Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

Boțan, Maia și corectitudinea juridică

Ieri, în cadru “Salonului de frumusețe”(politică) al Natașei, acolo unde contra cost sau pentru a face publicitate “evroremontului” din “hrușciovka” mediatică a familiei Luchinschi, unor politicieni ca Usatii, Șor, Nastase sau Maia Sandu li se face coafură la comandă, Frizerul Boțan a încercat să “tundă” Mișcarea Antimafie. Și cum procedura se anunța dureroasă, Natașa a îndeplinit rolul de asistentă. O asistentă, din câte bine știți, îi dă meșterului, la timp, instrumentul necesar sau, dacă e specialistă, așa cum e în cazul nostru, îl mai ajută cu un sfat la nevoie.

Nu știu de ce, dar, de data asta, meseriașii au avut o prestanță stângace, fugară și oarecum stranie. Deși erau acasă și nimic nu le încurca să-și termine opera în liniște, după câteva manevre timide, au aruncat instrumentele și au fugit. Din ce am înțeles noi, lucrurile stau cam în felul următor:

Nu există în legislația moldovenească vreo procedură de neridicare a mandatelor de deputat, dar unde nu-i reglementat juridic, politica e un nonsens. Vor Maia și Nastase sau nu vor, trebuie să bea agaheasma aranjamentelor postelectorale ale lui Plahotniuc și ăsta este singurul sens al rezultatelor alegerilor parlamentare, altfel, ajungi în lumea nonsensurilor lui Mocanu.

Întrucât s-a ajuns la o prăpastie așa de mare între subsemnații cu chelie juridică și cei cu podoabe capilare bogate în substanță de cod electoral, noi am găsit o modalitate de a ne face înțeleși printr-o înțelepciune populară.

Pentru asta, trebuie să ne amintim că la prima apariție a Maiei Sandu în Salonul de frumusețe TV8, Natașa a spus că ea este “singura femeie din politica moldovenească cu… coaie”. Această dezvăluire ne poate facilita ACUM comunicarea!

Domnilor meșteri ai tunsului industrial, în termeni populari, atunci când am zis ca toți cei care au promis să ne scape de Plahotniuc, să nu-și ridice mandatele, noi am am vrut să spunem:

Maia, nu te coi, fă, cât nu-i târziu, ceea ce ai promis alegătorilor!

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*