio influenta in acest stat. Este o problema: multe biserici au ramas goale, fara enoriasi si sunt inchise. Si nu se stie ce sa se faca cu cladirile. Germania nu are sabie, are o armata modesta, nu are port-avioane si nici arma nucleara. Armata Israelului este mai dotata si mai puternica ca armata Germaniei. Ti-am mai povestit, mosulica, ca la niste aplicatii militare nemtii au instalat pe blindate niste cozi de matura. Nu e gluma, asa a fost in realitate.
    Nu prea vad rostul ca americanii sa plece din Europa si sa o dea lui Putin. Un Donald Duck poate sa spuna multe palavre, insa sa nu uitam ca americanii au traditia buna de asi asasina presedintii. Si apoi, presedintele american nu este tarul Putin, el unul, nu hotaraste totul.

  23. Titus

    In istoria Rusiei a fost un cneaz comic, Alexanr Nevski, omul, care a luptat impotriva crestinilor si a inchinat tara tataro-mongolilor pagani. Nu a avut nicio batalie cu mongolii, din contra, i-a ajutat sa stranga birul si a facut cu forta recensamantul populatiei, sa poata strange mai mult pentru mongoli. A plecat personal la Hoarda de Aur si le-a dus birul.

  24. Alex

    Hehe. Germania n-are încotro. Catolicismul o s fie religia „oficială” a Europei. În UE sînt mai mulţi catolici decît protestanţi (mai ales acu că UK o fugit). Ş-apoi planu Europei Unite cam îi făcut la Vatican. Nemţii n-au decît să-l puie în practică. Sau îi lasă pe francezi. Ş-atunci ei o să fie pe locu doi în ierarhia popoarelor din UE. Ei numa o să lucreze pentru ceilalţi… HEHE. Nu cred că ei îs de-acord cu aşă rol.

    Pentru nemţi nu-i problemă s-aibă o armată bună. Ei au parale, au industrie mlitară cari nu lucrează la maximum. Ei nu-şi fac armata puternica ca treaba asta s nu-i sperie pi cei din jurul lor, s nu le trezască amintiri neplăcute. În schimb ei îi bagă paralele în altă parte. Tot cu folos.

    Oricum, viitoarea Armata UE va primi cele mai multe parale din Germania, ş-acolo mai mult nemtzii o s fie şăfi.

  25. Alex

    Americani o s plece din Europa nu din cauza că ei tari vor. Anumite chestii o să-i facă să plece.

    Donald Trump n-o căzut din pod la alejeri. El îi portavocea unei părţi din elita americană cari o-nţăles ceva – ce nu vre s-înţaleagă acei parte din elită care stă în spatele lu Clinton.

  26. Titus

    Statistica ne spune ca in Germania catolici sunt 29,7% din populatie, protestanti- 29,6%, liberi de confesiune(atei) sunt 34,6%, musulmani 4,4%, alte religii-1,7%. Catolicii sunt in minoritate. De ce ar trebui sa devina Germania tara catolica? Ultimul razboi religios (de 30 de ani) a fost in secolul 17, de atunci, nemtii nu mai lupta pentru religie. Berlinul cu Prusia(care nici nu mai exista) au fost protestanti si au creat Imperiul German din diferite pamanturi protestante si catolice. Nu vad sensul afirmatiilor matale, e un Nonsens medieval, creat in creierul bolnav al lui Dughin, iertata sa ne fie afirmatia. E ceva comun cu islamismul fanatic si agresiv. Nemtilor le este paralel daca Ionica se duce la biserica la Ciuflea sau la Hari Crishna-Hari-hari. Ei fac comedii pe aceasta tema. Am vizionat recent o comedie, unde s-au batut niste sectanti crisnaiti cu catolicii dintr-un satuc din Alpii bavarezi. Nu s-au batut de la religie, ci de la o nedumerire pentru femei. E o comedie germana moderna.

  27. Titus

    Nene mosulica, imi pare rau ca te bazezi pe niste idei rasuflate, supte din deget, unde este cautat cu orice pret “dusmanul”. Parca doriti sa va intoarceti inapoi cu 1000 de ani. Oare nu vedeti ca anume voi cautati razboi in Europa?

  28. Alex

    În primu rînd eu nu mă bazez tari pi Dughin. Dughin vre ca Europa să intre într-o forma ori alta în proiectu rusesc. Ceea ci eu nu cred c-o să fie. În tăt afacerea asta numa Britania şi estu Europei au de ales. Restu o să meargă sub nemţ. Înafara Elveţiei, cred că. Poate şi Islanda o să rămîie cu americanii.

    Nu contează ca catolici îs numa 29,7 % din nemţi. Statu german (maşînăria) va lucra pentru proiectu Vaticanului. Asta nu-nsamnă că ceilalţ di alti religii vor fi omorîţi.

  29. Titus

    De ce vor merge sub masinaria Vaticanului?

  30. Titus

    Chiar ca nu inteleg ce are Vaticanul cu stampila primariei. Imi amintesc ca un papa de la Roma i-a bolborosit ceva lui Stalin, iar Stalin a intrebat: Cate divizii blindate are papa de la Roma?

