Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

Sergiu Mocanu în tranşee pentru libertatea Republicii Moldova

foto-transeie

 

Noi, combatanţii, participanţi la războiul de pe Nistru din 1992, care nu a fost un război interetnic cum încearcă să-l înterpreteze unii, ci un adevărat război împotriva tânărului stat suveran, prin prezenta declaraţie, facem un apel către autorităţile moldoveneşti de a-l pune în libertate pe Sergiu Mocanu, cel care a luptat în tranşee pentru suveranitatea şi integritatea acestui stat, pentru bunăstarea şi libertatea cetăţenilor Republicii Moldova.

Sergiu Mocanu a fost comandant-adjunct de companie în trupele de carabineri. Pe câmpul de luptă, a luptat destoinic şi a fost rănit, apoi decorat cu cea mai înaltă distincţie militară a Republicii Moldova – Ordinul Ştefan cel Mare. În cele mai grele momente de luptă, a avut iscusinţa şi puterea de a lua decizii pe care doar un adevărat camarad de luptă şi patriot putea să le ia. Sergiu, nu prin declaraţii populiste de patriotism, ci cu arma în mână a luptat pentru independenţa acestui stat.

Detenţia ilegală a lui Sergiu Mocanu este un semn de rea credinţă. Acest act nu este doar unul de violare a drepturilor fundamentale ale omului în cazul lui Sergiu Mocanu, ci o insultă împotriva spiritului de patriotism, a dragostei de ţară şi a vitejiei pentru apărarea acestui pământ.

Semnatari:

Blanaru Gheorghe

Calin Mihail

Pârciu Ion

Obreja Sergiu

Victor Papanaga

 

Realizat: Daniela Bodrug

14 comentarii

  1. unionistul

    Si de ce acest act de rea credinta n-ar fi unul impotriva ‘spiritului de intreprinzator’ al d-lui Mocanu, mai necesar in lupta cu capitalismul salbatic … tot un mare razboi, mai greu de dus in nestavilita criza globala !

  2. Grupul pentru drepturile omului

    Celor implicati in arestul ilegal al lui Sergiu totusi poate va vine putina ratiune de a-l elibera din arest.Nu tensionati zi de zi situatia .Ginditi-Va ca Dumnezeu nu bate cu batul.Va veni rasplata pentru toate nelegiurile , care nu se cumpara pe nimic

  3. unionistul

    .. vandalic de intreprinzator.

  4. bobu

    Cu tot respectul pentru dl Mocanu si combatantii de pe Nistru (am fost si eu acolo), dar nu am inteles nici pana acum, ce l=a facut sa- slujeasca pe Voronin, fiind consilierul acestuia ?! Nu cumva si asupra lui se aplica vorba voastra ca Dumnezeu nu bate cu batul ? O fi asta pedeapsa lui Dumnezeu pentru ca l-a slujit pe Antihrist ?

    P.S. Interesant, ce facea Voronin in 1992, cand Mocanu lupta la Nistru ?

  5. Cuvinte

    Intr-adevar, Dumnezeu nu bate cu batul. Noi toti am suferit in urma activitatii dlui Mocanu in calitate de consilier al lui Voronin. a se vedea numai declaratiile dnei Duca de pe JUrnaltv. Vi se pare putin? Sau poate ati uitat? Tot respectul pentru combatantii razboiului de la Nistru, dar i-a sprijinit cumva pe vremea cand era consilier, sau le-a promis acum ceva presedintilor acestor organizatii? Are bani de avioane? De unde? Dl Mocanu merita un proces public. Este un tradator. Sa nu uitam asta. Nu mi-i mila de el.

  6. Cap de Şoim

    Cuvinte, dar tu de unde ai banii de net, la sigur ai furat….nu stiam ca tu esti instanta. vb ca comunisti in ani 30… proces public… of ce mandru e stalin… tradator…cuvinte cheie. baietii cand o sa intelegiti, noi tineri suntem mai culti ca tot sisul vostru luat impreuna.

