Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

Bucureșteni, ați pățit-o?!

Noi, basarabenii, de 70 de ani “mâncăm la k…kat” că jandarmii bat!
(Parodie de memorie istorică pentru ACUM)

Noi, Asociația Basarabenilor cu Vîrși pi Mozg (creeri, pi limba voastrî) Lăsate de Biciul Jandarmului Român (ABVMLBJR) facem această declarație în legătură cu mardeala jandarmerească din Piața Victoriei, 10 august 2018.

Au trecut peste 70 de ani de când noi, basarabenii “mâncăm la k…kat” că jandarmul român ne-o bătut pe noi în perioada când ne-o luat din brațile puternice și moi ale rușilor și ne-o pus jugul burghezo – moșieresc pe grumaz, iar voi, fie că o faceți pe prostu’, că nu înțelegeți “moldovenește”, fie că aveți cu toții sânge de jandarm, v-ați făcut că nu ne auziți.

Noi, de la gazele lacrimogene ale jandarmilor români, folosite împotriva noastră în perioada interbelică, plângem deja în a treia generație: am plâns în troiene siberiene și în stepele din Kazahstan, am plâns pe deal la kolhoz și în băligarul de la Complexele de Vite Mari Cornute, plângem și acum pe pamperșii boșorogilor italieni și pe lanurile de căpșune din Spania. N-am plâns de frig, sete sau jigăraie, pentru că peste tot ne-o fost bine și ne este bine în continuare, dar usturimea biciului de jandarm nu ne trece și nici gazele lacrimogene nu se mai evaporă din sufletele noastre, iar copiii noștri se nasc până acum cu lacrimi în ochi.

Acum a venit rândul vostru, soroșiștilor, să aflați ce-i suferința adevărată și nu mai dați vina pe Dragnea, că nu-i vinovat omu’ că vouă vă place mai mult “multinaționala Iohannis” decât “raționala Dancilă”. Drept și-a pus întrebarea înaintașul nostru, strămoș de a lui Ștefan cel Mare și Sfânt, Membru al asociației ABVMLBJR și fost judecător CEDO, Domnu’ Pavlovski: “Cine a spus că jandarmii români s-au schimbat?” Nu s-au schimbat! Vă zicem noi! Memoria noastră istorică îi lungă și putem să vă spunem că așa cum erau jandarmii care v-au bătut pe voi cu măști și țestoase pe ei, i-am recunoscut că sunt aceiași care i-au bătut pe buneii noștri. Noi putem să venim cu martori oculari și să-i recunoaștem la judecată pe jandarmi, pentru că ei trebuie să răspundă ACUM pentru toate.

În numele Asociației Basarabenilor cu Vîrși pi Mozg Lăsate de Biciul Jandarmului Român, semnează Domnu’ Sliusari, “român pintru o zî și o hi de-ajuns”!

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*