Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

35 comentarii

  1. Alex

    Moşu cam nu-nţăleji tactica lu Mocanu. Dintr-o parti Mocanu parc-ar inţăleji c s-aflî linga Nenea Urs, cari dac s foieşti il distruji. Pi di altă parti Mocanu s-apuc di strîgat c s duci în NATO, bagînd Ursu în boali. Nu va pare tactica asta oleac oligofrenicî? Ha-ha!

  2. titus

    Eu am observat ca Jurnalul a inceput sa se lege de Porosenko, il face complicele lui Plaha, il jeleste pe Platon ca a fost extradat ilegal, avand cetatenie ucraineana. Mai are unde cadea acest post de televiziune?
    Sa lupti cu oligarhia si sa aperi oligarhii! A inceput sa creeze cultul personalitatii lui Nastase. Au facut emisiuni cu familia lui Topa, acum au aratat o emisiune cu sotia lui Nastase.
    Domnul Mocanu a anuntat un proiect nou de tara. Este Putin iritat pe unii romani, care se comporta cu cetatenii RM ca conchistadorii cu pieile rosii. Intr-o oarecare masura, domnul Mocanu are dreptate. Numai nu am inteles de ce detesta graiul muntenesc, doar la baza limbii romane standard sta anume graiul muntenesc.

  3. titus

    Este putin iritat nu Putin iritat. Greseala mecanica.

  4. Alex

    C Poroşenco îi un mafiot în lege nu s puni problema. Numa c Jurnalu o observat asta aghe cînd o fost arestat Platon.

    Da emisiuni despre dînşî ii fac pintru că-s „ciobănei” în suflet. Asta-i unica explicaţie.
    Ia sa-mi dai un link s ma uit şi la odoru şela di fimeie. hi-hi

    Sînt printri acii din România di Sud derbedei cu apucaturi di proprietari di robi. Şî pintru că-s nişti lichele, acolo poate niş mari onoari n-au, neavind alta plăşere, apoi cauta s-arati ca-s mai dihai ca moldovenii, sau chiar transilvănenii (îmi povesti unu odat) şî tot aşă.

    Da şel mai comedios îi sî-i vez pe-ai noştri cari s duc în România şî vin cu apucături de-acolo, la vorbî, la port. Vin cu vreo poantî, vreo „fishkî” cari la noi diloc nu ie foc.

  5. titus

    Sorry, am incurcat, emisiune s-a facut cu Topa. Cu sotia lui Nastase s-a facut articol:
    http:// jurnal.md/ ro/social/2016/9/20/andrei-nastase-si-a-aratat-sotia-cei-doi-se-bucura-de-o-casnicie-fericita-de-17-ani/

  6. Alex

    Bine.

    Prieteni, eu observ tot mai multi sămni c-o venit vremuri destul di greluţe pentru americani.

    Eu zîc că oricini n-ar cîştiga alegerile, SUA s duc din multi zoni de pe planetă.
    Tăt diferenţa o s fie c Trump o s faca asta di buna voie, da Clinton o să să ţîie cu dinţii şi o să caute să provoace războaie, revoluţii ş alti lucruri buni etc.

    Aşă c strategia lu Mocanu cu NATO îi greşîtă ş numa o să-l termini politic. Îi greşîtî şî din punct di vedere intern: lumea nu vre s-audă di Occident, degrab n-o s vreie s-audă ş di Rusia (mulţam lu Do(n)don) ş-o s cauti un proiect centrat pe Moldova,
    ş din punct di videre extern (vez mai sus).

  7. titus

    Adica propuneti un fel de “Albanie socialista” sau “O Coree de Nord” izolata de lume, sub guvernarea “Calaului”?

  8. Alex

    Moşu prevedi multi cataclisme în viitorii ani. Chiar aproapi di noi.
    Di exemplu ca Ucraina să să rupă în vreo cîteva bucăţ.

    În primu rind, ii putin probabil ca Mocanu s-ajiunga in Parlament. Lu Mocanu chiar daca i-ai da vreo citeva milioani de dolari, cu greu il baji acolo.

