Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

Pe 1 decembrie, se face Unirea “Pă Gratis”!

Pamflet românesc fără perdea, fără „sovisti” și fără rouming

Ieri, la ședința comună a Guvernelor României și Republicii Moldova, a fost adoptată o decizie istorică. Au fost eliminate serviciile de rouming pentru ziua de 1 decembrie între cetățenii celor două state românești. Latura cea mai drăcoasă a evenimentului este că acest lucru a fost prezis încă de Iuliu Maniu, în discursul lui la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia pe 1 decembrie 1918.

Iată ce spunea marele înaintaș, în acea zi: „Noi, Onorată Adunare Națonală, azi suntem ca surdul nenorocit care ani de-a rândul nu a auzit cu urechele lui vocea provedenței și vom mai râmâne așa încă o sută de ani până doi mari urmași, Dragnea și Plahotniuc, prin solii lor de mare încredere și devotement personal, Dancilă și Filip, vor elimina pentru ziua de 1 decembrie 2018 roumingul dintre provinciile noastre istorice. Roumingul la prețuri exorbitante este blestemul românilor, tehnologie care nu le-a permis fraților de sânge să se audă unul pe altul timp de mai multe veacuri.

Fiii neamului au trăit și vor trăi încă o sută de ani ca surzii în neagră opacitate, iar timpanele lor vor fi lipsite de mângâierea armonică a graiului strămoșesc încă mult timp și doar peste un veac, prin bunăvoință dumnezeiască și prin vrednicia lui Dragnea și Plahotniuc, românilor li se vor disfunda urechile și vor simți, cu organele lor auditive, sfintele vibrații ale dreptății și libertății poporului, purtate pe aripi de frecvențe GSM peste apele învolburate ale Prutului suferințelor neamului românesc.”

Pornind de la această prorocire a lui Iuliu Maniu, cred că cele 24 de ore de Unire, ”na șaru”, cum ar fi spus un alt mare unionist de la acea vreme, basarabeanul nostru, Ion Inculeț, cred, ziceam, că avem responsabilitatea istorică, dar și datoria în raport cu copiii și nepoții, în fața generațiilor care vin, să întrebuințăm cu maxim folos timpul rezervat comunicării noastre slobode. Iată de ce propun să apelăm la frații noștri de peste Prut „una-ntruna”, toate 24 de ore, să nu scăpăm nici un moment istoric pentru cauza românească.

Telefonăm, fraților, și nu scoatem o vorbă! Oftăm și râgâim, atât! Dacă ne ascultă, dar… ne ascultă! Să fiți siguri!… Cine? Cum cine? Da ungurii?! Da homosexualii?! Da jidanii?! Da masonii?! Da Soros?! Da oculta internațională?! Toți vor sta cu urechea înșurubată pe interesul nostru național de 1 decembrie.

Fraților, nu glumim! Acum strig ca să fiu auzit și să nu discutăm inutil într-un moment crucial pentru destinele noastre. Fraților! Râgâim și oftăm, atât! Se aude?! Nimic mai mult! Vă dați seama ce lovitură internațională dăm?! O națiune care oftează și râgâie nu poate fi învinsă.

În prima parte a zilei, oftăm pentru că ne-a fost greu! Două mii de ani ne-a fost greu! De la Burebista și până la Dragnea, de la Decebal la Plahotniuc! Două mii de ani am suferit! Iar în a doua parte a zilei, râgâim! Tare! Răsunător! Râgâim a cârnați ardelenești, oltenești, moldovenești! A cârnați de Grozești sau Teleorman! A ceapă de Căcâna sau a usturoi de Ghizdita!

Oftăm ca ultima dată și râgâim ca niciodată!

Oftăm în memoria lui Maniu și Inculeț și râgâim din respect pentru oameni de valoare!

“Sughiț bun, Domnu’ Dragnea și Plahotniuc! Sî ni trăiț la mulț ani, sî ni mai fașiț chestii pi gratis șî, mărojel, di ni iertaț dacî șiva nu așă!”

Râgâim pentru prima dată în istoria neamului românesc cu roumingul deconectat!

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Trăiască! Trăiască! Trăiască și-nforescă, Moldova, Ardealul și Țara Românească!

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*