Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

Între valori europene şi practici medievale

Astăzi, 28 ianuarie 2009, împreună cu avocatul Ion Dron, am susţinut o conferinţă de presă la Chişinău, în care am cerut autorităţilor moldoveneşti să demonstreze că sunt ataşate valorilor europene, să renunţe la practicile miedevale în materie de justiţie şi să permită copiilor mei, Roman şi Adrian, refugiaţi acum patru luni pe teritoriul Ambasadei României de la Chişinău, să părăsească Republica Moldova.

Predarea de către Procuratura Generală a Republicii Moldova a presupusului dosar penal autorităţilor române le-ar da fraţilor Mocanu şansa unui proces echitabil, a spus avocatul Dron.
 
Am afirmat, la rândul meu, că am aflat din presă, săptămâna trecută, că Ministerul de Justiţie al României a decis încă pe data de 24 decembrie 2008, să refuze extrădarea fiilor mei, decizie care aşa şi n-a mai ajuns, se pare, pe căi oficiale la Procuratura moldovenească.

Impresia pe care mi-o creează mie această situaţie este că în România au început să funcţioneze nişte mecanisme europene, pe care oficialii români încă nu le stăpânesc cu îndemînare şi de efectele cărora aceştia se sperie, iar această spaimă le inhibează voinţa politică, fapt ce nu le mai permite să şi acţioneze eficient pentru depăşirea unor atare situaţii de criză cum este aflarea lui Roman şi Adrian de mai bine de patru luni pe teritoriul Ambasadei.

I-am rugat pe toţi cei implicaţi (sau care ar fi obligaţi să se implice) în depăşirea situaţiei, să facă abstracţie de presupusele mele corigenţe politice, să lase pentru timpuri mai bune speculaţiile privind eventualele provocări menite să influenţeze subversiv „o relaţie funcţională dintre cele două state” şi să se axeze pe latura umanitară a cazului.

Urmăriţi mai jos înregistrarea video a conferinţei

1 comentariu

  1. qwerty

    domnule Sergiu Mocanu,
    va sustin in demersul dvs. de a va proteja copiii. pareti rational, inteligibil, curajos cu masura, expresiv, tactician si strateg. ma mir cum ati putut face cateva PROSTII majore in ultimii ani, care v-au compromis… pacat.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*