    Tăt treaba asta cu NATO ar fi posibila daca R. Moldova s-ar afla intr-o zona parasîtă di Moscova (ex. Europa Centrală, Balcanii).
    Mai pi scurt, inainti sa strigi ca ti duci in NATO trebuie sa aduci influenta Moscovei in regiuni la minimum. In cazul nostru asta insamna: să gasăşti piaţa di desfaceri si sa gasăşti 500 mii locuri di munca pintru acei care pleaca la Moscova. Ş-aghe dupa asta tre sa te-apuci di televiziuni rusăşti şi poati chiar di Biserică.

  9. Alex

    Ş să nu uităm di dependenţa energetică.

  10. titus

    Dar cine va asteapta in Nato? In Nato nu primesc state cu probleme teritoriale. Si in UE de asemenea. Daca Ucraina se va rupe in bucati si rusii ocupa Odesa, va fi o Transnistrie Mare, mai mare ca RM. RM se va afla intr-un pericol de moarte. Ramane sa fie facuta unirea cu Romania pana atunci. Doriti sa fiti condus de la Donbas? Sau doriti Odesskaia Respublica?

  11. titus

    Am privit emisiunea lui Viorel Pahomi (Realiatatea) cu Roman Mihaies. E circ, nu alta. Cui ii apartine “RealitateaTV” ca Pahomi isi permite asemenea circ? Domnul Mocanu nu a dorit sa vorbeasca despre acest post TV.

  12. Alex

    Tu pi moş îl întrebi? Întreabă-l pi Mocanu că el vre în NATO, nu eu.

    Titus, chiar dac Ucraina s rupi în bucăţ, asta nu-i garantat ca vini Moscova a doua zî pisti noi. Îi complicat tăt acolo.

    Realitatea, din cîti spuni Ţîra care-i director acolo îi a lu Sebastian Ghiţî. Esti aşă un mafiot în România. Da şi circ acolo o fost? Ceva interesant? Mihăeş îi o sculă nespalată de-alu Plohotniuc.

  13. titus

    Scrieti pe Google pahomi realitatea si priviti e ca la circ.

  14. Alex

    Am privit oleac. Pahomi o vrut să-l facî pe Mihăeş s recunoasc cî-i omu lu Plohotniuc şi c-îi bagat in campania electorala ca s facî scandaluri prin studiouri.

  15. titus

    Ceva mai inainte Pahomi l-a bestelit si pe Nastase

  16. titus

    Daca Ucraina este rupta in bucati, rusii din Odesa se vor uni cu Transnistria si vor fi la Tiraspol si Bender. Acum tiraspolenii au 20 de tancuri, daca se unesc cu Odesa vor avea cateva sute de tancuri. Si “rusii” nostri din Chisinau ii vor intalni cu paine si sare…

  17. Alex

    Tu crez c Kievu ţine la Odessa sute de tancuri? Hehe. N-are Ucraina de-am asa multi ca s ţîi sute la Odessa.

    N-o să să uneascî ii sînguri. Cî-s Mafii. Ş-o s fie luptî crîncenă. Moscova poate sî-i uneascî da nu cred. Transnistria îi pentru Chişinău da nu pintru Odessa. Dac grăim di Uniri.

  18. titus

    Nu neaparat la Odesa gasesti sute de tancuri. Eu m-am referit la regiunile Odesa, Herson, Zaporojie, Harkov, Donbas, Luhansk. Toate aceste regiuni vor intra in Novorosia, care va avea sute de tancuri. Si Transnistria va fi si ea parte componenta a Novorosiei. Transnistria se sufoca acum in blocada. Daca se face jonctiune cu Rusia, Transnistria devine parte componenta a Novorosiei intr-o noapte. Si atunci, sute de tancuri isi vor incalzi motoarele in Novorosia.

  19. Alex

    N-o s intri Transnistria in Novorosia. C nimi n-o lasa.
    In schimb armatei transnistrene i s pot da nisti tancuri in plus. Asta nu-i vorba.

    Proiectu Novorosia o eşuat. Nish nu stiu dac azi Moscova s-ar multumi numa cu Novorosia. Rusia dac vini, ap vini pin undeva la Jitomir – Vinita-Odesa. Mai departi ii discutabil.

    In generi eu zîc ca Rusia nu pre ari nevoie s vie la Chisinau pi tancuri. Ori tancurili şelea o s-arate cu tătu altfel dicît îţi închipui matali.

