Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

Cazul lui Sergiu Mocanu la CEDO

Săptămâna aceasta, pe 11 mai 2009, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a înregistrată cu numărul 24163/09 cererea depusă de avocatul Ion Dron privind cazul Sergiu Mocanu, în temeiul art. 34 al Convenţiei Europene pentru Drepturile Omului, împotriva Republicii Moldova. Apărătorul pretinde violarea de către autorităţile moldoveneşti a drepturilor garantate de art. 5 privind  încălcarea dreptului la libertate şi siguranţă al Convenţiei.

Reclamantul a solicitat Curţii să judece cererea în regim de urgenţă având în vedere seriozitatea pretenţiilor formulate.

Tot săptămâna aceasta, pe 12 mai 2009, a fost preconizată prima confruntare a lui Sergiu Mocanu cu potenţialii martori ai acuzării. Acţiunea de anchetă a fost amânată pe o dată nedeterminată, motivul fiind neprezentarea martorilor.

Amintim că Sergiu Mocanu a fost reţinut şi arestat ilegal pe 8 aprilie 2009 şi se află până în prezent în arest preventiv la Penitenciarul 13 din Chişinău. Pe toată perioada arestării a fost interogat o singură dată, pe 12 mai.

Realizat: Daniela Bodrug

9 comentarii

  1. unionistul

    Procedural, pe ce se bazeaza cererea formulata pentru izbanda cauzei si rezolvarea pricinei : pe Drepturile Omului ca cetatean moldovean sau pe celalalte drepturi tot omenesti, dar romanesti ?

    Ubi lex non distinguit nec nos dietinguere debemus !!!

  2. unionistul

    scuze, …era ” distinguere “.

  3. Profir Zaharia

    Sergiu Mocanu marele patriot ce nu convine autoritatilor ce nu respecta elementarele drepturi ale propriului popor.Rusine regimului comunist camuflat,libertate lui Sergiu si intregului popor.Curaj Sergiu,vorba poetului………cat nu ar fi noaptea de haina,oricum zorile rasar….

  4. Profir Zaharia

    Daca tovarasul voronin se razbuna,e clar la ce nivel poare fi.Razbunare este arma prostului,si apoi suntem ce gandim si ce facem.

  5. maestru

    va fi primul dosar pierdut la CEDO,

    trebuie sa incepem si pierderile, or /redactat/ nu pot sa aiba parte de dreptate

  6. maestru

    mai redactore, ia incearca si pe asta /redactat/ poti sa o faci?!

  7. maestru

    astfel se confirma cenzura pe blogulets, ai cazut in plasa redactore…

    p.s. sper sa /redactat/:)))

  8. maestru

    auzi redactore, eu iti fac de lucru, adica ai cum sa justifici salariul in fata idolului, ce zici de un “otkat”?! oare nu merit un procent din cashtigul tau

    p.s. daniela esti penibila……

  9. Cap de Şoim

    maestru esti penibil, vezi ca felix avea tactice mai bune. mai rasfoieste cartile, cred ca sarmanul polonez se intoarce in mormant cand vede cum ati ajuns. lol…. sarmanu de tine nu o sa intelegi aluzia

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*