Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

Mişcarea Populară Antimafie

Cum a apărut Mişcarea Antimafie?

În vara anului 2010, Sergiu Mocanu a început lupta împotriva sistemului politico-mafiot întărit de regimul lui Voronin şi preluat de Alianţa pentru Integrare Europeană, atenţionând în repetate rânduri partidele componente ale AIE despre pericolul implicării în politică şi accederea la funcţii de stat a unor persoane dubioase din anturajul comuniştilor, care şi-au făcut averi prin furturi şi crime în perioada guvernării lui Voronin. Partidele din Alianţă nu au ţinut cont de aceste avertismente, nu au vrut „să se bage în măcel”, ba mai mult decât atât, au făcut un pact antistatal şi odios cu Vladimir Plahotniuc, persoană apropiată a lui Voronin în trecut, care a devenit vicepreşedinte al Partidului Democrat şi a fost ales Prim-vicepreşedinte al Parlamentului. Preîntâmpinările lui Sergiu Mocanu despre haosul care va guverna Republica Moldova s-au adeverit. Nu pentru asta au ieşit în stradă tinerii pe 7 aprilie.

După alegerile din noiembrie 2010, sistemul mafiot creat de Voronin, a căpătat putere politică necondiţionată şi sprijinită de Partidul Democrat, Partidul Liberal Democrat din Moldova şi Partidul Liberal, subordonându-şi parlamentul, guvernul, judecătoriile şi procuratura. În rezultat, ne-am convins că aceste trei partide nu se deosebesc prin nimic de Partidul Comuniştilor, decât prin faptul că au o altă denumire.

După 20 de ani de laşitate, minciună, furt şi indiferenţă totală faţă de cetăţeni, altă ieşire din haos, decât venirea la conducere a unor oameni curajoşi şi oneşti, care să lupte cu adevărat pentru respectarea şi apărarea drepturilor şi libertăţilor, precum şi pentru binele cetăţenilor, nu este.

La sfârşitul anului 2010, câţiva oameni de bună credinţă şi cu tărie de caracter, s-au alăturat campaniei Antimafie a lui Sergiu Mocanu şi au format un grup de iniţiativă pentru crearea Mişcării Populare Antimafie, adoptând pe 30 ianuarie 2011, Declaraţia de la Orhei, care pune bazele Mişcării. În urma Congresului de constituire din 6 martie 2011, Mişcarea a fost înregistrată la Ministerul Justiţiei. Liderul Mişcării Antimafie este Sergiu Mocanu.

De ce a apărut Mişcarea Antimafie?

Mişcarea Antimafie a apărut în condiţiile în care partidele politice existente din Republica Moldova nu îşi îndeplinesc rolurile ce li se cuvine în funcţionarea unei societăţi democratice şi s-au transformat în nişte clanuri politice, ale căror interese sunt împotriva locuitorilor acestei ţări. Scopul lor principal, în realitate, constituindu-l nu servirea cetăţenilor care le acordă votul de încredere, ci propria lor îmbogăţire, prin jefuirea statului. Pentru a-şi realiza interesele lor egoiste, partidele devenite clanuri politice intră în alianţe ascunse, se „rotesc” la conducerea statului, pe care îl folosesc ca instrument de jaf şi minciună. Dominaţia acestor clanuri democrat-liberale şi comuniste este atât de puternică, încât este aproape imposibilă crearea şi funcţionarea unor partide politice autentice, care să aibă ca scop real apărarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor.

În aceste condiţii, singura cale prin care vedem posibilă recucerirea puterii politice de către cetăţeni şi formarea unei majorităţi parlamentare care să conducă în favoarea drepturilor şi libertăţilor majorităţii cetăţenilor ţării, este organizarea unei mişcări de largă reprezentare populară, care să fie condusă de oameni cu caracter, oameni care nu au profitat de pe urma funcţiilor şi care se pot opune fărădelegilor şi nedreptăţilor, oameni care pot să lupte pe toate căile legale pentru drepturile politice, economice şi cetăţeneşti ale semenilor lor.

Mişcarea Populară Antimafie oferă cetăţenilor posibilitatea creării unei noi conduceri, o conducere populară, cu adevărat democratică, creată de popor şi care să guverneze pentru popor, nu pentru mafia guvernanţilor.