  20. titus

    Cine nu lasa Transnistria sa nu intre in Novorosia? Au ceva Transnistria si Novorosia cu dreptul international? Se supun unor legi? Transnistria are nevoie ca de oxigen de un coridor spre Rusia. Si coridorul va fi Novorosia, Numai ca Novorosia va fi o jumatate de Ucraina. Ucraina va fi fara iesire la mare, un tinut in jurul Kievului. Toate uzinele navale din Nikolaev vor lucra pentru Rusia. Astazi, Rusia nu poate vinde nave militare din cauza ca motoarele pentru nave se producla Nikolaev si Ucraina nu vinde nimic Rusiei. Transnistria are nevoie de un hotar cat de mic cu Novorosia ca sa devina Transnistria Mare. La inceput li se vor alatura gagauzii, apoi Usatii cu Baltul, apoi, ca sa nu se mai pierde timpul si Lapusna cu Chisinaul. Numai unirea romaneasca va poate salva.

  21. Alex

    Mătăluţî ai în vederi prin Transnistria Mari – Malul Drept+Malul Stîng al Nistrului şî tăt împrepună condus di Moscova?

    Proiectu Novorosia a murit. N-o luat foc. Uitî di dînsu! Oricum Moscova ari nevoie ca Kievu sî facî parti din Imperiu c-altfel nu s poati…

    N-o s fie nish un fel di Uniri. Ploho o s domneasca pina vin ruşii la Moghileov-Podolsk.

  22. Alex

    Eu nu ştiu cu cini Mocanu vre s fac Schimbarea.
    Numa in ultima vremi Mocanu o pierdut cîţiva „drugani”: pi Dron (aşela care-o făşe pi Maia s-asudi), pi Bogatu (care-o trecut cu tătu la Ploho), pi Negru (care-s faşi într-o urechi şî-s jioacî de-a obiectivitatea).

    Cu Bogatu în generi-i comedie. Pintru că la prima lui emisiuni, oameni lu Ploho l-o „opustit” oleac.
    Uiti şi-o aratat ii la tătî Moldova.

    https://www.youtube.com/watch?v=fmD3IqlrUBw

  23. titus

    Si Cheianu si Negru si Bogatu au fost pentru mine prin anii 2001-2009 niste luptatori cu regimul Voronin. Le citeam articolele de la Flux, Jurnal de Chisinau pe nerasuflate. Astazi, au imbatranit si au nevoie de lucru. Intr-o tara saraca si condusa de banditi nu-ti poti permite sa ai convingeri fixe. Nu mai cred niciun jurnalist din RM. Parca am avut vreo doua luni o “zvacnire” in inima, in 2015, primavara, cand Platforma Demnitate si Adevar a inceput protestele anti-plahotniuc. Din pacate s-a vazut repede cine sunt conducatorii.
    Cheianu, Negru, Bogatu presteaza celor care ii platesc, nimic mai mult. Nu cred niciun cuvant spus deei.
    Am mai privit un circ: Ghimpu s-a dus la Iasi si si-a lansat campania electorala. Am privit si ascultat ce spune acest mizerabil si am inceput sa simt un sentiment de repulsie fata de unire, sentiment, care nu l-am avut inainte. De ce apar asemenea sentimente? Din cauza ca diferiti nemernici ca Ghimpu si Chirtoaca au terfelit aceasta idee, ca trezeste repulsie.

  24. Alex

    Ghimpu terfeleşti unionismu. Da Dodon terfeleşti moldovenismu ş-îi tot dă cu ortodoxia înainti. Tari greţos, tari.

    Moldova – ţara ideilor terfeliti.

  25. Alex

    Apropo di terfelirea ideilor
    Lumea n-o să-s mai ieie după promisiuni di integrări şî tot aşă.
    Ş-atunci vini Şor şî li spuni: eu nu va integrez nicăieri, eu nu grăiesc în dodii, da fac. Veniţ la Orhei di vedeţ.

    Ş prostimea o s zîkă: da, furî, da-ş faci. Hehe

    Da Mocanu o sî sugă dejetu înainti. Lumea simplî o să-l alungi cu şuturi în fund cînd o să-l audî cu NATO.

