Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

DE CE MOR CA PROȘTII UCRAINENII?!

Cam o săptămână a durat preludiul erotic până de Ziua Marii Masturbări Naționale Românești, 1 decembrie. Iar preludiul de aia e satisfacție ca să excite plăcut glanda unionistă a românimii de pretutindeni: Maia Sandu a cerut unirea la București! Maia Sandu a discutat unirea la Bruxelles! Maia Sandu grăbește unirea cu România!

Teatrul de ejaculări patriotice de zilele trecute acoperea cu extazul lui cea mai mizerabilă tranzacție din istoria relațiilor moldo-ruse a taberei de mameluci – Republica Moldova, iar secreția asta a lor unionistă, la limita puterilor reproductive, pe numele ei de fecioară – Maia Sandu, doza asta de 50 de kile îmbrăcată în caftan imaculat, brodat cu dantelă fină tuciurie, pregătea, la adăpostul nevrozei colective generalizate, cel mai de preț pachet cu dulciuri imperiale pentru „lumea rusă” din spatele frontului ucrainean.

Tranzacția cu gazele rusești negociată între Chișinău și Moscova, intermediată de OSCE și finalizată pe 3 decembrie cu un acord de livrare a gazelor rusești pe gratis Transnistriei, are următoarele consecințe:

Regimul lui Putin de la Tiraspol și-a obținut la pachet: buget, producție de energie electrică ieftină pentru fabricile de cripto-valută, producție de metal și ciment la prețuri de dumping, locuri de muncă bine plătite, pensii și ajutoare financiare pentru pensionarii și cetățenii material vulnerabili.   

Transnistria și-a obținut ieri, fără nici un glonț, independența, pentru că era un gheșeft bun să-ți achite proștii dintre Prut și Nistru, pe parcursul a 30 de ani, costurile rezistenței tale împotriva imperialismului occidental și românesc, și e o cu totul altă afacere să-ți plătească acum oile prețul cărnii, pe care le-o smulgi tu cu tot cu costițe pentru a o pune pe grătarul încins al frustrărilor de război ale lui Putin.

România își va lua, în câteva zile, Schengen-ul, va mai arunca câteva pomeni peste gard amărâților de basarabeni și le va mai face, din când în când, câte o unire istorică în suflete, pentru că nici regimul lui Macron de la Chișinău nu a rămas chiar cu buza umflată de la bulibășeala asta: gaze nu chiar așa de scumpe (achitate de europeni), curent electric, de bine de rău, ieftior și cel mai important lucru – nici un stres de la bombardamentele rusești în Ucraina.

Rachete, distrugeri, întuneric la vecini – căcălău, da la noi probleme – ioc! Ia ziceți că nu-i bine așa de trăit!? Ia mai ziceți acum că Maia Sandu nu-i cea mai bună Președintă!

Mâine, enoriașilor religiei moldovenilor de a trăi „ghini” li se va pogorî Maia Sandu din Țara Soarelui Răsare unde s-a dus ea ca să nu fie pe loc când Spânu aranja trebușoara asta cu gazele rusești, că nu-i vine bine Sfințeniei Ei să riște atunci când nu știi cu exactitate cum iese… Deja poate reveni, iar de sărbători poate chiar să mai facă ceva declarații despre pace, despre compasiune pentru ucraineni, nici nu știi că merge la fel de bine ca până acum. Că până la urmă, ce au făcut ei rău? Ce!? Să le faci moldovenilor „ghini” îi rău?

Să vă ticnească carnea de porc, slănina și răciturile de curcan după Lăsatul secului, moldoveni!

Murături gustoase și poftă de mâncare să aveți de Crăciun!

Râgâituri sănătoase de Sfântul Vasile!

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*