Primul lucru pe care îl vom face a doua zi după accederea la putere, este instituirea cu ajutorul organismelor internaţionale a unui Tribunal public, cu judecători europeni, care vor judeca în conformitate cu Legea pe toţi cei care au pus mâna pe proprietăţi publice sau private. Judecătorii din RM au dat dovadă de complicitate cu Mafia. Numai judecători străini ne pot face dreptate, iar cei din RM trebuie sancţionaţi ca să educăm o altă generaţie de judecători. Până nu vom pedepsi persoanele care au atentat la bunul statului şi al cetăţeanului, nu vom putea începe construirea unui stat de drept, liber şi democratic.

Mişcarea Antimafie propune crearea unei economii complet diferită de economia oligarhică construită de regimul lui Voronin şi preluată de regimul Alianţei pentru Integrare Europeană.

Vom înlocui economia oligarhică cu o economie în care cea mai mare parte a capitalului naţional să se afle în proprietatea privată a celei mai mari părţi a populaţiei – a clasei mijlocii. O economie bazată pe muncă, inovaţie şi capital, singura capabilă să asigure creşterea rapidă şi continuă a capitalului naţional, sporirea veniturilor, a profiturilor şi a salariilor, dar şi a pensiilor, şi a veniturilor bugetare destinate sănătăţii, educaţiei, culturii, sportului, ocrotirii sociale, mai multă bunăstare pentru toţi, şi pentru întreprinzători şi pentru salariaţi, şi pentru vârstnici şi pentru tineri, şi pentru bărbaţi şi pentru femei.

Avem un program scurt şi concret, fără promisiuni goale.

Ce este Mişcarea Antimafie şi cine poate deveni membru al Mişcării?

Ca entitate politică, Mişcarea Antimafie promovează valorile democraţiei europene, demnitatea umană şi naţională. Mişcarea se defineşte, la moment, prin doctrina politică populară, care are la bază valorile morale ale creştinismului – solidaritatea umană şi iubirea faţă de semeni. Aceasta implică excluderea hoţiei şi înşelătoriei, ca modalităţi de îmbogăţire, de asigurare a bunăstării şi prosperităţii personale; excluderea minciunii, abuzurilor şi violenţei ca modalităţi de satisfacere a intereselor individuale, comunitare sau statale.

Nu oricine poate deveni membru al Mişcării Populare Antimafie. Membrii noştri sunt acceptaţi numai în baza unei recomandări. Consimţirea şi conştientizarea Declaraţiei pe propria răspundere a Antimafiei, precum şi respectarea unui sistem de valori morale creştine, este o altă condiţie.

DECLARAŢIA DE LA ORHEI

adoptată la 30 ianuarie 2011

Considerând, că regimul autoritar comunist a lăsat Republicii Moldova o moştenire grea, care secaracterizează prin subordonarea directă a Puterii Legislative, Puterii Executive şi a PuteriiJudecătoreşti structurilor mafiote;

Considerând, actuala configurație politică una devoratoare de valori etico-morale și demolatoare de principii ale statului de drept, iar stabilitatea politică râvnită de partidele parlamentare – un paravan în spatele căruia Mafia țintește subordonarea întregii economii naționale;

Considerând, că societăţile democratice supraviețuiesc doar printr-o luptă permanentă pentrulibertățile cetățenești, iar orice drept în plus pentru cineva dintre noi, este un drept în minus pentru toți ceilalți membri ai societății;

Considerând, că în rezultatul guvernărilor pseudo-democratice din anii ’90 și a regimului autoritar de până la 7 aprilie 2009, dar și a exodului celei mai active părți a populației, Republica Moldova este în incapacitate de administrare a treburilor statului;

Considerând, regimul economic din Republica Moldova unul de tip oligarhic subordonat Mafieilocale, în rezultatul căruia, majoritatea populaţiei a fost constrânsă fie să ia calea pribegiei, fie săaccepte starea de umilință a unui mod de viață sub nivelul subzistenței umane;

Adunarea de la Orhei proclamă prezenta Declaraţie drept început al Mișcării Populare Antimafie, care se va constitui în deplină conformitate cu legislația în vigoare, pe principiul liberii asocieri a cetățenilor țării noastre, care au curajul să lupte pe toate căile legale pentru drepturile lor politice, economice și cetățenești.

MIȘCAREA  POPULARĂ  ANTIMAFIE  SE  CONSTITUIE  CU  SCOPULRECONFIGURĂRII CLASEI  POLITICE  MOLDOVENEȘTI  PE  PRINCIPIULBUNULUI SIMȚ ȘI AL LUPTEI FĂRĂ COMPROMIS ÎMPOTRIVA  CONSPIRAȚIEIPOLITICO-MAFIOTE A PARTIDELOR POLITICE CONTRA  SOCIETĂȚII.