  26. titus

    Iata, mai nou: Fiodor Ghelici a fost un an de zile “Unionist”. S-a dus la doamna Pavlicenco si s-a cerut sa intre in partid. Astazi declara ca il sustine pe Dodon si se cere in partidul socialistilor. IDIOTISM!
    Am privit o emisiune in limva rusa de la televiziunea lui Dodon. Dron, Mihaies si Iurie Rosca in discutie. Mihaies s-a gudurat pe langa Rosca, spunand ca “Iurii Ivanovici moi bivshii ucitel’, ia nacinal u nego svoiu karieru”. Dupa care Iurii Ivanovici i-a citit o lectie de dughinism, s-a ras de ideea unirii, a declarat ca Romania este o colonie si nu o tara si le-a spus la toti sa citeasca “umnie knijki”. Apoi Mihaies, vrand sa straluceasca cu vreo cateva idei stralucite, a declarat ca doreste sa uneasca sistemul financiar al Romaniei cu RM si sa se treaca la lei romanesti. Iurii Ivanovici i-a spus ca e o mare prostie.
    Eu am impresia ca asist la un teatru al absurdului.

  27. titus

    Nu cred ca ar trebui sa-l terfelim pe domnul Mocanu. Sa avem rabdare si sa vedem noul sau proiect de tara. Chestia cu Nato poate fi realizata doar daca facem unirea cu Romania.

  28. Alex

    Eu nu-l terfelesc. Eu spun cî-n Moldova s-o terminat cu democraţia. Aşă iluzorie cum era e. Gata. Finita. Aşă cum în Rusia, Belorusia duşmani lu Putin şi Lukashenko nu pot veni la puteri fără s facî revoluţie aşă ş la noi.

    Mocanu credi că cineva o să-l aresteză pi Ploho. Poati, dac Putin s-înţăleji cu Obama şi Merkel, ap da – il aresteaza. Hi-hi. În rest, aşteptaţ…

    Ş la drept vorbind, eu socot c dac lumii noastri îi dai numa două alternativi: Plohotniuc ori Mocanu ş niş o a treia variantî… ei o să-l aleagî pi Ploho.

    Lumea noastrî n-ari nevoi di proiectu şi tarakani lu Mocanu. Eu îi cunosc pi oameni iştia. Ii vor „tupo” s traiasca ghini ş sa ramîie cu tarakani lor în cap. Nu li trebu lor niş UE, niş NATO, niş Rusia, ş niş Uniri la drept vorbind.

  29. titus

    Pacat ca ati devenit atat de pesimist.

  30. Alex

    Eu nu-s pesimist. Pur şi simplu, S-O PUS CAPACU.

    Cînd l-am văzut pi Dron c-o adunat sămnăturili necesari ş pi Bogatu la Prime am înţăles că – GATA! Varianta revoluţiei soft a lu Mocanu nu mai e posibilă.

    Societatea pre tari o degradat ş Plohotniuc ari grijî ca degradarea s meargî înc mai diparti.

    Noi făr s băgăm vreo cîteva mii di oameni la puşcărie şi la alti cîtiva zăci di mii să li limităm drepturili – nu rezolvăm problema. Da ii n-o s vreie cu ghinişoru ş-o s ducî tăt spri varsari di sîngi. Vreo cîteva zăci sau chiar suti di morţ.

    Aista-i verdictu meu. Restu-i foai verdi.

  31. titus

    Cine o sa faca revolutie? Am vazut astazi o gramada de oameni prosti facand protest in sustinerea lui Ilan Shor. Le-a platit cate 50 de lei si i-a adus sa protesteze. Turma de mioare. Mafiotii ii vor face pe oameni sa se bata unul cu altul, iar ei vor fura ce a mai ramas.

  32. Alex

    Mocanu îi tot dă cu „Zagranitsa nam pomojăt”… N-ari soluţii omu. „Hai aşteptăm alejerile din SUA, apoi şeli din România, apoi şeli din Germania şi Franţa, apoi şeli din Rusia” … apoi încî nu ştiu ci.

    Sînt riscuri. Da altfel cum? Macar moldoveni s-or trezî din somnu dulci.
    Moldoveni fug ca dracu di situaţiili cînd tre s-aleagî din douî una. Îi dreaptî varianta asta cu niş calari – niş pi cal. Eu iaca ştiu o familii, undi unu-i cu Platforma, unu-i cu Ploho, da copkilu-i cu Maia.

  33. Alex

    “Niş calari, niş pi jios”. HEh

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*