Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

Prințul și Prostul Satului – o calamitate mult mai mare! 

Liderii preparați și “livrați spre consum curent” electoratului moldovenesc de jurnaliștii și “activiștii civici” căzuți din carul lui Filat, nu ratează nici o șansă să fie penibili!

Calamitatea naturală din noaptea trecută nu a făcut o excepție pentru două dintre cele mai grotești personaje ale vieții publice de la noi: Prințul Moștenitor al “nesăbuitei fudulii moldovenești” și desigur, neobositul și omniprezentul Prost al Satului.

“Guvernanți, lăsați dracului bâlbâielile! Introduceți starea de urgență!” – îi “sare muștarul” dis-de-dimineață lui Ion Sturza pe pagina “Alteței Sale” de Facebook și imediat toate druștele “un pic grizate” ale jurnalisticii “independente” îi dau cu transformarea “cretinismului cu pricină” în știre de Breaking News.

“Parlamentul să se convoace de urgență!” – poruncește în numele “poporului deșteptat”, Prostul Satului pe paginile acelorași publicați.

Bine, acești doi “frumoși și deteștepț flăcăi sorbiți din priviri de Maia Sandu”, nu au de unde să știe că Starea de Urgență presupune întâi de toate restrângerea, prin lege, a drepturilor noastre cetățenești, dar toți cei care vă încântați de orice năstrușnicie lansată de ei, nu puteți călca de atâtea ori pe aceiași greblă!

Or, după ce l-ați făcut pe Plahotniuc cu Președinte ales de întreg poporul, după ce iată, iată îl faceți și cu un “Uninominal de toată admirația europeană” a venit momentul sa-i mai dați și o “Situație de urgență”!?

Peste o săptămâ, două soarele de primăvară o să ne readucă voia bună și optimismul, care ne vor ajuta să conșteintizăm că am trecut peste una dintre cele mai mari calamități naturale, că suntem sănătoși și plini de puteri și că pierderile materiale, cu puțină străduință în plus le vom recupera în curând. Va trece, din păcate, încă mult timp până vom putea depăși “calamitatea prostiei omenești”!

5 comentarii

  1. Alex

    Да, Титус.
    Плохо ый шэфу, да ш луй ый тремурэ фунду.

  2. Titus

    Cand veti fi arestat, tovarase Alex? Cand vine “ciornii voronok” dupa Dvs?

  3. Alex

    Кред к дям дупэ Киртока а вени ш рынду меу. Хе-хе.

    Ыл врей пи мошняг арестат? Мда. Бэй, мошу ну’й персоаны атыт ди важникы пинтру аший кари стэпынеск ашэ жувине. Ашэ кы о с май стау ла либертати. Аста нума дак поц с нумешть тэт тряба аста либертати.

    Кум ера аколо… “О, либертати, сфынты либер-та-ти…” Май цый минти?

  4. Titus

    Vrem sa traim sub stea albastra…..

  5. Titus

    Da, cate mizerii au profitat de prostia oamenilor si ne-au invartit ca pe niste porumbrei in cer. Trebuie sa traiesti o viata de om ca sa intelegi de ce rahatul pute la fel, fie el produs de unionist, dondonist sau… pohuist…

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*