Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

Au învins moldovenii totuși ACUM, nu?

Scurt despre o șuetă post-electorală cu Țîcu și Cebotari

ACUM câteva minute, un proaspăt uns cu mir electoral pentru un mandat de deputat pe nume Țîcu a stat cu un banditoi de-al lui Plahotniuc la o șuetă în studioul TVR. Țîcu a vorbit cu unul dintre cei care “i-au dorit morți” (cel puțin pe Maia Sandu și pe Andrei Nastase deja i-au intoxicat cu mercur). A vorbit, ziceam, cu unul dintre criminalii de ieri pe un ton șăgalnic și pe alocuri chiar șugubăț. Din vorbele lui Țîcu, rostite lenos și cu o plictiseală de “om cu uzură mare în meserie”, am înțeles cam următoarele:

Ei nu au de gând să-și sacrifice o carieră politică de succes și de lungă durată pentru anihilarea vreo unui oarecare Plahotniuc. Ei nu au venit în politică pentru “ACUM”, ci pentru mult timp înainte. Ei vor face legi, vor ridica salarii, vor merge în concedii, vor căsca, vor râgâi, pe urmă iarăși vor face legi… apropo, legi dure, nu așa cum au fost până ACUM!

Eu cred că “țîcuițiî” ăștia au un calcul exact:

Apetisanții ăștia de moldoveni “o să-i placă” și pe ei, așa cum “i-au plăcut” pe toți până ACUM. Pentru că “ACUM” nu a fost o paradigmă războinică, ci doar o altă “capră”. De ce? Pentru că părinții lor au stat în aceeași poziție, cu nume de crustacee (în rusă), apropo, la fel de gustoasă și cu “pivî”, mai multe zeci de ani pentru viitorul copiilor lor. Și dacă crustaceea aia imperială a împins viitorul copiilor din urmă, de ce “capra asta națională” nu ar făuri o perspectivă demnă și pentru nepoții lor, fiind împinsă “de ai noștri” din aceeași bătătură?

Au învins moldovenii totuși ACUM, nu?

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*