Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

Bine ai venit pe blogul meu!

Dragă vizitatorule,

Acest blog nu este doar al meu, ci şi al tău.

L-am făcut ca să ne cunoaştem reciproc.

Cunoaşterea, la rândul ei, ne poate împinge spre o prietenie trainică

atunci când vom constata că suntem la fel şi avem aceleaşi aspiraţii şi

idealuri.

Sunt aici pentru tine şi mă bucur că, în sfârşit, putem comunica în voie.

foto-copilarie.jpgM-am născut la 6 iunie 1961, Cantemir, Republica Moldova, într-o familie de intelectuali şi sunt absolvent al facultăţii de fizică şi matematică a Universităţii Pedagogice din oraşul Tiraspol. Am activat în calitate de profesor şcolar, director de şcoală, şef al Direcţiei raionale cultură, vicepreşedinte al Comitetului executiv raional, redactor al săptămânalului “Ţara”, deputat al Parlamentului Republicii Moldova în două legislaturi. Ultima funcţie publică deţinută a fost cea de consilier cu misiuni speciale al preşedintelui Vladimir Voronin, pe care am abandonat-o din proprie iniţiativă în iunie 2007.

Actualmente sunt liderul „Acţiunii Populare”, formaţiune politică în devenire.

foto-transeie.jpg

În 1992 am fost comandant – adjunct de companie în trupele de carabineri şi am

luptat în Transnistria. Am fost rănit, sunt decorat cu cea mai înaltă distincţie

militară a Republicii Moldova – Ordinul Ştefan cel Mare.

Pe lângă cetăţenia Republicii Moldova, mai deţin, din 2002, şi cetăţenia României.

 

Activitatea politică:

Am fost chiar de la începuturi membru activ al Mişcării de eliberare naţională, fiind unul din liderii Frontului Popular Creştin Democrat, din care am fost eliminat în noiembrie 1998. Din 1998, am fost unul dintre liderii Partidului condus de Mircea Snegur pe care l-am părăsit în vara anului 2003. În februarie 2004, mi-am propus serviciile actualului preşedinte Vladimir Voronin şi, spre surprinderea tuturor, am fost acceptat în funcţia de consilier cu misiuni speciale. În această calitate m-am ocupat de relaţia cu România şi Politica de Nouă Vecinătate a Uniunii Europene.

Mesajul public privind conflictul transnistrean formulat de mine după plecarea de la Preşedinţie, înfiinţarea Acţiunii Populare, recunoaşterea publică a faptului că am deţinut cetăţenia română pe toată perioada aflării mele în staff-ul celui mai antiromân preşedinte, a stârnit în jurul meu, după cum era şi firesc, un şir întreg de suspiciuni şi interpretări neverosimile.

dsc01011.jpg

 

În prezent sunt considerat unul dintre cei mai controversaţi politicieni al celui mai controversat stat din Europa.

Sunt şi preşedinte al Aeroclubului Chişinău, pilot şi paraşutist.

BINE AI VENIT!

P.S.  Pentru început, îţi propun să vizionezi videoclipul Acţiunii Populare, să iai o pastilă de umor şi să citeşti câteva articole de atitudine (pastile împotriva fricii) pe care le-am scris în ultimul timp. 

Vezi imnul Acţiunii Populare:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ZrvZcPz5Q4Q[/youtube]

18 comentarii

  1. anonim

    Succes Dn. Mocanu si sa speram ca nu ne veti dezamagi ca si ceilalti.

  2. Dle Mocanu, bine aţi venit în blogosferă! Pregătiţi-vă pentru laude şi comentarii “acide”!

  3. Oleg P.

    Intr-un ceas bun, dle Mocanu!
    Cum as putea si eu sa devin membru al Aeroclubului Chisinau?

  4. Succese 🙂

    P.S. galbenul la linkuri hover, este practic imposibil de citit pe fon alb 🙂

  5. Istoricul

    Vad ca sunte-ti un adevarat “Kolobok”: de la Rosca va-ti dus, de la Urecheanu va-ti dus, de la Voronin va-ti dus…. DAR tot LICHEA ati ramas, ati pus umarul la farimitarea fortelor de orientare proeuropeana, si acum tot cu aceiasi misiune va baga-ti in politica, la indicatia Sefului D-stra direct Voronin, sa prostiti o parte den elegatori, macar citeva mii, ca sa i le aduce-ti voturile comunistilor.

  6. petru

    dl S.Mocanu cum au mai scris unii respondenti cum ramine cu
    devotamentul fata de alegatori, dacu asa des vati schimbat vectorul,
    ne asteptam la alipirea la fortele democratice ori comunicte?

