Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

20 comentarii

  1. Alex

    Dondonel amu tari s răţoieşti pi la TV c el o s facî referendumuri, c el o s vii cu proiecti di leji, c el acolo nu ştiu ci o s rezolvi în politica externî. Hehe

    În jiumati di an di la alejeri Ploho faci schimbări în Constituţii şî-l lasă făr di niş o prerogativî serioasa. C oricum treb di facut reforma administrativ ş-a Procuraturii ş n-ai cum s nu ti baji la Constituţii. А заодно…

    Dodon o să graiască ş-o să grăiascî, da tăţ şeilalţ o s rîdă di el, cum rîdeu di Tarlev pi vremuri. HEHE

  2. titus

    Domnul Dodon este un om fara stima fata de intelectuali. Minciuna grosolana izvoraste din creierasul acestui brontozaur cu trei facultati si titlu de doctor in economie, care doreste sa ridice economia, vanzand mere si vin rusilor. Niciun cuvant despre investitii rusesti in industrie. Dodon este un candidat al vulgului, care traieste inca cu cantecelul:
    Hai veniti bielorusi
    Sitatari si tungusi
    Poama dulce v-asteapta…
    Poate fi un presedinte de colhoz.
    Vreau sa vad in RM un lider modern unionist. Un lider, care s-ar intelege cu Romania in privinta investitiilor industriale, un lider unionist pragmatic, care s-ar dezice de agresivitatea antiruseasca, care ar formula unionismul romanesc bazat pe interese economice, fara de lozinci demagogice primitive ghimpiste.

  3. Alex

    Do(n)don dac şî nu stimeazî pi cineva, ap în primu rind pi dînsu.

    Plohotniuc ştii ce-i mai bini pintru unionişti. Dam le-o deschis şi post TV di undi-i hrăneşti cu poveşti.

    El vre s-aibă două turme mari: una unionistî (15-30 %) şi una dodonist-putinistî (30-50%). El o sî steie la nijloc, ori mai bini-zîs deasupra lor ş-o sî-i freci pi tăţ.

  4. titus

    De ce i-au eliminat din joc pe Pavlicenco si Mihaies?

  5. Alex

    Pentru ca unioniştii s să ducî la Ghimpu. Amu Ghimpu în loc de 2-3 %, o să aibă 5-6 % ceea ci pintru dînsu nu-i dilok rău.

    Adica, eu nu-s cadavru încî. Lumea pi mini încă mă vre.

    Pi urmî procentile iestea Ghimpu o s li faca cadou lu Lupu.

  6. titus

    Si daca unionistii se duc toti la doamna Gutu? Ca pe ea au inregistrat-o.
    Ghimpu este cazut rau in cap. Asemenea prostii, eu nu am intalnit nici in discursul lui Dodon. Daca se mai continua cu unionismul pe linia lui Ghimpu, nu mai ramane niciun intelectual unionist. E o profanare totala a logicii si a ratiunii. Poti sa tsupai 25 de ani in jurul unui cantecel despre limba si alfabet, dar a crescut deja generatia care nu are Probleme cu Limba si Alfabetul. Oamenii doresc o foaie de parcurs concreta in privinta infaptuirii unirii. Exista cerinte concrete catre liderii nostri, dar si catre liderii Romaniei. Numai cu “Hora Unirii” jucata in opinci, podul de flori si poezii despre Stefan, nu va merge mai departe. Timpul lui Hadarca, Ghimpu, Chirtoaca, Pavlicenco, Dabija, etc a expirat.
    De doamna Pavlicenco imi pare rau, dar ea este acum mai mult bunicuta a trei nepotele de la Hamburg, trebuie sa se ocupe mai mult de chilotei si ciorapiori, nu de lupta politica. Unionistii au nevoie de lideri noi, care ar fi departe de poezie si balade mioritice, dar aprope de industrie, energetica, comunicatii…

  7. Alex

    Cii mai mulţ unionişti nu sî duc la Guţu pintru cî Guţu printri unionişti nu-i aşă di popularî. Ş mai ales, e în ultima vremi o dat dovadî di ambiţ „nesănătos”. Hehe.

    Unionismu o devenit un mijloc di frecare a minţîlor tari bun atît în RM, cît şî-n România. Şi împotriva aşă numiţîlor unionişti şeilalţ cari-ş spun români li-i greu sî lupte, c-amuş îs acuzaţ di antiromânism, putinism etc.

  8. Alex

    Mocanu cu Revoluţia lui intelectualî chiar ma faci sî disper.

    N-ari cum s s producî revoluţii intelectuali la noi. Pintru cî marea majoritati a intelectualilor la noi ori pleacî pisti hotari, ori devin curvi ali Mafiei.

    Populaţia degradeazî tot mai tari. Din şcoli ş universităţ ies din an în an tot mai mulţ proşti.

    Cari revoluţii intelectualî? Mocanu, tu şi bei acolo?

