Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

Iniţiativa “Costul Votului de Aur”

DECLARAŢIE
privind depăşirea crizei politice,
urmare a alegerilor din 5 aprilie şi a evenimentelor din 6-8 aprilie 2009

Pornind de la interesul vital a cetăţenilor Republicii Moldova de a trăi într-o ţară prosperă, integrată în sistemul de drept, economic şi politic european;

Ţinînd cont de recomandările partenerilor europeni de a depăşi criza politică prin dialog;

Ghidaţi de interesul naţional, care trebuie să prevaleze în faţa intereselor personale şi de grup;

Mişcarea Acţiunea Populară consideră că opoziţia parlamentară trebuie să iniţieze acţiunea: „COSTUL VOTULUI DE AUR”

„Costul votului de aur” este preţul pe care trebuie să-l plătească Partidul Comuniştilor pentru 8 ani de guvernare marcaţi de:

1. Îngrădirea drepturilor fundamentale ale omului;
2. Strangularea presei şi a dreptului la libera exprimare;
3. Persecutarea persoanelor pe motive politice şi economice;
4. Fraudarea alegerilor din 5 aprilie;
5. Provocarea dezordinii în masă şi maltratarea persoanelor în zilele de 6-8 aprilie.

Preţul pe care trebuie să-l ceară opoziţia, în opinia noastră, este:

1. Înlăturarea lui Vladimir Voronin din viaţa politică a Republicii Moldova prin nealegerea acestuia în funcţii politice;
2. Instituirea unei comisii de anchetă pentru analiza activităţii lui Voronin în funcţia de şef al statului, precum şi pentru evaluarea proprietăţilor acestuia şi a familiei lui acaparate în ultimii 8 ani;
3. Investigarea activităţii economice şi financiare a terminalului de la Giurgiuleşti, Fincombanc, Victoriabanc şi a altor unităţi economice gestionate de familia Voronin;
4. Investigarea activităţii posturilor de televiziune NIT, N4, ORT Moldova, 2plus, agenţiei Omega ş.a.
5. Investigarea, cu concursul experţilor străini, a evenimentelor din 6-8 aprilie 2009;
6. Eliberarea necondiţionată a tuturor deţinuţilor politici arestaţi abuziv după evenimentele din 6-8 aprilie.

Nu suntem împotriva alegerilor parlamentare anticipate, ci dimpotrivă, susţinem poziţia partidelor parlamentare din opoziţie de a nu participa la votarea Preşedintelui RM, însă, considerăm că o precondiţie esenţială pentru stabilirea unui dialog politic şi pentru revenirea RM pe făgaşul normalităţii este înlăturarea lui Voronin şi a clanului acestuia din viaţa politică a RM, însăşi comuniştii au devenit ostatici ai acestui clan cu interes de grup, care prevalează în faţa interesului naţional.
Chişinău, 4 mai 2009


În numele Mişcării Acţiunea Populară,
Daniela Bodrug
Vicepreşedinte

12 comentarii

  1. unionistul

    SA TRAIASCA UNU MAI ,
    UNU-I MAI DE CINCI MAI !

  2. berlusconi

    Bravo MAP ! Acestea sint lucruri concrete care trebuie facute imediat dupa inlaturarea comunistilor de la putere!
    va sustin! succes

  3. Veronica

    a mai pus Rosca 10 conditii cind sa vindut…
    Si voi veniti cu aceias propunere iudaica, de fapt va intereseaza ultima conditie ,sa va fie eliberat seful , care, a contribuit si el la cele indicate in prima parte a declaratiei.

  4. Liber

    Cred ca-i un bun inceput

  5. Atragerea atentie comunitatilor internazionale , ONU, UE, SUA :
    1. Problemelor istorice existente in consecinta pactului Robentrop Molotov.
    2. Razboiului miselesc dus de USSR, Rusia , cu incalcarea Constitutiei URSS , Legilor ONU la independenta(razboiul la Nistru si formarea RMN,formarea Gagauziei) .
    3. Amestecul in treburile interne ale R. Moldova prin usurparea puterii de stat ( Bujenita –Voronin), a partidelor politice (Rosca,Climenco,Tarlev)
    4. Razboiului mediatic , dezinformarea populatiei , promovarea politicii ,,moldovenizmului’’,politica de russificare dusa de secole.
    5. Razboiul diplomatic contra R. Moldova si Ramaniei la nivelul International.

  6. Fisher

    7. Investigaţia activităţii financiare, ziaristice, de provocator, de manipulare şi de intoxicare a partenerului politic al lui Voronin – Iurie Roşca.
    Trebuie să facem ceva cu băiatul acesta, care ba de excorcizează pe forumuri, ba inventează atentate cu bombă sau îşi trimite psihopaţii la “lovituri de stat” şi incendierea clădirilor.

  7. Aveţi un pic de educaţie şi nu-i turnaţi atîta mizerie D-nului Roşca. Este un om deştept, este un luptător pentru dreptate şi adevăr. Vă temeţi de ideile lui şi vreţi să-i distrugeţi Partidul, dar fiţi siguri că nu ve-ţi reuşi. Unicul partid care are o echipă bine pregătită, şi cu un viitor democratic.

  8. Fisher

    elina, poveştile s-au terminat. Şi nici educaţia nu are nimic cu “mucoşii” “prostituaţi”. Există adevăruri, pe care le ştiu şi atît.

  9. andrei

    pentru elina,Esti o proasta cu PPPPPPPPPPPPPPPPPPP!!!

  10. Andrei îmi pare bine că ţi-ai scris numele pe care-l meriţi cu litere mari, eşti un necărturar şi fără 7 ani de acasă.
    Bine că ştii literele măcar,şi poţi să le scrii. La sigur altceva nu ştii nici o boabă, c-am cu o aşa mintalitate ca tine ajung şi în Parlament şi ne conduc nişte analfabeţi, masoni, homosexuali.

  11. Basarabean

    Da elina ai perfecta dreptate ajung în Parlament şi ne conduc nişte analfabeţi, masoni, homosexuali ca ROSCA, Jos Parazitii, tradatorii si patriotii comunisti.

  12. Junimea

    Voroin si Smirnov sint doi papuci incaltati pe picioarele Rusiei care incalca dreptul international si pamintul romanesc.
    Rosca este un ciorap murdar de pe piciorul lui Voronin care intoxica opinia publica internationala, sapa gropi adversarilor politici, dar acest fapt nu-l face pe ciorap mai alb ,dar se descopera fata reala care intra in contradictie cu normele moralei crestine, de a nu sapa gropi altora. Realitatea ne arata ca cei care se bat cu Dumnezeu – pierd, iar alegerile din 5 aprilie vin sa confirme acest adevar. Sa speram, alegerile care se intrevad la micul orizont vor aduce pe Voronin acolo unde-i Rosca.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*