Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

Măcelarul din Lunca Prutului – fantoma emblematică a Maiei Sandu sau de ce pe „vremuri bune” lucrurile niciodată nu sunt așa cum par a fi?!

PAMFLT PRE-VETTING

Știrea că în Lunca Prutului s-a dezlănțuit un criminal feroce a apărut luni, la prima oră, pe Agora, iar pe urmă au preluat-o ProTV, TV8, JTV și celelalte mijloace de presă eliberate de povara eticii profesionale pe perioada „vremurilor bune”. „Breaking News”-ul s-a rostogolit ca un bulgăre de zăpadă prin Chișinău toată ziua, așa că pe la chindii a căpătat dimensiuni uriașe.

La știrile de seară, crainica Angela Gonța a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce și-a pierdut de două ori cunoștința în timp ce rostea știrea despre crimele săvârșite de satrap. ProTV a dat câteva imagini cu asasinul imortalizat la locul crimei. Individul avea brațele pline de sânge, ținea un obiect ascuțit în mână și străpungea privitori cu ochi înveninați de după o mască trasă pe față. Mai târziu, în studiouri, politicieni și activiști, analiști și experți, specialiști și (desigur) juriști au dezbătut pe toate părțile subiectul.  Alaiba, Stamate, Popușoi și Carp au reiterat că sistemul procuraturii și cel judecătoresc trebuie reformat în așa fel încât să fie prins criminalul și pedepsit cât mai aspru. Bogza s-a zburlit cochet de câteva ori la Grosu și a exclamat: „Eu nu înțeleg…”, Rață s-a răstit șăgalnic la Litvinenco – „Vreau să știu …!” Într-un cuvânt, a fost dezastru ca niciodată pe cuptoarele calde ale televiziunilor guvernării în acea seară.

A doua zi, „PAS-youth”-ul Maiei Sandu a făcut cel mai zgomotos Flash-Mob din istoria recentă.  Nata Albot cu „tuzik” au adoptat și au cazat imaginar și metaforic la ei, în Canada, rudele victimelor măcelului din sudul țării lor de dor, patriei lor năpăstuite. Blogherițe, Instagram influenceri, Tik Tok-eri au dat ochii peste cap și au leșinat foarte cool într-un ritual extraordinar de „trendi”, iar pe urmă au chemat lumea să sprijine eliminarea măcelarului în numele viitorului nostru european.

CSP, CSM, SIS, CSS, PCCOCS, PA, PG, CC și alte acronime, la fel de „reziliente”, au făcut filtre, vettinguri, pre-vettinguri, alba-neagra și au decis unanim să deconecteze „timpurile bune” pentru câteva ore, timp în care să fie împușcat măcelarul din Lunca Prutului.

Imediat s-a deplasat la Cahul un pluton de execuție. Dimineața, în Piața Horelor de lângă Judecătorie, a fost lăsat să zacă spre luare aminte cadavrul condamnatului.

În aceiași zi, sute și mii de cetățeni din Lunca Prutului au mers cu flori să-l petreacă în ultimul drum pe Constantin Puiu, cel mai iubit dintre oamenii din Lunca Prutului –  chirurgul cu mâinile pline de sângele pacienților lui, reînviați de dânsul pe masa de operație.

Bâââârfe! Jos mâinile de pe PAS! Cât se mai poate să răbdăm atâtea zoi turnate în capul Maiei Sandu?! Criminalilor! Vânduților! Proștilor! Să vi se usuce..! Să n-aveți parte…! Să vă crape…! Săriți, Europa! Săriți, oameni buni! Karrrrauuul!

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*