Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

Lecția Ghimpu!

“Hoții de mare” erau fie simpli pirați, fie corsari. Corsarii erau tot pirați, dar… cu permisiune oficială de la guvern pentru jafuri armate în numele autorităților statului, prada trecea în proprietate acestuia, iar jefuitorii deveneau patrioți și promotori ai unei cauze naționale sau a unei idei înălțătoare. Spre deosebire de hoții banali ai lui Plahotniuc sau ai lui Filat, hoții lui Ghimpu au fost acoperiți întotdeauna de o cauză pe care o împârtășește o bună parte din populație, oameni care au închis și mai închid ochii strâns la derapajele democratice și de legalitate ale golanilor împroprietăriți la adăpostul “cauzei naționale a românilor basarabeni”. Să jefuiești statul lui Ribentrop-Moltov poate fi o soluție unionistă “genială” atunci când duci un râzboi fără scrupule împotriva unor alte haimanale, în cazul nostru – proruse, acoperite la fel de bine de o altă cauză, la fel de măreață și împărtișită plenar de o altă parte a unei societăți debusolată spiritual.

Oricât de multe alte motive ar avea alegerea lui Shor în funcția de primar în matca românească a Orheiului, există încă o motivație de anxietate “liberală și unionistă” a populației din acest oraș, dosită cu grijă de cei care se hrănesc din propagandă și manipulare prin viața publică de la Chișinău. Hoțul de miliard, prorusul, “înnobilat prin mariaj” cu sânge caucazian și popularitate moscovită de Jasmin, acum este idolatrizat și “pus la icoane” de o pupulație adusă la “sapă de lemn” prin contribuția directă a frunașului liberal Nastas, măritat cu soi pur-sânge carpatin și cu forță mediatică de protv de a combate subtil iepuizarea resurselor naturale de la Cariera de piatră din Orhei și neplata impozitelor în bugetul local.

Moldovenii sunt produs românesc modificat genetic de sovietici la sfârșitul anilor 40 ai secolului trecut prin lichidarea brutală a celor mai puternice specimene și hultuirea cu altoi tătaro-mongol a celor mai bicisnice exemplare, transformându-i pe cei din urmă  într-o masă biologică de golani extrem de dubioși sub aspect național și de civilizație umană. Când s-au schimbat condițiile de viață politico-idiologică o bună parte dintre mutanții “națîunii moldovnești” au avut putere să-și revendice adevărata obârșie românească, dar foarte puțini au reușit să-și depășească condiția de golan. Cea mai bună dovadă este haimanaua cu papion și băsmăluță la buzunar, Ghimpu, care din punct de vedere “anatomic” nu se deosebește cu nimic de haimanaua rusească, Dodon sau de haimanalele fără identități naționale, politice sau de alt indice uman, Plahotniuc și Filat.

Ghimpu este hoț, dar nu un hoț oarecare, ci unul acoperit. El a coordonat “la sânge” hoțiile la primăria nepotului petrecăreț și la ministerele care i-au revenit după împărțeala mârlănească a instiuțiilor statului. A doua zi, după depozițiile lui Grozavu în fața procurorilor, Chirtoacă urma să fie reținut și numai Dumnezeu știe ce i-a dat Ghimpu lui Plahotniuc în noaptea de miercuri spre joi ca avertismentele nepotului socialmente iresponsabil de a-și pune capăt zilelor daca vin să-l ridice, să nu fie aduse la îndeplinire. Aproximativ la fel stau lucrurile și în cazul lui Chirilciuc, care dacă începe a colabora cu organele de anchetă, Ghimpu va trebui să-l scoată din laț pe un alt tânăr ipocrit pe nume Munteanu Valeriu.

O societate de golani – săraci, neinstruiț, eșuați, nomazi sau sedentari, împroprietăriți, cu papion și băsmăluță sau în cojoc de oaie, parfumați sau cu mirosuri naturale, cu exprimări articulate sau onomatopeice, cu Harvard-uri și Sorbone sau fără BAC, proruși sau români – nu are nicio șansă de civilizație occidentală fără ruperea legământului cu un trecut vicios, fără depășirea propriei condiții de oameni mici, fără sacrificiul de a omorî în fiecare clipă haimanaua altoită subversiv în codul nostru genetic.

Noi, comunitatea idealistă, romantică, românească, europeană și liberală avem prima șansă dacă însușim bine lecția Ghimpu.

1 comentariu

  1. Ion

    Ghimpu l-o ascuns pe Chirtoaca la vila lui in colonita fiindcă are probleme cu capu. Si bocește in “tazic”.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*