    Plohotniuc deam o prins faza. C nu dijeaba l-o cumparat pi Saracu cu tăt cu kiloţ ş-o mai făcut canalu cela unionist. Ploho vre ca acii care-ş spun români s nu vreie s deie dejet di dejet ş s socoatî c iaca fac UNIREA ş vini RAIU pişti dînşî.

    Mocanu n-ari cum sî-nvîngî în lupta cu Bogatu, Unirea TV, ajiutaţ încî din Romînia di Băse ş di Dungaciul, cari-s bucurî cî creşti numaru unioniştilor din disperare.

    Numaru unioniştilor creşti pi sama şelor aldi Chirtoaca, cari ascultî cînd îi printri a lui LiuBĂ, sau Krug, ş cari la fiecare 5 cuvinti ardi cîti-un B_L_E_A_H. Iac-aşă.

  9. Alex

    HEHE

    În sfîrşît am apucat sî-l văd pi Mocanu la O Seară Perfectă.

  10. Alex

    Un prikol plin de-nţălesuri
    —————————

    La un moment dat în zîua di 27 august, Plohotniuc intră pe-o pajinî di facebook undi găsăşti următoru text:

    „Ziua Independenței este ziua în care sărbătorim cu bucurie despărțirea de lagărul de concentrare sovietic, de o lume a falsului și a crimei camuflate în propagandă în masă în numele unui “bine” care ascundea răul.
    În această zi, onorez cetățenii simpli care au ieșit atunci în PMAN și eroii care și-au riscat viața în războiul de la Nistru pentru libertatea noastră.
    Republica Moldova nu este țara noastră, Republica Moldova este statul-instrument prin care vom putea realiza Unirea românilor de pe ambele maluri ale Prutului. Avem nevoie de statul de drept – Republica Moldova pentru a ajunge în lumea civilizată.
    La Mulți Ani, România!”

    Terminînd di citit, Plohotniuc o schiţat un zîmbet şi cu un „Sergiu, Sergiu, parcî m-aşteptam la mai mult di la tini!” o-nceput a răsfoi pajinili agendei lui…
    Apoi îşi scoati din sumcuţî unu din telefoani ş-apasî pi butoani formînd un număr. Pisti puţîn timp la “capătu firului” s-audi o voce.
    „Să trăiţi, domnule Plahotniuc! Ce surpriză din partea Dvs! Vă pot ajuta cu ceva?”

    Era vocea lui Petru Bogatu…

  11. Titus

    Ati incalecat calul criticilor si acuzatiilor adresate domnului Mocanu. Imi este foarte incomod sa continui dialogul, fiindca domnia sa nu va raspunde.

  12. Alex

    Moşu o vrut s spuie numa c „fenomenu natural” Mocanu o ajiuns în mari măsurî s fie ţânut sub un anumit feli di control şî folosît în masura posibilităţîlor di „agronomu” Plohotniuc.

    Asta e, prieteni!

  13. Alex

    În legătură cu şansîli lu Mocanu de-a ajiunji în Parlament.

    Mocanu o pierdut unionişti. Pi Mocanu n-o să-l votezî acii care-s cu Năstase, Usatîi, Dodon. Sîngura speranţî a lu Mocanu îi Maia Sandu cu electoratu ii.
    Mocanu ar vre s facî rost di Maia. Maia ar fi mascota lu Mocanu. Hehe.

    Numa cî Maia dacî-s duci cu Mocanu rămâni fărî „dvor”, rămîni fără piarişti, fără Sondăjîşti etc., mai pi scurt în chelea goalî. Nu cred c-atunci mulţ o s-o inviti pi la televiziuni. Mocanu cu tari mulţ îi sfădit. Pi Mocanu tari mulţ nu-l au la inimî.

    Mai esti a doua variantî. Cî Maia dup-alejeri moari, ş-atunci trebui di pescuit electoratu ii. Da asta o s fii greu. Mai degrabî Ploho cu resursîli lui îl pescuieşti creînd o figurî politicî nouî. Sau împingîndu-i spri unionism. Sau ş-una, ş-alta.

    Aşă cî treburili lu Mocanu îs sluti.

  14. Alex

    Iaca Mocanu n-o vrut s citeascî întrebarea me.
    Da eu va zîk cum poţ rapid s scapi di Plohotniuc fărî s duci zăci di mii di oameni in piaţî, fărî Jurnal TV etc.

    Ai nevoie numa di 100 şi ceva oameni bini organizaţ, motivaţ. Cari-s împart în cîteva ceti şi s duc într-o noapte la GBC, Nobil Club, Drive, Publika, sediul PD ş „tupo” li dau foc.

    Ş gata, bre. Dup-asta ori lumea iesî în stradî sîngurî şi Ploho fugi, ori Ploho transformî Moldova într-o Corei di Nord a Mafii cari n-ari cum sa rezisti mult.