Drept urmare:

1. Vom smulge instituțiile fundamentale ale statului din brațele Mafiei, prin înlăturarea, pe căilegale, a clanurilor mafiote de la putere și retrocedarea puterii de stat beneficiarului de drept– Poporul Republicii Moldova;

2. Vom  demonopoliza economia națională; vom pedepsi hoția, înșelătoria și șantajul; vomdeferi justiției, în cadrul unor tribunale publice și exemplare cu atragerea unor magestrațieuropeni, pe toți cei care au atentat la bunul comun al cetățenilor Republicii Moldova. Vom urmări internațional, pentru a fi aduși în fața instanței, pe toți cei care vor încerca să seeschiveze de la răspundere pentru ilegalitățile comise;

3. Vom construi un stat minim. În acest scop, vom retrage competențele statului dinmajoritatea sferelor economiei naționale, lăsându-i atâta putere, cât va fi necesar pentrugarantarea libertăților fundamentale ale omului. Pe această cale, vom reda cetățenilorRepublicii Moldova bunăstarea materială și bucuria muncii, accesul liber la educație și lainformație;

4. Vom reconstrui din temelie instituțiile statului, le vom da capacitate de administrare printr-un amplu program de atragere a specialiștilor europeni, dar și a tinerilor noștri concetățenicu studii occidentale, în Guvern, Procuratură și Justiție;

5. Vom întoarce cetățenii modoveni acasă,  garantându-le dreptul la muncă, la bunăstare șibătrânețe asigurată.

 

JOS MAFIA!
DUMNEZEU  SĂ  BINECUVÂNTEZE  REPUBLICA  MOLDOVA !

www.antimafie.md
miscareapopularaantimafie@gmail.com
Adresa poştală:
Str. Petru Rareş 36, oficiul 146 B
Chişinău, 2005
Republica Moldova

tel. +373 22 83 00 36

Contul curent în lei: 22511723264
Contul curent în euro: 22511723266
Contul bancar AGRNMD2X
Codul fiscal 1011620002630

6 comentarii

  1. elena

    Buna ziua domnule Mocanu,

    As vrea mult sa va vad si sa va aud in persoana. Imi par ideile pe care le promovati cele mai lucide la moment, plin de birfe si idei desarte.

    Cu respect, Elena Baraboi

  2. ion

    Buna ziua D-l Sergiu. Cum a-si putea contribui la aciasta formatiune,chear sa fiu si membru activ pe cont propriu. in atmosfera politica,culturala ,economica care o aveam la moment trebue de intervenit cu minti independente de gindul de a-si proteja averile si veniturile care vin mai ult din bugetul statului. Ti-e ingrozitor sa privesti cum politicienii de astazi ajungind la putere nu se pot imparti,clar ca sunt exceptii,dar cu parere de rau putini. Deja se observa cum s-au impartit ca la piata ministerele si alte organe ale statului. Multuesc pentru aportul adus de D-stra societatii noastre.

  3. Anatolie

    De la ‘actiunea populara’ la NATO. D-le Mocanu, D-le Mocanu NATO se face responsabil de masacru a mii de oamenii si no vrem sa intram in acest bloc. Si doar nu incepeti a-mi spune ca iata eu gindesc provincial si ca nu gindesc marele strategii ale polticii globale. Daca D-stra sunteti un om al poporului – trebuie sa incepeti cam asa: “o batrina a fost omorita de trei minori, care au ingropat-o in propria gradina insa toata ‘societatea’ discuta aprins de luni de zile despre constitutie.” Cum am mai spus-o, suntem atit imorali si punctum. Daca va considerati intelectual – atunci ar fi bine sa serviti oamenilor si propriei constiinte ori apartineti altora care de undeva departe demult au decis soarta noastra!

  4. boris

    Partidul AP, in viitorul apropiat isi va consolida in jurul sau fii adevarati ai acestui neam(dar va trebui sa dispara o buna parte din prostimea,nascuta de catiaua comunista)si poate vom savura si noi din plin bucuria libertatii si a unei societati civilizate.Succes d-le Mocanu in toate activitatile d-voastra.

