Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

ProTV prepară știri și înjgheabă scuze

Protv Chișinău a încercat ieri, să “înjghebe” o scuză publică după ce duminică, 11 iunie, a fost prins “în flagrant delict” la manipulat privitorii cu o știre preparată în “bucătăria” unui om de afaceri PL-iste de așteptare la CNA, de consoarta acestuia, Lorena, pe nume de fată mare Bogza.

O scuză este întodeauna “ruptă din rai”, mai ales atunci când cel în culpă se asigură ca ea să ajungă în timp util la ultragiat. Atunci, însă, când manipulez la o oră de maximă audiență la televizor, iar în momentul în care începe să-ți “ardă kuru”, publici “un text dosit” pe o păginuță de internet, acționez cu deosebit cinism împotriva interesului public, or tocmai asta face Protv în știrea anexată.

Cică: “Ținând cont de anunțul lor inițial, că nu vor vorbi în fața mulțimii, ProTV Chisinau a indicat, în mod eronat, în buletinul de stiri de duminică, că niciun lider politic nu a tinut discursuri.”. Foarte frumosă distăinuire, nu?

Deci, ProTV Chișinău face știri din vorbe aruncate pe vânt de politicieni și nu din faptele reale ale acestora. Deci, ProTV Chișinău face știri nu din clasica triadă jurnalistică : Ce? Unde? Când?, ci din “religia” că politicienii sunt buni de crezut pe cuvânt.

Atunci la ce vă mai trebuie camere de luat vederi și microfoane? Faceți-vă știruțele din discuțiile de la bucătărie cu soții voștri dacă tot v-ați măritat cu partidele politice!

P.S. “Arde kuru” este o sintagmă din arsenalul intelectual al noii clase politice de la Chișinău. Elita pro-europeană de după 2009 are acum kuru’ în pușcărie, gura în stradă și câteva limbi prin studiouri TV. Teoria revoluționară – “arde kuru” a fost elaborată pentru cel mai mare și cel mai securizat kur din Republica Moldova. În realitate kuru’ cu pricină – singura proprietate legitimă a lui Plahotniuc, deocamdată doar mocnește la temperaturi mari și nimeni nu știe când va exploda. Până una alta, ard în flăcări toate fundulețele jurnalisticii și societății civile moldovenești care au gravitat ani de zile în jurul kurului lui Filat.

http://mobi.protv.md/stiri/politic/lideri-politici-la-protestele-de-duminica-din-fata-parlamentului—1913991.html

2 comentarii

  1. Maria

    De mult n-am mai ris cu atiita pofta.Bravo domnul Mocanu.Suntetsi un bun pamfletist

  2. Ion

    Bogza la pușcărie după ce sa “vrajit”cu Pl-știi ,a manipulat opinia publica cum a vrut “bibirigul” ei si a dus moldovenii intr-o borta cum este Pro-tv plin de fete bune de măritat.Jos cu Bogza si expulzata într-un sat sa îmbătrânească acolo.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*