Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

LA MOLDOVA … Parodie de „Good bye, 2016!”

Mașini de lux și la volan câte o Natașa, Olea sau Anjăla, dacă nu ai intuit la timp că în secunda următoare se va aprinde culoarea verde a semaforului, îți vor striga cu dispreț: “Și n-ai gaz, blea?!”

„Saloane de frumusețe” cu „Porsche” – uri albe în parcare, unde aceleași Olea, Natașa și Anjăla își petrec mai toată ziua în pregătiri pentru „Drive”-uri nocturne – „viață de basm” pe care o vor petrece în localuri selecte cu masculi în regim de relaxare după „vânătoarea zilnică” a banului public.

Politicieni, Olea, Natașa sau Anjăla, iarăși mașini de lux, girofaruri, judecători, mașini de lux, procurori, mașini de lux, popi, mașini de lux, jurnaliști, mașini de lux, analiști politici, mașini de lux. Palate, restaurante, televiziuni cu … câte un „stand up” de la Olea, Natașa sau Anjăla, nah ..! Mulți, foarte mulți și fericiți, dodoni, canzi, filipi, diacovi, buligi, țuți. La fel de mulți, dar mai triști filați, lupi, voronini, ghimpi sau chirtoace. Și, peste toate – doar un solitar Plahotniuc.

În rest, mizerie, multă mizerie: sate, orașe, străzi, fântâni, râuri, parcuri, piețe, closete și pe deasupra un Chișinău eșuat în ruine și bălării. Copii ai străzii, veterani, pensionari, invalizi, cete de huligani, narcomani, curve minore, ucigași juvenili, profesori la păscut vite, bețivani, boschetari și două căi de evacuare a rataților sociali și politici, doar două: Aeroportul Internațional Chișinău – for One Way Ticket, sau Cimitirul Doina – for Forgetfulness Eternity.

Și nu doar mizerie, dar și prostie, la fel de multă: Usatîi, blesteasșie, Leps ș-un stakan di vodkî; Dodon, refugiați sirieni, Putin, rușî-s buni, jandarmu’ român nu-i aiși stăpîn, popa Markel șî fimeili sterpi; Năstasî, frate-so, mă-sa, batistî pi țâmbal, plânsîti șî bociti, feti, Cheianu, manipulare, corturi, Sliusari șî națîuni moldovneaskî, popor deșteptat șî Dodon președinti, papuși din chelea lu’ Plahotniuc, Iuda, Liuda și Burebista, iarși Usatîi, televiziuni, abonamente, Ana Ursaki, „Mă-ta-i Doamnî, eu îs advocatî!”…

Hi! 2017!

6 comentarii

 1. Alex

  Аффтар жжот. Пешы исчо!

  Hehe

 2. Vadim

  Toate EVENIMENTELE anului 2016 intr-un articol. Foarte tare!

 3. Vladimir

  Cât adevăr si câtă tristețe…..

  La Mulți Ani domnule Mocanu!!!

 4. Titus

  Bravo, domnule autor.

 5. Anti METROkgb-stul V. Tentrall

  Mocanu esti un OM de NOTA 10+ RESPECTTTTTT!

 6. Roman

  Bravo !

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*