  7. Cuvinte

    cap de soim, sunt si eu tanara ca si tine. am 30 ani. nu am furat cum sugerezi tu, poate este o solutie pentru tine sa-ti platesti net-ul. Pentru dl Mocanu este o meserie pe care a practicat-o in timplu slujirii lui Voronin. pur si simplu nu inteleg cum putem sustine, noi, tinerii, pe cineva care ne-a tradat. suntem naivi. de 15 ani ne conduc aceleasi persoane care ne-au tradat de cate ori au avut ocazia. se lauda dl Mocanu cu meritale sale, dar cum ramane cu pacatele fata de noi? de ce nu le face publice? pe ale lui si pe ale lui Voronin. Lupul blana isi schimba, dar naravul ba – nu uita asta.

  8. Cap de Şoim

    Cuvinte esti 0 intelect, tio demonsterz, sa pacatuiesti poti doar in fata lui D-zeu, nu in fata ta…. degeaba ai trait 30 de ani dac unu de 16 te face ca pe un catel….si ce pacate are fata de tine??? asculta nu ma invata pe mine proverbe, mai bine citeste…si tu pentru mine ca mentalitate esti un mosneag imputit, si te rog sa nu te dai ca faci parte din generatia mea, esti 0.

  9. Cuvinte

    Cap de Soim, atacul la persoana nu te face mai inteligent, dimpotriva, imi pare rau ca iti mintea razna atat de tanar fiind. ai dreptate ca putem pacatui doar in fata lui Dzeu. sa spunem ca dl Mocanu a gresit, ne-a tradat, nu a pacatuit, fata de noi, cei care am crezut in anumite idealuri, inclusiv Frontul Popular al carui membru a fost. Conform logicii tale si a altor aparatori ai dlui Mocanu ar trebuie sa-l intelegem si sa-l sustinem si pe Rosca in continuare. cu ce se deosebeste Mocanu de Rosca? Cu nimic.
    succes.

  10. Cap de Şoim

    da esti dus cu pluta rau… te-am atacat eu pe tine sau te-am demonstrat ca esti un 0??? am atacat modul in care gandesti, comunistule…. si spune te-ai certat rau cu capu??? tu vezi diferenta dintre rosca si dm Mocanu, care tradare? pacat ca maestru Gr. Vieru nu mai este, serata lui cine a organizato???
    померисъ с галовой(in rusa e mai clar sfatul meu???)… si eu nam nevoi de urarile tale. Mare e Dzeu si toti platim pentru atitudinea noastra, vei plati si tu indirect pt raul facut….

  11. Shoim

    Bai /redactat/ de soim; Ce ne bagi atata pe gat educatia ta si studiile tale; Daca ai fi intr-adevar asa cum incerci sa pari ai face niste remarci mai “inteligente” si nu tampenii si declaratii goale…

    Nici macar nu poti citi atent posturile sa vezi ca te contrezi cu o femeie…

    /redactat/ mai invata si rusa sa nu pui asa aberatii pline de greseli gramaticale pe situri

  12. Cap de Şoim

    lol, cat de zero esti tu, dac cuvinte e o femeie si nu un pus de cineva sa scrie imi mananc cravata. de unde decuci ca eu am studii, am zis eu ca am studii? sunt un biet scolar, care poate vorbi si gandi mai bine ca tot neamul tau la un loc. imi pare rau ca un copil ca mine te face ca pe un catelus. catch the ball….

  13. Junimea

    Nu inteleg neutalitatea combatantilor care nu se implica pentru a-l elibera pe comandantul lor Sergiu Mocanu din celula. Ocupind o astfel de pozitie sunteti vulnerabili si usor manipulati ca frunzele-n vint. Raspundeti-va sincer la intrebarea, pentru ce va-ti jertvit viata unii , sanatatea altii, ca sa fiti apreciati de guvern in o astfel de maniera, privati de libertate? Pai, aceasta libertate nu voi a-ti asigurat-o guvernului? Acum insa drept rasplata pentru seviciul vostru oferit , sinteti tradati de regimul Voronin care va santajeaza pe toti prin Sergiu Mocanu. Ce ve-ti raspunde, la aceasta intrebare?

  14. Cap de Şoim

    prea inteligenta intrebare, care doare. eu deja stiu ce vor raspunde…pacat ca asa suntem noi…un popor care nu trebuim nici dracului…

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*