  7. Draga Istoric!

    De unde mii?! Nu e de unde

  8. alex

    Domnule Mocanu.. Nu cred ca se meritata.. tot ce incercati sa faceti.. 🙂 Toata lumea va cunoaste ca pe o “marioneta eftina” a lui VORONA…. NU are nimeni incredere in dmv…

  9. “În prezent sunt considerat unul dintre cei mai controversaţi politicieni al celui mai controversat stat din Europa.”

    Si de ce credeti ca va puteti lauda cu faptul ca sunteti controversat?

    Apropo, de ce nu ati preferat sa deveniti lider a acestei miscari populare? Poate fara sa va dati seama numai prin faptul ca ati preferat sa fiti liderul spiritual ne dati de inteles ca aceasta miscare este condusa din culise. Deci controversele nu vi le aranjeaza cineva, dar mai contribuiti si Dvs cite putin. Atita cit veti continua sa fiti controversat nu veti cistiga nici increderea. Oricum Succes!

  10. Raspunde cineva la comentarii?! Sau e mort blogul?!

  11. Istoricul

    Maestrului:
    E mort blogul, sa nascut mort, de un politician mort, din vremea sumbra a tradatorilor de neam si tara.
    Asa ca nu merita comentat, ci numai pentru a atrage atentia unor creduli, mai tineri poate, care nu cunosc ce fel de lichea este d-l. Mocanu, si sa se increada numai pe cititul biografiei.

  12. Voi fi bucuros pentru oameni sau cum ar spune un bun amic de-al meu “STOP rozătoare! START oameni!”
    Stimati vizitatori, va multumesc pentru sustinere. Probabil ca v-ati obisnuit cu o alta modaltate de a comunica prin intermediul blog-urilor, dar vreau sa va spun ca pe blog-ul meu voi fi deschis si voi comunica cu toata lumea sincera, indfiferent de ce spune. Nu voi raspunde “sobolanilor” cu misiune de partid si altor “rozatoare” care, sub acoperirea anonimatului, isi defuleaza frustrarile unei copilarii nefericite sau complexele de inferioritate. Daca ai de spus ceva, iti doresc sa ai si curajul pentru ati dezvalui identitatea, doar astfel vom putea comunica de la egal la egal.
    Voi fi bucuros pentru fiecare care va reusi sa treaca din categoria “rozatoarelor” in categoria oamenilor.
    Tudor Darie, bine te-am gasit si aci, in blogosfera!
    Oleg P., Pavel Ciorici, Ion si Radu, va multumesc. Daca avem aceleasi idealuri, vom reusi sa gasim limbaj comun.
    Petru si Alex, sunt bucuros ca ati intrat in dialog cu mine, va rog sa ramaneti si in continuare. Sper sa ma fac inteles si de voi.
    Maestre, Sergiu Chirica este membru al Comitetului Director AP. Nu te agita. Take it easy!
    Oleg P., pentru inceput te invit pe aerodromul sprtiv din Vadul lui Voda, unde vei avea ocazia sa faci cunostinta cu mine in alta postura decat cea de politician. La o adica, as putea sa-ti ofer posibilitatea sa zbori in calitate de pasager in avionul TL 2000 STING, pe care-l pilotez chiar eu. Peurma, iti explic si conditiile in care poti deveni membru al Aeroclubului.
    Istorice, mi-i mila de tine, dar nu te pot ajuta cu nimic mai mult pana nu-ti dezvalui identitatea.
    jics, oricand vei dori, poti sa vii sa zbori – sambata si duminica.
    Ion Socolenco, va multumesc mult pentru mesaj si pentru sprijin. Nu cred ca ma pot lauda cu faptul ca sunt controversat, eu nu fac nimic altceva decat sa constat ca sunt considerat controversat. Or, cei care ma considera asa, s-ar putea sa aiba in vedere altceva decat ceea ce stiu eu despre mine. Or, eu consider controversat faptul ca, spre exemplu, in loc sa ma intrec in a-l uri pe Voronin ca toti “opozantii”, eu traiesc un sentiment de mila pentru el. Pentru ca acest om, care se considera fauritor, va trai in curind cea mai mare drama a vetii sale, cand va trebui sa constate ca a lasat in urma sa doar ruini, vrajba si disperare. La fel, eu consider controvers faptul ca atunci cand atata lume il califica pe asa zisul lider al opozitiei Urechean, drept o alternativa lui Voronin, eu traiesc vis a vis de acest om un sentiment de jena pentru postura idioata in care s-a pomenit si, intr-adevar idioata. Pentru ca, astuia ii este contraindicata politica ca forma de manifestare. In timp ce-si pierde timpul in politica inseland sperantele atator oameni, ar fi putut sa se regaseasca intr-o activitate utila, ca n-o fi lipsit chiar cu totul de virtuti.
    As putea sa continui sirul de controverse, dar sper ca tu ramai in dialog cu mine si mai vorbim.
    Cat despre lider, tu ai fost dezinformat, din pacate, ca si multi altii, de ziaristi care nu stiu sa-si faca meseria. Eu nu sunt liderul spiritual si nici virtual al Actiunii Populare, eu sunt liderul recunoscut al membrilor miscarii. Eu voi fi lider, atat timp cat nu va aparea altul mai bun decat mine. Tocmai pentru a da posibilitate sa apara si altii, nu mi-am luat parghii administrative in partid, tocmai pentru ca sa nu transform aceasta miscare intr-o secta totalitara cum sunt multe altele in Republica Moldova, si ca sa nu strangulez spiritul de initiativa al tinerilor care ma inconjoara.

