Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

Roman şi Adrian sunt în libertate

adi2roman2După un an de îngrădire a drepturilor fundamentale şi de prizonierat politic în care s-a aflat familia cunoscutului politician Sergiu Mocanu, toţi membrii familiei sale sunt liberi. Astăzi, 8 octombrie 2009, Curtea de Apel Chişinău a anulat mandatele de arest pe numele fraţilor Roman şi Adrian Mocanu şi a decis punerea lor în libertate.

Roman şi Adrian au fost timp de un an de zile sub protecţia statului român ca urmare a abuzurilor poliţieneşti exercitate la comandă politică, adăpostindu-se pe teritoriul Ambasadei României de la Chişinău. Cu această ocazie, fraţii îşi exprimă recunoştinţa faţă de autorităţile româneşti pentru sprijinul acordat în spiritul apărării drepturilor cetăţenilor statului Român.

Amintim că în urma protestelor din 7 aprilie 2009, Sergiu Mocanu a fost arestat ilegal şi privat de libertate timp de aproape patru luni fiind învinuit de organizarea şi conducerea dezordinilor în masă şi de tentativă de lovitură de stat. În celulă, politicianul a fost vizitat de un demnitar de stat, fostul vice-ministru Zubic, care i-a cerut recunoaşterea implicării României cu ajutorul său în organizarea protestelor în schimbul libertăţii fiilor.

Biroul de presă
Mişcarea social-politică Acţiunea Populară

6 comentarii

  1. Da…prietenii la nevoie se cunosc…

  2. Alexa

    Sunt o mama si eu, cu 2 copii, am retrait mult pentru acest caz pe parcursul intregii perioade , copii nevinoveti. Dar ce sa mai vorbim despre suferintele parintilor acestor baieti. M-am bucurat nespus pentru vestea de azi, sanatate multa lor si parintilor, putere pentru a lupta inca cu SATANA, caci ea inca se zbate, n-a zdohnit. Multumiri statului Roman si actualei puteri democratice. Bafta in toate si rabdare, vom iesi la liman,oricum!

  3. Gicu

    Bravo … mă bucur pentru băieţi şi pentru dvs. dl. Sergiu Mocanu, şi desigur pentru soţia dvs. Nimeni nu îşi poate da seama ce momente trăia demuneia în timul când nimeni nu era acasă (dl. Mocanu învinuit pentru organizarea dezordinii din 7 aprilie (pentru care timp de aproximativ 4 luni a fost lipsit de libertate) şi Roman cu Adrian se aflau în Ambasada României). Toată familia dvs. are respectul meu, pentru că aţi rezistat presiunilor fostei conducere.

  4. Ala

    Multa rabdare, curaj si incredere in ziua de miine! Dreptatea va triumfa!!! Sunt convinsa de asta!
    Sunt si eu mama a unui baietel, si stiu ce dureros este sa-ti vezi copilul suferind… Dragi Andian si Roman, succese si fiti puternici! Aveti un tata minunat!

  5. m_arinutza

    ma bucur pentru Dumneavoastra si ca ati avut rabdare sa treceti peste acest cosmar peste aces an care de fapt pt Dumneavoastra a insemnat o vesnicie

  6. m_arinutza

    si totusi se poate

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*