Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

NEUTRALITATEA AGRESIVĂ A REPUBLICII MOLDOVA!

În înțelesul internațional „neutralitate” înseamnă doar un singur lucru – neimplicare în alianțe militare și rezolvarea problemelor de securitate națională exclusiv pe cont propriu. În același context, un bloc militar cum este NATO înseamnă la fel doar un singur lucru – securitate colectivă. Spre exemplu, Estonia, o țară cu un număr de cetățeni comparabil cu numărul locuitorilor orașului Harkov din Ucraina, prin apartenența la NATO are același grad de securitate ca și SUA, Germania sau Franța.

„Neutralitatea permanentă” a Republici Moldova a fost întotdeauna un fenomen unic, bizar și neconform cu sistemul relațiilor internaționale din motivul că statul acesta are o parte din teritoriu ocupat de armata Federației Ruse, în rezultat are un stat slab, șantajat și șantajabil. Acest fapt ne conduce la ideea unui stat marionetă. Republica Moldova este o „marionetă deghizată” a intereselor ruso-germane, care în condițiile războiului declanșat de Putin împotriva Ucrainei își capătă încet, încet statut de stat colaboraționist al Federației Ruse.

Din prima zi a războiului, conducerea Republici Moldova a exclus din mesajul public cuvintele, “Zelenski” și “Guvernul Ucrainei” și chiar dacă a criticat agresiunea Rusiei, acest termen l-a utilizat în exclusivitate doar în raport cu „poporul ucrainean”, or dacă ascultăm atent cuvintele agresorilor și ale colaboraționiștilor, nu este greu să vedem că ei spun același lucru.

Putin: Operațiunea specială are drept scop eliberarea poporului ucrainean de o guvernare nazistă, să dezarmeze Ucraina și să îi dea statut de țară neutră. Avem grijă de cetățeni prin cerința ca naziștii să facă coridoare umanitare și să nu folosească civilii în calitate de „scuturi vii”.

Conducerea Republicii Moldova: Suntem pașnici, nu ne amenință nimeni și nici nu poate să ne amenințe cineva pentru că suntem neutri. Faptul că Transnistria ar fi teritoriu ocupat de Federația Rusă este doar opinia unor politicieni europeni, iar noi nu ne lăsăm provocați. Și acum urmează cel mai important mesaj al conducătorilor de la Chișinău: Omitem prin tăcere din discursul public cuvintele Zeklenski și Guvernarea de la Kiev pentru că suntem neutri, deci (ni se sugerează clar) nu suntem naziști buni de eliminat, iar refugiații scăpați de război (agresori și naziști) este sprijinul nostru umanitar pentru poporul ucrainean!

Ucraina acum este în încercuirea a trei state: La Est și Sud – Statul agresor, Federația Rusă; la Nord – Statul aliat, Belarus; la Vest – Staul colaboraționist, marionetă deghizată și model de stat neutru, obedient, dezarmat, model bun de urmat pentru o altă Ucraina – denazificată, neutră, dezarmată, obedientă!

1 comentariu

  1. Vasile

    Cine are urechi-SA AUDĂ!

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*