  13. nordin

    de la Nordin
    va felicit dle Mocanu cu lansarea discutiilor pe acest blog.va felicit si va invidiezi cumva din motivul ca unii incep polemicile cu dstra de la 7.30 dimineata, de ex.Maestrul si un MOOR careva.Va inchipuiti ce dominanta are in cap omul care incepe dimineata nu cu un salut catre copii sau sotie dar cu portii de venin verbale. sa le faceti din plin “placerea” de a nu dormi noptile la acest gen de indivizi. Curaj si inca odata curaj pentru dstra si toata echipa

  14. Felicitari pentru deschiderea blog-ului si dialogului. Universul nu accepta pustietati, care s-au inmultit prea in ultimul timp. Ma bucur pentru Actiune, pentru faptul ca a aparut. Sunteti tradator sau patriot la momentul curent o stiti la sigur doar D-stra. Restul poate doar ghici sau crede. Fiecare alege. Mi-as dori ultima. Sper sa nu fiu dezamagit. Cred ca cine odata sa ridicat in cer singur tradator nu poate sa fie. As propune Maestrul-ui sa zboare macar o data si numai atunci sa faca concluzii. Dar oricum socot ca binevenite sunt toate vocile-dosul monedei e Partea ei, totul depinde de lumina si pozitia ei.

    ps Video nu merge, necesita verificat

  15. Sorry, acum a pornit… Intrun ceas bun!

  16. ion

    timpul a trecut si tu te-ai trecut demult…in politica
    Sa vina alta generatie.. generatia lui Chirtoaca..
    cel mai mare lucru pe care il poate face Mocanu in politica este—- sa nu se bage in politica !!
    Va rugam mult, Nu-i incurcati lui Chirtoaca si el ne va duce in Europa unde ne vom reuni cu tara!!!
    Daca bineinteles sunteti de buna credinta si intelept(ca destept(hitru) sunteti)

  17. Maestru

    Ioane sa te auda D-zeu si bage oleak de minte lui Mocanu sa nu se bage…

  18. socolenco

    “Ion Socolenco, va multumesc mult pentru mesaj si pentru sprijin. Nu cred ca ma pot lauda cu faptul ca sunt controversat, eu nu fac nimic altceva decat sa constat ca sunt considerat controversat. Or, cei care ma considera asa, s-ar putea sa aiba in vedere altceva decat ceea ce stiu eu despre mine.”

    Dle Mocanu, va multumesc si eu ca ati incercat sa-mi raspundeti atit de detaliat, insa acest raspuns nu m-a si multumit si sa fiu sincer nici nu am fost un vizitator fidel al blogului dvs.

    In privinta faptului ca sunteti controversat: atita timp cit ati mers de buna voie in serviciul lui Voronin cred ca nu poate exista nimic altceva mai mult care poate sa va compromita.

    Faptul ca il priviti pe Voronin cu mila este o manifestare normala a celor care vad in el produsul fostului sistem falimentar sovietic, este ultima relicva care a mai ramas in Europa.

    Nu-i nimic controversat nici in faptul ca altii il privesc cu ura. Il pivesc asa pentru ca el nu este decit un simbol care emana amintiri triste cind familii intregi erau deportate, lichidate, izolate.

    Gasesc firesc faptul ca manifestati jena fata de Urecheanu, pentru ca asa ceva manifesta toti comunistii inclusiv Voronin. Atitudinea asta v-a fost cultivata timp de trei ani si iata efectul.

    Totusi este cu parere de rau ca operati cu sintagme de felul: “astuia ii este contraindicata politica ca forma de manifestare”? Credeti ca dvs sunteti acel care poate sa dea astfel de verdicte?

    Daca dvs acceptati sa fiti “considerat unul dintre cei mai controversaţi politicieni” nu cred ca va da dreptul sa vorbiti si in numele intregii republici Moldova ca fiind cel “mai controversat stat din EU.”

    Cit despre faptul ca sunteti liderul recunoscut al Actiunii Populare sa inteleg ca actualul presedinte a acestei miscari care este Chitoroaga nu este acel lider mai bun care trebuia sa apara?

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*