  5. Dina

    Oare e gutuie…, oare e mar?!!! Dar exista mere galbene?
    In privinta mafiei, Va sustin complectamente! Si pe mine m-au deposedat de busines, si inca 2 mafii: cea ruseasca si cea moldovenesca, dar e o poveste mai veche de prin… 96-97, pe vremea altor demnitari, dar cu ajutorul aceluiasi MAI!

  6. hancu

    SE CAUTĂ UN PREŞEDINTE?
    Toată criza politica a început din cauza parlamentarilor noştri, care nu au avut puterea ori dorinţa să-l aleagă pe unul dintre ei PREŞEDINTE al Moldovei! Ca urmare, avem alegeri după alegeri şi este garantat că, în viitorul apropiat, iarăşi vom merge la urne. Partidele şi noii şefi irosesc fără chibzuială banii statului, adică ai noştri, deşi mai bine ar scoate ţara din sărăcie! Şi cel mai grav este faptul că, lor nu le pasă deloc cât au cheltuit pentru propriile ambiţii! Politicienii noştri vor un singur lucru: fotolii în Parlament ori Guvern! Iar noi, oamenii simplii, alegem, alegem, alegem …, şi tot fără noroc!
    Cine sunt cei ce vor să ne conducă? Ce vor face pentru noi? NIMIC! Tot ne poartă cu zăhărelul, ne fac fel de fel de promisiuni, pentru ca, în cele din urmă, să ne alegem cu nimic. Evident, or, ei stau la putere, iar noi …SUB puterea lor!
    Pentru ce avem nevoie de un preşedinte într-o TARĂ PARLAMENTARĂ?
    În Moldova, fiecare se vede „Preşedintele întregii ţări”. Iar când ajunge în fotoliul din Parlament, face tot ce-i trece prin minte pentru a-şi vedea visul realizat. Acesta este marele nostru nenoroc!
    După doi ani de căutare a unui loc de muncă în Moldova, care să îmi asigure un trai decent, am fost nevoit să plec peste hotarele ţării. Similar altor concetăţeni de ai noştri, sunt un moldovean dintr-o familie simplă, originar din Chişinău. De 3 ani locuiesc şi lucrez în Marea Britanie.
    Anglia este o ţară bogată, cu reguli, tradiţii seculare şi cu Familie Regală. Adică, e cu totul o altă lume. Şi oamenii de aici ţin mult la tradiţiile şi valorile lor. Marea Britanie este renumită anume prin legile, regulile şi tradiţiile făcute de localnicii englezi. Chiar şi ruşii înstăriţi admiră şi respectă regulile societăţii engleze! Bogătani din diferite colţuri ale lumii, inclusiv din imensa Rusie, fug în Marea Britanie. De ce? Pentru că aici se respectă şi se îndeplineşte LEGEA, indiferent de perfecţiunea sau neajunsurile ei! Legea este pusă în capul mesei! Tradiţiile engleze sunt păstrate veacuri la rând, fapt demn de toată admiraţia, iar localnicii nu le schimbă pe nimic, mai ales pe cele ce ţin de Monarhie şi Familia Regală. În Marea Britanie, locul de cinste este ocupat de simbolul întregii ţări – Familia Regală, şi nimeni nu pretinde la acest loc înalt din societate. Fiecare cetăţean îşi ştie locul şi lucrul.
    Pentru britanici, Monarhia este constituţională: au un Monarh în funcţia de şef de stat, un Parlament ales de popor, şi un Guvern cu prim-ministru. Această orânduire datează din veacul XVII şi este păstrată până în prezent. Cel mai remarcabil lucru este că, oamenii ce nu cred în Monarhie, totuşi, susţin şi respectă Monarhia Constituţională din ţară! Casa de Windsor este actuala Casă Regală a Regatului Unit al Marii Britanii.
    Nu mă consider fan al Regatului Unit al Marii Britanii. Există şi aici destule probleme. Însă, societatea îi oferă fiecăruia posibilitatea de a se dezvolta aşa cum vrea şi spre binele tuturor!
    Şi, să vedeţi: o ţară mică precum Anglia a creat, mai întâi, Regatul Unit al Marii Britanii în 1603, după care a fondat un întreg imperiu. La momentul actual, există o Comunitate de Naţiuni din care fac parte 54 state independente, precum: Canada, Australia, Noua Zeelandă, Africa de Sud, India, Cipru etc. Cu Regina Elisabeta a II-a în calitate de şef al Comunităţii de Naţiuni! Deci, sistemul şi-a demonstrat reuşita.