  31. Titus

    СЛУЧАЙ В ВАТИКАНЕ

    Этот случай был в городе Риме,
    Там служил молодой кардинал.
    Утром в храме махал он кадилом,
    А по ночам на гитаре играл.

    В Ватикане прошел мелкий дождик,
    Кардинал собрался по грибы,
    Вот подходит он к римскому папе:
    – Папа, папа, ты мне помоги.

    Тут папа быстро с лежанки свалился,
    Он узорный надел свой спинжак,
    Он чугунною мантией покрылся
    И поскорее спустился в бельведер.

    И сказал кардиналу тот папа:
    – Не ходи в Колизей ты гулять,
    Я ведь твой незаконный папаша,
    Пожалей хоть свою римскую мать.

    Но кардинал не послушался папи
    И пошел в Колизей по грибы,
    Там он встретил монашку младую,
    И забилося сердце в груди.

    Кардинал был хорош сам собою,
    И монашку сгубил кардинал,
    Но недолго он с ней наслаждалси,
    В ней под утро сеструху узнал.

    Тут порвал кардинал свою рясу,
    Об кадило гитарку разбил.
    Рано утром ушел с Ватикану
    И на фронт добровольцем пошел.

    Он за родину честно сражался,
    Своей жизни совсем не щадил,
    Сделал круглым меня сиротою,
    Он папашей и дядей мне был.

    И вот теперь я сижу в лазарете,
    Оторвало мне мякоть ноги,
    Дорогие папаши, мамаши,
    Помогите по возможности мне.

    Дорогие братишки, сестренки,
    К вам обращается сраженьев герой,
    Вас пятнадцать копеек не устроит,
    Для меня же доход трудовой.

    Граждане, лучше просить,
    Чем грабить и убивать.

  32. Alex

    Nu-nţăleje Titus.

    Vaticanu îi cu filosofia, iar neamţu îi cu practica/realizarea. Aşă-i di greu de-nţăles?

  33. Titus

    Vorbe goale. Nemtii au fost intotdeauna socotiti mai apropae de dracul decat alti oameni, ei nu au nimic cu Vaticanul. Imi amintesc cum Misha Berlioz la intrebat pe Satana:
    – Vi nemetz?
    – Ia-to? Pozhalui chto nemetz, i-a raspuns Satana. Da, ia nemetz!

  34. Alex

    Biserica Ortodoxă Rusă tot parcă n-ave multi cu Puterea Sovietică.

  35. Titus

    Dar,matale mosulica, cunosti barem diferentele dintre bisericile catolice si ortodoxe? Sau aceste diferente nici nu au inportanta?

  36. Alex

    Diferenţe sînt. Numa ca n-au nimic cu cazu ista.

  37. Titus

    Domnul Mocanu aseara a intrecut masura cu metodele contraceptice si a capatat diaree. Si emisiunea nu a mai mers.

  38. Alex

    Youtube asara ave probleme. N-are nik „contraceptivu” cu asta!

    Apropo, Stalin întreba cîte divizii sau tancuri are Papa, avînd în vedere diviziile/tancurile germane.

  39. Titus

    Cand Stalin a intrebat, Germania nu mai avea nici o divizie blindata, era Sub ocupatia a 4 puteri…

  40. Alex

    Dap în asta cred că era şi „fişka”.

  41. Titus

    ANALIZĂ THE NEW YORK TIMES: Moscova a transformat Ortodoxia în armă pentru cucerirea Europei

  42. Alex

    Ortodoxia ca armă eficientă îi bună în Europa de Sud-Est. Nu mai departi.
    Mai degrab Rusia promoveazî un feli di revenire la ”normili leninisti”.

  43. Titus

    L-am vazut pe Dorinel Chirtoaca dansand beat in garaj sub muzica “Liube” “Davai za spetznaz”. Dar cum ramane cu oprirea tancurilor rusesti?

  44. Alex

    O s le opreasc. Dak împli Jiguliu lui cu butoiaşe-sticle cu bere şi vodkă şi iesă în întîmpinarea „duşmanului”, cîntînd „Davai za…” etc.

  45. Alex

    Vă zîk un „prikol”.

    Mai pi scurt, ma uit la filmele cu Mocanu din trecut şi cînd vini vorba di găgăuzi, el spuni că tăt ci vre el di la dînşii îi ca ii să să comporti ca minoritate naţională.

    Ceea ci nu vre s-înţaleagă Mocanu, îi cî găgăujî DEJA s comportă ca minoritate naţională. Pentru c găgăuzu cînd iesî în lume nu grăieşti în găgăuză. Corect? Corect!

    Videţ atunci şî voi k problema găgăuzului nu-i în aceea că el nu-nţăleji că-i minoritate. Problema lui îi că el nu-nţăleji CARE-I MAJORITATEA NAŢIONALĂ!

    Găgăuzu in mintea lui trăieşti înc-în Imperiu Rus, undi majoritari nu erau niş românii, niş moldovenii.

  46. Titus

    Dar prin anii 30 ai secolului trecut gagauzii s-au alaturat unui partid ultranationalist Roman!

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*