    Ş gata. Da Mocanu freacî minţîli cu revoluţii intelectuali ş „Zagranitsa nam pomojăt” cînd chiar drugu lui, Dron, s-o-mpotmolit în dracu ştii ci…
    Nu-i cu cini s faci revoluţii intelectuali în Moldova! Oameni cari nu-s în sluja Mafiilor îs nişti lupki sînguratici caş Mocanu cari-s pre ambiţîoş c s s înhami la căruţa lui.

  15. Titus

    Aveti in vedere un fel de “nebesnaia sotnia” ca la Kiev in 2014? Cu ce s-a terminat?

  16. Alex

    Nu ştiu dac s poati di facut o paralelî.

    Di fapt, nu-i „fishka” in moartea cuiva. Faza îi în a porni un protest pi cari nimi s nu-l poatî controla cari s pui capac lu Ploho.

    Vouî nu va pari straniu, c-o fost zăci di mii di oameni la protesti ş niş-o steclî di la vreo clădiri de-a lu Plohotniuc n-o fost spartî? Adica cum? Moldoveni o dat foc la Parlament şî Preşădinţîi. Da clădirilor lu Ploho s ruşînează? Şeva nu-i normal aici. Chiar dă di gîndit.

  17. Alex

    Mocanu îi dă nainti cu sîmţu umorului.
    Măi, nii nu ştiu cum niş nu ni-i a pleca pisti hotari din disperari, da niş a umor nu ni-i.
    Noi treb s-acţionăm!

    Da Mocanu cu politica asta a lui elitistî o s-ajiungî în vreo 4-5 ani acolo di undi o pornit – Republica Eurasiaticî Moldovneascî.

    Catî di maşinî grîu, Sergiu, din cari ai s-obţîi făinî pintru colaşi cu cari ai s-întîmpini împăratu la Nistru. Lasî umoru, avioanili, euratlantismu, unionismu rafinat ş restu tarakanilor!

  18. Titus

    Domnule Alex, dvs chemati lumea la o revolta, nu la o revolutie. V-am mai povestit, baten’ka, cum au facut aristocratii rusi “revolutie” inpotriva imparatului rus Pavel I. S-au imbatat vreo suta de ofiteri si s-au dus la palat, unde trebuiau sa-l faca pe imparat sa semneze un manifest de dezicere de putere, dar si sa limiteze puterea monarhului. Dar, in loc sa-l puna sa semneze, l-au lovit cu o “tabakerka” in cap si l-au omorat. A doua zi, la putere a venit fiul sau, care a avut putere nelimitata, ca si taica-sau. Nu s-a produs “revolutie” ci revolta.

  19. Alex

    Problema îi cî noi nu avem un Ceauşăscu ca s facem Revoluţii. Da avem un bandit. Ş niş nu ştiu cum di numit treaba prin cari scăpăm di dînsu.

    Ma uit la Mocanu cari deam di vreo 6 ani s luptî cu Ploho, da Ploho tot mai puternic ş mai puternic. Ş Mocanu grăieşti di umor, c oameni lu Clinton o s deie ordin sî-l arestezî pi Ploho… Off. Di parcî Ploho nu ştii cî sînt pericoli ş nu ie măsuri.

    El deam di luni buni s pregătişti pintru alejerile viitoari parlamentari undi Mocanu va participa ş-în Parlament IAR nu va ajungi. Hehe.
    Ş dupa asta în cîţiva ani mari riscu s ni integrăm în „Eurasia”.

  20. Titus

    Nu sunt de acord cu domnul Mocanu in privinta “omului estic”. De ce? Fiindca “omul estic” a devenit bestial dupa ce i s-a implantat in cap ideile vestice despre comunism. “Intelectualul creator”, profesorul Preobrajenski l-a cioplit pe cainile Sharik, un material virgin, pe care putea scrie orice informatie. Pe Schwonder la cioplit invatatura occidentala marxista, clocita si adusa in Rusia din Occident: Elvetia, Germania, Franta, Anglia. Toata tragedia consta in faptul ca “omului estic” i s-a injectat prin intermediul Schwonderilor niste prostii occidentale, rupte de la viata reala. I-au fost injectate cu forta, fara sa fi acceptat. Materialul din seringa injectiei era occidental, corpul omenesc era estic. Reactia corpului la injectie a generat un schwonderism necontrolat si spontan.
    In General, ultima emisiune a domnului Mocanu nu mi-a placut. Am avut senzatia ca a fost trasa de par sau supta din deget. Inteleg ca este complicat sa spui ceva concret astazi, dar sunt deprins sa vad in domnul Mocanu un lider politic, nu un comentator sau filozof. Nu spun ca ar fi rau ca comentator, e unul de exceptie, dar avem nevoi astazi de lideri politici activi. Comentatori suntem prea multi, comentam, comentam, comentam…

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*