    Prinţul Charles manifestă un interes deosebit pentru România, de care se zice că este îndrăgostit. Prin fundaţia “Mihai Eminescu Trust” (www.mihaieminescutrust.org) din Londra, Charles se implică în păstrarea patrimoniului cultural românesc. Recent, Prinţul şi-a cumpărat o casă în România, în satul Viscri. Charles este foarte interesat şi de Ortodoxia românească, retrăgându-se în fiecare an la mănăstirile din România. Menţionăm că Prinţului Charles i s-ar fi propus să devină Rege al României, ofertă declinată de el. Păcat.
    Însă, ce au ei, iar noi nu avem?
    Dar, ce avem noi, moldovenii, comun cu britanicii? Ei au Parlament, şi noi avem! Ei au prim-ministru, şi noi avem! Ei nu au preşedintele …., şi noi nu avem!
    Însă, ce au ei, iar noi nu avem? Faceţi un simplu test: comparaţi moneda naţională, Leu Moldovenesc cu Lira Sterlină. Pe Leul Moldovenesc îl vedem pe marele Voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt, iar pe Lira Sterlină – pe actuala Regină, Elisabeta a II-a. Răspunsul vine de la sine, avem nevoie de tradiţie! DA! De o Monarhie Constituţională, ca o continuitate a Domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt! Adică, avem nevoie de un Monarh în funcţie de şef de stat pe viaţă, cu Familie Regală, un Monarh cu sânge nobil şi de neam nobil. Nu de un banal preşedinte politician, local, venit pe 4 ori 8 ani în fruntea statului cu scopul de a fura pentru el, familia sa şi partidul său.!
    Ce vom avea din aceasta?
    O stabilitate politică şi economică! Nimeni din politicieni nu va avea o putere absolută şi nimeni nu va putea să fure ţara fără a fi pedepsit. Pentru că puterea Monarhului constă în executarea Legii! Nu vom mai alerga la Moscova, Brussels ori Bucureşti pentru dreptate şi conducători noi! Fără întrebări suplimentare, Moldova va fi un stat cu dreptul la viaţă şi cu un viitor stabil, unde vor dori să vină toţi!
    Un Monarh bun provine dintr-o familie renumită, bună şi bogată, care, la rândul lui, vede ţara sa ca pe o familie întreagă, de care are grijă pentru ca ea să fie prosperă, puternică şi dezvoltată, indiferent de naţionalitatea şi originea cetăţenilor ţării. Chiar dacă un partid vine iar altul pleacă, Monarhul rămâne, ca garant al stabilităţii şi dezvoltării continue. El este cel ce luptă pentru interesul cetăţeanului de rând, urmăreşte cum este respectată Legea şi dă peste cap planurile corupte ale politicienilor. Din poziţia lui, Monarhul vede ce se întâmplă în ţară, în lume şi contribuie la evitarea crizelor, conflictelor, catastrofelor politice şi sociale! Astfel, Legea va fi făcută şi va funcţiona reieşind din interesele tuturor cetăţenilor, nu doar a unui grup de oameni. Aceasta va duce la dezvoltarea economica şi socială ţării.
    Nu cunosc o altă Familie Regală din lume care să se bucure de valoare şi respect mondial, precum Familia Regală din Regatul Unit al Marii Britanii. Membrii acestei Familii sunt foarte vestiţi, respectaţi, ascultaţi şi auziţi oriunde în lume. Ei sunt priviţi cu admiraţie şi invidie de alţii. Fiind sunt bogaţi, concomitent sunt generoşi cu cei nevoiaşi!
    Pe lângă faptul că au de toate, mai au şi doi Prinţi: William şi Harry. Prinţul William va fi Regele Marii Britanii. Printul Harry, ca al doilea moştenitor la scaunul Regal, este iubit sincer de toţi britanicii, pentru inima bună şi curajoasă. Harry a fost în Afganistan şi va deveni un pilot în armata britanică! Care politician contemporan ori conducător de ţară sau copii cărora dintre ei au luptat pe front şi au servit ţara la datorie? Nu cunosc asemenea exemple!
