Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

CUM SĂ FACI ORDINE ÎNTR-O ȚARĂ A CĂREI CONSTITUȚIE NU CORESPUNDE DISPOZIȚIEI MAIEI SANDU!?

Oamenii buni sunt, pur și simplu, consternați!

Republica Moldova este în plină Criză, iar acest fapt trece pe neobservate nu doar din cauza delirului alcoolic și al îndopării pravoslavnice a moldovenilor cu prilejul sărbătorilor de iarnă, care încep tradițional, de Crăciunul românesc și se termină, de Boboteaza rusească, ci și din cauza leșinului popular post electoral provocat de erupția emoționalăPreședinta, Maia Sandu. După victoria în prezidențialemoldovenii sedentari sau „diasporizați, nu mai au altă preocupare spirituală decât să sărbătorească intrarea, pe jos și la culoarea verde a semaforului, a Mântuitoarei, Maia Sandu în Ierusalimul visurilor dânșilor de viață bună, fericită și trăită departe de grijile oamenilor prost guvernați.

Liftele de modă occidentală nou-nouță, unse în câteva straturi adipoase pe chipul neprihănit al Maiei Sandu transformă acum Criza guvernamentală în Criză socială, economică și politică de durată. În țări cu activitate economică, nu cred că o Președintă, recent însărcinată cu împuterniciri depline, ar fi putut să-și permită luxul ca, pe parcursul a trei săptămâni, singurele ei îndemnuri lăuntrice de a ni se înfățișa public să fie evenimentele festive sau garderobă dânsei în plin proces de primenire.

La noi e posibil … , la noi se poate, după cum s-a putut să treacă neobservată implicarea liotelor de parveniți justițiari de pe lângă Maia Sandu într-o aventură instrumentată și teleghidată de Plahotniuc, de peste mări și țări, în data de 6 ianuarie curent și care ar fi trebuit să devină o Pădure Domnească pentru Procurorul General, Alexandru Stoianoglo. Locotenenții de drept constituțional și nu numai … (!) ai Președintei, Maia Sandu: Litvinenco, Alaiba, Kulmițki, Groza, Păpușoi, Grosu, Gligor, Grebincea și alții, la fel de instruiți, pricepuți, talentați și nu numai … (!) au avut roluri distribuite într-un scenariu pe care fostul Procuror alui Plahotniuc, Viorel Morari, actual inculpat în mai multe cauze penale, valorificând experiența sa de notoriu falsificator de dosare la comandă politică, ar fi trebuit să-l determine pe Stoianoglo să demisioneze ca urmare a unui nou fals fabricat de el. Nu a mers, pentru că provocarea s-a fâsâit înainte ca Angelele, Natașele și Rațele de presă a Excelenței Sale transforme falsul în campanie de presă pentru destituirea Procurorului General. Departe de ochii încântați ai îndrăgostiților de propria alegere la prezidențiale, Maia Sandu a suferit prima înfrângere usturătoare și e dificil să presupunem când trepădușii ei vor putea să pregătească o nouă provocare împotriva Procurorului General.

Plecată pe ușa din spate dintr-un scandal care nu avea cum să se audă public fără câini de pază” ai societății, Maia Sandu și-a concentrat atenția asupra Constituției, care tot nu-i bună și conținutul căreia, ca și articolele Codului de procedură penală, nu corespund agendei electorale a dânsei. Acum aceiași locotenenți ai Castității Sale declară de la toate tribunele de presă independente, ce le stau la îndemână, că nimic în țara asta nu este în corespundere cu promisiunile electorale, făcute de o ființă umană bună pentru alte sute de mii de oameni la fel de buni, și acest conflict nu va putea fi rezolvat decât atunci când judecătorii buni ai Curții Constituționale vor potrivi armonios articolele Legii Supreme cu închipuirile moldovenilor despre ceea ce știu ei că ar trebui să fie normele statului de drept și valorile europene.

Acum judecătorii Curții Constituționale, buni și zeloși patrioți (că n-o fi turci sau trădători ca Stoianoglo) au o sarcină extrem de complicată, ei trebuie să aducă normele constituționale, nu, nu așa cum se credea, eronat, de altfel, în corespundere cu promisiunile electorale ale Maei Sandu, ci în corespundere cu dispoziția Măriei Sale, mai exact cu stările ei emoționale: matinale, de după chindii, nocturne sau de peste noapte, de după o vizită la coafor, croitor sau nutriționist, după depresii, migrene sau crize de nervi, de personalitate sau de vârstă. O astfel de ajustare ar fi fost, și chiar a fost, în repetate rânduri, criminală în raport cu poftele lui Plahotniuc sau altă dată, ale lui Petru Lucinschi, dar este perfect justificată și euroconformă în raport cu Maia Sandu, care are diplomă de Harvard ( sau poate și de Sorbona), a lucrat, sau poate chiar a condus Banca Mondială, este apreciată (dar poate chiar și iubită) de lideri europeni ca Donald Tusk sau Angela Merkel. O asemenea femeie trebuie sprijinită! Pe ea au ales-o și o iubesc un milion de moldoveni care nu pot să nu aibă dreptate.

Sergiu Mocanu

12 ianuarie 2021

 

 

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*