    Îl vreau pe Prinţul Harry ca Domnitor legiuit al Moldovei, în scaunul Domnesc, cu viitorii urmaşi acestuia, de la munte până la mare! Vreau ca ţara mea să aibă un viitor bun, în pofida prezentului dificil, aşa precum a făcut Domnitorul Ştefan cel Mare şi Sfânt, transformând Moldova într-un stat prosper. Voievodul a devenit MARE pentru că a aparat Credinţa, Ţara şi Neamul!
    Ce reprezintă Casa de Windsor?
    Casa de Windsor, actuala Familie Regală din Marea Britanie, este singura dinastie care a domnit simultan asupra ţărilor de pe toate continentele lumii! Actualul cap al Casei de Windsor este regina Elisabeta a II-a. Soţul Reginei, Prinţul Philip, Duce de Edinburgh, provine dintr-o linie nobiliară greco-daneză. Regina Elisabeta a II-a s-a născut la Londra, la 21 aprilie 1926, fiind primul născut al Prinţului Albert, Duce de York (viitorul rege George al VI-lea) şi al Ducesei de York. Elisabeta avea treisprezece ani, când a început cel de-al doilea război mondial, iar ea şi sora ei mai mică, Prinţesa Margaret, au fost evacuate la Castelul Windsor în Berkshire. A existat o intenţie de a evacua cele două prinţese în Canada, la Castelul Hatley. La această sugestie, Regina a replicat: “Copiii nu vor pleca fără mine. Eu nu-l voi părăsi pe rege! Iar regele nu va pleca niciodată!” Ce de frumos şi nobil!
    La vârsta de 13 ani, Elisabeta l-a cunoscut pe viitorul soţ, Prinţul Filip. S-a îndrăgostit de el şi a început să-i scrie, în timp ce acesta era în Marina Regală.
    În 1945, la vârsta de 18 ani, Prinţesa Elisabeta şi-a convins tatăl că ar trebui să i se permită să-şi aducă aportul şi să se implice în mod direct la derularea războiului. Ea a aderat la “Women’s Auxiliary Territorial Service”, fiind cunoscută ca nr 230873 şi a fost instruită ca mecanic de locomotivă.
    Elisabeta s-a căsătorit cu Filip la 20 noiembrie 1947. Înainte de căsătorie, Filip a renunţat la titlul de Prinţ al Greciei şi Danemarcei şi a adoptat titlul de Locotenent Filip Mountbatten, după numele familiei mamei sale. Chiar înainte de nuntă, a fost numit Duce de Edinburgh şi a primit titlul de Alteţea Sa Regală (ASR Ducele de Edinburgh).
    După căsătorie, Prinţesa Elisabeta efectuează vizite formale, împreună cu ducele de Edinburgh, în Franţa şi Grecia. Elisabeta naşte primul copil al cuplului, Prinţul Charles, la 14 noiembrie 1948. În anul 1969 i se acorda titlul de prinţ de Wales şi i se încredinţează simbolurile demnităţii sale: sabia, sceptrul şi inelul cu ametist, simbolizând căsătoria prinţului cu ţara. Charles s-a căsătorit cu Diana Spencer la 29 iulie 1981. În urma acestei căsătorii, s-au născut doi copii, prinţii William (n. 21 iunie 1982) şi Harry (n. 15 septembrie 1984).
    Ce trebuie să facem?
    Mă doare la inima să văd cum ţara mea, în care m-am născut şi încă sper să locuiesc până la bătrâneţe, este distrusă, ruptă în bucăţele şi săracă fără de limită! De ce am ajuns la această situaţie!? Este loc pentru încă şi mai rău? Cât timp oamenii de la noi din ţară vor mai fi gata să se mănânce de vii unii pe alţii? Ambiţiile unora şi orgoliul altora duc întreaga societate la sinucidere şi tara la dispariţie.
    Având o Monarhie, încetul cu încetul, vom merge cu toţi spre o Moldovă prosperă, cu dreptate şi libertate pentru fiecare! Moldova va deveni un punct de atracţie pentru oamenii cu bani ce-şi vor desfăşura afacerile din ţara lor. Transnistria va dispărea de la sine. Europenii ne vor respecta şi ne vor propune să venim la ei, iar noi ne vom gândi mult înainte de a primi sau refuza ofertele lor şi vom avea folos din ele pentru Moldova noastră. Pentru că, o ţară trainică, chiar şi mică, cu legile respectate şi cetăţenii prosperi, poate multe!
    Trebuie să începem prin a schimba constituţia: ne proclamăm regat şi îl cerem ca Domnitor pe Prinţul Harry. Astfel, vom scăpa de nevoi şi vom avea un viitor sigur pentru urmaşii noştri! Doamne ajută!

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*